Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Musta tulevaisuus

Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen loikkasi vajaa 20 kansanedustaja Perussuomalaisista ja perusti puolueen Sininen Tulevaisuus. Näissä vaaleissa ei yksikään viidestä Sinisten ministeristä päässyt eduskuntaan eikä myöskään Kokoomukseen loikanneet Veera Ruoho, Kaj Turunenen eikä Ari Jalonen. Asia on syytä pitää mielessä. Kyllä kansa tietää. "Sinisillä oli 17 kansanedustajaa ja 5 ministeriä. Sitä voi pitää saavutuksena, kun tulos on nyt nolla." Jussi Halla-aho vaali-iltana televisiossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja on kerännyt äänetkin:

Sitä vahingonilon määrää – Halla-aholta piinallinen laskelma

Jussi Niinistö (Uusimaa), 11 767 > 3200
Sampo Terho (Uusimaa), 10 067 (Helsingistä) > 3118
Simon Elo (Uusimaa), 2907 > 587
Tiina Elovaara (Pirkanmaa), 4107 > 1408
Jari Lindström (Kaakkois-Suomi), 9966 > 1695
Kari Kulmala (Savo-Karjala), 5188 > 1492
Kimmo Kivelä (Savo-Karjala), 5145 > 658
Reijo Hongisto (Vaasa), 6736 > 1334
Pirkko Mattila (Oulu), 6570 > 965
Matti Torvinen (Lappi), 2269 > 312

Kokoomuksen listalta pyrkineet loikkarit:

Veera Ruoho (Uusimaa), 2563 > 1497
Ari Jalonen (Satakunta), 5753 > 614
Kaj Turunen (Kaakkois-Suomi), 6929 > 547

https://demokraatti.fi/sita-vahingonilon-maaraa-ha...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oikeudenmukaisuudelta tuo vaikuttaa. Kai kansa tietää?

Mukana voi toki olla joidenkin osalta ohutta vahingoniloakin, mutta sellaista sattuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä vaikuttaa, mutta persut jäivät ilman noita ääniä, ja se kai Halla-ahoa kyrsii.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #3

Historian jossittelu on ihan mukava harrastus, minusta ainakin. Jos J. Niinistö ja S. Terho eivät olisi olleet ehdokkaina Uudellamaalla, meillä olisi yksi kansanedustaja enemmän ja hän olisi Järvenpäästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Mutta Halla-aho ei luvannut ottaa Niinistöä takaisin, ja nyt ne äänestäjät ovat todennäköisesti lopullisesti menneet.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jes jes jes jes jeeeees!

Vaalien alla aprikoin, osuisinko ratkaisuineni isompaan trendiin. Nyt se tiedetään: kuuluin noihin kahdeksaantuhanteen, jotka häipyivät Lindströmin tukijoukosta. Enkä todellakaan äänestänyt perussuomalaisia, vaan vakaampaa arvokonservatiivisuutta - kristillisdemokraatteja. Se puolue kasvatti kannatustaan, joskaan ei paikkamäärää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin tuohon mitään vahingoniloa tarvitaan. Jos jossitellaan. Timo Soini ei edes uskaltanut mitata omaa kannatustaan eduskuntavaaleissa, saati eu vaaleissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Parempi rehellinen peli, takinkääntäjät ja selkäänpuukottajat ovat aina riski. Sinisissä oli kyllä mukana hyväuskoisia hölmöjä, mutta tekivät paljon hallaa puolueen imagolle joka voisi olla ilman tuota loikkausta paljon suurempi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinisillä on EU-parlamenttivaalien ehdokkaita, muttei ainakaan vielä yhtään Sinisten kärkiporukasta. Jos tilanne jää täksi, niin noiden ehdokkaiden kannattaisi varmaan yhdessä toteuttaakin ihan toisenlainen kampanja: kukin suosittelisi mielestään parasta jonkun muun puolueen ehdokasta. Näin heille tulisi uutisarvoa ja varsin mahdollisesti saisivat muutaman suosittelemistaan ehdokkaista Brysseliin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voisivathan nuo maksaa Halla-aholle potut pottuina ja suositella Hakkaraista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on kutina, että Teuvo Hakkarainen menee Brysseliin ihan ilman sinisten suosituksiakin, vaikka varmaan niistä äänipotti kasvaisi entisestään. Viime vaaleissa yksikään yli 30 000 äänen saalistaja ei jäänyt rannalle, vaikka vertauslukuna 100 000 on hyvä ylittää. Kun Hakkarainen sai eduskuntavaaleissa yli 8000 ääntä, niin onhan kansan edustajalla kansansuosiota. Kesällä olemme tästä asiasta viisaampia, toivottavasti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #13

Euro-Teuvo? Sitä ei olisi vielä viisi vuotta sitten uskonut, mutta nyt se tuntuu täysin mahdolliselta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Pääsisihän eduskunnasta pudonnut Kankaanniemi varasijalta kansanedustajaksi jos Hakkarainen lähtisi Brysseliin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #16

Jos et kerro kenellekään, niin minusta noin olisikin parempi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Jos et kerro kenellekään, niin minusta monopolin huomioon ottaen voisi olla parempi että Hakkarainen olisi eduskunnassa eikä Brysselissä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #19

Pitäähän Juncerille saada tissuttelukaveri. Varmaankin Kankaanniemi kustantaa mielellään Hakkaraiselle hyvän eurokampanjan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

Teuvo voi nyt hyvällä syyllä teettää brosyyrin jakamisen ja toreilla seisoskelun Toimilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Ja voisi olla varma että Toimi kehuisi Hakkaraista niim maan perusteellisesti.

PS. Kankaanniemen Hakkaraisen kehuminen alkoi jo.

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Sinisissä oli kyllä mukana hyväuskoisia hölmöjä " Näin siinä kävi, harmi heidän kohdallaan.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Nuo lukemat ovat tosiaan mielenkiintoisia. Mikäli sinisten äänet olisivat menneet perussuomalaisille, niin persuilla olisi vähintäänkin yksi kansanedustaja enemmän.

En jaksanut laskea kaikkea vaalipiirejä, mutta lähellä olisi se toinenkin lisäedustaja. Joten kyllähän Soini vielä aika källin perussuomalaisille teki vaikka ei ollutkaan itse ehdolla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisista eronneet vajaa 20 kansanedustajaa eivät loikanneet mihinkään, vaan he erosivat puolueesta. Puolueloikkaus on siirtyminen puolueesta toiseen. Eron hetkellä ei ollut olemassa mitään uutta puoluetta. He perustivat ryhmän ja Sininen tulevaisuus perustettiin vasta myöhemmin.

Puhuttaessa politiikassa loikkauksesta siinä nimenomaan tarkoitetaan loikkausta olemassa olevasta puolueesta toiseen olemassa olevaan puolueeseen. Halla-ahon puheet loikkareista ovat tätä taustaa vasten myös ”puuta heinää.”

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jokainen tulkitsee tavallaan. Onneksemme kaikki eivät ajattele tavallasi, joka tapauksessa pettivät puolueensa, olisiko parempi keskustella pettureista?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä Sinisiin tulee, niin kyllä he noudattivat sitä hallitusohjelmaa hallituksessa, jonka Perussuomalaiset hyväksyivät hallitukseen mennessään vuonna 2015. Itse asiassa he toimivat alkuperäisen hallitusohjelman mukaisesti ja Isänmaan etua ajatellen. Tinkimättömästi, kuten Sampo Terho on kertonut useaan otteeseen julkisuudessa.

On turha puhua mistään pettureista.

Ministerit ovat hoitaneet tehtäviään kompromisseihin perustuvan hallitusohjelman mukaisesti. Tehtävät jatkuvat nyt toimitusministereinä ja saattavat jatkua vielä pitkäänkin ennen kuin uusi poliittinen hallitus on saatu aikaan.

Jos arvot eivät ole enää kohdallaan, niin on turha silloin jatkaa puolueessa. Henkilökohtaisina arvoina koti, uskonto ja isänmaa ovat tärkeitä. Ne muuttuivat Jyväskylässä kesällä 2017.

Suomalaiseen demokratiaan oleellisena osana kuuluva kompromissipolitiikka hallitustyöskentelyssä äänestettiin kumoon Jyväskylässä 2017. Siellä tuli ilmi se tosiasia, että vaikka toimit miten hyvin tahansa ministerin tehtävissä, niin puoluekokousväen enemmistö ei antanut sille mitään arvoa. Tehtiin värisuora jopa ”läpällä” kuten sai silloin lukea.
Tuskin monikaan siellä äänestäjistä tiesi edes sitä, että ministeri vannoo tuomarinvalan ja virkavalan tai antaa vastaavat vakuutukset astuessaan ministerin tehtäviin. Näihin ministeritehtäviin ei ole hyvä valita kokemattomia henkilöitä, ei edes ”läpällä” ja se estettiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #28

"Mitä Sinisiin tulee, niin kyllä he noudattivat sitä hallitusohjelmaa hallituksessa, jonka Perussuomalaiset hyväksyivät hallitukseen mennessään"

No tasan eivät noudattaneet mitä tulee tärkeimpiin asioihin. Kreikan lainat annettiin anteeksi, maahanmuuton kustannuksia ei laskettu ja päästettiin 35 000 nuorta tervettä miestä täysihoitoon maahamme. Törkeätä oli myös työttömien ja köyhimpien kyykyttäminen aktiivimalla ja täysin hyödyttömällä kiky-sopimuksella.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #29

Kreikan lainat eivät liity hallitusohjelmaan, koska ne eivät voi liittyäkään. Suomi on EU:n ulkopuolisen rahoitusyhtiö Euroopan vakausmekanismin (EVM) osakas ja tulee olemaan myös jatkossa hallituksista riippumatta. EVM-sopimuksen ”pääjunailijoina” olivat Katainen ja Urpilainen. Siunauksen tälle antoi eduskunnan suuri valiokunta. Vastuut siitä voivat nousta 12,6 miljardiin euroon saakka. Valtioneuvosto hyväksyi 28. kesäkuuta 2012 sopimuksen Euroopan vakausmekanismin perustamisesta. Eduskunta antoi hyväksyntänsä sopimukselle 21. kesäkuuta 2012. Tämä tapahtui siis vuonna 2012, ei vuonna 2015. Tätä sopimusta Perussuomalaiset tulevat kiltisti noudattamaan, mikäli menevät/pääsevät hallitukseen.

Maahanmuuttoinvaasiota ei ole merkitty hallitusohjelmaan, koska se tapahtui itse ohjelmanteon jälkeen. Vastuu lankeaa lähinnä Sipilälle pääministerinä ja Orpolle silloisena sisäministerinä hallituksessa. Rajojen vartiointi kuuluu sisäministerin toimialaan. Jokaisella ministeriöllä on omat vastuunsa.

Työttömyyden eteen on ollut pakko tehdä jotain. Aktiivimalli on yksi niistä. On parempi, että pyritään ratkaisuihin omin voimin kuin se, että troikka (EU, EKP, IMF) tulisi tekemään niitä Kreikan malliin.

Kiky kuuluu osana kansainvälisen kilpailukyvyn parantamistoimia. Suomi ei omista euroa, joten markka-aikainen normaali devalvaatio on poissuljettu ja ainoana toimena jäljellä on sisäinen devalvaatio ja maan sisäiset lainsäädännölliset toimet. Kiky on osa sisäistä devalvaatiota. Euroopan keskuspankki omistaa euron.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Joka tapauksessa Juha Sipilän hallituksen kaksi paraasta ministeriä olivat työministeri Jari Lindström ja puolustusministeri Jussi Niinistö, harmi että asiat menivät kuten menivät.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Pakko olla toista mieltä. Oikeusministeri Antti Häkkänen oli "paras" ministeri ja korjasi sen minkä täysin oikeudellisista asioista pihalla ollut Lindström päästi rapautumaan. Oikeusministeriön uskottavuuden.

Järjestäytyneen valtion ydin on lainsäädäntö. Eduskunnan tärkein tehtävä on luoda ja päättää uusista laista.

Lainsäädännöllä ja tähän kun lisätään verolainsäädäntö ihmisten oikeustoimia ohjataan kehdosta hautaan.

Siksi länsimaisen oikeusvaltion oikeusministeri ei voi olla sivutoimi, eikä sitä voi hoitaa laborantti. Kaikella kunnioituksella. EI yksinkertaisesti voi.

En tiedä mitä muut puolueet oikein ajattelivat. Miten ihmeessä tämä sallittiin?

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Tästä olen täysin eri mieltä. Minusta parhaat ministerit olivat Annika Saarikko ja Anne-Mari Virolainen.

Kummankaan kanssa en ole samaa mieltä kovinkaan monista poliittisista periaatteista, mutta molemmat hoitivat tehtävänsä hyvin.

Lindströn kieltämättä oli ihan ok, mitä nyt unohti äänestäjänsä. Mutta Jussi Niinistö oli koko hallituksen vastenmielisin ministeri.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sotakorkeakoulun dosentti Jussi Niinistö on toiminut neljä vuotta puolustusministerinä ja on toiminut hyvin. Hän toimii muuten edelleenkin niin kauan kunnes uusi hallitus astuu toimeen. Hyvä niin. Paljon tärkeitä asioita on saatu aikaan mm. asehankintojen osalta Valtioneuvostossa. Jo se, että Niinistö jatkoi maan hallituksessa Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen, oli maan kannalta erittäin tärkeää. Ministeriyttä ei saanut antaa kokemattomiin käsiin.

Minä näen presidentti Risto Rytissä ja Jussi Niinistössä jotain samaa. Edesmennyt Ryti ja Niinistö ovat molemmat tinkimättömiä Isänmaan miehiä. Presidentti Ryti pelasti Suomen omalta osaltaan kolme kertaa viime sotien aikana ja sai siitä vankeustuomion.

Niinistö on ollut taas korottamassa sitä sotilaallista kynnystä rauhan aikana, joka estää ulkopuolista tunkeilua maahamme. Se takaa omalta osaltaan rauhallisten olojen säilymistä ja on näin ollen meidän kaikkien etu. Ilman riittävää ja uskottavaa kynnystä meitä saattaisi odottaa musta tulevaisuus.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Lindström kyllä, mutta sotaintoilija Niinistö ei.
Tarkoitettu kohtaan 23.

Miksi se ei aina mene sen alle johon vastataan, nytkin paljon alemmaksi.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Katsotaanpa tämä ketju missä on nyt tämä kommenttisi #27:

-Ensin on komentti #23. Suoraan siihen ovat kommentit #24 #25 ja sinun kommenttisi #27. Ne on sisennetty yhtä paljon vasemmasta reunasta.
-Kommentti #31 kommentoi kommenttia #25 ja sitä on sisennetty vielä enemmän.
-Jos joku nyt kommentoisi kommenttia #31, sitä ei enää sisennettäisi enemmän vaan siihen tulisi merkintä, että vastaus kommenttiin #31.

Kannattaa siis seurata sisennystä ketjun ensimmäisen kommentin jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset