Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Influenssarokote

Rokotepakko ja kieltolaki voimaan

Määrittelen heti pari käsitettä. Seuravassa tekstissä rokotepakolla tarkoitan pakollista vuosittaista influenssarokotetta. Pakolla taas tarkoitan sitä, että rokotteesta kieltäytyviä ihmisiä leimataan itsekkäiksi ja moraalittomiksi, ja painostetaan heitä potkuilla hyväksymään rokotukset.

Lääkäreillä ja hoitajilla rokotevastaisuutta?

TYKS:ssä lääkäreiden rokotekattavuus on vain 74% ja hoitajien 80%. KYS:ssä on annettu jo työntekijöille varoituksia, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksesta ilman terveydellistä perustetta.

Kyse on siis tartuntalain pykälästä, joka tuli voimaan maaliskuun alussa. Siinä sanotaan mm. että henkilökunta, joka työskentelee asiakaspalvelussa ja potilastiloissa tulisi suojata. Työnantajalla siten suuri vastuu lain noudattamisesta. Laki on tehty nimenomaan potilasturvallisuuden parantamiseksi.

Kun sentit ratkaisee eikä laatu

Hämmästyin suuresti kun Ilta-Sanomat julkaisi eri puolelta Suomea olevien infektiolääkäreitten huolen siitä, että THL on kilpailuttanut myös ensi vuodeksi  kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan influenssarokotteen, jossa ainoa kriteeri on hinta.Tähän rokotusohjelmaan kuuluvat lapset, iäkkäät ja riskiryhmät saattavat siis saada ensi vuonnakin tehottoman suojan. Samoin ne riskiryhmiin kuulumattomat kansalaiset, jotka ottavat rokotteen omakustannushintaan. Tämän vuoden influenssarokote on todettu teholtaan huonoksi siksi, että rokote tehoaa vain kolmeen virukseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä