Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Some

Viha kuplii Oulussa - Poliisi varoittaa

Somessa moni asia karkaa käsistä, ja sen seurauksena syyttömät voivat joutua kärsimään. Näin on tapahtumassa Oulussa, jossa poliisi jo joutuu varoittamaan kansalaisia ja pyytämään työrauhaa rikosten tutkintaan. 

– Tilanne käy kuumana ja tunteet ovat pinnassa, ja sitten tulee tällainen ilmiö, että ollaan kategorisesti halveksimassa ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, jopa lapsiperheitä. Meidän tietoon on tullut esimerkiksi tapauksia, joissa ulkomaalainen perhe on ollut liikkeellä lastenvaunujen kanssa ja perheenisää on tönitty. (Markus Kiiskinen, poliisi, Oulu)

Somen aktiivikäyttäjien keski-ikä nousee - Nuoret kaikkoavat

Puheenvuoron aktiivikäyttäjien keski-ikä uskoakseni kohoaa koko ajan. Sosiaalisen median käyttö nuorten keskuudessa näet laskee, ja se on aivan tutkittua tietoa. Olen ennustanut, että verkkolehdet nykyisessä muodossaan katoavat kymmenessä vuodessa, ja uskon yhä näin.

Verkkolehdet syntyivät ja ne rakennettiin kansalaisjournalismiin ja someen uskoen. Kyse on kuitenkin median kohdalla välivaiheesta, johon ajauduttiin mitään kovin syvällisesti ajattelematta. Pääsääntöiseti joko kohellettiin asiaan perehtymättä, tai laskettiin pelkkiä säästöjä.

Puheenvuoron luonnollinen kuolema kolkuttaa ovella - Kuka sammuttaa valot?

Mikään ei kestä ikuisesti, eikä ainakaan Uuden Suomen Puheenvuoro. Maailma muuttuu ja media muuttuu, mutta vielä varmemmin Puheenvuoron blogistit ja kommentoijat kuihtuvat vanhuuttaan näppäimistöjensä äärelle, eikä korvaajia tule, uskokaa pois. 

Kärjistäen voikin sanoa että Puheenvuoro on vanhojen impotenttien äijien katkeruuden ja vihan kohtauspaikka. Vakavammin puhuen blogistien ja kommentoijien ikärakenne ja sukupuolijakauma yhdessä todistavat lopun aikojen olevan käsillä.

Kommentointi mediassa on hintelää journalismia - Eikä sitä tarvita

Journalismin rappio alkoi kommentoinnin sallimisesta ja suoranaisesta sen kerjäämisestä. Uutisten ja blogien kommentoinnista ei ole mitään hyvää seurannut medialle, journalismille eikä Suomelle, mutta siitä huolimatta myös Yle ryhtyi potkimaan itseään nilkkaan kerjäämällä kommentteja uutisiinsa. 

Kun Yle uutisoi perintöveroa koskevan kanslaisaloitteen käsittelystä, niin millainen mahtoikaan olla ensimmäinen uutisen keräämä kommentti?

Tässä se tulee:

Someystävät ovat syntymäkodista 50 km säteellä, ja se on ongelma

Some pitää meidät vanhassa kiinni, ja se ei ole vain hyvä asia.

Me kasvamme perheen ja sukulaisten kanssa, kunnes saamme naapurien lasten kanssa ystäviksi. Sen jälkeen tulee kavereita koulussa ja opiskellessa. Niin elämä on aiemmin kulkenut.

Some kaudella on se ongelma, että me jäämme riippuvaisiksi niistä vanhoista kaveruussiteistä. Some kuljettaa mukanaan koulukaverit, jopa lastentarhan ajalta. Ekat työkaverit ovat mukana arjessa ja juhlassa, unohdamme ne uudet. Tämä on myös yksinäisyyden yksi syy.

Haravoimisesta - parasta mainosta!

 

 

Saimme Trumpin haravointipatisteluista parasta mahdollista PR:ää! Ja se tulee aivan varmasti myös näkymään positiivisena matkailutaseessamme. Parempaa PR:ää emme voi mitenkään saada.

Voiko elää moraalisesti oikein?

Aloin miettimään moraalin olemusta, kun tuttavani pohti sitä, onko olemassa yksi yhteinen moraali vai onko jokaisella omansa. Tuttavani päätyi siihen, että jokaisella on oma moraalinsa. Tästä olin eri mieltä ja aloin asiaa miettimään ja tutkimaan.

Moraali on määritelty mm. seuraavasti.

Some valtaa YLE:n ja lehdet

Aiemmin some toimi niin sanoituissa vessanseinäkirjoituksissa. Eivät YLE:n ja lehtien toimittajat kovinkaan usein siihen aikaan uutisoineet niistä. Nykyisin sekä YLE:llä että lehdissä liian usein tehdään juttuja "some-kohun" ehdoilla. Laatujournalismia?

Tunteita ja tuoksuja - Minne unohtui tiedonvälitys?

Media kulkee sitkeästi ja sisukkakaasti kohti lopullista taloudellista romahdustaan. Epätoivoisia korjausliikkeitä yritetään  tehdä tunteiden ja tuoksujen avulla, yhtä turhaan kuin pornolehdet joskus muinoin. Ei osata bisnestä eikä journalismia.

Päiväsatu Ylestä, somesta ja Anderssonista

Olipa kerran maa nimeltä Suomi. Siellä välitti ohjelmia kanava nimeltä Oy Yleisradio Ab, jota kutsuttiin tuttavallisesti Yleksi. Sen ohjelmistakin pidettiin yleisellä tasolla. Toimeentulonsa se sai valtion keräämästä Yleverosta, jota ei kaikkein pienituloisimmilta kerätty.

Ylessä oli uutis- ja ajankohtaispuolella toimittajana Jan Andersson niminen henkilö. Hänestä pitivät kaikki. No, perheiden lemmikkieläimiltä ei liene sentään mielipidettä kysytty. Sitten tämä Andersson päätti lähteä leveämmän leivän perässä kaupallisen yhtiön palvelukseen. Sekin oli uutinen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä