*

Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Viranomainen

Luottamushenkilön tehtävänä on edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta

Lähdin katsomaan googlesta, mitä kerrotaan kunnallisen päättäjän päätehtävistä. Tämä yhteenveto siksi, koska viimeaikaiset päätöksenteot kuntatasolla ovat hyvin kaukana niistä asioista, josta kuntapäättäjän tulee ensisijaisesti äänestäjilleen vastata: oman kunnan asukkaiden asioista! Niiden, jotka maksavat veroa kuntaansa, joille on luvattu vaalipuheissa hoitaa niitä asioita, joilla ääniä on saatu. Kyse on luottamustehtävästä. Paikallisesti tehtävästä työstä paikallisten veroa maksavien sekä Suomessa asuvien ja oleskeluluvan saaneiden eteen.

Suomalaiset terroriuhan alla – Supo ja rekkaliikenne

Supo on varoittanut raskaan liikenteen yrityksiä valppauteen ja varovaisuuteen koska ”uhkatilanne on kohonnut”

Poliisin SoMe-kohu - Viranomaisella ei ole mielipidevapautta

Suomalaisessa yhteiskunnassa on totuttu korostamaan viranomaisten neutraaliutta, mutta viime vuosina eritoten poliisissa ollaan, viran suomalla auktoriteetilla, otettu vapaus lanseerata sosiaaliseen mediaan poliittista mielipidevaikuttamista tekeviä some-poliiseja. Asia on hyvin yksiselitteisesti niin, että viranomainen ei voi työssään käyttää asemaansa tai sosiaalisen median virkatilejään omien poliittisten mielipiteidensä levityskanavana. Asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää kenellekään, ei etenkään viranomaisille.

Kun posti viranhaltijalle katoaa

Vuonna 2013 hoidin maatalousyhtymämme pellon vuokrasopimuksen uusinnan pitkäaikaisen vuokralaisen kanssa. Pellot olivat siirtyneet serkuksille edellisen sukupolven kuoltua. Perehdyin vuokrasopimuksen tekemiseen ja kävi ilmi, että EU-tukioikeuksissa tapahtuu muutos vuoden 2015 alussa: jos tukioikeuksien omistus oli vuokralaisella (niin kuin se jostain syystä oli), se jäisi pysyvästi vuokralaiselle, jos omistuksen siirtoa maanomistajalle ei tehtäisi kesäkuuhun 2014 mennessä. 

TE-toimiston kyvyttömyys ymmärtää suomen kieltä

Kaikkihan me tiedämme, että viranomaiset eivät aina syystä tai toisesta ymmärrä niille esitettyjä kysymyksiä. Eivät varmasti aina ymmärrä asiakkaille itse esittämiinsä kysymyksiin saamiaan vastauksiakaan. Yksi syy siihen, että viranomainen ei ymmärrä on, että ei haluta ymmärtää. Viranomaisen toimija yrittää päästä helpolla jättämällä ymmärtämättä - ymmärtämällä väärin. Minulla on tästä hyvä esimerkki te-toimiston kohdalta.

* * *

Esitin te-toimistolle 16.7.2017 seuraavan kysymyksen:

Erään moottoripyörän tarina - Lassipalloa viranomaisten kanssa

Vuoden 2012 toukokuussa, lähes kolmen Yhdysvalloissa töissä ja opiskelemassa viettämäni vuoden jälkeen, Haminan satamaan saapui kaikki maallinen omaisuuteni. Autoni, sen matkustamoon pakatut tavarat, sekä vuosimallin 2009 Yamaha FZ6R - Valkoinen Kuolema.

Kohtuuttomia odotuksia

Ihminen kun ottaa yhteyttä viranomaiseen - esimerkiksi poliisiin - hän usein odottaa saavansa oikeutta. Väitän, että Suomessa viranomaistoiminta on sen verran säänneltyä, ohjeistettua ja riittävän hyvin johdettua, että kansalainen myös sitä oikeutta lähes poikkeuksetta saa. Kuitenkin joskus ihminen kokee, ettei häntä oteta tosissaan tai häntä ei kuunnella, vaikka viranomainen on kuunnellut, ohjeistanut ja perustellut.

Viski, holhous ja syyllisyysolettama

Holhouspökäle lensi taas tänään sosiaalisen median tuulettimeen. Aluehallintovirasto (Avi) päätti kieltää yksityisiltä bloggaajilta viski-sanan käytön liittyen Olut Expo -tapahtumaan, joka puolestaan oli ennen aiempaa kieltoa toiminut nimellä Olut ja Viski Expo (kts. HS:n juttu). Kuviosta löytyy mätää monelta tasolta.

Viranomaisen toiminnan laittomuus ja vastuullisuus – vastuuttomuus

Kansalaisjärjestöt ovat ehdottoman tarpeellisia, ja niin myös kansalaisten oikeudentunnon mukainen toiminta, oikeuden haku ja vääryyden oikaisu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä