*

Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämänfilosofia

Kertokaa meille, miksi

Kun lasta kasvatetaan, hän tarvitsee perheen joka opettaa moraalisäännöt. Mikä on toisten kohtaamisessa oikein tai väärin. Lapsi saa meillä Suomessa myös tieteeseen nojaavan varhaiskasvatuksen, myöhemmin koulussa käy läpi opetussuunnitelman. Kiitos Suomi, tästä opintopolusta, joka johtaa varhaisaikuisuuteen asti; opettaen keskittymään asiaan ja työskentelemään toisten kanssa edistäen sitä asiaa. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta eihän se sitä ole, vaan hemmetin kovaa työtä, kuten työelämäkin – hyvä lapset!

YLE ja skientistinen tiedejournalismi

Ajatuksia artikkelista, jossa painotetaan (luonnon)tieteellisen ajattelun tärkeyttä. 

Artikkeli: https://yle.fi/uutiset/3-9772447

 

Artikkelissa on tärkeää asiaa. Tieteet näyttäisivät olevan järkeviä keinoja rakentaa yhdessä yhteistä ymmärrystä ja kuvauksia maailman ilmiöistä.

Bolsevikkien Filosofian Siemenet

Mistä aineksista maailmankuva rakentuu ihmisen mieleen?

Kumpi susi voittaa?

Vanha tarina kahdesta sudesta on opettavainen. Tarina menee kutakuinkin näin:

Eräänä iltana vanha intiaanipäällikkö kertoi lapsenlapselleen sodasta, joka on meissä jokaisessa. Hän sanoi: ”Lapseni, meidän jokaisen sisällä on kaksi sutta, jotka käyvät jatkuvaa sotaa. Toinen susista on paha. Se edustaa vihaa, kateutta, surua, katumusta, ahneutta, itsekkyyttä, mustasukkaisuutta, itsesääliä, pahaa mieltä ja valheita. Toinen susi on taas hyvä. Se edustaa iloa, intoa, rauhaa, rakkautta, toivoa, nöyryyttä, empatiaa, totuutta ja myötätuntoa.”

Oikeudenmukainen Elämänfilosofia

Mitä tarkoittaa oikeudenmukainen elämänfilosofia?

Ihminen usein on ajatellut elämää, omia valintoja, ja miten voisi elää onnellista elämää.

Onnellinen elämä monelle menee eteenpäin luonnollisesti, kunnes joku ulkopuolinen tulee ja ottaa sen onnen pois. Sitä sanotaan myös väkivallaksi, rikollisuudeksi, epärehellisyydeksi, varkaudeksi, vastuuton intohimo, julmuus, piitaamattomuus, kyynisyys, tai jotain sellaista mikä toimii kuin hillitön nälkäinen eläin toisten ihmisten suhteen, ja tuhoaa.

Valita henkinen elämä 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä