Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Arvopohjasta ihmiskäsitykseen

Demarien Antti Rinne hurskastelee nyt ihmiskäsityksellä. Tätä samaa toistaa myös Sanna Marin.

Aiemmin puhuttiin arvopohjasta Juha Sipilän ja Petteri Orpon suulla. Nyt termi on ihmiskäsitys tai ihmiskuva.

Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Maahanmuuton kustannukset ovat 3,2 miljardia. Kaikkien tänne pyrkivien auttamiseksi eivät Rinteen rahat riitä ilman merkittävää lisävelkaa.

Nyt on tehtävä reaalipolitiikkaa eikä unelmahöttöä. Ihmiskäsityksellä eikä ihmisarvon jakamattomuudella eroa ei saada.

Aiheesta kirjoittaa hyvin poliittinen suunnittelija Riikka Purra blogissaan 16.4.2019 - Mikä ihmeen erilainen ihmiskuva?:

https://riikkapurra.net/

Suosittelen lukemaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Onko demarien ihmiskuva tai arvopohja sitten sellainen että tänne voi marssia vapaasti rikollisia pahaa tekemään ,niin kuin on nyt nähty

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sanna-Marinilta yritettiin eilen kysyä tästä sdp:n ja perussuomalaisten ihmiskäsityksen eroista, mutta käänsi puheen muualle.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Toistelevat asiaa kun mantraa tietämättä edes mikä on ihmiskäsitys.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Perussuomalaisten kielellä ilmaistuna kyse lienee siitä, että persuilla ja kristillisillä ihmisarvo kohdistuu navan ja polvien väliin, kun taas muilla se pääsääntöisesti sijoittuu kaulasta ylöspäin ulottuvalle alueelle.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Mistä moiseen johtpäätökseen olet tullut? Perustelut.

Luitko edes Riikka Purran kirjoituksen?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Purran teksti on erittäin hyvä. Kiitos linkistä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #5

Niin on ja lukemisen arvoinen.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #7

No, jospa vaikka perusteeksi ottaisi näytöt eikä taktiset sepustukset. Tasa-arvolakia uudistettaessa syksyllä 2014 persut äänestivät oppositiossa lainmuutosta vastaan, hallituksen ja oppositiossa olleen Keskustan kannattaessa sitä. Keskeisenä muutoksena kun nyt sattui olemaan sukupuolivähemmistöille syrjintäsuoja, mikä oli liikaa persuille. Kuultiinhan niitä lausumia puhujapöntöstäkin.

On vastustettu matkan varrella aviolittolain muutosta, äitiyslain muutosta sun muuta siinä sivussa. Ihmisyys on se vähäpätöinen asia, jota tämä porukka tykkää polkea maan rakoon.

Oppositiossa on nyt hyvää aikaa osoittaa hovikelpoisuus, jos aikoo joskus hallitukseen. Ja se kelpoisuus osoitetaan ihmisarvolakeja tukemalla, ei vastustamalla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #8

Näen kyllä juridisen sukupuolen määrittelyn perustuvan enemmän navan ja polvien välisenä kuin kaulan ja pään välisenä asiana. Se perustuu biologiaan. Sosiaalinen sukupuoli on oma lukunsa. Tuskin ihmiskäsityksemme tässä poikkeaa tavanomaisesta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #12

Tässäpä pari esimerkkiä istuntosalista, tasa-arvolain muutoskäsittelyn keskustelupuheenvuoroista, syksyltä 2014:

Ensiksi Saarakkalan puheenvuoro-ote: "Sanon vielä sen, että esimerkiksi tällainen käsite kuin "sukupuolisuuden ilmaiseminen" ja ikään kuin sen korostaminen tässä yhteydessä herättää kyllä ainakin itselleni avoimia kysymyksiä, että mitä se tarkoittaa, jos samalla tällainen positiivinen erityiskohtelu väljentyy. Kyllä omasta mielestäni tässä nyt on käymässä niin, että ollaan avaamassa eräänlaista pandoran lipasta, että tarkoitus on hyvä, mutta minä pelkään pahoin, että tässä joudutaan aika eriskummallisiin tilanteisiin, mikäli tämä tässä muodossa hyväksytään, ikävä kyllä."

Ja toinen puheenvuoro-ote Eerolalta: "Arvoisa herra puhemies! Kiinnitin tässä lakiesityksessä myös huomiota erääseen toiseen seikkaan. Lakiesityksellä nimittäin ollaan laajentamassa sukupuolisyrjintä koskemaan myös sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua eli minun käsitykseni mukaan sitä, että esimerkiksi mies kokee olevansa nainen ja pukeutuu naiseksi. Voisiko joku kertoa minulle, millä tavalla tätä lakia sovellettaisiin tilanteessa, jossa julkishallinnon toimielimeen, joissa siis on oltava vähintään 40 prosenttia miehiä ja naisia, ollaan valitsemassa biologisessa mielessä miesten ja naisten lisäksi myöskin sellaisia miehiä, jotka kokevat olevansa naisia, sekä sitten naisia, jotka taas kokevat olevansa miehiä. Entä eikös tämän jälkeen sitten työnantaja enää saisi vaatia asiakaspalvelussa työskentelevää miestä pukeutumaan asiallisesti, jos tämä vain ilmoittaa kokevansa olevansa nainen?

Tässä esityksessä on tosiaan paljon hyvääkin, kuten esimerkiksi vammaisten aseman parantaminen, mutta se, että tässä ei riittävässä määrin huomioida ihan normaaleja miehiä ja vastaavasti sitten taas annetaan porsaanreikää näille naiseksi pukeutuville, niin se on kyllä mielestäni aika kummallista. Tosiaankin kannatan näitä Saarakkalan tekemiä muutosesityksiä."

Eli Eerolan mukaan naisten pukeutumistyyli ei ole asiallinen!! No, pääsin aikanaan työkuvioissa tapaamaan Kaakkois-Suomen kansanedustajia ja laittauduin feminiiniseen työasuuni. Siinäpä pääsi Eerola näkemään lähietäisyydeltä, miten homma toimii oikeassa reaalimaailmassa, istuessani pomoni vieressä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #13

Kuitenkaan en usko Rinteen esille nostamassa kontekstissa hallitusneuvotteluissa on kyse kertomistasi asioista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #14

No, siellä on toki kaikki asiat pöydällä. Mutta jos väärinymmärrykset ja toisten nälvimiset ovat tosiasia jo nyt, miksi jatkaa? Rinne kumminkin tuntee vetoa vihreisiin ja vasemmistoon ja etsii sopivat pelinappulat tuohon kuvioon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Etpä tietenkään, Nahkamäki. Perussuomalainen ihmiskäsitys ja Perussuomalainen käsitys ihmisarvosta tulee hyvin esiin puolueen suhtautumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksiin.

Se näkyy muuallakin: Jussi Halla-aho kertoi puolueen radiomainoksessa, että vanhustenhoitoon käytettävän lisäpanostuksen lupaaminen on valehtelemista. Siksi kai Perussuomalaiset eivät sellaista lupaa eivätkä Perussuomalaiset vanhustenhoidon inhimillisyyttä edes tavoittele.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

"Olipa suvaitsevainen kommentti." Jos sitä navan ja polvien väliä ei olisi, niin eipä olisi sinua itseäsikään olemassa. On se vaan sellainen alue,se, jos totta puhutaan.
Ihmisarvo on nykyisin sellainen arvo, jolla ko henkilö taikka puoluekin mittaa kanssaihmisiään taikka muita puolueita, joko ylentäen taikka alentaen heidät. Sinä olet päättänyt alentaa perussuomalaisten ja kristittyjen ihmisarvon tuolla kommentillasi. Ei tainnut olla kovin viisas kommentti. Satuit nyt sitten "alentamaan" itsesi haukkumiesi puolueitten tasolle. Kiitos.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Purra kirjoittaa: "Vaikka kaikki maailman ihmiset eivät tällä hetkellä olekaan vaatimassa meidän palveluksiamme, niin kauan kuin asetelma on tällainen, kaikilla maailman ihmisillä kuitenkin on periaatteessa yhtäläinen oikeus vaatia niitä. Yksikään poliittinen vastustajamme ei kykene vastaamaan kysymykseen, milloin velvollisuutemme loppuu.

Kuinka monta maahanmuuttajaa meillä on ”moraalinen velvollisuus” hoitaa? Kuinka monella maahan tulevalla on ”jakamaton ihmisarvo” nimenomaan meidän kontekstissamme eli Suomi-nimisessä maassa?"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Purran tekstistä nousi esille mielenkiintoinen ajatus: Teillä on siis "poliittisia vastustajia"?

Onko Perussuomalaiset pyrkimässä yksipuoluejärjestelmään, tekemässä Suomesta Neuvostoliittoa? Kun sitä tehdään demokratian keinoin, viittauksena olisi kaiketi natsi-Saksa -malli.

Sota tai taistelusanasto sopii äärettömän huonosti yhteistyön pohjaksi. Politiikka sanana tarkoittaa yhteisten asioiden hoitamista. Poliittinen vastustaja olisi yhteisten asioiden hoitamisen vastustaja.

Perussuomalaiset ovat minun näkökulmastani juuri sellaisia. Ja Purrankin mielestä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kaipa sitä sanotaan poliittiseksi vastustajaksi, jos joku poliittinen puolue on jonkin toisen poliittisen puolueen ajamaa asiaa vastaan. Turha kompastua tuollaisiin sanontoihin. Asiat asioina.Politiikka on yhteisten asioitten hoitamista, taikka pitäisi olla, mutta minkä johtopäätöksen voimme tehdä siitä, jos salkkuja on jaettu jo viime syksystä lähtien, huolimatta että vaalejakaan ei oltu vielä käyty.
AIka huonoa yhteisten asioitten hoitamista, sanoisin. Lapsellista, koska Suomen asiat ovat yhteisiä asioitamme ja niitä pitäisi hoitaa ilman "poliittisia sotia".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #38

Poliittista sotaa käy Purra. Se on aika huonoa yhteisten asioiden hoitamista, siitä olemme samaa mieltä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tarkoitus olisi kasata hallitus ja hallitusohjelma. Valtion päätehtävä on pitää huolta kansansa turvallisuudesta väkivaltamonopolinsa turvin. Toiseksi kansan menestyminen olisi kaiketi sen etu, tulee tehdä budjetti neljäksi vuodeksi miten tulee edetä. Joku kansainvälinen yhteistyö on nollalausunto sehän on vientivetoisessa Suomessa itsestäänselvyys. "Ihmiskäsitys" tai Hanna Sarkkisen blogin ilmasto ja eriarvoisuus ovat toki tärkeitä käsitteitä mutta aika ulkoradalla konkretiasta, excel taulukon numeerisista arvoista, johon valtiomme tulevaisuus tulee nojaamaan, se antaa tulokseksi erroria, virhettä, jos kirjoittaa johonkin sarakkeeseen vaikka 'ihmisarvon'.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Joku kansainvälinen yhteistyö on nollalausunto sehän on vientivetoisessa Suomessa itsestäänselvyys."

"excel taulukon numeerisista arvoista, johon valtiomme tulevaisuus tulee nojaamaan"

Exceliin voi syöttää virheellisiä lukuja. Nahkamäki antoi blogissaan sellaisesta hyvän ja realistisen esimerkin. Onneksi valtiotalouden laskentamalleissa on parempia laskentasovelluksia ja valtiovarainministeriössä huolellisempia ja päteviä käyttäjiä niitä käyttämään. Siellä tuonkaltaiset valheelliset ja tarkoituksellisesti vääristellyt luvut oikaistaan. Siksi kai Perussuomalaiset eivät oikeasti uskallakaan hallitukseen pyrkiä. Olisihan se ikävää, jos kaikki vaalikamppailun aikana esitetyt väittämät joudutaan oikaisemaan.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Höpöhöpö. Kyllä Elon Laskuoppi taitaa olla aika hakusessa siellä valtion konttoreissa kun ei saada kuluja laskettua, taikka paremminkin ei haluta näyttää kuinka paljon rahaa menee esim maahanmuuttoon. Kyllä vanhusten 3-4 vaippaa per vrk on tarkkaan syynätty ja laskettu. Siinä sinulle lukuja.
Se on kaiken a ja o että tiedetään, mitä tulee ja minne ne KAIKKI rahat ovat mennet. Ei piilotella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on varmaan ihan hyvä, että pysytte siinä maahamuuttopolitiikan arvostelussa.

Muut puolueet nyt sitten valmistautuvat hallitusneuvotteluihin ja kun kuunteli niitä asioita, mihin muut puolueet näissä neuvotteluissa keskittyvät, niin tulee selväksi, että niillä on hieman eri painotukset tällä hetkellä.

Pitäkää tiukasti linjastanne kiinn, ja jättäkää näiden teille merkityksettömien asioiden hoito, kuten sote, työllisyys, köyhyys, talous ja EU näille muille puolueille.

Silloin kaikki on hyvin, kun tuntee tekevänsä sitä, missä on paras.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Et nyt pystynyt keskittymään tämän blogin teemaan, eli siihen, että keskustelu perussuomalaisten kanssa noista mainitsemistasi asioista juuttuu ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta jankkaamiseen. Ei siis päästä siitä pitemmälle - ainakaan mediassa. Purran tekstissä puretaan käsitteitä konkretiaksi, luitko?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Blogin tarkoitus on ilmeisesti saada ihmiset lukemaan Perussuomalaista propagandakirjoitusta. Mutta kun blogisti valehtelee kiihottaessaan propagandan ääreen, tulos ei liene halutunlainen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Onhan niitä puolueilla asioita mihinkä "keskittyvä", mutta mikä oli viime eduskunnan saldo, vaikka kuinka keskittyivät? Työttömät kyykytettiin, köyhät köyhtyivät lisää, vanhuksilla rahastettiin / rahastetaan lisää vieläkin surutta.Orjatyövoima ja ilmaistyövoima senkun lisääntyi, muka työpaikkona. Nyt sitten pannaan veroa veron päälle, jaellaan vappusatasia jotka eivät ikinä toteudu ja jos jotakin pennejä tulee niin toisella kädellä otetaan tuplana pois ja viedään Rinteen mukaan jopa jauhelihat ihmisten pöydistä. Mutta sitä porukka saa mitä haluaa, sinäkin.
Niin, että tuollaisiin asioihin ei perussuomalaisten pidäkkään keskittyö.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kun nyt sattui olemaan aikaa, luin sanoman huolellisesti lävitse - toki peilaten siihen kuvaan minkä olen saanut viimeisten vuosien aikana perussuomalaisten näkemyksistä ja tekemisistä paikallisella tasolla. Kyllä tuo sanoma vastaa varsin hyvin sitä miten puolueen kellokkaat ovat toimineet näillä selkosilla (Lieksa, Juuka, Ilomantsi jne.). Tekemisissä ja "livenä" sanat saavat konkreettisemman ja astetta kovemman muodon. Ymmärrän kyllä Purran maailmankuvan. Se on varsin lähellä mm. Marine Le Penin ja Laura Huhtasaaren näkemyksiä. Se nyt ei vaan minuun kolahda.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Onko kaikille on sama ihmisarvo?

Martin Luther King, Äiti Teresa, Idi Amin, Adolf Hitler, Matti Meikäläinen.

Tai pystyykö joku edes selkokielellä määrittelemään mikä on ihmisarvo?

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Oli hyvä blogiteksti, suosittelen lukemaan!
Toivottavasti joku nyt tosista puolueista saa sanottua miten se ihmiskuva/-käsitys on erilainen?
Eiköhän kyse ole edelleen vaan keinosta saada jotenkin keinotekoisesti blogattua "uutta" isoa puoluetta pois kuvioista.
Kaikki keinot otettaan yleensä käyttöön, muistaako kuinka Timo Soini oli "rasisti" ja en varmaan vähempää rasistia tiedä.
Äärisuvaitsemattomia tiedän vain vasemmiston puolelta, joiden kohde hyppii yleensä epärationaalisesti poukkoillen (takuusti on myös oikeistossa, en vaan tiedä kummassa enempi).

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Jos Persut eivät edes ymmärrä mistä keskustellaan, niin miten ihmeessä kyvyt riittäisivät hallitukseen. Jos on tuon tason peruskonseptit hukassa niin on parasta keskittyä vaikka kaljan kittaamiseen. Teuvo on jo näyttänyt tietä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kaikesta päätellen vain tänne pyrkivillä ja jo tänne päässeillä on ihmisarvo riippumatta siitä onko kaikilla edes laillista oikeutta oleskella tässä maassa. Oman maan kansalaisilla sitä ei sitten enää juurikaan ole.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ja jos voisi sanoa Perustuslakimme "ihmisarvosta" niin sitäkään ei ole, vaan sillä on pyyhitty lattiaa jo hyvinkin pitkään eikä ole noudatettu sitäkään. Siellä on sanottuna; Laittomasti maassamme oleskelevilla ei ole vapaata liikkumisoikeutta. Se on aika yksinkertainen sanoma, mutta sitäkään ei Hallitus ole noudattanut. Nyt kun perussuomalaiset tekisivät, kuten Tanskassa on jo tehty, laittaisivat paperittomat säilöön, niin siitäkin nousi itku ja hammastenkiristys.
Meillä on tyhjiä kasarmeia jonne heidät voitaisiin kerätä. Täysi ylöspito terveydenhoitoineen tietty kuuluisi palveluun. Luulen, että niitä papereita alkaisi löytyä aika äkkiä, millä pääsisi Suomesta pois. Samoin maamme houkuttelevuus vähenisi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Maahanmuuton kokonaiskustannukset eivät ole 3,2 miljardia euroa. Älä toista toisen Persun kokoonkyhäämää valhetta. Perussuomalaisia ei liene koskaan pidettykään rehellisinä, mutta tuollaisella tarkoituksellisella valehtelemisella ette ainakaan paranna mielikuvaa Perussuomalaisten epärehellisyydestä.

Esitetty laskelma on osoitettu virheelliseksi ja tarkoituksellisesti vääristetyksi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Niemeläinen kai esittää sitten virheettömän laskelman?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nahkamäki, kerron sinulle ainoastaan oikein hyvän neuvon: on parempi jättää laskelma ja sen tulokset esittämättä kuin esittää sellaista, minkä tiedät valheeksi esittäessäsi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #23

On kait sulla sentään laittaa vinkkiä kuka on laskenut oikein ja mikä se oikea luku on?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #25

Kaitsun (ja muiden) tunneäly on osoittanut laskelman virheelliseksi eli se on virheellinen koska laskelman on tehnyt perussuomalainen. Sama se on kaikessa muussakin äärivihervasen keksii jotain päätöntä jota yhtään asiaa tutkimatta tai tarkastamatta muut samassa kuplassa alkavat toistamaan. Kuten hasis - Teppo tuossa alla blogissaan. Koomisinta on se, että kaikki moiset kommentit tulisi poistaa keskustelusääntö rikkeinä ... "Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä." ...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

Tämä blogi pitäisi poistaa nimenomaan siitä syystä, että valheellisen ja perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.

Osoitan yhden laskelmassa olevan virheen. Se osoittaa laskelman virheeksi.

Laskelmassa on kiinteistöjen arvon aleneminen laskettu maahanmuuton kustannukseksi. Kiinteistöjen kokonaisarvo on kasvanut koko ajan. Reaaliarvon alenemista on tapahtunut ainoastaan pienillä paikkakunnilla. Arvon aleneminen ei johdu maahanmuutosta vaan kotimaan muuttoliikkeestä ja sekin kompensoituu vielä jonkin aikaa positiivisena pysyvän väestökehityksen ansiosta kasvukeskusten arvon lisääntymisen kautta. Hypoteettinen kasvukeskusten tiettyjen alueiden arvonnousun hidastuminen, johon maahanmuutto voisi vaikuttaa, ei sekään johtaisi kiinteistöjen kokonaisarvon alenemiseen. Se kompensoituisi toisten "parempien" alueiden arvon lisääntymisen kautta.

Annan bonuksena toisen virheellisen väittämän: laskelmassa on aliarvioitu arvonlisä- ja tuloveron vaikutukset. Valtiolle palautuva osa on alimitoitettu. Kaikesta annetusta tuesta noin 50-60% palautuu tulo- ja arvonlisäverona valtiolle. Laskelmassa itse asiassa väitetään, että yli 2,6 miljardia annetuista tuista siirrettäisiin suoraan ulkomaille. Muulla tavoin siihen sisältyvä verolaskelma ei voisi pitää paikkaansa.

PS: Ja Engren, toivoisin kohteliasta ja pidäytyvää käyttäytymistä. Lempinimelläni minua kutsuvat ihmiset, joiden kanssa olen tekemisissä ja jotka minua sinua paremmin tuntevat. Tähän keskusteluun osallistuvista Liljan Marko esimerkiksi voi mielihyvin kutsua minua Kaitsuksi - ja varsin usein hän kutsuukin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #25

Ei kai kukaan ole laskenut oikeaa lukua, mutta moni on osoittanut esitetyssä laskelmassa olleita vääristyksiä ja virheitä.

Laskelmassa olevien vääristysten ja virheiden oikaiseminen ei ole niiden osoittajien tehtävä. Nahkamäki ja Lehtinenkin tietää laskelman valheeksi, mutta edelleen pitää sitä väitteenään. Sellaista pidetään valehtelemisena.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #23

Suomen kuvalehdessä oli laskelma ja luotan siihen lehteen. Lukema oli korkeimmillaan 850 miljoonaa, mutta on muistetattava, että tässä oli vain suorat kustannukset (majoitus + ruoka).

Joka tapauksessa lukema on käsittämättön suuri maalle joka ottaa käyttöpääomavelka vuosittain miljarditolkulla.

Perussuomalaisten ja kokoomuksen viesti on tässä asiassa on selkeä. Meillä ei ole varaa jatkaa velkaantumista.

Punavihreiden vastuuttomien tahojen rahanjakoon ja kehitysavun nostamiseen meillä ei ole yksinkertaisesti varaa.

Huolehditaan nyt aluksi omien kansalaisten asioista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Majoitus- ja ruokailumenoistakin yli 60 % palautuu takaisin valtiolle tulo- ja arvonlisäveroina.

Kun maahanmuuttoaalto Suomeen saapui, kotimainen kulutus piristyi. Saimme varaslähdön nousukauteen. Valtion rahahanan avautuminen lisäsi kulutuskysyntää ja monen pienen paikkakunnan kauppa vilkastui välittömästi.

Omat kansalaisemme hyötyivät: korpihotellien omistajat, asuntojen vuokraajat, kauppiaat, ruokapalveluyrittäjät, ruokapalvelujen työntekijät, kauppojen työntekijät, vastaanottokeskusten työntekijät, avustustyöntekijät. Heidän ja heidän perheidensä käsien kautta nuo avustukseen käytetyt sadat miljoonat lisäsivät kauppaa ja toivat valtiolle huomattavan verokertymän.

Käyttöpääomavelan ottotarve päättyi melkolailla heti maahanmuuttoaallon saavuttua. Valtio ei juuri nyt velkaannu. Katsotaan, saako SDP suunnan muutettua negatiiviseksi heikentämällä yritysten tilaa toimia.

Huolehditaan omien kansalaisten asioista ja niiden, joita vielä maassamme on tuon maahanmuuttoaallon vaikutuksesta. Ei maahanmuuton kustannuksia voi lopettaa nappia painamalla. Tai ainoaa kuviteltavissa olevaa nappia ei ainakaan voi antaa Perussuomalaisten käsiin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #32

Sulla ei siis ole esittää yhtään mitään "todellista" laskelmaa mutta suu paukkuu silti.
Tolla sun logiikalla eläkeläiset, työttömät ja yleensäkin sosiaaliturva ei maksa valtiolle penniäkään koska kaikki tulee veroina takaisin. Mihin se raha sitten katoaa kun velkaa näiden maksamiseen kuulemma koko ajan joudutaan ottamaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Kaikesta valtion maksamasta tuesta noin 60 % palautuu valtiolle verojen ja maksujen muodossa. Käyttämässänne laskelmassa verovaikutus on arvioitu niin pieneksi, että maksetuista tuista ja palveluihin varatuista maksuista yli 2,5 miljardia olisi pitänyt viedä suoraan ulkomaille.

Lehtinen, katso itse laskelmaa jota totuutena julistat. Siinä ei ole totuuspohjaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #36

Äläpäs valehtele, en ole siitä Vahteran laskelmasta sanonut yhtään mitään vaan pyysin sulta linkkia siihen "todelliseen".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Olen sanonut monta kertaa, ettei todellista laskelmaa ole olemassa. Vahtera valehtelee omassa laskelmasssaan, kuten olen kommenteissani osoittanut.

Nahkamäki levittää omassa blogissaan valhetta. Kommentointini perustuu tuon valheellisen tiedon levittämiseen, ei tiedon oikaisuun.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #36

Jos ihmisille annetaan avustuksia, niin nekö palautuvat toisella kädellä veroina takaisin? Voihan niistä jonkun verran tullakin, mutta miksi Suomesta lähetetään, maahanmuuttajat lähettävät sitten ulkomaille miljoonakaupalla rahaa mm Somaliaan? Ne eivät todellakaan palaudu meidän rahoihimme, vaan ovat nettomenoina ja aika isoina vielä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #44

Vahteran laskelma ja Nahkamäen blogikin perustuu sellaiseen olettamaan, että 3,2 miljardista vähintään 2,5 miljardia olisi siirretty mm. Somaliaan. Muuten laskelmassa esitetty verotuoton vähäisyys ei olisi selitettävissä.

Lauren, Vahtera valehtelee laskelmassaan. Nahkamäki levittää tuota valetta. Älä sinäkin lähde jatkamaan valehtelemista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #44

Huomattava osa kaikesta 'pienen ihmisen' rahasta palautuu kansantalouteen. Budjetti ja bruttokansantuote* kuitenkin ovat eri asioita ja Sampoa ei ole vielä keksitty muutenhan voisi koko kansalle antaa 100, 1000, 10 000, 100 000, ... €/kk lisää, talous kasvaisi itsestään, ja Suomi tulisi hetkessä maaksi jota Saudi - Arabiakin kadehtisi. Eli tässä kohtaa Kaitsu toistaa vihervasemman Sampo - argumenttia joka on kuten niin moni muukin vastaava neroleimaus, järjetön.

*BKT:ta voidaan kasvattaa ns. velkaelvytyksellä monin tavoin kuten nyt vaikka klassisesti infraa, teitä, rakentamalla, kunnostamalla

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Noh, eipä ole kukaan pystynyt sitä kumoamaan, jos et nyt sinä sitten yritä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vahteran laskelma on kumottu, olen esittänyt siinä esiintyviä valheellisuuksia myös tässä blogissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen ja suomalaisten etu tulee ensimmäisenä, niinpä, ja jos toteuttaisimme persujen näkemyksiä mitä tarkoittaa suomen ja suomalaisten, "rajat kiinni" eduilla voisimme heittää hyvästit sille arvostukselle jota Suomi maana nauttii kv.yhteisössä ja sillä arvostuksella on taas suuri merkitys siihen miten suomalaiseen vientiteollisuuteen suhtaudutaan maailmalla ja tätä eivät "isänmaalliset" tahot suostu ymmärtämään vaikka vientiteollisuuden suunnalta tätä asiaa on usein tuotu esille.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyllä; esim. Tanska on jo pyyhitty joka kaikista kartoista demariensa harjoittaman tiukan maahanmuuttopolitiikan takia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Juuri näin. Tanska ilmoitti EU:lle perjantaina että tiukentavat Saksan vastaisen rajan valvontaa entisestään. En ole vielä kuullut että eu bolitbyroo olisi julistanut Tanskan boikottiin "tempun" takia joka on tässä maassa kuulemma kaikkien mahdollisten kansainväliten sopimusten ja velvotteiden vastainen. Siellä raja on siis "kiinni" .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset