Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ruoka-apu

Köyhät teillä on aina keskuudessanne

EU-elintarviketuen jakelua seurakuntiin koordinoivan Kirkkopalvelut ry:n ruoka-avun piirissä oli vuonna 2017 yhteensä 95000 ihmistä Suomessa.

Ruokaa jaettiin seurakuntien yli 300 jakelupisteessä 600000 kilon edestä. Ruokakasseja oli 97000 ja tarjottuja aterioita noin 8000 kappaletta.

Jyväskylän Katulähetyksen Ruokapankki jakoi viime yli 21000 ruokakassia vähävaraisille. Katulähetyksen ruokakasseja saa 2360 ihmistä vuodessa Jyväskylässä. Lisäksi leipää hakevat sadat ihmiset viikossa. Katulähetys saa ylijäämäruuan pääasiassa Lidliltä, Prismalta ja City-Marketilta.

"Toveri Kiljunen puhuu valitettavasti muunneltua totuutta"

Tarkoittaako SDP:n puoluekokouspäätös sitä, että puolue vetäytyy kannattamasta eläkeindeksin muuttamista koskevaa aloitetta?

Ymmärrettävästi aihe on ollut arka. Ehkä puolueen olisi ollut viisasta ryhtyä kannattamaan aloitetta. Parin vuoden päästä on tulossa seuraavat eduskuntavaalit ja muutama nälässä kituuttava eläkeläinen saattaa silloinkin vielä muistaa puolueen kannanoton.

Hyväksytyksi tullut esitys on yhtä tyhjän kanssa, varsinkin kun sen tekee oppositiossa oleva puolue, aikana jona valtion budjetista on turha odottaa senttiäkään eläkeläisten tarpeisiin.

Liikenisikö Vantaan 30 miljoonasta hiukan nälkäisille?

Vantaan tilinpäätös on kaupunginjohtaja Kari Nenosen mukaan jäämässä jopa kymmeniä miljoonia plussalle. Olisi suotavaa, että siitä riittäisi meille Vahti ry:lle sen verran, että saisimme ruokajakelutoimintamme pysymään käynnissä. Vantaalla on paljon nälkäisiä, eikä se väki ole ainakaan vähenemässä. 

Joulutarina - EU:n hymyilevät äidinkasvot

Heti alkuun täytyy mainita, että tämä tarina on kuvitteellinen, eikä sillä ole mitään yhtymäkohtia vallitsevaan todellisuuteen. (Paitsi siihen, että juuri äsken satoi pari hiutaletta lunta.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä