Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiajuomat

Kieltääkö Rinteen hallitus myös kahvin nuorilta?

Uudessa hallitusohjelmassa halutaan kieltää energiajuomien myynti alle 16-vuotiaille. Mediassa on poliitikkojen suulla puhuttu energiajuomien ongelmina suuresta sokeri- ja kofeiinisisällöstä. Sokeripuoli pitää paikkansa. Mutta entäs se kofeiini?

THL:n asiantuntijaselvitys tyrmää Keskustan ajaman energiajuomakiellon

Keskustan Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ovat ajaneet energiajuomien kieltämistä alle 15-vuotiailta ainakin syksystä alkaen. 

Energiajuomat ovat osa yksilön valinnanvapautta

Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosimien energiajuomien suurkulutus puhuttaa. Puuhastellaan korkeaa haittaveroa, jotta käyttö vähenisi. Energiajuomien 31-vuotiaana kuluttajana pelkään korkeampia hintoja, ja siksi älähdän.

Seitsemän kansanedustajaa, mukaan lukien Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kannattaa korkeaa haittaveroa energiajuomille. Kritisoin olettamukseni mukaan keski-ikäisten palautteenantajaäänestäjien ajattelumallia, jossa pahana nähdään kaikki, mikä ei sovi näiden omaan normiin.

Energiajuomilla yhteys alkoholin ja lääkkeiden sekakäyttöön

"TEINIT, jotka käyttävät säännöllisesti energiajuomia väärinkäyttävät vanhempina todennäköisemmin lääkkeitä tai alkoholia, kertoo uusi yhdysvaltalainen tutkimus, josta kertoo 

Nurmes rinnasti energiajuomat kaljaan - mahdollista ostaa vasta 18-vuotiaana

Viime viikolla sain tietooni, että Nurmes, tuo Pohjois-Karjalan lahja maailmalle, on jotenkin onnistunut junailemaan paikallisten kauppojen kanssa tilanteen, jossa energiajuomia ei myydä alle 18-vuotiaille. Kyllä, luitte oikein. Nurmeksen nuorisotyön ("nuokkari") tms. suosiollisella avustuksella 9 paikallista kauppiasta on allekirjoittanut oheisen sopimuksen, jossa he sitoutuvat olemaan myymättä energiajuomia alle 18-vuotiaille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä