Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Thu, 22 Jun 2017 06:17:34 +0300 fi Pitäisikö Yleisradion toimintaa netissä rajoittaa? http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239047-pitaisiko-yleisradion-uutisointia-netissa-rajoittaa <p>Medialiitto vie EU-komissioon Ylen uutisoinnin netissä. Liitto on tehnyt valtiontukikantelun Ylestä. Liitto haluaa selvittää kuinka laajaa uutisointia Yle voi harjoittaa netissä. Medialiitto kysyy tiedotteessaan, &quot;saako julkisia varoja käyttää sellaisten tekstimuotoisten journalististen verkkosisältöjen tuottamiseseen, jotka eivät liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin&quot;.<br /><br />Kyse on siitä, että yksityisten toimijoiden pitäisi rahoittaa toimintansa niiden samojen uutisten myymisellä, joita Yle välittää verovaroin. Tätä taustaa vasten kantelun voi ymmärtää, mutta Yleisradiolakia pitäisi muuttaa, jotta siihen sisältyisi myös tiedonvälitys netin kautta. Emme elä enää 50-lukua.</p><p>Tiedonvälitystä ei kuitenkaan&nbsp;pitäisi monopolisoida, mutta vastiketta verolle kuitenkin&nbsp;pitää saada.<br /><br />Ylen uutinen aiheesta ja Lauri Kivisen kommentit: <a href="https://yle.fi/uutiset/3-9685114" title="https://yle.fi/uutiset/3-9685114">https://yle.fi/uutiset/3-9685114</a></p><p><br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Medialiitto vie EU-komissioon Ylen uutisoinnin netissä. Liitto on tehnyt valtiontukikantelun Ylestä. Liitto haluaa selvittää kuinka laajaa uutisointia Yle voi harjoittaa netissä. Medialiitto kysyy tiedotteessaan, "saako julkisia varoja käyttää sellaisten tekstimuotoisten journalististen verkkosisältöjen tuottamiseseen, jotka eivät liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin".

Kyse on siitä, että yksityisten toimijoiden pitäisi rahoittaa toimintansa niiden samojen uutisten myymisellä, joita Yle välittää verovaroin. Tätä taustaa vasten kantelun voi ymmärtää, mutta Yleisradiolakia pitäisi muuttaa, jotta siihen sisältyisi myös tiedonvälitys netin kautta. Emme elä enää 50-lukua.

Tiedonvälitystä ei kuitenkaan pitäisi monopolisoida, mutta vastiketta verolle kuitenkin pitää saada.

Ylen uutinen aiheesta ja Lauri Kivisen kommentit: https://yle.fi/uutiset/3-9685114


 

]]>
3 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239047-pitaisiko-yleisradion-uutisointia-netissa-rajoittaa#comments Yleisradio Thu, 22 Jun 2017 03:17:34 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239047-pitaisiko-yleisradion-uutisointia-netissa-rajoittaa
Jyväskylä on jälleen pyöräilyn Villi Länsi http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238993-jyvaskyla-on-jalleen-pyorailyn-villi-lansi <p>Taas on alkanut aika, jolloin polkupyörät on kaivettu kellareistaan. Se näkyy myös tien päällä. Joka vuosi toistuvat myös samat virheet liikenteessä.</p><p>Pyöräilijät ovat ottaneet oikeudekseen ajaa pyörällä kadun yli suojatietä pitkin olettaen autoilijoiden väistävän. Tätä ajo-oikeutta ei ole pyöräilijällä kuin pyörätien jatkeella ja pyörä onkin muutoin talutettava suojatiellä kadun yli.</p><p>Liikenteen seassa näkee myös ns. kilpapyöräilijöitä, jotka käyttävät ajorataa vaikka tien sivussa kulkee pyörätie. Tieliikennelaki sanoo yksiselitteisesti, että pyöräilijän on näissä tilanteissa käytettävä ensisijaisesti pyörätietä.</p><p>Lisäksi pyöräilijöillä on voimassa kypäräpakko. Tätäkin lain kohtaa rikotaan useasti. Vaikka tästä rikkeestä ei sakotettaisikaan, on hyvä muistaa kypärän olevan myös halpa henkivakuutus.</p><p>Onnistuneen liikenteen edellytys on yhteispeli ja sääntöjen noudattaminen. Tällä tavoin turvataan parhaiten kaikkien turvallinen perille pääsy.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Taas on alkanut aika, jolloin polkupyörät on kaivettu kellareistaan. Se näkyy myös tien päällä. Joka vuosi toistuvat myös samat virheet liikenteessä.

Pyöräilijät ovat ottaneet oikeudekseen ajaa pyörällä kadun yli suojatietä pitkin olettaen autoilijoiden väistävän. Tätä ajo-oikeutta ei ole pyöräilijällä kuin pyörätien jatkeella ja pyörä onkin muutoin talutettava suojatiellä kadun yli.

Liikenteen seassa näkee myös ns. kilpapyöräilijöitä, jotka käyttävät ajorataa vaikka tien sivussa kulkee pyörätie. Tieliikennelaki sanoo yksiselitteisesti, että pyöräilijän on näissä tilanteissa käytettävä ensisijaisesti pyörätietä.

Lisäksi pyöräilijöillä on voimassa kypäräpakko. Tätäkin lain kohtaa rikotaan useasti. Vaikka tästä rikkeestä ei sakotettaisikaan, on hyvä muistaa kypärän olevan myös halpa henkivakuutus.

Onnistuneen liikenteen edellytys on yhteispeli ja sääntöjen noudattaminen. Tällä tavoin turvataan parhaiten kaikkien turvallinen perille pääsy.

]]>
3 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238993-jyvaskyla-on-jalleen-pyorailyn-villi-lansi#comments Jyväskylä Pyöräily Wed, 21 Jun 2017 00:07:39 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238993-jyvaskyla-on-jalleen-pyorailyn-villi-lansi
Sipilä ja Orpo huijaa http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238926-sipila-ja-orpo-huijaa <p>Eduskunnassa käytiin arvoton näytelmä.&nbsp; Jussi Halla-aho lainaa Petteri Orpoa Facebook-päivityksessään. &quot;Vaikka Halla-aho olisi tehnyt kaikkensa todistaakseensa meille olevansa sitoutunut hallitusohjelmaan, se ei olisi riittänyt. Se mitä puhuu ei pyyhkiydy pois&quot;.</p><p>Jussi Halla-aho kysyy oikeutetusti. &quot;Miksi ja mistä minä, Orpo ja Sipila keskustelimme (viikko sitten) maanantaiaamupäivän? Minulle annettiin se kuva, että keskustelimme hallitusyhteisön jatkumisesta&quot;.</p><p>Tämä jo todistaa sen, että ei ollut edes tarkoituskaan ottaa Perussuomalaisia hallitukseen. Keksittiin joku keppihevonen, jolla Perussuomalaiset sysättiin syrjään ja se oli &quot;arvot&quot;.</p><p>Nyt hallituksessa istuu Uusi Vaihtoehto -niminen ryhmä Sipilän ja Orpon puudelina. Heille ei yksinkertaisesti löydy tilaa puoluekrtalta.&nbsp; Heillä on SKYP:in tulevaisuus edessä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Eduskunnassa käytiin arvoton näytelmä.  Jussi Halla-aho lainaa Petteri Orpoa Facebook-päivityksessään. "Vaikka Halla-aho olisi tehnyt kaikkensa todistaakseensa meille olevansa sitoutunut hallitusohjelmaan, se ei olisi riittänyt. Se mitä puhuu ei pyyhkiydy pois".

Jussi Halla-aho kysyy oikeutetusti. "Miksi ja mistä minä, Orpo ja Sipila keskustelimme (viikko sitten) maanantaiaamupäivän? Minulle annettiin se kuva, että keskustelimme hallitusyhteisön jatkumisesta".

Tämä jo todistaa sen, että ei ollut edes tarkoituskaan ottaa Perussuomalaisia hallitukseen. Keksittiin joku keppihevonen, jolla Perussuomalaiset sysättiin syrjään ja se oli "arvot".

Nyt hallituksessa istuu Uusi Vaihtoehto -niminen ryhmä Sipilän ja Orpon puudelina. Heille ei yksinkertaisesti löydy tilaa puoluekrtalta.  Heillä on SKYP:in tulevaisuus edessä.

]]>
23 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238926-sipila-ja-orpo-huijaa#comments hallitus Perussuomalaiset Tue, 20 Jun 2017 00:31:14 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238926-sipila-ja-orpo-huijaa
Isänmurha ja Soini http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238817-isanmurha-ja-soini <p>Kuluneen viikon tapahtumat voidaan nähdä isänmurhana, joissa Timo Soini ja loikanneet Uusi Vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat tekevät pesäeroa Veikko Vennamon perintöä vaalineisiin Perussuomalaisiin.<br /><br />Isänmurhia on nähty politiikassa usein ja ne ovat yleensä olleet irtiottoja aiempaan johtajaan tai aatteeseen. Soini on nyt tehnyt saman.<br /><br />Tämä voidaan nähdä kasvutarinana, jossa poika lähtee omilleen ja eroaa isästään. Nyt vain tässä tapauksessa uutta poliittista kotia ei ole vaan se joudutaan rakentamaan alusta alkaen uudelleen. Vaikea on nähdä, että tästä tulisi mikään menestystarina.<br /><br />Vuonna 1972 eli 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).<br /><br />Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen.<br /><br />Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen? Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.</p><p>Vuoden 1968 presidentinvaaleissa Vennamo käytti iskulausetta: Unohdetun kansan puolesta! Se olisi nyt syytä ottaa käyttöön Perussuomalaisessa puolueessa.<br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kuluneen viikon tapahtumat voidaan nähdä isänmurhana, joissa Timo Soini ja loikanneet Uusi Vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat tekevät pesäeroa Veikko Vennamon perintöä vaalineisiin Perussuomalaisiin.

Isänmurhia on nähty politiikassa usein ja ne ovat yleensä olleet irtiottoja aiempaan johtajaan tai aatteeseen. Soini on nyt tehnyt saman.

Tämä voidaan nähdä kasvutarinana, jossa poika lähtee omilleen ja eroaa isästään. Nyt vain tässä tapauksessa uutta poliittista kotia ei ole vaan se joudutaan rakentamaan alusta alkaen uudelleen. Vaikea on nähdä, että tästä tulisi mikään menestystarina.

Vuonna 1972 eli 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).

Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen.

Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen? Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.

Vuoden 1968 presidentinvaaleissa Vennamo käytti iskulausetta: Unohdetun kansan puolesta! Se olisi nyt syytä ottaa käyttöön Perussuomalaisessa puolueessa.
 

]]>
17 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238817-isanmurha-ja-soini#comments Isänmurha Perussuomalaiset Timo Soini Sun, 18 Jun 2017 00:34:43 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238817-isanmurha-ja-soini
Estääkö Vihreät MM-rallin jatkumisen Jyväskylässä? http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238706-estaako-vihreat-mm-rallin-jatkumisen-jyvaskylassa <p>Jyväskylän kaupunki ja MM-rallin järjestäjät ovat päässeet sopimukseen rallin järjestämisestä Jyväskylässä vuosina 2018-2020. Sopimus maksaisi kaupungille 360000 euroa vuodessa ja lisäksi vuosittaisen korvauksen AKK:lle lisenssimaksuista 125000 euroa. Kustannukset nousisivat nykyisestä 175000 euroa vuodessa ja uutta olisi myös tuo lisenssimaksu.<br /><br />Asia esitellään kaupunginhallitukselle ensi maanantaina. Sen hyväksyminen ei ole itsestään selvää, sillä kaupunginhallitus on Vihervetoinen ja mm. Touko Aalto on kiivaasti vastustanut Jyväskylän MM-rallia. Rallia ovat puolustaneet Mauri Pekkarinen ja Sinuhe Wallineheimo.<br /><br />Lepytyksenä Vihreille rallille ollaan hakemassa korkeampaa ympäristösertifikaattia. Riittääkö tämä Vihreille niin jää nähtäväksi.<br /><br />Ralleja seurasi viime vuonna reitin varrella 230000 katsojaa ja huoltoparkissa Paviljongilla kävi 60000 katsojaa. Vuonna 2013 rallin tulojen arvioitiin olevan n. 14 miljoonaa euroa Keski-Suomelle.</p><p>Itse olen aloittanut rallin seuraamisen vuonna 1965. Olin silloin isäni sylissä 2-vuotiaana. Vain muutama ralli on tämän jälkeen jäänyt väliin.<br /><br />Lähteet: Ksml-lehti.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jyväskylän kaupunki ja MM-rallin järjestäjät ovat päässeet sopimukseen rallin järjestämisestä Jyväskylässä vuosina 2018-2020. Sopimus maksaisi kaupungille 360000 euroa vuodessa ja lisäksi vuosittaisen korvauksen AKK:lle lisenssimaksuista 125000 euroa. Kustannukset nousisivat nykyisestä 175000 euroa vuodessa ja uutta olisi myös tuo lisenssimaksu.

Asia esitellään kaupunginhallitukselle ensi maanantaina. Sen hyväksyminen ei ole itsestään selvää, sillä kaupunginhallitus on Vihervetoinen ja mm. Touko Aalto on kiivaasti vastustanut Jyväskylän MM-rallia. Rallia ovat puolustaneet Mauri Pekkarinen ja Sinuhe Wallineheimo.

Lepytyksenä Vihreille rallille ollaan hakemassa korkeampaa ympäristösertifikaattia. Riittääkö tämä Vihreille niin jää nähtäväksi.

Ralleja seurasi viime vuonna reitin varrella 230000 katsojaa ja huoltoparkissa Paviljongilla kävi 60000 katsojaa. Vuonna 2013 rallin tulojen arvioitiin olevan n. 14 miljoonaa euroa Keski-Suomelle.

Itse olen aloittanut rallin seuraamisen vuonna 1965. Olin silloin isäni sylissä 2-vuotiaana. Vain muutama ralli on tämän jälkeen jäänyt väliin.

Lähteet: Ksml-lehti.

]]>
11 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238706-estaako-vihreat-mm-rallin-jatkumisen-jyvaskylassa#comments Fri, 16 Jun 2017 01:30:03 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238706-estaako-vihreat-mm-rallin-jatkumisen-jyvaskylassa
SKYP:n tielle http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238640-skypn-tielle <p>Historia toistaa itseään, sillä 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).</p><p>Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen. Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen?</p><p>Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.</p><p>​</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Historia toistaa itseään, sillä 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).

Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen. Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen?

Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.

]]>
2 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238640-skypn-tielle#comments Thu, 15 Jun 2017 02:43:14 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238640-skypn-tielle
PS on lyöty hajalle http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238558-ps-on-lyoty-hajalle <p>Kirjoitin jo eilisaamuna siitä kuinka PS-puoluetta yritetään hajottaa vanhojen puolueiden toimesta. Kello 13 saatiinkin kuulla, että puolueesta on irtaantunut 20 kansanedustajan ryhmä. Ennustus toteutui ja samoin siis Sipilän &amp; Orpon hajota ja hallitse taktiikka.</p><p>Seuranneesta tilanteesta tulee johtumaan, että kovin vaikeaa on nähdä vaikka uusi puolue perustettaisiinkin uuden ryhmän pohjalle niin, että se tai PS nousisi pääministeripuolueeksi. Tulos voi olla kuitenkin enemmän kuin osiensa summa eli kumpikin yltää n. 10% kannatukseen tulevissa vaaleissa. Vaikea on nyt nähdä suurempaa suosiota.</p><p>Meille rivijäsenille joilla on mahdollisesti luottamustehtäviä juuri käytyjen kunnallisvaalien kautta on vaikea liittyä tulevaan puolueeseen, sillä joutuisimme luopumaan noista luottamustehtävistä tekemämme ehdokassopimuksen perusteella. Myöskin maakuntavaalit ovat jo ensi tammikuussa 2018 niin uuden puolueen esiintyminen niissä on epätodennäköistä, koska ensin pitäisi kerätä 5000 kannattajakorttia. Uuden puolueen taival tulee siis olemaan takkuinen.</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><p>​</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kirjoitin jo eilisaamuna siitä kuinka PS-puoluetta yritetään hajottaa vanhojen puolueiden toimesta. Kello 13 saatiinkin kuulla, että puolueesta on irtaantunut 20 kansanedustajan ryhmä. Ennustus toteutui ja samoin siis Sipilän & Orpon hajota ja hallitse taktiikka.

Seuranneesta tilanteesta tulee johtumaan, että kovin vaikeaa on nähdä vaikka uusi puolue perustettaisiinkin uuden ryhmän pohjalle niin, että se tai PS nousisi pääministeripuolueeksi. Tulos voi olla kuitenkin enemmän kuin osiensa summa eli kumpikin yltää n. 10% kannatukseen tulevissa vaaleissa. Vaikea on nyt nähdä suurempaa suosiota.

Meille rivijäsenille joilla on mahdollisesti luottamustehtäviä juuri käytyjen kunnallisvaalien kautta on vaikea liittyä tulevaan puolueeseen, sillä joutuisimme luopumaan noista luottamustehtävistä tekemämme ehdokassopimuksen perusteella. Myöskin maakuntavaalit ovat jo ensi tammikuussa 2018 niin uuden puolueen esiintyminen niissä on epätodennäköistä, koska ensin pitäisi kerätä 5000 kannattajakorttia. Uuden puolueen taival tulee siis olemaan takkuinen.

]]>
13 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238558-ps-on-lyoty-hajalle#comments Wed, 14 Jun 2017 04:13:35 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238558-ps-on-lyoty-hajalle
PS:n hajottaminen käynnissä http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238438-psn-hajottaminen-kaynnissa <p>Sipilälle ja Orpolle ei riitä hallituksen hajottaminen vaan he pyrkivät lyömään myös Perussuomalaisten rivit hajalle. Tämä vaikuttaa suunnitelmallisesta taktiikalta vanhojen valtaa pitävien puolueiden taholta.<br /><br />On selvää, että jos hallitukseen nousee Kristillisdemokraatit ja RKP niin Sote ja maakuntauudistus joudutaan avaamaan. Tässä Keskusta ja Kokoomus&nbsp;joutuvat maksamaan hinnan, jota he eivät ole loppuun asti ajatelleet.<br /><br />Terveydenhoidon yhtiöittäminen ja yksityistäminen on ollut Kokoomuksen lellikkilapsi. Keskustalla maakuntauudistus on ollut kaikki kaikessa. On selvää, että Perussuomalaisten tuella nämä olisi saatu maaliin paljon kivuttoman ja vähemmin myötäilyin kuin nyt KD:n ja RKP:n kanssa.<br /><br />Siksi näyttää siltä, että kyseessä on manooveri Perussuomalaisten poistamiseksi puoluekartalta. Tähän käy nyt keppihevoseksi puhuminen arvoista. Tämä paistaa läpi niin selvästi, että puistattaa.<br /><br />Politiikassa ei tyylipisteitä jaeta. Nyt Sipilä &amp; Orpo yrittävät niin tehdä. Vanhan mäkimiehen sanoin on vain yritettävä hypätä pirun pitkälle, jos ei tyyli riitä. Se nähdään seuraavissa eduskuntavaaleissa mihin asti PS pääsee. Nostetta riittää.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Sipilälle ja Orpolle ei riitä hallituksen hajottaminen vaan he pyrkivät lyömään myös Perussuomalaisten rivit hajalle. Tämä vaikuttaa suunnitelmallisesta taktiikalta vanhojen valtaa pitävien puolueiden taholta.

On selvää, että jos hallitukseen nousee Kristillisdemokraatit ja RKP niin Sote ja maakuntauudistus joudutaan avaamaan. Tässä Keskusta ja Kokoomus joutuvat maksamaan hinnan, jota he eivät ole loppuun asti ajatelleet.

Terveydenhoidon yhtiöittäminen ja yksityistäminen on ollut Kokoomuksen lellikkilapsi. Keskustalla maakuntauudistus on ollut kaikki kaikessa. On selvää, että Perussuomalaisten tuella nämä olisi saatu maaliin paljon kivuttoman ja vähemmin myötäilyin kuin nyt KD:n ja RKP:n kanssa.

Siksi näyttää siltä, että kyseessä on manooveri Perussuomalaisten poistamiseksi puoluekartalta. Tähän käy nyt keppihevoseksi puhuminen arvoista. Tämä paistaa läpi niin selvästi, että puistattaa.

Politiikassa ei tyylipisteitä jaeta. Nyt Sipilä & Orpo yrittävät niin tehdä. Vanhan mäkimiehen sanoin on vain yritettävä hypätä pirun pitkälle, jos ei tyyli riitä. Se nähdään seuraavissa eduskuntavaaleissa mihin asti PS pääsee. Nostetta riittää.

]]>
37 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238438-psn-hajottaminen-kaynnissa#comments Tue, 13 Jun 2017 03:11:21 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238438-psn-hajottaminen-kaynnissa
Ilmastonmuutos etenee - katso ikkunasta http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236356-ilmastonmuutos-etenee-katso-ikkunasta <p>Suomi lämpenee. Näin on, jos on uskominen ilmastouskovaisia.</p><p>Nyt linnutkin on lopettaneet laulunsa. Vain varis raakkuu.</p><p>Hyvää vappua vaan :-)</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomi lämpenee. Näin on, jos on uskominen ilmastouskovaisia.

Nyt linnutkin on lopettaneet laulunsa. Vain varis raakkuu.

Hyvää vappua vaan :-)

]]>
50 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236356-ilmastonmuutos-etenee-katso-ikkunasta#comments Sun, 30 Apr 2017 05:01:12 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236356-ilmastonmuutos-etenee-katso-ikkunasta
Autoliikenteen verotus korpeaa http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236163-autoliikenteen-verotus-korpeaa <p>Maksan polttoaineveroa yli 4000&euro; vuodessa. Siitä valtio käyttää tieliikenteen hyväksi noin 1000&euro;. Tiestön ylläpitoon tästä menee noin 500&euro;. Loppu 3000&euro; käytetään valtion muihin menoluokkiin. Näitä ovat mm. raideliikenteen ja yleensäkin joukkoliikenteen tukeminen, maksuttomat kirjastopalvelut, pyöräilybaanojen rakentaminen jne.<br /><br />Minua siis &quot;korpeaa&quot; olla maksamassa vihertävien junamatkoja tai kirjojen lainaamisia. Tämä, kun saa junassa lukea kirjojaan tai läppäriä niin miksi ihmeessä minun autoilijana pitäisi siitä maksaa! Maksakoon kukin viulunsa ja lystinsä itse. Jos haluaa liikkua paikasta toiseen niin miksi se tehdään toisen rahoilla? Tämä on sosialismia.</p><p>Autoilija siis maksaa nelinkertaisesti kulunsa.<br /><br />Tätä hämmästeli myöskin Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoituksessaan 24.4.2017.&nbsp; Linkki kirjoitukseen:<br /><br />Junassa saa matkustaa toisen lompakolla:&nbsp;<a href="http://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Junassa-saa-matkustaa-toisen-lompakolla/969957">http://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Junassa-saa-matkustaa-toisen-lompakolla/969957</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Maksan polttoaineveroa yli 4000€ vuodessa. Siitä valtio käyttää tieliikenteen hyväksi noin 1000€. Tiestön ylläpitoon tästä menee noin 500€. Loppu 3000€ käytetään valtion muihin menoluokkiin. Näitä ovat mm. raideliikenteen ja yleensäkin joukkoliikenteen tukeminen, maksuttomat kirjastopalvelut, pyöräilybaanojen rakentaminen jne.

Minua siis "korpeaa" olla maksamassa vihertävien junamatkoja tai kirjojen lainaamisia. Tämä, kun saa junassa lukea kirjojaan tai läppäriä niin miksi ihmeessä minun autoilijana pitäisi siitä maksaa! Maksakoon kukin viulunsa ja lystinsä itse. Jos haluaa liikkua paikasta toiseen niin miksi se tehdään toisen rahoilla? Tämä on sosialismia.

Autoilija siis maksaa nelinkertaisesti kulunsa.

Tätä hämmästeli myöskin Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoituksessaan 24.4.2017.  Linkki kirjoitukseen:

Junassa saa matkustaa toisen lompakolla: http://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Junassa-saa-matkustaa-toisen-lompakolla/969957

 

]]>
20 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236163-autoliikenteen-verotus-korpeaa#comments Autot Liikenne Verotus Tue, 25 Apr 2017 21:45:12 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236163-autoliikenteen-verotus-korpeaa