Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Fasistit

Natsit taas kerran

Nykyään kaikki poliittiset liikkeet tuntuvat vain vastustavan jotain, sen sijaan että niillä olisi jokin myönteinen ohjelma. Erikoista on vielä se, että tällainen fobia-orientoitunut politiikka on ainakin minun mielestäni ollut viime päivinä kaikkein korostetuita ns. edistyksellisten joukossa. Elämä tuntuu keskittyneen vain natsien ja fasistien löytämiseen ja heidän vastustamiseensa. Natseja on Suomessa kai muutama kymmenen, joten tuntuu aika kaukaa haetulta tehdä heistä yhteiskunnan suurinta uhkatekijää, varsinkin kun heidän hallussaan ei näytä oleva tiedotusvälineitä.

Suomalaiset fasistit – marginaalien pellejä vai pelottava uhka?

Suomalaiset fasistit – marginaalien pellejä vai pelottava uhka?

- Erään kuvitellun yhteisön muotokuva -

*

Suomalaiset fasistit. Mustan sarastuksen airuet. Kirj. Oula Silvennoinen, Marko Tikka & Aapo Roselius.  WSOY, 2016. Ilmestynyt 4.2.2016.

*

Klas Lund Vihreä fasisti vai kansallissosialisti ....

Kirjoitin vuonna 2013 Vastarintaliikkeestä blogin aiheena http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131631-klas-lund-kansallissosialistit-elainoikeuksista

Tuolloin kirjoitukseni ei herättänyt juurikaan mielenkiintoa. Nyt kun ruotsalaiset natsi veijarit ovat menneet rähinöimään Jyväskylään yhdessä suomalaisten aateveljien kanssa ollaan niin kovasti huolestuneita. 

Kevät koittaa Immoselle

Kun koko Suomi puhuu Immosen Ollista niin mitä Ollille sitten tapahtuu? Minun arvaukseni: ei yhtään mitään. Perussuomalaisten ryhmä kehottaa Olli Immosta vakavasti harkitsemaan käytöstään, Olli lupaa näin tehdä ja viimeistään itsenäisyyspäivänä Ollilla on taas marssi natsien kanssa, eikä Soini tai kukaan muukaan tee asialle silloinkaan mitään.

Venäjän propagandakeinot samanlaisia kuin natseilla

Erkki Tuomiojan mukaan Venäjän valtiolliset tiedotusvälineet ovat "lähes täysin tosiasioista piittaamattoman propagandan levittämisen välineitä".

– Tämä alkaa jo käytetyistä nimikkeistä, kuten fasismista, joka on ehkä yleisin ja historiallisesti tehokkain venäläisessä uutisoinnissa käytetty pelotesana, ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kirjoittaa blogissaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä