Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Nopeusvalvontakamerat

Suomen poliisi tarvitsee Martti Lutherinsa

Los Angelesin poliisilaitoksen motto on "To protect and to serve", mutta Suomen poliisi tuntuu keskittyvän ensisijaisesti autoilijoiden kiusaamiseen - näin voi ainakin tulkita ylikomisario Pastersteinin pyhästä sodasta (Yle 27.11.2018). 

Kypsyyttä ja yleisten etujen arvostamista toivoisi kaikilta autoilijoilta

Iltalehti uutisoi 25.9. 2018 (https://www.iltalehti.fi/autouutiset/6c9a020e-dc6b-4d60-8885-4ba60acd15ed_oa.shtml) Suomessa lähtevän uusien ”peltipoliisien” kokeilu käyttöön. Uudet nopeudenvalvontakamerat valvovat jopa 150 metrin etäisyydeltä kamerasta ylinopeutta.

Nopeusrajoitukset - keskustelunavaus vai liikennesääntö

Nopeusrajoitukset ja varsinkin kameravalvonta ovat jälleen kevään koittaessa herättäneet runsaasti kannanottoja. Näkevätpä innokkaimmat kannanottajat nopeusrajoituksissa holhousyhteiskunnan tai jopa sosialismin piirteitä. Vaikea tosin on nähdä noiden asioiden yhteyttä.

Eräänä näkemyksenä on tuotu esille, että vain eläkeläiset ehtivät noudattamaan rajoituksia ja joidenkin mielestä nopeusrajoitusten noudattaminen on käytännössä jopa mahdotonta. Tarkemmin he eivät ole kantaansa perustelleet.

Automaattisesta nopeusvalvonnasta eli peltipoliiseista

Nyt uudet tulevat peltipoliisit mittaavat ajoneuvojen nopeutta tracking radar -tutkatekniikalla, kun nykyiset toimivat asfaltin alle asennetun silmukan avulla. Tutka seuraa ajoneuvon aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä. Ylinopeudesta se ottaa kuvan ja lähettää sen langattomasti eteenpäin.

Liikennerahastuskeskuksen syyskampanja

Keskiviikkona kampanjoitiin näkyvästi ylinopeusvalvonnan tiimoilta. Kaikki maasta löytyvä kameravalvontakalusto ja liikkuvat valvontayksiköt olivat käytössä. Tämähän on tietenkin fiksua - varsinkin kun koululaiset ovat aloittaneet päivittäisen vaelluksensa aamuin ja iltapäivin kodin ja koulun välillä. Pienet koululaiset eivät vielä hahmota miten huolimattomasti osa kuljettajista ajaa - kiinnittämättä laisinkaan huomiota auton ympärillä tapahtuviin tapahtumiin.

Nopeusvalvontakameroiden määrä tuplaantuu jälleen

Poliisi hankkii 150 uutta tolppakameraa nykyisen 130 kameran lisäksi seuraavan kolmen vuoden aikana, kertoo Yle. Tolppakameroiden määrä tulee kasvamaan 300 prosenttia vuoden 2016 määrään verrattuna, sillä tämän vuoden alussa kameroiden määrä nousi jo 60:llä kameralla aiemmasta.

Kamerapöntöt ja logiikka

Olin aiemmin tällä viikolla työmatkalla viitostien varrella. Moottoritien loputtua alkaa kamerapönttöjen vaihteleva sijoittelu. Muutamat niistä on sijoitettu siten, että kun nopeusrajoitus vaihtuu 100:sta 80:een, on heti perään kamerapönttö. Näiden lisäksi muuten hiljaisella tiellä tuli vastaan ainakin kolme tutka-autoa ja pari oli tienposkessa pysäköitynä ottamassa kuvia mahdollisista kaahareista. Reippaanpuoleisesti valvontaa - melko rauhallisella tieosuudella. Ilmeisesti rikesakkotuotoista on alettu haaveilemaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Alikattonopeuksista oikein valvottuihin tilanne nopeuksiin

Kun kattonopeudet (80 km/h) tulivat lähinnä äänekkäiden jalankulkijoiden - Enemmistö ry - ajamina, Kekkosen mahdittamana Suomeen 70- luvun alussa, olivat tiestö, ajoneuvot tuolloin - yli 40 vuotta sitten - aivan toisella, varsin heikommalla - kaikesta huolimatta - tasolla kuin tänään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä