*

Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Mopoautot

Normaali ajokortti jo 16-vuotiaalle - näpertely seis!

Suomi saattaa olla lopulta mahdollistamassa nopeusrajoitetun "oikean auton" ajamisen 16-vuotiaille kuskeille, ja toiveena on hiljalleen päästä eroon hengenvaarallisista mopoautoista. Päällisin puolin, vain otsikosta katsottuna, hyvä uutinen!

Tekniset ja käytännön yksityiskohdat herättävät kuitenkin kysymyksiä, erityisesti kun päättäjät alkavat höpistä jostain L7e-ajoneuvoluokasta.

Mautot paaliin ja autot maaliin!!

Mopoauto asiaan on olemassa mielestäni helppo ja edullinen ratkaisu.

Normaaliin autoon esimerkiksi perheen kakkosautoon, tai tätä tarkoitusta varten ostettuun, mihin tahansa normaaliin henkilöautoon asennetaan nopeudenrajoitin, joka aktivoituu käyttäjän mukaan.

Eli omalla älyavaimella, tai ajokortin viivakoodilla tai jollain muulla vastaavalla helpolla ja yksinkertaisella keinolla.

Eli yksi ja sama turvallinen, hiljainen, mukava, vähäpäästöinen, sopivan kokoinen auto soveltuu lapsen koulu/treeni matkoihin, kun aikuisten, tai vanhempien sisarusten matkoihin.

Vähäpäästöinen kaupunkiliikenne

    Mopoautojen suosio on kääntymässä laskuun. En yhtään ihmettele. On se traktorin ohella varmaan Suomen tieliikenten parjatuin häkkyrä. Kukas ei olisi kolmiota katsellut mieli lipputangonnokassa heiluen. Dieselin pörinä ylämäessä saa jopa pyöräilijänkin lämpenemään. Lapsetkin on jo oppineet kavahtamaan mopoautojen kiroilemista.

    Sähkökäyttöisenä mopoauto olisi kuitenkin vähäpäästöisin autotyyppi, millä kaupunkiliikenteessä kuunaan voisi yksinään liikkua. Laki kuitenkin käytännössä nykyisin lähinnä romuttaa moisen ajatuksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä