Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Perussuomalaiset hurjassa gallupnousussa 15,1%!

Ylen kannatusmittauksessa Perussuomalaisten kannatus on jo 15,1%. Nousua tässä on 1,8%. Kaikki muut vasemmistoa lukuunottamatta ovat laskeneet. Nyt on jo selvää, että Perussuomalaiset tulevat ohittamaan Kokoomuksen vaalipäivänä eikä demaritkaan ole kaukana. Keskustan ja vihreiden ohi on menty heittämällä. Yle: https://yle.fi/uutiset/3-10711554

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ne on ne arvot jotka tiputtaa kokoomusta ja nostaa PS.a

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tosi on. Kaksi viikkoa vaaleihin!

Ps on vaihtoehto, kun kaikki muut ovat samaa harmaata massaa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Aivan, muut ovat ajaneet itsensä nurkkaan järjettömillä höpinöillä suomalaisten rankaisusta ilmasto hysteriassa ja pakolais-sekoilussa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ja muut puolueet tekivät sen aivan vapaaehtoisesti. Parempaa tarjottua tilaisuutta ei ihan helpolla anneta kannatuksen nostamiseen, ja perussuomalaiset tuntuvat sen tekevän.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ps ja siniset näyttää yhdistyvän. Sinisillä kannatus vain vajaan prosentin. Äänestäjät ovat ne jotka yhdistävät,ei siinä mitään virallisia papereita tarvita

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paikat -16

Vielä on jytkyyn pitkä matka.

Demarit on selvä voittaja, ja arvatkaapa tietääkö se hallituspaikkaa?

Paikat ratkaisee, ei prosentit.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos Ritala viittaa ylen paikkaennusteeseen, niin sehän laskeen 6kk gallupeista nuo paikat, joten vaikka viimeisessä gallupissa olisi persujen kannatus 18% niin se ei ylen paikkaennusteena näkyisi kuin yhden paikan kasvuna.

Kuten ellun kanojen vaaliasiantuntija sanoi niin 15% ja 22 paikkaa ei ole samaan aikaa mahdollinen. Lienee yli 27 paikkaa on nyt tilanne.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

15% kannattuksella PS on eduskunnan toiseksi suurin puolue paikkaluvussa. Ritalan kannattais käydä politiikan peruskurssi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Hallitus: SDP. Kesk. Persut ja RKP

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Jytkyt ja hytkyt jäivät Soinilaan. Mikähän olisi Halla-ahon termi vastaavalle äänivyörylle kun se toteutuu?

Mulla tuli mieleen "paluu tulevaisuuteen", mutta se kuulostaa enemmän vaalisloganilta. Enkä oikein hallitse herkullisia suomalaisia murresanoja, vain Hesan slangia vähäsen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melko hyvä suoritus, enkä ihmettele. Ei ole yhden asian puolue, vaan kolmen asian puolue jolla on muihin nähden hyvin selvä ja melko realistinen vaihtoehto mm. Ilmasto, maahanmuutto, julkinentalous.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Eduskuntavaaleissa PS on aina saanut enemmän ääniä kuin kallupeissa. Kunnallisvaaleissa ne on pitänyt aika hyvin kutinsa. Vihreät taas ovat aina tulleet alaspäin kallup lukemista. Joten hyvältä näyttää siltäkin osin

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Persujen kannatus yhdessä Sinisten kanssa oisi 16% viimesen gallupin tiedoilla eli ohi kokoomuksen

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei mikään ihme tuo suosio. Kuten ensimmäisessäkin ns. "jytkyssä" perussuomalaisten vastustajat tahattomasti auttavat heitä tarjoamalla ilmaista näkyvyyttä ja vastakkainasettelua (kuten perussuomalaiset haluavatkin).

Ja taas tilanne on saatu näyttämään "me tai kaikki nuo muut" tilalta monille, on sitten kyse vaikkapa ilmastonmuutoksesta tai maahanmuutosta. Hyvin pelattu. Kaiken lisäksi Halla-aho tuntuu voittavan keskusteluissa yleensä lähes kenet tahansa rauhallisuudella sekä loogisuudella eikä sorru ylilyönteihin.

Jos olisi muutama viikko lisää aikaa ennen vaaleja, niin voisivat todella olla suurin puolue demareiden sählätessä Rinteen johdolla. Etäisesti mahdollista nytkin, mutta todennäköisyys kolmenkin kärjessä aiheuttanee kylmiä väreitä monille. Tuossa kun ei vielä edes näy kuin häivähdys ps puolueen potentiaalisesta kannatuksesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuossa ei vielä ole mukana tri Halla-ahon eilisen vaalipuheen aiheuttamaa yhden prosentin nostetta, eli Kokoomus on jäämässä taakse. PeSu ja Kokoomus ovat tuossakin jo virhemarginaalihuomioiden tasoissa.

Pääminsterin paikka on ollut ihan oikein asetettu tavoite, vaikka SDP onkin vähän karannut.

Kyllä nyt näyttää hyvältä, jytkyä pukkaa taas. Ritalankaan vaalityö ei ole mennyt hukkaan.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ristolta naseva analyysi ja varsinkin viimeinen lause :))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos, mun kannattaa varmaan seuraavissa vaaleissa asettua ehdokkaaksi, koska olen yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä :)

Olenhan tietysti tunnetusti viisas ja vaikutusvaltainen, mutta en uskonut, että ihan näin kova tyyppi olenkaan.

Pitääkö mun kirjoittaa vielä lisää rasisteista, jotta kannatus ei laske :)

Muuten uskotteko, että Halla-aho ja Rinne on samassa hallituksessa?

Mä kyllä luulen, että ei se millään onnistu, eli se oppositio taitaa olla se persujen paikka, riippumatta kannatuksesta.

Minähän olen kyllä kirjoittanut, että hallitus olisi hyvä paikka persuille, sillä se on varmin tapa saada heidän kannatus laskemaan kolmasosaan.

Mutta ei taida tapahtua, kun demarit vie potin.

Halla-aho ei ole niin tyhmä, että menee edes hallitukseen, oppositiossa on parempi vinkua

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Huonoilla ehdoilla perussuomalaisten olisi aika typerää mennä hallitukseen, kun selvästi näyttää että oppositioon jäämällä on todella hyvät mahdollisuudet olla jatkossa Suomen suurin puolue. Ihan pelkästään lyhyellä tähtäimellä ajatellen ei kannata tehdä päätöksiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei pidä Ritalan ottaa kaikkea kunniaa itselleen, yhdessähän me tätä teemme. Toki ehdokkaaksi saa asettua.
Sinisten loikan jälkeen PeSun kannatuksen mittaaminen on ollut aiempaa epävarmempaa. Siellä on sellaisia edelliseen vaaliin pohjaavia korjauskertoimia, joiden entisenlaisesta paikkansapitävyydestä ei nyt ole varmuutta. Joka tapauksessa kannatusnousu useampia prosenttiyksiköitä kesästä ei voine olla mittausvirhe.

Lopullinen mittaus tehdään vaaliuurnilla. Ei vielä SDP ole edes voittanut vaaleja. Jos SDP tekisi loppuluisun, joka olisi nyt tapahtunut heilahdus alaspäin tuplana ja meillä loppukiri toisi kääntäen pienen lisän tuohon vakionousutahtiimme (1,8%), niin sehän olisi siinä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #18

Uskoisin että SDP:n syöksykierre vain kiihtyy eilisen ja Rinteen tentin jälkeen. Eihän Rinteen tenttikään ole vielä mukana tutkimuksessa.
Eihän puolueen puheenjohtaja voi olla noin sekava?
Ensin luvataan satanen pieneläkeläisille ja sitten, melkein samassa lauseessa otetaan takaisin tyyliin jos on varaa ja ei tietenkään yhden vuoden aikana vaan vaalikauden aikana vai oliko se kahden, jotain kolmekympiä toisena vuonna ja kolmekymppiä komantena.....". Eihän tuollaisessa ole päätä eikä häntää.

SDP tulee vuorenvarmasti vaihtamaan puheenjohtajaa, ehkä jo heti vaalien jälkeen, riippumatta tuloksesta. Olisi pitänyt vaihtaa kun Rinne sairastui. Siellä on sanavalmiita tulokkaita, tosin kukaan ei taida olla "työväen edustaja" mutta eihän ole puoluekaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #18

Uusi Suomi uutisoi mainitsemistani korjauskertoimista:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276054-ylen-gallu...

Vaalien jälkeen tiedämme, kenellä oli paras korjauskerroin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hallitusneuvotteluissa SDP pettää Ritalan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Demarit,kokoomus, vihreät ja rkp.

Siinä se hallituksen runko on.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ja apu puolueeksi Sysmän vapaamielisten vaihtoehto puolue, ne kuullema on suututtanut jenkit omalla valuutallaan, joka syöksee dollaria alas ja sekoittaa markkinoita ;)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tuo 15%:n gallup-kannatus tarkoittaa 30 kansanedustajaa, mutta näin suoraan se ei mene.

Ps:n valtakunnallisesti puolueista tasaisin kannatus tuo prosenttiosuutta enemmän paikkoja.

Kokoomuksen 0,7%-yksikön etumatka ei riittäisi kakkossijaan paikkamäärässä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo hyvältä näyttää. Perinteisesti vaalipäivänä voi odottaa vielä loppukiriä. Yksi asia on varma. Kyselyn tulos aiheuttaa ähkyä muiden puolueiden johdossa. Siltä osastolta en varsinaisesti pahempaa lokakampanjaa odota. Ps:n rooli hallitusneuvotteluissa on vähintään olla pelinrakentaja. Kentältä voi tulla mitä tahansa.

Jääskeläiseltä hyvä huomio tuon Halla.Ahon tittelin kanssa tohtorihan hän on. Eilisessä ylen introssa vielä maisteri. Muutenkin laittaa mietityttämään. Olivatko ylen toimittajat ja Apunen tietoisia kyselyn tuloksesta. Vaisuja.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

YLEn ja HSn kilpailu järkyttävän Persuskandaalin julkaisemisesta on täydessä vauhdissa.
Saa nähdä lausuuko Halla-aho jotain väyrysmäistä kulisseissa (Voiko vitutukseen kuolla?).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitään pois ottamaatta persujen kannatuksesta, ja sinisten kannatuksesta, niin mielenkiintoinen on tilanne kun asioita ajatellaan vaalipiireittäin.

Uudenmaan tilanne tulee aika paljon ratkaisemaan, ja siellä on Jussi Niinistö kahmimassa varmaan osan persujen äänisaaliista, samon Harkimo sekoittaa pakkaa ja Väyrynenkin osaltaan.

Tuo vaalipiiri on merkittvävin paikkamäärältään, ja jos Niinistö kahmii siellä ääniä, ne on kaikki pois persuilta.

Harkimo sitten taas syö kokoomusta, joten mielenkiintoinen vaali tulossa.

Persujen ongelma vaalipiireittäin on se, että nämä siniset ovat henkilöiltään paljon tunnetumpia, kuin persujen ehdokkaat, gallupeissa on helppo sanoa, että äänestä tätä ja tätä puoluetta ehkä, mutta sitten siellä vaalikopissa voi tilanne muuttua, kun ei olekaan yhtään ehdokasta mielessä.

Voin olla väärässä, mutta uskon, että sinisten kannatus varsinkin uudellamaalla on isompaa kuin gallupeissa, ja ryhmä muut ottavat sieltä varmaan yhden paikan, Harkimo tai Väyrynen, ehkä jopa molemmat.

Hallituksen muodostaminen tulee mielestäni helpommaksi, jos keskusta, kokoomus ja persut ovat liki tasoissa, silloin kokoomuksen ja keskusta selitys tappiosta voidaan laittaa persujen ''syyksi'', joten on helpompaa lähteä neuvotteluihin.

Voin olla taaskin väärässä, mutta se ei kai ole uutta. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi olla hyvin niin, en sitä tarkoittanutkaan, mutta ääniä voi silti saada tuhansia.

Taitaa uudellamaalla päästä läpi n.13000 äänellä, ja jos nyt vaikka 10000 ääntäkin kerää, se on pois persuilta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minusta vaalityöntekijä Ritala on hajulla, mutta kvalitatiivinen tarkastelu ei tuota kvantitatiivista ennustetta. Jussi Niinistö varmasti saa sellaisia ääniä, joissa "kakkosvaihtoehtona" olisi ollut joku Perussuomalainen. Vaan mikä tämä äänimäärä on, sitä ei pysty varmuudella sanomaan. Jos vaikka 1000 tällaista ääntä Niinistölle, se ei vielä välttämättä tee mitään muutosta läpimenijöiden määriin. Jussi Niinistö vastaavasti voi viedä Kokoomuksen ääniä, jolloin vaikutus meihin jää tätäkin kautta vähäisemmäksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Halla-ahon selkeä ja yksiselitteinen kanta siihen että Niinistöllä ei ole paluuta aiheuttaa luultavasti sen että Niinistö ei saa juurikaan ääniä.
Kukaan ei tiedä kuinka moni "sinisten" kannattajista on jo palannut PS:n. Voi olla että lähes kaikki. He tietävät että Soini ei tule takaisin vaan menee johonkin hyväpalkkaiseen suurlähettilään tm. vastaavaan virkaan.
Miksi siis äänestää henkilöä jolla ei ole itään mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään?
Kun lisäksi historiasta tiedämme etä Niinistö on mahdollinen loikkari oman edun perässä niin en ainakaan itse äänestäisi sellaista henkilöä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Halla-ahon selkeä ja yksiselitteinen kanta siihen että Niinistöllä ei ole paluuta aiheuttaa luultavasti sen että Niinistö ei saa juurikaan ääniä.
Kukaan ei tiedä kuinka moni "sinisten" kannattajista on jo palannut PS:n. Voi olla että lähes kaikki. He tietävät että Soini ei tule takaisin vaan menee johonkin hyväpalkkaiseen suurlähettilään tm. vastaavaan virkaan.
Miksi siis äänestää henkilöä jolla ei ole itään mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään?
Kun lisäksi historiasta tiedämme etä Niinistö on mahdollinen loikkari oman edun perässä niin en ainakaan itse äänestäisi sellaista henkilöä.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Vaasan läänissä Vistbacka yrittää tehdä kiusaa PS.le asettumalla sinisten ehdokkaaksi

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

No niin, perussuomalaisista tulee siis Suomen suurin oppositiopuolue. Kannattaako nyt sillä kehua retostella?

Mikä edes voisi olla perussuomalaisten mahdollinen kontribuutio tulevassa hallituksessa? H-a pääministeriksi, Hakkaraisesta sisäministeri ja Huhtasaarelle opetusministerin salkku? Jäikö joku merkittävä persuvaikuttaja uupumaan listasta?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Vaalien kliimaksin lähestyessä puhutaan "ilmatilan hallinnasta".

Jotain kuvaavaa ehkä on siinä, että puolueiden vaalivideoiden katsojamäärät ovat just nyt:

Kokoomus: Luotamme Suomeen, 1.400 katsojaa;

Keskusta: Suomen arvoisia tekoja, 9.495 katsojaa;

SDPuolue: Rinteen Vaalibussi, 16.016 katsojaa;

PS:sten V niin kuin ketutus: 322.128 katsojaa

Nyt en ehdi koukkia muita, mutta en ole ainakaan kuullut että niitä olisi.

Videoiden ilmatilassa JH-A on hiukan päälläpäin
Onhan tuo nyt mediatieteellisesti aika mielenkiintoinen asetelma.

Tätä ja tämän vaikutusta vielä media- ja vaaliasiantuntijat varmaa tutkivat EK2019 jälkeenkin?

*

...siis tätä ei ole vielä kukaan nähdäkseni kysynyt:

Mitä Jos PS on vaalien jälkeen Suomen suurin puolue?

(Voi olla, että jokin 18,4 % saattaa riittää olemaan suurin?)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jos näin käy niin Suomen suunta muuttuu. Eikä se ole huono asia.
Saamme itsenäisen valtion takaisin niiltä osin kuin se enää on mahdollista EU:n jäsenenä.
Emme enää orjallisesti ensimmäisinä ole toteuttamassa eU-direkriivejä jotka ovat vain ohjeellisia, eivät pakottavia.
Saamme maahantulon kuntoon niin että turvapaikkashoppailu vähenee ja maahan tulee vain väkeä jotka pystyvät elättämään itsensä jollain kohtuullisella aikavälillä.
Saamme pääministerin joka ei ajattele omaa etuaan vaan maan etua.
Voi jopa käydä niin että taloudellinen toiminta elpyy ja sitä kautta työttömyys laskee oikeasti eikä millään "aktiivitoimilla" ja "kikyllä". Vaan oikeilla työpaikoilla. Ehkä myös teollisuuden pako halpatyövoiman maihin tyrehtyy.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kiitos "noukkimisesta" VH. Olet oikeassa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Jaa-a, Veikko, Pidettiin kokoomustakin oppositiossa yleisistä syistä, vaikka oli suurin puolue.
Odotan hirmuista Persuskandaalia valtamedialta.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Odotan hirmuista Persuskandaalia valtamedialta."

HS iski jo ja kovaa: https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006050796.html

Olen pitänyt Marko Junkkaria täyspäisenä tolkun miehenä.

Jos hän on vapaa-ehtoisesti kirjoittanut , ei siis lehden pakottamana, koko sivun jutun Halla-ahon " hämärästä takapyöräepisodista" , on pakko muuttaa mielipidettäni Junkkarista.

Hävettää aidosti olla HS:n tilaaja.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Joko HS on julkistanut S. S. Ahmedin (vas) valvontavideot Itäkeskuksesta?
Saunan sytykkeeksi minä käytän, vaimo tilaa.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #39

On vaan helv..in kallis saunan sytyke , tarkistin juuri : n. 500€/vuosi.

Sillä saisi 500 askia 20kpl:n sytykepalapakettia Prismasta..pihasauna minulla kun on...

Lähinnä ajattelen tässä itselleni ääneen, joko katkeaa vuosikymmeniä kestänyt ´suhteeni´ " puolueettomaan ja riippumattomaan " Hesariin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset