Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Wed, 19 Sep 2018 04:22:58 +0300 fi Perussuomalaiset ovat nostaneet eniten kannatustaan http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261179-perussuomalaiset-ovat-nostaneet-eniten-kannatustaan <p>Mikäli eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi HS-gallupin mukaan 8,7 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa prosenttiosuus jäi alle kahdeksaan ja oli 7,9. Nousua on siis 0,8 %-yksikköä.</p><p>Eduskuntavaaleihin on aikaa noin 7 kuukautta ja jos kannatuksen nousu jatkuu samanlaisena eli noin 1 %-yksikön kuukaudessa tulee Perussuomalaiset saamaan 17-18% äänisaaliin. Se on sama kuin Ruotsidemokraatit Ruotsin vaaleissa.</p><p>Sdp ja kokoomus menettivät kumpikin suosiotaan 0,3 prosenttiyksikön verran.</p><p>Sdp säilytti yhä johtonsa 21,4 prosentin osuudellaan, mutta kovin kaukana ei ole kokoomuskaan, jolla on nyt 19,7 prosentin kannatus.</p><p>Keskustan suosio on jämähtänyt 15 prosentin tuntumaan ja on nyt tasan sama kuin viime mittauksessa eli 15,5 prosenttia.</p><p>HS 19.9.2018: <a href="https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.html" title="https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.html">https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.html</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Mikäli eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi HS-gallupin mukaan 8,7 prosenttia, kun edellisessä mittauksessa prosenttiosuus jäi alle kahdeksaan ja oli 7,9. Nousua on siis 0,8 %-yksikköä.

Eduskuntavaaleihin on aikaa noin 7 kuukautta ja jos kannatuksen nousu jatkuu samanlaisena eli noin 1 %-yksikön kuukaudessa tulee Perussuomalaiset saamaan 17-18% äänisaaliin. Se on sama kuin Ruotsidemokraatit Ruotsin vaaleissa.

Sdp ja kokoomus menettivät kumpikin suosiotaan 0,3 prosenttiyksikön verran.

Sdp säilytti yhä johtonsa 21,4 prosentin osuudellaan, mutta kovin kaukana ei ole kokoomuskaan, jolla on nyt 19,7 prosentin kannatus.

Keskustan suosio on jämähtänyt 15 prosentin tuntumaan ja on nyt tasan sama kuin viime mittauksessa eli 15,5 prosenttia.

HS 19.9.2018: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005832925.html

 

]]>
0 Vaalit Wed, 19 Sep 2018 01:22:58 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261179-perussuomalaiset-ovat-nostaneet-eniten-kannatustaan
Puuntaimet ajoteiden monttuihin? http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260517-puuntaimet-ajoteiden-monttuihin <p>Pääministeri Juha Sipilä totesi 31.8. Eurooppa Foorumissa Turussa, että autoilijoiden pitäisi osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan. Hän ehdotti polttoaineen hintaan maksua, jolla voitaisiin istuttaa puu joka tankkauksella.</p><p>Sipilä unohti nyt kokonaan sen, että autoilijat tulouttavat verotuloina 8 miljardia euroa valtion kassaan joka vuosi. Siitä summasta vain noin 1,5 miljardia palautuu takaisin mm. väylien hoitoon.</p><p>Tiestön korjausvelka vain kasvaa ja logistiikalle aiheutuu monenlaisia ongelmia, kun liikenne takkuaa. Yksityisautoilijat joutuvat korjaamaan autojaan omin kustannuksin ajettuaan monttuun.</p><p>Itseltäkin katkesi auton renkaasta vyö keväällä Laukaantiellä ja jouduin ostamaan uuden renkaan. Nyt samasta pyörästä rikkoontui laakeri ja sekin jouduttiin vaihtamaan.</p><p>Tiestö on jo niin huonossa kunnossa, että niihin teiden monttuihin voitaisiin kohta jo istuttaa noita pääministerin ideoimia puiden taimia.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pääministeri Juha Sipilä totesi 31.8. Eurooppa Foorumissa Turussa, että autoilijoiden pitäisi osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan. Hän ehdotti polttoaineen hintaan maksua, jolla voitaisiin istuttaa puu joka tankkauksella.

Sipilä unohti nyt kokonaan sen, että autoilijat tulouttavat verotuloina 8 miljardia euroa valtion kassaan joka vuosi. Siitä summasta vain noin 1,5 miljardia palautuu takaisin mm. väylien hoitoon.

Tiestön korjausvelka vain kasvaa ja logistiikalle aiheutuu monenlaisia ongelmia, kun liikenne takkuaa. Yksityisautoilijat joutuvat korjaamaan autojaan omin kustannuksin ajettuaan monttuun.

Itseltäkin katkesi auton renkaasta vyö keväällä Laukaantiellä ja jouduin ostamaan uuden renkaan. Nyt samasta pyörästä rikkoontui laakeri ja sekin jouduttiin vaihtamaan.

Tiestö on jo niin huonossa kunnossa, että niihin teiden monttuihin voitaisiin kohta jo istuttaa noita pääministerin ideoimia puiden taimia.

]]>
3 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260517-puuntaimet-ajoteiden-monttuihin#comments Liikenne Verotus Thu, 06 Sep 2018 02:07:10 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260517-puuntaimet-ajoteiden-monttuihin
Pohdintoja suomalaisesta vihapuheesta http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258589-pohdintoja-suomalaisesta-vihapuheesta <p>Va. pääkirjoitustoimittaja Markus Mattlar kirjoitti (KSML 14.7.) vihapuheesta. Hän pohti mm. laillisen ja laittoman vihapuheen rajanvetoa. Tässä muutama huomioni tuon kirjoituksen herättämänä.</p><p>Suomen lainsäädäntö ei erikseen määrittele viharikos-käsitettä. Siten se ei myöskään tunne juridisena terminä vihapuhetta. Tuomiota voidaan kuitenkin koventaa esimerkiksi kunnianloukkauksessa, jos se kohdistuu vaikkapa sukupuolivähemmistöön. Se voi tällöin olla viharikos.</p><p>Käytännössä tuomioita on jaettu nimikkeellä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kunnianloukkauksesta tai laittomasta uhkauksesta. Kun vihapuheesta määritetään rangaistusta, silloin tulkitaan viharikoslakia ja sen täyttymistä. Näin ollen rangaistava vihapuhe on myös viharikos.</p><p>Toisaalta puhumalla ja käyttämällä termiä vihapuhe voidaan myös leimata kirjoittajaa tai puhujaa lainvastaiseen tekoon syyllistyväksi vaikka hänen kirjoituksensa tai puheensa ei sitä olisikaan. Tällaisesta leimaamisesta olisi myös syytä päästä eroon.</p><p>Mielestäni lainsäädäntö suojaa jo tällä hetkellä esimerkiksi vähemmistöjä riittävästi vihapuheelta. Jos lakia kiristettäisiin, voisi myös ns. vihainen puhekkin tulla rangaistavaksi eikä se olisi enää sanavapauden mukaista.</p><p>Yhtäkaikki &ndash; sanat on kuin ammuttu nuoli eikä niitä saa takaisin. Siksi harkinta ennen enter-napin painamista on syytä pitää mielessä ja välttää ensikiukun purkamiseen julkisia foorumeita.</p><p>Tämä kirjoitukseni ei ollut edes vihaista puhetta vaan lempeää kesäistä pohdintaa esillä olleesta aiheesta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Va. pääkirjoitustoimittaja Markus Mattlar kirjoitti (KSML 14.7.) vihapuheesta. Hän pohti mm. laillisen ja laittoman vihapuheen rajanvetoa. Tässä muutama huomioni tuon kirjoituksen herättämänä.

Suomen lainsäädäntö ei erikseen määrittele viharikos-käsitettä. Siten se ei myöskään tunne juridisena terminä vihapuhetta. Tuomiota voidaan kuitenkin koventaa esimerkiksi kunnianloukkauksessa, jos se kohdistuu vaikkapa sukupuolivähemmistöön. Se voi tällöin olla viharikos.

Käytännössä tuomioita on jaettu nimikkeellä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kunnianloukkauksesta tai laittomasta uhkauksesta. Kun vihapuheesta määritetään rangaistusta, silloin tulkitaan viharikoslakia ja sen täyttymistä. Näin ollen rangaistava vihapuhe on myös viharikos.

Toisaalta puhumalla ja käyttämällä termiä vihapuhe voidaan myös leimata kirjoittajaa tai puhujaa lainvastaiseen tekoon syyllistyväksi vaikka hänen kirjoituksensa tai puheensa ei sitä olisikaan. Tällaisesta leimaamisesta olisi myös syytä päästä eroon.

Mielestäni lainsäädäntö suojaa jo tällä hetkellä esimerkiksi vähemmistöjä riittävästi vihapuheelta. Jos lakia kiristettäisiin, voisi myös ns. vihainen puhekkin tulla rangaistavaksi eikä se olisi enää sanavapauden mukaista.

Yhtäkaikki – sanat on kuin ammuttu nuoli eikä niitä saa takaisin. Siksi harkinta ennen enter-napin painamista on syytä pitää mielessä ja välttää ensikiukun purkamiseen julkisia foorumeita.

Tämä kirjoitukseni ei ollut edes vihaista puhetta vaan lempeää kesäistä pohdintaa esillä olleesta aiheesta.

]]>
16 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258589-pohdintoja-suomalaisesta-vihapuheesta#comments Vihapuhe Tue, 24 Jul 2018 07:49:07 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258589-pohdintoja-suomalaisesta-vihapuheesta
Leipää automaattisesta kauppa-autosta http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258381-leipaa-automaattisesta-kauppa-autosta <p>Itseohjautuvat kauppa-autot tulevat kutsusta paikalle parin vuoden päästä toteaa Berner.</p><p>...</p><p>Missä ihmemaassa liikenneministeri elää? Limppu ja voi tulisi niin kalliiksi, että siihen hupenisi kuukauden ansiot. Toisekseen maaseutu olisi jo tuolloin autio eikä näitä kauppa-autoja tarvittaisi. Mihin me tarvitsemme tällaista liikenneministeriä?</p><p>Tieliikenteeltä kerätään vuosittain noin 8 miljardia verotuloja. Niistä päätyy takaisin noin 1,5 miljardia väylien ja teiden kunnossapitoon. Nyt olisi elintärkeää pitää liikenneinfra kunnossa ja poistaa korjausvelka.</p><p>Liikenneministerin tulisi hoitaa perustehtävänsä eikä haihatella. Lisäksi päästöjen vähentämiseksi on naulattu tavoitteeksi 250000 sähköautoa ja 50000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Kuka maksaa? Yksityinen autoilija tietenkin.</p><p>Tämä on järkyttävää miten autoilijan kukkarolla unelmoidaan ja ihan valtakunnan huipulla.</p><p>Iltalehden juttu Porin Areenan Liikennevallankumous -keskustelusta: <a href="http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml">http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Itseohjautuvat kauppa-autot tulevat kutsusta paikalle parin vuoden päästä toteaa Berner.

...

Missä ihmemaassa liikenneministeri elää? Limppu ja voi tulisi niin kalliiksi, että siihen hupenisi kuukauden ansiot. Toisekseen maaseutu olisi jo tuolloin autio eikä näitä kauppa-autoja tarvittaisi. Mihin me tarvitsemme tällaista liikenneministeriä?

Tieliikenteeltä kerätään vuosittain noin 8 miljardia verotuloja. Niistä päätyy takaisin noin 1,5 miljardia väylien ja teiden kunnossapitoon. Nyt olisi elintärkeää pitää liikenneinfra kunnossa ja poistaa korjausvelka.

Liikenneministerin tulisi hoitaa perustehtävänsä eikä haihatella. Lisäksi päästöjen vähentämiseksi on naulattu tavoitteeksi 250000 sähköautoa ja 50000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Kuka maksaa? Yksityinen autoilija tietenkin.

Tämä on järkyttävää miten autoilijan kukkarolla unelmoidaan ja ihan valtakunnan huipulla.

Iltalehden juttu Porin Areenan Liikennevallankumous -keskustelusta: http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml

 

]]>
3 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258381-leipaa-automaattisesta-kauppa-autosta#comments Thu, 19 Jul 2018 03:37:46 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258381-leipaa-automaattisesta-kauppa-autosta
Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuus http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258288-trumpin-ja-putinin-tiedotustilaisuus Tunnin kestävä presidenttien tiedotustilaisuus. Hienoa nähdä kahden suurvallan johtajien kättelevän toisiaan. Kunnioitus oli molemmin puolista. Tämä raikasti ilmaa. Iloinen erityisesti Syyrian suhteen humanitaarisesta lähestymistavasta ja pakolaisasiasta. Retoriikka on erilaista, mutta mahtavia miehiä vikoineen ja puutteineen. Todelliset haukat on taustalla. Vuosi 75 oli Etyk ja Helsingin henki. Nyt Suomi ja Helsinki muistetaan mansikoista ja helteestä.<div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> 9 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258288-trumpin-ja-putinin-tiedotustilaisuus#comments Mon, 16 Jul 2018 16:30:57 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258288-trumpin-ja-putinin-tiedotustilaisuus Trump vaatii Naton jäseniä maksamaan osuutensa http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258108-trump-vaatii-naton-jasenia-maksamaan-osuutensa <p>Trump käyttää edelleen aktiivisesti sosiaalista mediaa vaikka hän on matkoillakin. Nyt ilmestyi FB -päivitys, jossa Trump toteaa vain 5 Natomaan maksavan 2% bruttokansantuotteestaan puolustukseen. Erityisesti hän viittaa Saksaan ja toteaa osuuden noston olevan ajankohtaista nyt eikä vuonna 2025. Lisäksi Trump kytkee energian tuonnin Venäjältä Naton järkevyyteen ts. mitä hyötyä on Natosta, jos ollaan energiariippuvaisia Venäjästä.</p><p>On jo todettu Trumpin piittaamattomuus historiasta ja tekevän politiikkaa nykytiedon valossa. Yhdysvaltojen suhteissa on totuttu pitkäjänteisyysteen ja ennustettavuuteen. Tämä on ollut myös osa turvallisuutta.</p><p>Jos spekuloidaan Suomen Naton jäsenyydellä, niin tuo 2% osuus tulisi täytettyä hävittäjähankintojen myötä vaikka investointi jaettaisiin 10 seuraavalle vuodelle.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Trump käyttää edelleen aktiivisesti sosiaalista mediaa vaikka hän on matkoillakin. Nyt ilmestyi FB -päivitys, jossa Trump toteaa vain 5 Natomaan maksavan 2% bruttokansantuotteestaan puolustukseen. Erityisesti hän viittaa Saksaan ja toteaa osuuden noston olevan ajankohtaista nyt eikä vuonna 2025. Lisäksi Trump kytkee energian tuonnin Venäjältä Naton järkevyyteen ts. mitä hyötyä on Natosta, jos ollaan energiariippuvaisia Venäjästä.

On jo todettu Trumpin piittaamattomuus historiasta ja tekevän politiikkaa nykytiedon valossa. Yhdysvaltojen suhteissa on totuttu pitkäjänteisyysteen ja ennustettavuuteen. Tämä on ollut myös osa turvallisuutta.

Jos spekuloidaan Suomen Naton jäsenyydellä, niin tuo 2% osuus tulisi täytettyä hävittäjähankintojen myötä vaikka investointi jaettaisiin 10 seuraavalle vuodelle.

]]>
5 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258108-trump-vaatii-naton-jasenia-maksamaan-osuutensa#comments Thu, 12 Jul 2018 00:59:58 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258108-trump-vaatii-naton-jasenia-maksamaan-osuutensa
Perussuomalaiset värit eivät haalistu http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257974-perussuomalaiset-varit-eivat-haalistu <p>Ruotsissa tullaan opettelemaan tekemään yhteistyötä ruotsindemokraattien kanssa. Suomessa sitä harjoitellaan pian Perussuomalaisten kanssa. Tokihan sitä tehtiin jo vuoden 2015 vaalien jälkeen, mutta uuvatit riisti Persujen imagon vaikka mikään ei muuttunut v. 17 puoluekokouksen jälkeen ainakaan säännöissä, ohjelmissa ja tavoitteissa.</p><p>Perussuomalaiset ammentaa voimansa siitä samasta alkulähteestä mistä syntyi Britannian Brexit ja Yhdysvaltojen Trump-ilmiö. Se on perusisänmaallisuutta, joka globalisteilta on unohtunut. Ihan kuin saunavesien kanssa, kun kaikki aatteet sotketaan yhteen niin siitä tulee haaleaa. Perussuomalaiset ei sorru tähän. Aate on kirkas ja lämmin kuin kesäinen aurinko. Sen varassa pärjää myös talven yli.</p><p>Perussuomalainen ojentaa yhteistyön kättä niille, joille yhteistyö merkitsee omasta maasta välittämistä luonnon, rauhan ja turvallisuuden nimissä. - Sininen ja valkoinen ovat värit vapauden -. Nyt myös sininen ja keltainen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ruotsissa tullaan opettelemaan tekemään yhteistyötä ruotsindemokraattien kanssa. Suomessa sitä harjoitellaan pian Perussuomalaisten kanssa. Tokihan sitä tehtiin jo vuoden 2015 vaalien jälkeen, mutta uuvatit riisti Persujen imagon vaikka mikään ei muuttunut v. 17 puoluekokouksen jälkeen ainakaan säännöissä, ohjelmissa ja tavoitteissa.

Perussuomalaiset ammentaa voimansa siitä samasta alkulähteestä mistä syntyi Britannian Brexit ja Yhdysvaltojen Trump-ilmiö. Se on perusisänmaallisuutta, joka globalisteilta on unohtunut. Ihan kuin saunavesien kanssa, kun kaikki aatteet sotketaan yhteen niin siitä tulee haaleaa. Perussuomalaiset ei sorru tähän. Aate on kirkas ja lämmin kuin kesäinen aurinko. Sen varassa pärjää myös talven yli.

Perussuomalainen ojentaa yhteistyön kättä niille, joille yhteistyö merkitsee omasta maasta välittämistä luonnon, rauhan ja turvallisuuden nimissä. - Sininen ja valkoinen ovat värit vapauden -. Nyt myös sininen ja keltainen.

]]>
28 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257974-perussuomalaiset-varit-eivat-haalistu#comments Sun, 08 Jul 2018 03:42:15 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257974-perussuomalaiset-varit-eivat-haalistu
Perussuomalainen hallitus http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257944-perussuomalainen-hallitus <p>Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Siihen on vielä siis aikaa noin 9 kuukautta.</p><p>Viimeisimmän Ylen gallupin mukaan Perussuomalaiset ovat vahvassa nousussa. Yle: <a href="https://yle.fi/uutiset/3-10287615"><u>https://yle.fi/uutiset/3-10287615</u></a></p><p>On tullut kyselyjä siitä, entä jos Perussuomalaiset nousisivat pääministeripuolueeksi niin miten hallitus muodostettaisiin.</p><p>Tosiaan yhdeksässä kuukaudessa voi tapahtua paljon ja sekin voidaan vielä nähdä, että Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset saa hallitustunnustelijan tehtävät.</p><p>Yksi vaihtoehto hallituskoalitioksi on esimerkiksi seuraava: PS, SDP, Vihreät, RKP, KD.</p><p>Ministereinä tällöin voisi toimia mm.</p><p>&nbsp;</p><p>Pääministeri - Jussi Halla-aho / Leena Meri (jos Halla-aho luopuu ministerin paikastaan)</p><p>Sosiaali- ja terveysministeri - Toimi Kankaanniemi</p><p>Peruspalveluministeri - Arja Juvonen</p><p>Työministeri - Jani Mäkelä</p><p>Liikenneministeri - Ville Tavio</p><p>Kulttuuriministeri - Kike Elomaa</p><p>&nbsp;</p><p>Muitakin vaihtoehtoja on.</p><p>Miksei&nbsp;ennakolta&nbsp;voisi jo&nbsp;varautua kaikkiin vaihtoehtoihin ja siis myös hallituksen muodostamiseen ja ministerinimityksiin.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Siihen on vielä siis aikaa noin 9 kuukautta.

Viimeisimmän Ylen gallupin mukaan Perussuomalaiset ovat vahvassa nousussa. Yle: https://yle.fi/uutiset/3-10287615

On tullut kyselyjä siitä, entä jos Perussuomalaiset nousisivat pääministeripuolueeksi niin miten hallitus muodostettaisiin.

Tosiaan yhdeksässä kuukaudessa voi tapahtua paljon ja sekin voidaan vielä nähdä, että Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset saa hallitustunnustelijan tehtävät.

Yksi vaihtoehto hallituskoalitioksi on esimerkiksi seuraava: PS, SDP, Vihreät, RKP, KD.

Ministereinä tällöin voisi toimia mm.

 

Pääministeri - Jussi Halla-aho / Leena Meri (jos Halla-aho luopuu ministerin paikastaan)

Sosiaali- ja terveysministeri - Toimi Kankaanniemi

Peruspalveluministeri - Arja Juvonen

Työministeri - Jani Mäkelä

Liikenneministeri - Ville Tavio

Kulttuuriministeri - Kike Elomaa

 

Muitakin vaihtoehtoja on.

Miksei ennakolta voisi jo varautua kaikkiin vaihtoehtoihin ja siis myös hallituksen muodostamiseen ja ministerinimityksiin.

]]>
68 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257944-perussuomalainen-hallitus#comments Perussuomalaiset Fri, 06 Jul 2018 22:34:54 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257944-perussuomalainen-hallitus
Nenäsumute pelihimoon - kokeilu myös alkoholiriippuvuuteen http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257731-nenasumute-pelihimoon-kokeilu-myos-alkoholiriippuvuuteen <p>Aamun lehdet lainaavat STT:n uutista siitä kuinka THL testaa nenäsumutetta peliriippuvuuteen. Suihketta käytettäisiin pelihimon yllättäessä ja se vaikuttaisi muutamassa minuutissa nenän limakalvojen kautta.</p><p>Vaikuttavana aineena on naloksini ja se ehkäisee mielyhyvää tuottavan dopamiinin eritystä. Samanlaista suihketta testataan myös alkoholiongelmaan. Silloin vaikuttavana aineena on nalmefeeni.</p><p>Kehitys kehittyy ja hyvähän se on, jos apua on saatavilla. Kovin keinotekoiselta konstit vain tuntuvat. Keväiseen autokuumeeseen itse toivoisin myös suihketta. Se, kun käy kalliiksi sairastaa.</p><p>Uutinen myös kertoo tutkimusryhmiin vielä otettavan henkilöitä.</p><p>Samat lehdet kertovat myös ministerien suunnittelevan kokoontuvan vihapuheteeman takia. Tarkoituksena on arvioida tarvitaanko uusia vihapuhelakeja vai riittävätkö nykyiset lait.</p><p>Eikö tähänkin voisi nenäsuihke tuoda ratkaisun? Yleensä keskustelupalstoilla ns. vedetään herne nenään ja sitten sanotaan (lue kirjoitetaan) pahasti. Jos pöydällä olisi suihke, jota sumuttaa sieraimiin, niin eikö tukos voisi aueta ja paha sana jäisi sanomatta? Kysyn vaan... Jk. HS:n ja YLE:n toimituksellakin voisi olla tälle käyttöä Trumpista kirjoitettaessa.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aamun lehdet lainaavat STT:n uutista siitä kuinka THL testaa nenäsumutetta peliriippuvuuteen. Suihketta käytettäisiin pelihimon yllättäessä ja se vaikuttaisi muutamassa minuutissa nenän limakalvojen kautta.

Vaikuttavana aineena on naloksini ja se ehkäisee mielyhyvää tuottavan dopamiinin eritystä. Samanlaista suihketta testataan myös alkoholiongelmaan. Silloin vaikuttavana aineena on nalmefeeni.

Kehitys kehittyy ja hyvähän se on, jos apua on saatavilla. Kovin keinotekoiselta konstit vain tuntuvat. Keväiseen autokuumeeseen itse toivoisin myös suihketta. Se, kun käy kalliiksi sairastaa.

Uutinen myös kertoo tutkimusryhmiin vielä otettavan henkilöitä.

Samat lehdet kertovat myös ministerien suunnittelevan kokoontuvan vihapuheteeman takia. Tarkoituksena on arvioida tarvitaanko uusia vihapuhelakeja vai riittävätkö nykyiset lait.

Eikö tähänkin voisi nenäsuihke tuoda ratkaisun? Yleensä keskustelupalstoilla ns. vedetään herne nenään ja sitten sanotaan (lue kirjoitetaan) pahasti. Jos pöydällä olisi suihke, jota sumuttaa sieraimiin, niin eikö tukos voisi aueta ja paha sana jäisi sanomatta? Kysyn vaan... Jk. HS:n ja YLE:n toimituksellakin voisi olla tälle käyttöä Trumpista kirjoitettaessa.

 

]]>
7 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257731-nenasumute-pelihimoon-kokeilu-myos-alkoholiriippuvuuteen#comments Mon, 02 Jul 2018 02:57:45 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257731-nenasumute-pelihimoon-kokeilu-myos-alkoholiriippuvuuteen
Säpinää Brysselin yössä http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257570-sapinaa-brysselin-yossa <p>Käytännössä Italia ei aio hyväksyä kokouksen päätöslauselmia ellei se saa maahanmuuttokysymyksiin liittyviä tavoitteitaan hyväksytyksi. - Sipilän mukaan hänen aikanaan kokouksissa kukaan ei ole aiemmin uhannut veto-oikeudella. Lähde Yle.</p><p>...</p><p>Giuseppe Conte laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tuore Italian populistihallituksen pääministeri ei hyväksy EU:n toimien hitautta laittoman maahanmuuton estämiseksi. Sipiläkin joutuu ruotuun ja tunnustamaan tosiasiat - Italia ei halua enää pakolaisia. Se on kieltäytynyt ottamasta vastaan siirtolaisia kuljettavia avustuslaivoja ja EU-maat yrittivät sopia nopeista keinoista maan auttamiseksi.</p><p>Paineita on myös Saksalla. Merkel on kotimaassaan&nbsp;vaikeuksissa, sillä CSU-puoluetta johtava sisäministeri Horst Seehofer on uhannut laittaa rajan yksipuolisesti kiinni ellei eurooppalaista ratkaisua turvapaikanhakijoiden liikkumiseen EU:ssa löydetä.</p><p>Aamun media on ollut vaitonainen kokouksen kulusta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Käytännössä Italia ei aio hyväksyä kokouksen päätöslauselmia ellei se saa maahanmuuttokysymyksiin liittyviä tavoitteitaan hyväksytyksi. - Sipilän mukaan hänen aikanaan kokouksissa kukaan ei ole aiemmin uhannut veto-oikeudella. Lähde Yle.

...

Giuseppe Conte laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tuore Italian populistihallituksen pääministeri ei hyväksy EU:n toimien hitautta laittoman maahanmuuton estämiseksi. Sipiläkin joutuu ruotuun ja tunnustamaan tosiasiat - Italia ei halua enää pakolaisia. Se on kieltäytynyt ottamasta vastaan siirtolaisia kuljettavia avustuslaivoja ja EU-maat yrittivät sopia nopeista keinoista maan auttamiseksi.

Paineita on myös Saksalla. Merkel on kotimaassaan vaikeuksissa, sillä CSU-puoluetta johtava sisäministeri Horst Seehofer on uhannut laittaa rajan yksipuolisesti kiinni ellei eurooppalaista ratkaisua turvapaikanhakijoiden liikkumiseen EU:ssa löydetä.

Aamun media on ollut vaitonainen kokouksen kulusta.

]]>
28 http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257570-sapinaa-brysselin-yossa#comments Thu, 28 Jun 2018 20:16:09 +0000 Jarmo Nahkamäki http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257570-sapinaa-brysselin-yossa