Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Tarkoituksellista mustamaalausta?

  • Juttu Keskisuomalaisessa 17.2.2019
    Juttu Keskisuomalaisessa 17.2.2019

Toimittaja Ville Grahn otsikoi juttunsa (Ksml 17.2.2019) "pukki pyrkii tonttujen seuraan", kun hän uutisoi Ari Koposen pyrkivän kansanedustajaksi Perussuomalaisten riveistä. Ari Koponen on paremmin tunnettu Brother Christmas hyväntekijänimellä.

Vaikka houkutus toimittajalla on suuri tehdä helppoheikkimäisiä otsikoita niin silti pitäisi välttää halpahintaista journalismia. Grahn nimittäin vetää yhtäläisyysmerkit Koposen rikosepäilyjen ja muutamien Perussuomalaisten tuomioiden välillä antaen ymmärtää niiden olevan jotenkin ominaista Perussuomalaisille.

Näin vaalien alla olisi tärkeää puolueita ja ehdokkaitakin käsiteltävän yhdenvertaisesti. Siksi muistuttaisin, että mm. myös seuraavilta edustajilta löytyvät lainvoimaiset tuomiot: SDP:n Timo Harakka ja Antti Rinne, Kokoomuksen Harri Jaskari ja Jan Vapaavuori sekä Keskustan Antti Kaikkonen ja Kauko Juhantalo. Tiedot löytyvät Wikipediasta.

Tosiaan ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita, mutta leimakirveen heiluttaminen tässä tilanteessa tuntuu kohtuuttomalta niin henkilöä kuin Perussuomalaisiakin kohtaan.

 

Jk. Vielä julkaisematon mielipidekirjoitukseni Keskisuomalaiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perussuomalaiset on kuitenkin rikollisin puolue, siksi näistä kirjoitellaan. Teillä on selvästi erilainen suhtautuminen ehdokkaiden rikostaustaan kuin muilla. Siksi ehdokaslistoilla, valtuustoissa, puolueen virkailijoina jne on huomattavan paljon muita puolueita enemmän vakaviakin rikoksia tehneitä. Eikä kyse ole vain nuoruuden hairahduksista, po. joukossa on monia lukuisia tuoreitakin tuomioita saaneita.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Viittaat ilmeisesti HS:n selvitykseen 2017 kuntavaaleissa valituista valtuutetuista ja varavaltuutetuista ja heidän tuomioistaan. Laajensit mielessäsi sen kuitenkin koskemaan muitakin puolueessa toimivia. Tästähän ei ole näyttöä.

Kuitenkin leimakirveen käyttö ja heiluttaminen leimaamaan puolueen kaikkia toimijoita on halpahintaista populismia ja osoittelevaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vastaväitteet ovat aika turhia, kun tosiasiat ovat mitä ovat. Rikollistaustaisten huomattava määrä ei selity millään varavaltuutetuilla. Yli 35 rikoksen tekijä, 12 vankilatuomiota pääasiassa väkivaltarikoksista saanut pääsee vaaleissa ehdolle. Kyllä se jotain kertoo puolueen linjasta. Eli turha on selitellä näitä millään mustamaalauksella. Kuntatasolla rikollisten pääsy listoille olisi voinut selittyä paikallisorganisaation osaamattomuudella vielä viimeistä edellisissä vaaleissa 2012, mutta ei enää viimeisimmissä. Kyse on linjasta, selvästikin. Se ei rajoitu vain paikallistasolle. Puoluetoimistossa on tuomittu seksuaalirikollinen merkittävässä asemassa; nyt myos kansanedustajaehdokkaana ja eräs kansanedustajista, Teuvo Hakkarainen, on saanut aivan tuoreen tuomion toisen kansanedustajan kimppuunkäymisestä, nimikkeenä seksuaalinen ahdistelu.

Ja koska joku kohta kuitenkin esittää, että eikö tuomion kärsinyt ole tekonsa sovittanut ja täysvaltainen kansalainn jne, niin vastaan jo etukäteen: Toki, mutta on sitten ihan eri asia puolueelta ottaa maineriskejä ja leimautua negatiivisesti rikostaustaisten ehdokkaiden takia. Ja varsinkin, jos samaan aikaan toisaalla sama puolue vaatii rikollisille kovempia tuomioita.

Ja mitä yleistämiseen tulee, niin on kyllä aivan oikeutettua kysyä saman listan ja saman puolueenkin ’nuhteettomilta’, ehdokkailta ja aktiiveilta, että miltä tuntuu olla samassa sakissa pahoinpitelijöiden, raiskaajien, lähestymiskieltolsisten ja talousrikollisten kanssa. Miltä se sinusta tuntuu, Jarmo Nahkamäki? Harmittaako puolueen linja?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #7

Et siis pysty vastaamaan kunnolla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ihmettelin kyllä minäkin, että miksi persut ottavat tietoisen riskin näinkin tuoreesta tapahtumasta?... En tiedä, mutta uskoisin muiden puolueiden aikanaan uskoneet vaaliehdokkaidensa täydelliseen puhtoisuuteen?.... Tämän Koposeen kohdistuvat rikosepäilyt taas muistavat ja tietävät nyt kaikki liiankin hyvin ja kuka uskaltaa antaa hänelle ääntää? Ja sille mahdollisuudelle, että oma ääni meneekin lopuksi Ari Koposelle. Tosi huono veto persuilta... Osoittaa vain hyvin huonoa harkintaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis nythän on kyse pelkästään syyteharkinnassa, ja tutkinnassa. Ei ole mitään syytä evätä ehdokkuutta..

Seuraava heittoni on vain omani arvailu. Mutta jos hänestä olisi löytynyt jotain vakavaa, tarkoituksella tehtyä taloudellista kavallusta, se olisi jo löytynyt ja mies tuomittu! Mutta aika hiljaiselta tämä näyttää, en yhtään ihmettele jos vahingossa on jotain pientä sattunut, niin että jotain lakia olisi voinut rikkoa. On nuo rahaan liittyvät lait niin sekavia ettei monikaan niistä ymmärrä!

Tästä on helppo taas kerran median ja PS:n arvosteljoiden ottaa koppi, mutta kuten PerusSuomalaisista on huomattu, he eivät halua tehdä poltiikkaa politiikan takia, vaan sen takia että halutaan vaikuttaa oikeisiin/tärkeisiin asioihin.. Helppoahan PerusS:llä olisi potkia ulos jäseniä, ja ottaa vasemmistolinja monessakin asiassa, ja tulla vaikka suurimmaksi puolueeksi. Mutta harvat tätä haluaa Persuissa!
Jos oma mielipiteet/aatteet eivät kanna ylimmälle pallille niin sitten ei. Sille ei mahda mitään! Mutta tärkeää on pitää oma mielipide/aate ensin. Eikä lähteä ratsastamaan kuten Orpo, tekee tänään jotain ja sanoo toista, mutta huomenna tekee jo kolmatta!...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei se kyllä ole mikään ihme, että vuodessa ei käräjäoikeudessa ehditä tehdä mitään.
Tietämättömyys laista ei muuten ole lieventävä syy talousrikoksissa eikä muissakaan. Ignorantia juris non excusat.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #18

Ei ole lieventävä, eikä tarvitse ollakkaan lain silmissä. Mutta näin äänestysoikeuden haltijalle se on! Ja siitä miten isoista rahoista on kyse jne.. Kaikki tietää punaisenristin ja muiden ns. Isojen tahojen hyvätekeväisyys lahjoitus % keräys summista!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

On ihan ok olla tietämätön laeista ja pyrkiä lainsäätäjäksi? Jebajee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaisten maine rikoksiin yllyttämisessä ja rikollisten toimien vähättelyssä luo mielikuvan rikollisia suosivasta puolueesta. Ei kai toimittajankaan tarvitse peitellä mielikuvan havainnoimista?

Puolueenne ehdokkaissa on nyt moniin eri rikoksiin syyllistyneitä. Rasistisiin tekoihin syyllistyneet ovat olleet aemmin lähes yksinomaan otsikoissa. Nyt viime aikaiset ehdokasjulkistusten mukana spektri on laajentunut. Mukaan on tullut raiskaaja ja nyt talousrikosepäilty.

Ehdokaslistan hajaantumisen tarkoitus lienee osoittaa, ettei Perussuomalaiset ole sittenkään pelkästään yhden asian puolue.

Kuvittelen tilanteen - Halla-aho vaalitentissä:
- Puheenjohtaja Halla-aho, ehdokkaissanne on lisäksenne monta muutakin rasistisista rikoksista tuomittua. Onko Perussuomalaiset rasistinen puolue?

- Kyllä toimittaja elää kuplasssa ja katsoo maailmaa vääristävien lasien läpi, ehdokaslistoillamme on paljon muitakin rikollisia, muunmuassa tuikitavallisia raiskaajia ja yksi talousrikoksista epäiltykin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ehdokkaat on linjassa muihin puolueisiin nähden, kuten kerroin jo.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eivät todellakaan ole, tuo on paksu vale. Rikollisia on persuissa paljon enemmän ja heidän tekemänsä rikokset ovat vakavampia ja tuoreempia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En ole perussuomalaisten kannattaja enkä Putkosen, mutta minusta kolmekymmentä vuotta sitten suoritettu tuomio on jo sovitettu, etenkin kun uusia rikoksia ei ole tullut esille. Kun Putkosta kutsuu nykypäivänä raiskaajaksi, niin samalla logiikalla Sirpa Pietikäistä pitäisi kutsua rattijuoppo Pietikäiseksi jne. Tuoreet rikokset ovat mielestäni eri asia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kuten edellä sanoin, olen samaa mieltä. Ja kuten edellä sanoin: julkinen toimija, kuten puolue tai yritys, voi menestyksensä, maineensa ja uskottavuutensa takia ajatella asiasta toisin ja olla valitsematta rikostaustaisia töihin tai luottamustehtäviin. Ja jokaisella meillä on oikeus arvioida rikostaustaisia rekrytoivien ja heitä suojelevien organisaatioiden uskottavuutta ja luotettavuutta ihan vapaasti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos vaatii - jopa keskeisenä poliittisena viestinä - raiskaajille elinkautista, joka todella o l i s i elinkautinen, silloin 30 vuotta vankilan ulkopuolella ei tietenkään riitä sovitukseksi .

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #15

Kerroinkin vain oman kantani vanhoihin tuomioihin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Ehdokas Joulu on asialinjalla, kuten puolueen imagoon kuuluu (vrt. Slunga-Poutsalon lausumat siitä, miksi naiset eivät äänestä perussuomalaisia):

https://www.seiska.fi/Uutiset/Brother-Christmas-le...

"Koposen kirjoittamat kuvaelmat oletetusta seksisessiosta eivät ole painokelpoista tavaraa.

Kun Seiska viikko sitten maanantaina pyysi Koposta kertomaan oletetusta suhteesta, Koponen tunnusti, ettei mitään suhdetta ole ollutkaan.

- Kyseessä oli sellaista rehvastelua vain, Koponen myönsi."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä sinä Jarmo olet jostain kumman syystä hakeutunut väärään puolueeseen. Yleensä persuja ei heidän tahransa hetkauta vaan ovat uhmakkaasti niistä ylpeitä.
Edit. Tai ei. Katso seuraava kommentti. Persut ovat olleet niin hissukseen täällä viime aikoina että pääsi tuo tekouhriutumisjankutuksenne unohtumaan.
Mielessänne olette ylpeitä rötöstelijöistä mutta laitatte näitä uhriutusmisblogeja liukuhihnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otetaan ehdokas joka jo on kohun keskellä. Otetaan hänet koska kohu tuo näkyvyyttä. Sitten kun kaikki unohtavat koko jutun laitetaan blogi tarkoituksellisesta mustamaalauksesta. Haukotus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset