Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Ne jyrää meitin. Pojaat! Ne jyrää taas meitin

Nyt aivan hirveä kannatus ja ero seuraavaan!

...

TNS Kantarin toteuttaman gallupin perusteella perussuomalaisia äänestäisi nyt 20,7 prosenttia suomalaisista eli 1,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime kesäkuussa. Puolue jatkaa Suomen selvästi kannatetuimpana poliittisena puolueena.

Kokoomuksen kannatus on toiseksi suurin, 16,7 prosenttia. Sdp:tä äänestäisi melkein yhtä moni, 16,5 prosenttia. Vihreät on neljänneksi suosituin puolue 14 prosentin kannatuksellaan. Keskustaa äänestäisi 12,2 prosenttia suomalaisista.

HS: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006188541.html

...

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka pitää linjansa ja on todellinen vaihtoehto nykymenolle. Se näkyy myös kannatuksessa.

Halla-aho on seuraava pääministeri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mistä tämä Perussuomalaisten nouseva gallupkannatus oikein kertoo. En usko että Jussi Halla-aho on vetovoimainen kansan kiihottaja ja agitaattori. Enkä myöskään usko että nykyhallitus on oikeestaan mokanut mitään erityisesti.
Olisiko tämä hienoista polittisen kentän linjattomuutta.
Tuo Kokoomuksen hiipuva kannatus ei saa nostetta oppositio asumastaan se on outoa elikä Perussuomalaiset on johtava oppositiopuolue ja olisiko niin että kun Kokoomus keräsihän rusinoita pullasta viime hallituskaudella ja kansa huomasi tämän moisen kaksoisrattaisen toiminnan niin luottamus on mennyt.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Oma merkityksensä on varmaan sillä, että Jussi Halla-aho on taitava sanankäyttäjä. Hän on selkeä ja ymmärrettävä. Kaikki puoluejohtajat eivät sitä ole.

Perussuomalaiset poikkeavat selvästi valtavirrasta ja tekevät sen monia kansalaisia miellyttävällä tavalla. Suomen itsenäisyyden korostaminen on yksi sellainen asia. Sen leimaaminen impivaaralaisuudeksi ei oikein mene läpi ja tekee vastapuolesta helposti rintamakarkurin oloisen. Suhtautuminen ilmastonmuutokseen on toinen esimerkki. He eivät ole menneet mukaan ilmastohypetykseen, joka monien mielestä on yliampuvaa.

Ehkäpä perussuomalaiset ovat aistineet uusia tuulia, jotka käyvät paikallisuus-globalismi -akselilla vasemminto-oikeisto -akselin sijaan. Sitä on ilmassa vähän siellä ja täällä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nykyisen hallituksen menoon ei luota kovinkaan moni. Siinä varmaankin yksi tekijä. Luotetaaan, että veroja, työttömyyttä ja kaikenlaista ilmastopakkoa on tulossa.

Tuskin vanha hyvä aika enää palaa, jossa vanhoilla puolueilla oli sankat vaki kannattajien joukot. Tapaäänestäjät kuolevat piakkoin joukolla pois ja kaaderit eivät korvaannu uusilla.

Äänestämättömiä on valtavasti ja kauniisti mietitään miten heidät saataisiin äänestämään. Luulen, että todellisuudessa heitä ei enää haluta äänestämään, kun äänestäisivät kuitenkin väärin.

Saattaapa sitä tulla uusiakin yrittäjiä, jotka nopeasti keräävät suuria äänestäjä määriä tyytymättömien joukoista. Miellellään näkin kansalaisten suoraankin nousevan toimintaan ranskan keltaliivien tapaan. Siinä vain on huonoa, että kaikenlaista väkivaltaa esiintyy ja kun se ei ole sitä punavihreiden suosimaa väärää mieltä olevien mätkimistä, niin se on huono juttu.

Nuorten piirissä muutkoset näyttävät vielä suuremmilta. Käytännössä kepuilijat ja demarit ovat kuolleet kokonaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisin odottanut kommentoija Ritalan povaavan korkeintaan 10% kannatusta meille seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Tämä hallitus ei tule pysymään kasassa 4 vuotta.

Tarvitaanko uusia vaaleja aiemmin jää nähtäväksi?

Syksyllä jo nähdään kenties syyskuussa, kun keskusta valitsee uuden puheenjohtajan, että miten uusi puheenjohtaja vaikuttaa...

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Teot puhuvat puolestaan ja siihen reagoidaan.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Todennäköisesti Persujen kannatus tulee jatkossakin nousemaan. Keskustalla heikko kannatus. Vihreet tulee olemaan edelleen vankka puolue, nouseva puolue

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vanhojen valtapuolueiden (SDP, KOK, Keskusta) asema on vakavasti uhattuna. Niillähän on ollut tavoitteena tehdä "liberaalit" Vihreille, mutta nyt tämä näyttäisi epäonnistuneen ja ruokkineen samalla Perussuomalaisten kasvua.

Kannatusmittaus kertoo, että tällä hetkellä Suomessa on vain yksi suuri puolue, PS. Loput ovat pienpuolueita tai korkeintaan keskisuuria.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Keskusta oli 2014 parhaimmillaan noin 25%:ssa. Joten vielä on PS:llä matkaa siihen kannatukseen. Kyse on vain siitä, milloin alamäki alkaa...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Oli mukava taas herätä aamulla ja lukea Hesarista Perussuomalaisten kannatuksen kasvusta ja vihervasemmiston alamäestä.
Se piristää kummasti ja antaa toivoa tulevaisuudesta.
Kun vastapuolella, vihervasemmisto ei tee muuta kuin parjaa täysin asiattomasti Perussuomalaisia niin ei ole mikään ihme.
Eivät ihmiset ole tyhmiä, toisin kuin eräät väittävät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rantanen, tutkipa lukuja uudelleen: vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteiskannatus kasvaa koko ajan. Vihreät, joka on oikeastaan ainoa vastapuolue Perussuomalaisille kasvaa ja on nyt neljänneksi suurin puolueemme gallup-kannatuksella mitaten.

Kokoomus, Demarit ja Keskusta vuotavat tällä hetkellä eniten näille kahdelle kasvavalle puolueelle, Vihreille ja persuille.

Vihervasemmistopuolueiden kokonaiskannatus pysyy paikallaan, jolloin varsinaisia menettäjiä ovat Kokoomus ja Keskusta. Oikeistokonservatiivit asemoituvat enemmän siis Perussuomalaisten ympärille. Nykyinen punavihreä hallituksemme menetti asemiaan oppositioon nähden vähemmän kuin sen konservatiivista oikeistoa edustava puolue, Keskusta, menetti kannatustaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Katso itse hesarista.
Kummallista, sieltä löytyy kahdet eri kannatusluvut heinäkuulle 2019. Ilmeisesti painovirhe kuukakuden kohdalla.
Jos noista laskee niin PS on noussut 1,5 %-yksikköä, SDP pudonnut 1%, Vasemmisto nioussut 0,1 % ja vihreät noussut 0,9 %.

Tuosta saan kyllä vihervasemmistolle 0-kasvun kun PS:n kasvu on 1,5 %.

Hallituspuolue Keskusta jatkaa alamäkeä 0,9 %, RKP nousua 0,1 %.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka pitää linjansa ja on todellinen vaihtoehto nykymenolle."

Tämä on juurikin sitä puhkikulunutta populismia mistä niin paljon puhutaan. Helposti omaksuttavia iskulauseita vailla sisältöä. Demagogit vihaavat kaikkea mistä eivät pidä, huolimatta siitä onko sille mitään todellisia perusteita. Demagogit myös kannattavat ja ylistävät sokeasti kaikkea mistä pitävät, koska tuntevat että heillä on velvollisuus tehdä niin.

Kannatusgallupeilla ei ole oikeastaan mitään tieteellistä arvoa. Ne eivät kerro todellisuudessa mitään siitä mitä hallitus tai oppositio on tehnyt. Kuka tahansa täysin kuutamolla politiikasta oleva uuvatti voi vastata galluppiin. Jotain puoluetta saatetaan vihata vain siksi että ei satu pitämään kyseisetsä puolueesta, ei siis siksi, että puolue olisi tehnyt jotain väärin. Jotain puoluetta saatetaan puolestaan kannattaa pelkästään siksi että sattuu pitämään kyseisestä puolueesta, ei siis siksi että puolueella olisi välttämättä mitään konkreettista sanottavaa tai annettavaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Nyt gallupit kertovat, että olemme suurin ja ainoa yli 20 % puolue, mikä ei ihme ole, koska olemme aito vaihtoehto

Gallupit antaa suuntaa ja yleensä ne on suurin piirtein linjassa miten vaaleissa äänestetään.

Tietenkin sillä varauksella, että gallupin tuloksia ei liiaksi manipuloida.

Gallupit antavat aina sen hetken kansan mielipiteen ja siinä on tuo virhemarginaali.

Viime vaalien allakin näyttivät suuntaa ihan oikein.

Eihän se ole populismia, jos sanomme että olemme vaihtoehto ja me todella olemme.

Me olemme aito vaihtoehto, niin maahanmuuttoasioissa, EU- kriittisyydessä ja ilmastoasioissa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä Suomen kansa tietää...….

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Uusi Suomi 9.2.2019 Seppo Leskinen: "Siniset jytkyttää kohti tulevaa vaalimenestystä. Siniset osallistuu puolueena ensimmäistä kertaa vaaleihin. Sinisillä on varteenotettavia ehdokkaita jokaisessa vaalipiirissä. On päteviä ja osaavia ministereitä, kansanedustajia ja uusia osaajia. Jokaiselle ja jokaiseen lähtöön löytyy...

Nythän jotkut arvailevat ja veikkailevat sinisille loppua kevään eduskuntavaaleissa. Lopun veikkaajat ovat lähinnä punavihreitä haihattelijoita ja heidän toive sinisten lopusta on lähinnä seurausta katkeruudesta. Katkeruudesta, joka johtuu oman puolueen oppositioasemasta ja epäonnistumisesta kasvattaa kannatusta oppositiosta käsin, josta tuorein galluppi kertoo karua totuutta tulevasta.

Oma veikkaukseni on, että siniset saavat 5-7 kansanedustajaa..." jne.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nahkamäki ei näytä tuntevan omiaan, vaikka se pahki kävelisi. Seppo Leskinen on Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaana seuraavissa vaaleissa. Maakuntahallintoonkin Leskinen varmaan pyrkii PS-listoilta.

Nahkamäki, lakkaa hakkaamasta omaa jalkaasi. Sinisistä on tulossa monta pätevää ja pätevöitynyttä uutta osaajaa puolueenne ehdokaslistoille.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

HS:n graafistä näkee miten kannatuksensa voi puolittaa (keskusta ja ps) ja taas tuplata (ps) reilussa neljässä vuodessa.

Nöyryyttä peliin nyt. Kannatuksen näin roima nousu ei ole voitto vaan huikea meille annettu mahdollisuus, joka velvoittaa kaikki entistä kovempaan työhön.

No ok, 10 minuuttia saa hehkuttaa. Sitten takaisin töihin.

Risto Laine
Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Gallupit ovat galluppeja.

Jotain osviittaa voi olla se, että viimeksi PS ei mennyt hallitukseen, niin ruvettiinn huutelemaan vastuunsa pakoilijoiksi ja kun PS viimein oli hallituksessa, alettiin kailottamaan takinkääntäjiksi ja oli siinä hajoaminen lähellä ja demokratian irvikuva Sininen Tulevaisuus pompsahti esille auton takakontin kautta ja kansa oli tyly äskettäiselle vaalitulokselle.

Muistakaahan, että teot kertovat enemmän kuin sanat, nämä vaalit on jo käyty ja katsotaan miten tämä hallitus nyt toimii.

Olo on edelleen kuin penkissä katselisin hiekkalaatikossa melskaavia lapsosia ja PS julistaa rakentaneensa ison hiekkalinnan sekä sen, että se on vahva.

Minä taas sitten ottaisin ämpärillisen vettä ja heitän sen linnan päälle ja se sulaa välittömästi.

Tyhjät tynnyrit ne eniten kolisee kuin täydet tynnyrit.

Ihan kuin olisi haaveena se, että juuri ennen lomien loppua olisi hyvä hallituksen jo kaatuneen ja tehdään uusi hallitus? Ei se voi kaatua, jos mitään selkeitä emämunauksia ei olla vielä tehty ja kaikki on esityksinä eikä niitä ole vielä toteutettu?

Fuulista päivää kansalle tarjotaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"... demokratian irvikuva Sininen Tulevaisuus pompsahti esille auton takakontin kautta ja kansa oli tyly äskettäiselle vaalitulokselle..."
Suositukset ihan tuosta lennokkaasta selostuksesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

PS:n tulisi saada seuraavissa vaaleissa lähes 30% kannatus, jotta sillä mahdollisuus päästä hallitukseen. 20% ei ilmeisesti riitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Onko PS:n sisäpiiri vuotanut sinulle tavoitteenasentansa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tämä analyysi on ihan omatekoinen ilman ulkopuolista apua tehty!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei riittäisi 30% läheskään, ehkä 45%:ssä Kokoomuksen pokka pettäisi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos 45%, niin silloin ei PS enää Kokoomusta tarvitse.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #64

Tällöin KD ja Kepu riittäisivät aivan hyvin!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #66

Tuskin tarvitsee niitäkään. d'Hondtin menetelmä antaa silloin yli sata kansanedustajaa.

Jarkko Mynttinen

No eihän tuossa mitään ongelmaa näyttäisi olevan. Tällä menolla persujen kannatus seuraavissa eduskuntavaaleissa alkaa hipoa jo 70 %:ttia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oppositiossa on helppo pitää linjansa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

HS kertoo faktoissaan taas vastaamattomien määrän!

Ennen vaaleja tätä tietoa piiloteltiin.

"28 prosenttia tutkimukseen vastanneista ei kertonut kantaansa."

Eli persuja kannattaa vain 14,9 % (20,7 % × 72 %).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Eli persuja kannattaa vain 14,9 % (20,7 % × 72 %)."

Ja muita puolueita sitten vastaavasti enemmän, vai mikä on viestisi?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kaikkien puolueiden kannatuksen voi kertoa tuolla 72 %:lla tuossa kannatuskyselyssä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

Ja miten järjestys silloin muuttuu?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #65

Ei järjestys muutu, mutta kaikkien kannatus on alempi kuten se oikeastikin on.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #81

Ja minkä ongelman tämä ratkaisee?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #82

Se vaan näyttää ongelman, jossa hallituksella ei ole edes 50 %:n kannatusta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #83

Mielestäni asia ei ole noin.
Myös äänestämättä jättäminen on kannanotto. Se täytyy ymmärtää niin että on samantekevää kuka on eduskunnassa.
Ja koska paikat jaetaan annettujen äänien mukaan niin silloin kannatus on juuri se mikä se on eli nyt on hallituksella reilusti yli 50 % kannatus eduskunnassa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #84

Jos eduskunnassa olevat ovat samantekeviä, on samantekevää, että eduskunnassa olisi 80 % kansanedustajia tai yleensäkin äänestysaktiivisuuden mukainen määrä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #88

Väärin ymmärretty.
Niiden mielestä jotka eivät äänestä on samantekevää kuka siellä istuu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Haloo.

Laskutaitoisille ei tätä tarvitsisi kertoa, mutta 20% on huimasti vähemmän kuin 80%.

Lasku- ja lukutaidottomuus taitaa olla tämän trumpilaisen maailmanajan trendi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mikä puolue se saikaan 80 % kannatuksen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Puolue nimeltä ei-persut.

Persuille näkyy 20% merkitsevän enemmistöä.

No, useimpien persujen lasku- ja lukutaito ei ole koskaan ollut kummoinen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

Kas, uusi puolue, en ole kuullutkaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #30

Kun tuo 80 % tietääkseni muodostuu hajanaisesta joukosta keskenään riiteleviä ja nahistelevia oman edun tavoittelijoita. En kyllä kutsuisi sitä puolueeksi.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #31

Jocke Rantanen, persuthan nimenomaan on kasa kaikkien muiden kanssa nahistelevia oman edun tavoittelijoita. Vielä siinä mielessä, että tämän porukan taustavoimien ja liittolaisten joukossa on paljon porukkaa, jotka eivät usko demokratiaan ja jotka myös ihailevat diktatoorista järjestelmää, jossa vastustus ja erilaiset mielipiteet voidaan poistaa yhteiskunnasta väkivallan keinoin. Kyllä ihmisten kannattaa toivoa että se 80% pitää pintansa, koska perussuomalaisten unelma vallasta on todellisuudessa helvetti kaikille muille.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #47

Kutsut Perussuomalaisten tavoitteiden eteenpäin viemistä "nahisteluksi muiden kanssa".
Mikä puolue ei pyri edesauttamaan tavoitteitaan?
Kuinka kauan sotea nahisteltiin Kokoomuksen ja Kepun kesken eikä valmista tullut. Istuivat sentään samassa hallituksessa
Minkähänlaisia "taustavoimia" on Vasemmistoliitolla eli kommunisteilla?
Puheenjohtaja taita jo olla Marxisti?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #30

Persujen kannatus oli 20,7 joten ryhmä muut 79,3, jos ollaan tarkkoja

Kokoomus 16,7, joten ryhmä muut oli 83,3 %
SDP 16,5, joten ryhmä muut oli 83,5 %
Vihreät 14, joten ryhmä muu oli 86%
Keskusta 12,2, joten ryhmä muut oli 87,8%
Vasemmisto 8,1, joten ryhmä muut oli 91,7%

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Jos ollaan tarkkoja niin

Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #35

"Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa"

Siis, että persujen kannatus voi olla 22,8 %

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #34

Persut on erillinen puolue, jota muut eivät halua kumppanikseen esim hallitukseen, varsinkaan pääministeripuolueena.

Muut osaavat sentään toimia keskenään.

Siksi tuo 80–20 (tai 20,7– 79,3, jos ollaan tarkkoja).

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #36

Olen tähän asti luullut että kaikki puolueet ovat itsenäisiä.

En tiennyt että persut ovat ainoa erillinen puolue ja kaikki muut samaa puoluetta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Kyllä Nahkamäki tietää, että muilla puolueilla on erilainen asema: "Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka pitää linjansa ja on todellinen vaihtoehto nykymenolle. Se näkyy myös kannatuksessa."

Tuolla pohjalla liikuttaessa pitäisi kannatuksenne olla kaksi ja puolikertainen, jotta voisitte päästä enemmistöhallitukseen mukaan. Kompromissihalukkuuttanne tullaan testaamaan uudelleen seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Jos olette edelleen ainoa puolue, joka pitää linjansa, olette ulkona hallituksesta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #40

Kai, enemmistöhallitus ei tarkoita yhden puoleen hallitusta.
Nykyinenkin hallitus on enemmistöhallitus.
Enemmistöhallituksella tarkoitetaan hallitusta jolla on eduskunnan enemmistö takanaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Rantanen, oletpa sinä leikkisä. Kerrankin tunnet termin. Onnea!

Nimeä Kristillisten lisäksi yksi puolue, joka olisi halukas liittymään enemmistöhallitukseen, jonka pääministerinä olisi Jussi Halla-aho ja jossa PS voisi pysyä vakaasti linjallaan. Noilla ehdoilla Perussuomalaiset voisivat muodostaa hallituksen Kristillisten kanssa ja kenties nyky-Kokoomuksen kanssa. Kokoomus joutuu kuitenkin asemoitumaan uudelleen liberaalimmaksi puolueeksi. Konservatiivina oikeistopuolueena se kuihtuu edelleen persulaariin.

Mutta Kokoomus, KD ja PS eivät muodosta hallitusta. Eivät enemmistöhallitusta ainakaan.

Sanoin kommentissani, että pienin edellytys enemmistöhallitukseen on, ettei PS pysy järkähtämättömänä linjallaan. Kompromissit tekevät kipeää. Kysy vaikka Antti Rinteeltä, jonka vappusatasesta tuli kesäkymppi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #37

Puolueet ovat itsenäisiä mutta yhteistyökykyisiä – lukuunottamatta yhtä puoluetta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #41

Yhteistyökykyä löytyy kaikilta puolueilta, jotkut pitää tärkeistä arvoistaan enemmän kiinni.

Perussuomalaisille tulee aina ykkösenä suomalaisten etu.

Suomen kansa on valinnut edustajansa, niin on todella pöyristyttävää että joillekin puolueille ulkomaalaisten edut ajaa suomalaisten etujen edelle.

Politiikka on valintoja.

Meille on tärkeintä suomalaisten etu... Olemmehan Suomessa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #50

Persuille tulee ensimmäiseksi persujen etu – siis sen viidenneksen kansasta.

Persujen isoin harha on koko olemassaolonsa ajan ollut se, että he ihan vakavissaan kuvittelevat olevansa Suomen kansa.

Jopa nimi viittaa tuohon harhakäsitykseen, ikään kuin persut olisivat parempia kansalaisia, muiden yläpuolella. Ja englanninkielinen nimi on suorastaan törkeä: The Finns, suomalaiset.

Puoluetta enemmän persut muistuttaa uskontoa. Niin harhaisia ovat heidän käsityksensä itsestään – ja muista.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #53

Jos kaikki muut ovat tiimissä persuja vastaan, miksi he eivät kaikki ole samassa hallituksessa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Puolueenne tosiaan erottaa muista puolueista tuo etnonationalismi, jota Husu Hussein kutsui rasismiksi. Te pidätte Husseinia ulkomaalaisena, minä suomalaisena.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #30

Sininen tulevaisuus on ehdottomasti tuossa osapuolueena ja suunnannäyttäjänä.

Jarkko Mynttinen Vastaus kommenttiin #28

Tiesitkö, että kilpailussa sijoitukset, palkinnot ja prosentit jaetaan vain kilpailuun osallistujien kesken ja siinä joukossa persut on nyt suurin puolue.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Ne jyrää meitin" oli lause, jota suomalainen sotilas käytti, kun monikymmenkertainen naapurilauma hyökkäsi.

Viittaisi siihen, että Persut kuvittelee kannatuksensa yli 90%:iin.

PS 20% on vähemmän kuin 80%.

PS2 PS:llä en tarkoita perussuomalaisia vaan Post Sciptumia.

PS3 Post Scriptum (latinaa) tarkoittaa jälkikirjoitusta.

PS4 jälkikirjoitus tarkoittaa varsinaisen kommentin jälkeen tulevaa sivuhuomautusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nahkamäki, kukas teitin nyt on jyräämässä?

Perussuomalaisten järkevin kautta aikain, Timo Soini, muistutti neljä vuotta sitten hillotolpan kaukaisuudesta sanoin: "Hillotolpalle on matkaa".

Nykyperussuomalaiset väänsivät lausetta ivaten Soinin hillotolppaa. Hillotolppa -vertaus oli silloisen messiaanne muistutus siitä, että gallup-kannatus voidaan vahvistaa vain vaaleissa. Hillotolppa on nyt ihan yhtä kaukana kuin se oli elokuussa 2015.

Petteri Orpo oli vahvin pääministeriehdokas tarkalleen vuosi sitten. Vaaleissa hän johdatti puolueensa kolmannelle sijalle. Vuonna 2011 syksyllä Perussuomalaiset oli vahvin oppositiopuolue. Keskusta nousi kuitenkin vuoden 2015 vaaleissa pitkältä takamatkalta selvään voittoon.

Perussuomalaiset käyvät ennätyksellisen pitkää vaalikamppailua, jos kampanja on jo käynnissä. Katsotaan kuinka pitkään jaksatte kampanjoida. Muut puolueet vielä odottelevat vaalien lähestymistä.

Halla-aho tuskin on enemmistöhallituksen pääministeri ikinä. Vähemmistöhallitus olisikin kiinnostava kokemus. Edellisestä sellaisesta on pitkä aika.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tässä hyvää lukemista kaikille, ja varsinkin "suvaitsevaisille".

Alan Salehzadeh: Suvaitsevaisten kaksoisstandardit

"Suomi on välillä jännä maa. Riittää että maahanmuuttaja kuuluu tiettyjen suvaitsevaisten ryhmään, niin nämä peittävät kaiken alleen vaikka henkilö olisi tehnyt ties mitä pahaa. Nämä suvaitsevaisiksi itseään nimittävät tahot ilmeisesti ihailevat islamisteja ja nostavat ihmisoikeuksien polkijoita sankareiksi. Esim. joku suvaitsevaiseksi itseään tituleeraava mies tai nainen saattaa puolustaa kynsin hampain toisen henkilön oikeutta harjoittaa omaa patriarkaalista kulttuuriaan. Tätä olen aina ihmetellyt.

Näille “suvaitsevaisille” ryhmille olisi hyvä tiedottaa, että jos he asuisivat Irakissa, Iranissa, Somaliassa tms, heidän täällä puolustamansa tahojen liittolaiset todennäköisesti teloittaisivat heidät heidän seksuaalisen tai poliittisen suuntauksen takia. Lähi-idän pahimmat roistot ovat islamistit."

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2019/0...

Jone Virtanen

Perussuomalaisten suosion takana on ymmärtääkseni pari asiaa. Ensimmäinen on se, että muiden persut ovat pakottaneet muut puolueet toimimaan samoin kuin ne itse. Persupelko on ajanut muut puolueet nimittelemään, uhriutumaan ja lässyttämään lillukanvarsista aivan samalla tavoin kuin Perusuomalaiset konsanaan. Suomeksi sanottuna sieltä tuutista tulee sitä itseään. Kun lukee esimerkiksi tätä blogipalvelua ei voi muuta kuin ihmetellä, että fiksut ihmiset ovat lähteneet tähän mukaan.

Ja kun pelaat toisten säännöillä häviät aina.

Toinen asia on retoriikka ja puolueiden yleinen onttous. Jos kuuntelee ketä tahansa "vanhan kaartin" puhujaa ja vertaa sitä nuivaan Halla-Ahoon on siinä eroa. Nykyihminen ei enää jaksa oikein kuunnella itserittoista poliittista slangia. Se, ettei ihan kaikkien PS:n kannattajien kyky älylliseen keskusteluun ole samalla tasolla, on muiden puolueiden pelastus. Pari HA:ta lisää niin pahaa jälkeä tulee.

Tavalliset ihmiset pitävät Halla-Ahosta. Ujonsorttinen, puhuessaan nieleskelevä tiivistäjä joka on kuin viilipytty muiden meuhkatessa, on ihmisten mieleen. Ja ne asiat ovat sellaisia (tai sellaiseen muotoon puettu) että hänen viestinsä ymmärretään. Siis siinä kansanosassa, joka maksaa veroja ja saunoo joka lauantai. Katselin mm. Marinin ja HA:n tinkkaamista vaalien alla ja mietin siinä samalla mien Marinin vihaa uhkuva käytös toi persuille ainakin muutaman sata ääntä lisää.

Näistä nykypuolueista Vihreillä on mahdollisuus nousta haastajaksi, jos siellä maltetaan samalla tavoin kuin persutkin olla päästämästä aivopieruja.

Vasemmiston, demarien ja keskustan olisi korkea aika löytää se kansaa puhutteleva viestinsä. Nykymeno ei pitkälle vie. Eivät ihmiset aivan niin tyhmiä ole.

Jos persut saavat omat rasistinsa ruotuun ja löytävät muutaman ihan fiksun kaverin HA:n tueksi (mikä on mahdollista, koska persusista on tullut salonkikelpoisempi kuin aiemmin) niin heille on helppo luvata menestystä. Se suurin akileenkantapää on ulkoipolitiikka, joka tosin ontuu kaililla kanssapuolueillakin. Hakkaraiset yms. suharit voivat toki tuodä ääniä, mutta kyllä ne myös karkottavat äänestäjiä.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

"Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka pitää linjansa ja on todellinen vaihtoehto nykymenolle."

Ja mitä tässä katsellaan mitä on tapahtunut kaikkialla, jossa perussuomalaisia vastaavat tahot ovat valtaan päässeet, silloin tulee nykymenoa ikävä. Silloin se vain on monissa maissa ollut liian myöhäistä kun media kaapataan palvelemaan näitä ulkomaiden perustahoja, oikeusjärjestelmään ei voi enää luottaa kun persutahot miehittävät sen palvelemaan itseään, ja muutenkin vapaus alkaa katoamaan yhteiskunnasta. Kovasti ollaan matkalla kohti diktatuuria noissa paikoissa. Ehkäpä se on persutahojen tavoite myös täällä kotimaassa, sitä ei vain ole sopivaa sanoa ääneen, tai sitten äänessä on persuista hyväuskoisia hölmöjä, jotka uskovat että kyllä se meillä on toisin kuin kaikkialla muualla.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ja mitä tässä katsellaan mitä on tapahtunut kaikkialla, jossa perussuomalaisia vastustavat tahot ovat valtaan päässeet, silloin tulee nykymenoa ikävä. Silloin se vain on monissa maissa ollut liian myöhäistä kun media kaapataan palvelemaan näitä ulkomaiden perustahoja (EU), oikeusjärjestelmään ei voi enää luottaa kun EU-tahot miehittävät sen palvelemaan itseään (perustuslakivaliokunta) ja muutenkin vapaus alkaa katoamaan yhteiskunnasta (vihapuhelait). Kovasti ollaan matkalla kohti liittovaltiota noissa paikoissa. Ehkäpä se on EU-tahojen tavoite myös täällä kotimaassa, sitä ei vain ole sopivaa sanoa ääneen, tai sitten äänessä on EUsta hyväuskoisia hölmöjä, jotka uskovat että kyllä se meillä on toisin kuin kaikkialla muualla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ollaan menossa liittovaltiota kohti ja meidän pojat, ai niin tytöt meinasivat unohtua, luulevat että heille tippuu sieltä henkilökohtaisia muruja.
Lipponenkin oli kovassa ytimessä. Mitä sai vaikka luuli kivenkovaan saavansa. Joutui tyytymään venäläisten lobbariksi. Sosiaalidemokraatti?
EU:a hallitsee ja on aina hallinnut ja tulee hallitsemaan Saksa.

Jone Virtanen

Vielä yksi kommentti.

Vaaleja käydään tänään koko ajan; ei vain vaalien alla. Jos puolue uskoo mutta tulokset vaaleissa eivät ole hääppöiset. "Vappusatasten" kaltaiset eläkeläisten houkutuskikat ennen vaaleja toki saavat ikäloput demarieläkeläiset uurnille vielä kerran, mutta heidän määränsä vähenee koko ajan.

Aika on muuttunut.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Some-aika on muuttanut tiedonkulun niin dramaattisesti että sitä on vaikea edes hahmottaa.
Epätotuuksien tai puhtaiden valheiden levittely puheissa tai lehdistössä ei enää onnistu.
Oikaisu tulee jo ennen paluupostia.
Tavallinen ihminen voi sekunnin murto-osassa löytää todellista tietoa asiasta kuin asiasta edellyttäen että on kielitaitoa edes jonkin verran.
Plitiikan teon luonne on muuttunut eikä se tule palaamaan entiseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi olkoon tuli vaalivoitto!, hups odotellaan kuitenkin hetki. :) 4 vuotta.

Mun märkä uni on se, kun Huhtasaari alkaa lähettelemään hallitustunnustelijana kysymyksiä :)

Nyt galluphuumassa voisivat persut kertoa, että kenen kanssa hallitukseen?

Jos yksi ja ainoa yritys karahtaa karille, niin persut ovat taas oppositiossa, sillä demarit, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp eivät persujen hallitukseen lähde. Ja näyttääpä siltä, ettei varmasti lähde enää keskustakaan.

Käy hiukan heikoksi tuo hallituksen muodostaminen. :)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä lienee kokoomuksellekin mahdotonta osallistua persupääministerin hallitukseen.

Vaikka Persut puhuvat kristillisyydestä (paitsi ateisti Halla-aho), niin tuskin kristillisetkään heidän kanssaan hallitukseen suostuisivat – niin kaukana persujen käytäntö on kristinuskon sanomasta.

Jone Virtanen

Tuossa yljhäällä on Ritalan kommentti,joka on tyyppiesimerkki siitä mitä tarkoitan. Ei sisältöä, pelkää pahaa pahaa puhetta. Ei tuo tee vassareta äänestämistä yhtää helpommaksi.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Edellenkään tämä hallitus ei pysy koossa 4 vuotta ja ketkä ovat valmiita hallitukseen ilman vaaleja. ;)

Vasta vaalien jälkeen nähdään, ketkä ovat voittajia ja mistä ryhmistä on muodostettavissa hallitus.

Ei kannata spekuloida ennen kuin tiedetään ketä on voittajia ja menihän se keskustakin häviäjänä hallitukseen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei kannata spekuloida, ei.

Esim siitä, etteikö hallitus pysyisi kasassa täyttä aikaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Viisas kuitenkin varautuu siihen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kilpiselle tiedoksi, ei hallitusta kasata puolueista jotka lisäävät kannatusta vaaleissa vaan puolueista jotka kykenevät tekemään yhteistyötä ja joilla on yhtenevä näkemys tulevasta Suomen suunnasta. Tällä hetkellä ei eduskunnassa ole puoluetta joka olisi valmis yhteistyöhön persujen kanssa, ellei persut jälleen käännä takkiaan hallituskelpoiseksi kuten soini teki ja kun tiedossa on miten siinä leikissä kävi, niin vähissä ovat persujen vaihtoehdot tulevaisuudessa, oppositio tai politiikan täyskäännös, siinäpä ne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen on sitten pikkuhiljaa alettava loiventamaan puheitaan, jotta kokoomus olisi suostuvainen yhteistyöhön, eurooppapolitiikka on kokoomuksen lempilpasi, ja siitä ne ei luovu.

Katsotaan sitten, miten menee, mutta persujen puheiden lieventymiseen en usko, joten jumalattoman vaikeaa on hallitusta persujen johdolla kasaan saada.

Persut eivät käsitä sitä, mitä Granlund tuossa edellä kirjoitti, sillä voitolla ei saa hallituspaikkaa, vaan yhteistyöllä, olisihan se jo kannatuksen mukaan nytkin ollut mahdollista, mutta ideologian takia persut ovat ulkona.

Persujen kanssa ei suostu kuin kokoomus ja jotenkuten keskusta, mutta siinä ne vaihtoehdot on.

Voitolla pitäisi jotain saadakin, mutta tällä nykyisellä linjalla sillä saa oppositiopaikan, riippumatta kannatuksesta.

Kukaan persu ei koskaan vastaa, että miten hallitus muodostettaisiin, mitkä puolueet olisisvat kumppaneita.

Tämä on sitä hiljaisuutta, koska he tietävät, että vaihtoehtoja ei juuri ole.

Joku persu sanoi joskus, että gallupit eivät äänestä, mutta nykyisin se mielipide on varmaan muuttunut. :)

Mutta kyllä mä kuitenkin toivoisin, että näkisin sen päivän, että Laura Huhtasaari olisi pääministeri, sitten mä voinkin jo kuolla pois, sillä sen ''parempaa'' pääministeriä ei ole ollut, eikä varmasti tule. :)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Meidän pitää jatkaa hyväksi katsotulla politiikalla.

Kansa on tykännyt ja ollaan suurin puolue ja ainoa yli 20 % puolue.

Iso kiitos kannattajillemme.

Meidän pitää jatkaa entistä päättäväisemmin omalla tiellämme!

Me olemme aito vaihtoehto, niin maahanmuuttoasioissa, EU- kriittisyydessä ja ilmastoasioissa.

Käyttäjän JariEeva kuva
Jari Eeva

Mahdotonta, sillä pemarit kompastuvat Venäjään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset