Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Jussi Halla-aho ei ole Helppo-Heikki

  • Puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Kuva Jarmo Nahkamäki.
    Puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Kuva Jarmo Nahkamäki.
  • Jyväskylän tapahtumassa väkeä riitti. Kuva Jarmo Nahkamäki
    Jyväskylän tapahtumassa väkeä riitti. Kuva Jarmo Nahkamäki

Tohtorin täsmällisyydellä Halla-aho tarttuu teemaan kuin teemaan. Nytkin hän totesi ettei nämä vaalit ole ilmastovaalit eikä hoivavaalit vaan tulevan eduskunnan on reagoitava joka asiaan silloin kuin ne tulevat esille.

Ilmastotavoitteista hän totesi niiden toteutuvan parhaiten silloin, kun ne tehdään kustannustehokkaasti ja siellä missä päästöt on suurimmat. Suomen hän katsoo kuuluvan marginaaliin.

Hän kritisoi Sipilää siitä, että jatkossa hyväpalkkaiset ajaisivat sähköauto Teslalla ja muu kansa polkuautoilla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vieraili lauantaina 9.2 Jyväskylässä. Kävelykadulla pidetyssä telttatapahtumassa jaettiin 140 annosta pullaa ja kahvia kahdessa tunnissa.

Perussuomalaisten teltta keräsi huomattavasti enemmän väkeä kuin vieressä olevat Kokoomuksen Orpon ja Vihreiden Haaviston telttaväki.

Jussi Halla-aho kiertää viikonloppuna pitämässä 13 puhetta Keski-Suomessa ja Kainuussa.

Katso tästä Jussi Halla-ahon puhe Keuruulla 8.2.2019: https://youtu.be/fZRVp3KRFsY

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Paras keino ilmastonmuutoksen torjuntaan olisi persujen logiikalla pilkkoa maailman väestö 5,5 miljoonan ihmisen maiksi, jolloin minkään ei tarvitsisi tehdä mitään, koska ovat niin marginaalisia maailman mitassa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Heittosi sinänsä oli hyvä, mutta et huomannut sanaa 'kustannustehokkaasti'.

Edimerkiksi Suomen vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat 56 miljoonaa tonnia ja ne laskevat kuuden prosentin tahtia. Intian päästöt ovat 2,5 miljardia tonnia ja ne kasvavat reilun viiden prosentin tahtia, eli vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran.

Rahaa palaa toisin sanoen huomattavasti enemmän Suomessa päästöjen vähentämiseksi per yksikkö kuin jos se tehtäisiin esim. Intiassa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jos nyt tartutaan tuohon kustannustehokkuuteen, niin sittenhän perussuomalaiset pistäisivät lisää rahaa köyhien maiden auttamiseen...niin paitsi siitäkin olisivat karsimassa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #10

#10

Heikki Turunen kirjoitti. "...lisää rahaa köyhien maiden auttamiseen..."

Heh, ostovoimalla mitattuana Intian talous on kolmanneksi suurin maailmassa, heti Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen :)

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #11

Mitäpä sitä laskemaan paljonka se tekee henkeä kohden.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #13

#13

Henkeä kohden Suomessa, vai Intiassa?

Intian väkiluku lienee noin 1300 miljoonaa (tarkka arvio puuttuu) ja se kasvaa nopeimmin maailmassa. Jokaista suomalaista kohden riittää noin 237 intialaista, jos vaikka kehitysyhteistyön puitteissa suunnittelisi kummilapsen hankintaa Intiasta :)

Jarkko Mynttinen Vastaus kommenttiin #10

Miten KUSTANNUSTEHOKKUUS liittyy rahan antamiseen köyhille maille?
Kustannus kyllä, mutta entä tehokkuus

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

En äänestä puolueita, enkä ehdokkaita, jotka ovat sitä mieltä, että globaalit, suuret ongelmat ja uhkat eivät kuulu meille, eikä meidän kuulu laittaa niiden takia edes "tikkua ristiin", kuten 70 MILJOONAN pakolaisongelmaan ja ilmastonmuutos-uhkaan.
Huvittaa kuitenkin Suur-Visiiri, Il Duce Soinin usko suureen johtajuuteensa ja vetovoimaansa, kun uskoi että sinisiä loikkareita seuraisi ja vetäisi tyköönsä pienen puolueen verran loikkareiden henkilökohtaisia kannattajia?
- Nykyään "keskiluokkaa" kosiskelevien, sinisten Soinikin on yrittänyt vähätellä Halla-ahon kykyjä, mutta taitaa käydä samoin kuin vasemmistonkin vähättäleyssä aikanaan, kun hän "jytky-uhossaan" vielä uhosi, että: "Maassa ja kanveesissa ovat, eivätkä nouse !"

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Tuo ratkaisu toimii mainiosti, jos noiden maiden pinta-alat ovat 338 000 km2 ja metsää siitä 71 %.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jussi tulee takamatkalta ohitse - pääministeriksi)))

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Näinhän Halla-ahokin epärealistisesti uhosi, vaikka "tohtori" onkin, mutta oikeammin hän tulee kilpailemaan Sipilän kanssa opposition johtajuudesta...ja ehkä terävien välihuutojen kuuluvuudessa, punavihreänsinisen hallituksen suuntaan!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkasesta oikeusministeri ja Laura Huhtasaaresta yhdistetty opetus- ja kulttuuriministeri. Molempien valmiudet tehtäviin ovat erinomaiset.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luukkanen sopisi myös perustettavan Kansantuomioistuimen syyttäjäksi ja tuomariksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ja Hakkaraisesta ulkoministeri ... pari avustajaa pitäisi palkata pelkästään etsimään ulkoministerin salkkua, kun on sen kännipäissään taas jonnekin hukannut :D

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

Kuka se Putkonen olikaan? Ai niin, se tihutyömies.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vai pitäiskö kulttuuriministeriksi valita sittenkin Kike Elomaa? Se voisi olla samalla myös urheiluministeri. "Nousee, nousee vielä sullakin... kunto nousee vielä sullakin" se aikoinaan lauleskeli Junnu Vainion kanssa. Se taisi olla Vainion uran aallonpohja (ja Kiken aallonharja).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se olisi kyllä yllättävää. Haavisto on suosituin pääministerikandidaatti, mutta vihreät vasta neljänneksi suosituin puolue. SDP on suosituin puolue , mutta Rinne vasta neljänneksi suosituin pääministeriehdokas. Niinpä ykköseksi nousee Halla-aho, jonka puolueen kannatus on pienempi kuin vihreitten ja henkilökohtainen kannatus pienempi kuin Rinteen. Persujen vaalimatematiikka on ällistyttävää.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ei tule Jussista pääministeriä

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Katselin tuon Jyväskylän tilaisuuden Yle Areenasta.

Keskustelua vetäneet kaksi naista jakoivat puheenvuoroja epätasaisesti ja antoivat tilaa Petteri Orpon mainoskatkoille (eivätkä kyenneet yrityksistään huolimatta keskeyttämään Orpon puppugeneraattoria).

Hölmöin puheenvuoro käytettiin kuitenkin yleisökysymyksen yhteydessä.

Yleisökysymysiä oli muistaakseni kolme. Viimeisen niistä esitti Irma Hirsjärvi, Työttömien keskusjärjestön puheenjohtaja ja kuntapoliitikko Jyväskylästä.

Pikaisella googlauksella selviää, että Irma Hirsjärvi on “sydän vasemmalle kallellaan oleva, mutta sitoutumaton kirjastovirkailija, joka on oppiarvoltaan nykykulttuurin tohtori”. Hän on väitellyt v.2009 tohtoriksi teoksella “Faniuden siirtymiä: Suomalaisen science fiction –fandomin verkostot”.

Ennen työministeri Jari Lindströmille esittämäänsä kysymystä Hirsjärvi käytti röyhkeästi saamaansa tilaisuutta hyväkseen ja katsoi asiakseen julkisesti moittia Jussi Halla-ahoa “maahanmuuttajien ja työttömien vastakkainasettelusta”.

Hirsjärven pateettisuus meni niin pitkälle, että hän sanoi toivovansa, että “tämä on viimeinen kerta, kun työttömiä ja maahanmuuttajia asetetaan vastakkain”.

Halla-aho oli juuri päässyt kertomasta, miten ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan poisto heikentäisi kantasuomalaisen, erityisesti kouluttamattoman työvoiman asemaa.

Suomen Perustan raportin mukaan tulijat ovat valmiita tekemään työtä polkuhinnalla tai ilmaiseksi, tai peräti ostamaan työpaikkansa, koska heidän tärkeinpänä tavoitteenaan on saada kansalaisuus. Työpaikka on väline tämän tavoitteluun. Palkka on sivuseikka, kun kansalaisuutta tavoitellaan.

Ja miksi sitä tavoitellaan? Kansalaisuus takaa tulijoille heidän näkökulmastaan tarkasteltuna varsin muhkeat sosiaalietuudet ja passin, jolla pääsee lähes kaikkiin maailman maihin.

Passista lisää tässä:
http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta tässä:
https://www.suomenperusta.fi/

Jussi Halla-aho on toistuvasti ja useissa eri yhteyksissä kertonut kuulijoilleen, että Suomeen voi jo nyt tulla töihin EU-maista ja Schengen-alueelta aivan sen mukaan, mikä Suomessa on työvoiman tarve. Alueella on vallitsee ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.

Myös näiden alueiden ulkopuolelta tulevia työntekijöitä on voitu poikkeusluvilla ottaa Suomeen sellaisille aloille, joilla selkeästi on työvoimapulaa, kuten esimerkiksi maataloustyöntekijöitä Venäjältä.

Mutta näyttää siltä, että vieläkään ei ymmärretä sitä, mitä ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan poisto tarkoittaisi tavalliselle, kouluttamattomalle suomalaiselle:

hänet ohittaisi EU-alueen ulkopuolelta tuleva halpatyövoiman edustaja, joka tekee työtä polkuhinnalla tai ilmaiseksi – jotta saisi kansalaisuuden ja pääsisi kiinni sosiaalietuuksiin.

Meneekö jakeluun? Ei mene. Ei sitten millään.

Ja mitä tulee vastakkainasetteluun, Hirsjärvi ei näytä ollenkaan ymmärtävän sitä, että parhaillaan Suomessa on menossa erittäin rankasti kansalaissopua uhkaava vastakkainasettelu:

vastakkainasettelua luodaan niiden suomalaisten välille, jotka velkarahalla haluavat rahdata Suomeen haittamaahanmuuttoa ja niiden, jotka ovat ymmärtäneet, että haittamaahanmuuttoon ei ole varaa – ja että siitä seuraa Suomen kansalaisia uhkaavaa rikollisuutta #oulu #helsinki #pori

Voisiko joku kertoa Irma Hirsjärvelle, että Suomen kansalaisten keskinäinen vastakkainasettelu on se kaikkein vakavin vastakkainasettelu, johon olisi puututtava ja johon näin pienellä kansalla ei tosiasiallisesti ole varaa.

Kuten Hirsjärvi itsekin totesi: “vastakkainasettelu ei ole sivistysvaltion toimintaa”. Olen samaa mieltä: Suomessa pitäisi kyetä sivistyneesti keskustelemaan (kuten Halla-aho yrittää) siitä, mikä on Suomen edun mukaista ja mikä ei.

Jos suomalaiset eivät ole yksimielisiä haittamaahanmuutosta, sitä ei kannattaisi silloin sallia. Kannattajien ja vastustajien välille syntyy kitkaa, johon näin pienellä kansalla ei ole varaa. Yksimielisyys on ollut pienen kansa voimavara köyhyyden aikoina. Kohta on lama taas edessä ja meillä olisi käyttöä yksimielisyydelle. Suomessa on ihan riittävästi yhteiskuntaa ja kansalaissopua fragementoivia ongelmia ilman haittamaahanmuuttoakin.

Iso ongelma on yli 100 miljardin euron ulkomaanvelka, jolla muun muassa rahoitetaan juurikin haittamaahanmuuttoa. Euro on liian kova valuutta Suomelle. Jos Suomen luottoluokitus heikkenee, korot nousevat ja velkataakka kasvaa entisesetään.

http://velkakello.fi/

Ja ei, tämä ei ole science fictionia. Tämä on totta.

Ja mitä ilmastovaaleihin tulee, niin Hommaforumilla toteaa eräässä keskustelussa nimimerkki Emo näin:

"Naama sinisenä näistä vaaleista ollaan kuitenkin punnaamassa niitä ilmastovaaleja. Ellei ilmastomuutosta olisi, sellainen pitäisi keksiä.

Voimme toisaalta myöntääkin (on meillä siihenkin varaa), että nämä ovat ilmastovaalit, jos vajakit niin kovin haluavat vaalit ilmastovaaleina nähdä.

Faktahan on, että maamme pohjoisesta sijainnista johtuen ihmisen hiilijalanjälki on Suomessa valtava -> Suomeen ei missään nimessä pidä tuoda lämpimien maiden asukkaitakin elämään, koska elämä pohjoisilla arktisilla alueilla kuluttaa niin paljon enemmän luonnonvaroja kuin mitä eläminen lämpimillä vyöhykkeillä.

RAJAT KIINNI, JOTTA ILMASTON LÄMPENEMINEN PYSÄHTYY!!!!”

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun lähteet ovat suomen perusta ja hommafoorum, niin jokainen terveellä järjellä varustettu ymmärtää mistä on kyse.

Kysehän on mestarin opetuslapsien kiimasta, ei mistään, mikä olisi millään lailla totuuteen viittaavaa.

Normaalia persupopulismia, jonka läpi on helppo nähdä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Niin lähteenähän pitäisi ilman muuta olla vaikka Kansan Uutiset tai Demokraatti, niistähän towerit saa luotettavaa tietoa joka varmasti miellyttää itseä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#7

Johanna Sirén-Kaplas kirjoitti:

"...että Irma Hirsjärvi on “sydän vasemmalle kallellaan oleva, mutta sitoutumaton kirjastovirkailija, joka on oppiarvoltaan nykykulttuurin tohtori”. Hän on väitellyt v.2009 tohtoriksi teoksella 'Faniuden siirtymiä: Suomalaisen science fiction –fandomin verkostot'.
.....
..... plää plää plää ...
.....
Ja ei, tämä ei ole science fictionia. Tämä on totta." [lainaus päättyy]

-----------------------

Ja (huom. ateisti) Jussi Halla-aho väitteli filosofian tohtoriksi muinaisKIRKKOslaavista. Siinä sitä riittääkin arvon kommentoijilla pohtimista, kummalla osapuolella on paremmat eväät yhteiskunnallisten kysymysten tarkasteluun :D

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#12

Plää, plää itsellesi.

Jos lähdetään siitä, että kieli ja kielen käsitteet ovat aina kulttuurisidonnaisia, ja että kirkko muinoin on ollut varsin hallitsevassa asemassa yhteiskunnassa, ja on osin vieläkin – valtiosta ja valtion sisällä tunnustetusta uskonnosta riippuen –, niin sanoisin, että muinaiskirkkoslaavin tutkiminen auttaa ainakin ymmärtämään sitä, millaisilla käsitteillä kansalaisia on kirkkojen taholta ohjailtu ja – ennen kaikkea – mitkä tahot mahdollisesti on koettu kirkon vihollisiksi.

Siinä on sitten sivussa voinut perehtyä maapallon uskontokarttaan, eri uskontojen käsitteisiin ja näiden käsitteiden sisältöön.

Halla-aholle on erittäin selvää se, mikä on islamin olemus. Sen sijaan moni suomalainen ei autettunakaan tahdo ottaa vastaan niitä tietoja, joita Halla-aho on islamiin liittyen pitänyt esillä.

Edelleenkään ihmisillä ei oikein ole muuta syvällisemmän kommunikaation välinettä kuin kieli, joten kannattaa muistaa kielten ja käsitteiden kulttuurisidonnaisuus eikä vähätellä henkilöä, joka yrittää muistuttaa tästä yhteiseksi hyväksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkkoslaavi

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #15

#15

Johanna Siren-Kaplas kirjoitti: "Jos lähdetään siitä, että kieli ja kielen käsitteet ovat aina kulttuurisidonnaisia ...[plää plää plää] ..."

Olisiko kuitenkin niin, että myös nykykulttuurista väitelleellä tohtori Irma Hirsjärvellä on oman aikamme kulttuurisidonnaisuuksien ymmärrykseen jotain annettavaa, eikä ainoastaan 800 -luvulla kehitetyn kielen, kirkkoslaavin tutkimukseen erikoistuneella Jussi Halla-aholla?

Tiedämme tosin, että kirkkoslaavi on kieli, jonka kehittivät 800-luvulla kristillistä lähetystyötä slaavien keskuudessa harjoittaneet veljekset, mutta epäilen itse henkilökohtaisesti, ettei kirkkoslaavin tuntemus tarjoa kovin erinomaista pohjaa nykyislamin olemusta koskeville syvä-analyyseille?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #21

#21

Varmasti jokaisella on jotakin annettavaa.

Vastahan Suomessa oli ensimmäiset kansainväliset scifi-messut, Worldcon, kesällä 2017. Uskon, että Hirsjärvellä on ollut paljon annettavaa siellä.

Enempää en tästä aiheesta lähde kanssasi jänkkäämään.

Mielestäni Hirsjärven ajatuksenjuoksu vastakkainasettelun osalta oli vähintäänkin ontuva.

Kirkkoslaavianalyyseihin minulla ei ole mitään tarvetta lähteä.

Halla-aho on tietääkseni varsin laaja-alaisesti perehtynyt islamin olemukseen, sekä nyky-liitteellä että ilman sitä.

Wien on hieno kaupunki.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Puheenjohtaja agnostinen ateisti ja varapuheenjohtaja enempi luomisopin kannalla...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kuka on ”Jussi Halla-aho”?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Vastauksen löydät nopeasti vaikka Googlesta. Mene kuitenkin ensin osoitteeseen www.google.fi

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kiitos. Nimi vaikutti jotenkin tutulta...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #20

Se on se toinen kaveri aurinkoisessa poliittisessa komediassa. Ohukaisen bravuuri on puheen kääntäminen maahanmuuttoon oli sitten kyse naisten oikeuksista tai taloudesta tai mistä tahansa, Paksukaisen ydinosaamisaluetta taas on oman lompakin paksuus ja hyvät välit suuren ja mahtavan Lavrovin kanssa. Kyllä ne niin muikeina taas hymyili päivän lehdessä. Oikein nauratti.

Onneksi persujen sinisiiven nimellisellä johtajalla on sentään vakavammat asiat mielessä, kuten entisen mäkihyppääjän hautajaiset.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #25

Vai oliko siinä poliittisessa komediassa sittenkin ne kaksi tyyppiä, joista toinen oli nuorena kommunismiin hurahtanut puoluejohtaja. Hän piiskasi miesten takapuolia ruotsalaisessa yökerhossa ja masentui siitä. Hänen tilalleen valittiin eläkeikäinen ylioppilas, joka oli aiemmin myynyt valtion sähköverkkoja sijoittajille. Näiden huonojen kauppojen seurauksena suomalaisten sähkölasku kaksinkertaistui.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

No, jos tuo entinen puheenjohtaja olikin baarissa ilman paitaa niin Ohukainen oli vieraissa ilman housuja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #33

Eikös Toukolle tullut ihan avioero sen jälkeen kun oli käynyt pettämässä vaimoaan? Vai muistanko nyt väärin...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Tuli joo, sen sijaan Jussille tuli vain lehtolapsi.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #40

#40

Lehtolapsi? Aikamoista p@skanheittoa. Ovatko kaikki avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset mielestäsi kategorisesti jotenkin vähempiarvoisia?

Hmmm ... mitä puoluetta taas edustatkaan?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #44

Kuulostaisiko äpärä paremmalta?

Vastahan persut olivat sitä mieltä, että asioista on puhuttava suoraan ja oikeilla nimillä. Ei vissiin koske omien tekoja.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #46

#46

Heikki Turunen lausui: "Kuulostaisiko äpärä paremmalta? Vastahan persut olivat sitä mieltä, että asioista on puhuttava suoraan ja oikeilla nimillä. Ei vissiin koske omien tekoja."

Aina vain paranee. Missä vaiheessa sinustakin on tullut persu, kun esittelytekstisi mukaan olet ainakin aikaisemmin ollut kunnon sosiaalidemokraatti? :D

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #47

Luetun ymmärtäminen ei ole hyvin vahvaa siellä päässä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #44

Miksei Halla-aho kertonut lehtolapsestaan toisin kuin muista lapsistaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Eivät ole, mutta joka kerta kun joku mielensä pahoittaja jaksaa vieläkin taivastella sitä että Touko oli viime syksynä baarissa ilman paitaa, minä kerron että Ohukainen oli vieraissa ilman housuja. Saat mitä tilaat vai miten se teidän iskulauseenne oikein kuului.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #56

#56

Mikä Lamminpää kirjoitti: "Saat mitä tilaat vai miten se teidän iskulauseenne oikein kuului."

Ihme juttuja taas. Minulla kun ei ole yhtään mitään tekemistä persujen tai persumielisten kanssa :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Sama se kuka tilaa, sinä vai joku toinen. Joka tapauksessa kun ruvetaan lätisemään siitä että Touko oli ilman paitaa baarissa niin sitten lätisee. Yritä kestää se kuin mies.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #60

#60

Ihme riehumista. Lopeta jo, hyvä mies, nolaat vain itsesi. Minua kohta melkein hävettää, että olen jonkun kerran äänestänyt myös Vihreitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

Ei siinä virhettä tee jos vihreitä äänestää. Se olisi noloa jos perussuomalaisia äänestäisi. Ei sinun tarvitse pelätä että minä itseni nolaisin. Minua hävettäisi jos Ilkka suosittelisi jotain kommenttiani, mutta sellaista ei tapahdu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Mitä puolueella on väliä? Et sitten tullut paskanheitosta moittineeksi tuota mölöpössiä joka rupesi lätisemään siitä että Touko oli baarissa ilman paitaa? Siihen totesin että Jussi oli vieraissa ilman housuja. Sitä saa mitä tilaa. Kaveri ei ymmärtänyt lopettaa kitinäänsä vielä sittenkään. Ettei vain sinulla olisi jokin kaksoisstandardi?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #62

#62

Ei minusta siinä ollut mitään erityisen hävettävää, että Touko oli baarissa ilman paitaa. Ihan OK juttu, omasta mielestäni. Ei kannata hermostua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #66

Niin minustakin. Mutta tuo yksi jauhopää siitä jupisi. Haiskahtaa kaksoisstandardille kun samaa tyyppi pitää jotain Jussia puhtaana pulmusena.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

En tiedä kenestä puhut, kun puhut eläkeikäisestä ylioppilaasta. Haavisto on 60-vuotias, ei siinä iässä juuri kukaan vielä eläkkeelle pääse, mutta presidentiksi voi päästä. Haavistosta voi vielä sellainenkin tulla. Tällä hetkellä hän on ehdolla erityisesti ulkoministeriksi. Hänen ansioitaan ulkopolitiikassa ei voi kiistää. Haavisto on puoluejohtajista kokenein ja ihmisenä syvällisempi kuin monien muiden puolueiden johtajat. Ja mitä tulee koulutukseen, ei se välttämättä riitä takeeksi mistään. Onha Halla-ahokin tohtori.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #41

#41

Kaikkiin valtion ja kunnan korkeampiin virkoihin vaaditaan Suomessa ylempi korkeakoulututkinto, niin kuin muuallakin Euroopassa.

Olisi melkoista downgradausta, mikäli Suomen valtion päämieheksi tulisi valituksi ylioppilas, jolla ei ole edes kelpoisuutta mihinkään EU:n ylempään virkaan. Varsinkin kun presidentti nimittää Suomessa myös korkeimmat virkamiehet ja korkeimman oikeuden tuomarit.

Perustuslakia olisi syytä muuttaa tältä osin, joko poistamalla presidentiltä nimitysoikeus tai vaatimalla presidentin vaaleihin osallistuvilta kelpoisuusvaatimuksena ylempi korkeakoulututkinto.

Suomi on kuitenkin eurooppalainen valtio, eikä mikään banaanitasavalta, ainakaan vielä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #41

#41: ”Haavisto on 60-vuotias, ei siinä iässä juuri kukaan vielä eläkkeelle pääse.”

-> Älä valehtele. Eläkeikä on joustava. Monilla valtion ja kuntien työntekijöillä on mahdollisuus päästä eläkkeelle reilusti alle 60-vuotiaana. Jotkut pääsevät jo 55-vuotiaana.

”Hänen ansioitaan ulkopolitiikassa ei voi kiistää.”

-> Sitä ei voi kiistää, että Haaviston virhearviointien seurauksena muun muassa suomalaisten sähkölasku on kaksinkertaistunut.

”Ja mitä tulee koulutukseen, ei se välttämättä riitä takeeksi mistään.”

-> Olet oikeassa. Haavisto on nuorille hyvä esimerkki siitä, että opiskelu ei välttämättä edes kannata. Ylioppilaspohjaltakin pääsee kansanedustajaksi, ministeriksi, EU-tehtäviin ja jopa kahdesti presidenttiehdokkaaksi. Presidentiksi ei nyt sentään kuitenkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Tietenkin minä olen oikeassa. Halla-aho on tohtori eikä kelpaa edes kiillottamaan Haaviston kenkiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #57

Ylioppilastasolta jos aikoo opiskella tohtoriksi asti, niin siinä voi mennä aikaa yli kymmenen vuotta. Siinä välissä pitäisi tehdä gradu ja valmistua maisteriksi jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #58

Joo, ja vaikka lukisi tohtoriksi asti voi silti olla yhtä sivistymätön kuin Ohukainen. Eikö olekin surullista?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #61

Halla-aho tunnetusti liikkuu kaupungissa yleensä polkupyörällä tai kävellen, toisin kuin vihreät. Esim. Ville Niinistö ja Jani Toivola, näiden herrojen taksikuluihin on mennyt tällä eduskuntakaudella kymmeniä tuhansia euroja veronmaksajien rahaa. Joko olette muuten siellä vihreissä laskeneet, kuinka paljon hiilipäästöjä Toivolan ja Niinistön taksiajeluista on kertynyt?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #71

Packalen (PS) on myös taksimiehiä. Mikä huvittavinta, se ajeli työmatkoja erityisesti juhannuksena. Toivola ja Niinistö eivät muuten enää taida olla edes ehdolla eduskuntaan, joten myöhäistä määkiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #72

En tiedä, mitä miehiä Toivola on, mutta sen tiedän, että hän on samanaikaisesti sekä eduskunnan poissaolotilastojen kuningas, että ylivoimaisesti eniten eduskunnan taksikorttia höylännyt kansanedustaja. Ei näillä näytöillä mitään asiaa olisikaan eduskuntaan. Eikun heti korjaus: Ville Niinistö on ajellut vieläkin enemmän taksilla kuin Toivola...lyhin matka, jonka Niinistö on istunut taksin kyydissä on 700 metriä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #73

Joo, sinulla tosiaan on kaksoisstandardi: ainoastaan vihreitten kansanedustajien taksiajot kiinnostaa. Ja Toivolan ja Niinistön tapauksessa siis pian entisten kansanedustajien. Mitä jos kirjoittaisit ihan oman puheenvuoron tästä asiasta kun se sinua niin valtavasti kiinnostaa ja kun sinulla omasta mielessäsi selvästikin on tärkeää sanottavaa siitä? Tämä Nahkamäen puheenvuoro kun koski jotain ihan muuta. Ihan kohteliaisuudesta Nahkamäkeä kohtaan voisimme jo jättää tämän suunsoiton.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #74

No itsehän sinä ryhdyit kirjoittamaan letuista, vai oliko se nyt ohukaisista vai pannukakusta. Ne ovat jälkiruokia, eivätkä nekään ole tämän puheenvuoron aihe.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #75

Olen joskus Ohukaisesta kirjoittanutkin puheenvuoron. Oletko sinä muuten mistään? Paksukaisesta en ole kirjoittanut, eihän sillä raukalla ole enää muuta jäljellä kuin väsynyt vinkuminen vihreistä "plokissaan".

Ohukainen muuten nimenomaan oli tämän blogin aihe. Nahkamäki on sitä mieltä että se ei ole helppoheikki. Minä olen sitä mieltä että on se. Hänen arvonsa ovat vastenmielisiä, mutta hänellä sentään on jonkinlaiset arvot. Paksukaista ei kiinnosta kuin oma ministerinpaikka. Senhän takia se persut hajotti kun näytti siltä että Paksukaisen persuista itselleen rakentama kantoraketti alkaa sakkaamaan kun Ohukainen astui puikkoihin. Oma ministerinpaikkakin oli vaarassa, ja mahdollisesti etukäteen petattu eläkevirkakin. Kantoraketti oli tehtävänsä tehnyt, kantoraketti sai mennä.

Vaikka esitätkin vielä tyhmempää kuin olet, niin olihan tuossa oma hauskuutensa että sanoit minun kirjoittavan jälkiruoista. Tuollalsia miehiä kuin Ohukainen ja Paksukainen minä syön jälkiruoaksi.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #74

#74

Mikä Lamminpää kirjoitti: "Ihan kohteliaisuudesta Nahkamäkeä kohtaan voisimme jo jättää tämän suunsoiton."

Komppaan Lamminpään ehdotusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kuka on ”Helppo-Heikki”?

Koska on kirjoitettu erisnimenä, viittaa se yhteen tiettyyn henkilöön.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jarmo Nahkamäen olisikin ollut viisainta otsikoida tämä bloginsa :

Jussi Halla-aho ei ole laukkuryssä

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

#16 Taitaa olla se kaveri joka vei Saarijärven Paavon naapurilta touon.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

PS on hyvässä nosteessa, hyvä jengi. Eipä näistä vanhoista pieruista kannata välittää jotka täällä poskeilee, se on sellaista taustahälyä jolla ei mitään virkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

PS on vielä tällä hetkellä nosteessa Oulun vuoksi, mutta se kohu on jo laantunut. Nyt kaikki puhuvat vanhustenhoidosta, mutta mitä Halla-aho on siitä sanonut? Ei mitään merkittävää. Ei se kai oikein voikaan, kun ilman maahanmuuttajia vanhuksille ei tulevaisuudessa riitä hoitajia.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#42

Todella säälittävää, mikäli "Oulun tapahtumia" tai vanhustenhoidon kriisiä käytetään vain poliittisten irtopisteiden keräämiseen.

Olisikin parempi kysyä, mitä Haavisto, Halla-aho tai muutkaan poliitikot ovat ongelmien korjaamiseksi tehneet, eivätkä vain puhuneet.

(Aivan, eivät yhtään mitään, varsinkaan kaksi nimeltä mainittua.)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #45

#45

Halla-aho on nostanut esiin keinon, jolla säästää sen sijaan, että rahoitetaan kaikkea velkarahalla.

Hän on yli kymmenen vuotta yrittänyt kertoa, miten kalliiksi kaikin puolin haittamaahanmuutto tulee Suomelle, kun suomalaisen yhteiskunnan turvallisuus fragmentoituu ja rahaa joudutaan käyttämään sellaiseen, johon tosiasiallisesti ei ole varaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Paitsi kerännyt irtopisteitä, Ohukainen on myös yllyttänyt nuivia nuijamiehiä marssimaan:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c1f0581-9ee2-4...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Onneksi tolkullisiakin puheenvuoroja Oulun tiimoilta on esitetty, tässä yksi:

"Jos Oulussa paljastuneissa hyväksikäyttötapauksissa on jotain hyvää niin se, että ne ovat pakottaneet meidät näkemään lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun laajuuden Suomessa. Pelkästään Oulun poliisipiirissä on tutkinnassa vuosittain lähes sata lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Seksuaalirikoksille on tyypillistä, että vain murto-osa niistä tulee viranomaisten tietoon. Häpeä ja pelko saavat uhrit vaikenemaan, eikä uhreja syyllistävä ilmapiiri auta asiaa. Esimerkiksi naisuhritutkimuksen mukaan seksuaalisen kanssakäymiseen pakotetaan noin 15 000 suomalaista naista vuodessa, joista poliisin tietoon tulee vain 500-700. Myös lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä on siis todennäköisesti kyse useista tuhansista lapsista joka vuosi! Teini-ikäisten ikäluokkien koko on noin 60 000 eli on helppo laskea, että merkittävä osuus jokaisesta suomalaisesta ikäluokasta joutuu lapsena seksuaalirikoksen uhriksi. Kuka vastaa siitä, että he saavat tarvitsemansa avun ja tuen heti ja riittävän pitkään?"

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#42

Onhan Halla-aho esittänyt seuraavaa:

Perussuomalaisten tavoitteet yleisellä tasolla niin poikkea muiden puolueiden tavoitteista: kaikki haluavat lisätä työllisyyttä, vaalia terveydenhoitojärjestelmää, panostaa koulutukseen ja maanpuolustukseen sekä luoda hyvät edellytykset yrittäjyydelle ja vanhustenhoidolle.

Toisin kuin muut puolueet Perussuomalaiset rahoittaisi tätä säästämällä haittamaahanmuutosta.

Perussuomalaiset eivät käyttäisi rahaa haittamaahanmuuttoon ja sen tuomien lieveilmiöiden kustantamiseen, vaan käyttäisivät ne rahat kantasuomalaisten hyväksi.

Muut puolueet haluavat jatkaa kaiken toiminnan – myös haittamaahanmuuton – rahoittamista velkarahalla.

Katselin eilen Yle Areenalta vanhan kotimaisen elokuvan "Aliisa". Olin sen joskus lapsena nähnyt kerran ja muistin hyvin tuon kokemuksen. Toisen ihmisen hätä jäi lähtemättömästi mieleen.

Nyt, kun katsoin sen, niin jäin pohtimaan, että paljonko on noista ajoista muuttunut, ja ollaanko menossa takaisin kohti vastaavaa (tiettävästi rotatkin ovat palanneet Helsinkiin):

- vanhukset kävelevät säästäkseen raitiovaunulipun hinnan ja saadakseen piimää

- koko elämänsä työtä tehneelle vanhukselle ei tahdo löytyä edes kattoa pään päälle

- vanhus joutuu turvautumaan asumistukeen, kun eläke on jäänyt pieneksi, koska palkka on ollut pieni ja aikaa on käytetty myös omaishoitoon

- kukaan ei välitä mistään mitään, paitsi ystävä, entinen Lotta Svärd järjestön lotta

https://areena.yle.fi/1-2680483

Siiri Angerkoski tekee loistavan roolityön, joka jäi hänen viimeisekseen. Elokuva sisältää myös kiinnostavia dokumenttipätkiä sekä vanhaa, osin jo kadonnutta Helsinki-kuvaa. Äänisuunnittelijakin on kunnostautunut ja iskelmämusiikki luo kokonaisuuteen oman särmänsä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Ohukainen taitaa tosiaan itse höpistä haittamaahanmuutosta. Ja pikku ystävättäret kuorona perässä. Minä en jaksa lukea viestiäsi loppuun, heti kun törmään sanaan "haittamaahanmuutto" loppuu lukeminen siihen.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Lisätäänpä tämänkin blogin kylkeen vielä Kanniaisen analyysi sekä sen kommenteissa jatkuva keskustelu:

http://vesa-kanniainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No lisätään vielä tolkun ihmisenkin puheenvuoro tähän ketjuun:

"Jos Oulussa paljastuneissa hyväksikäyttötapauksissa on jotain hyvää niin se, että ne ovat pakottaneet meidät näkemään lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun laajuuden Suomessa. Pelkästään Oulun poliisipiirissä on tutkinnassa vuosittain lähes sata lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Seksuaalirikoksille on tyypillistä, että vain murto-osa niistä tulee viranomaisten tietoon. Häpeä ja pelko saavat uhrit vaikenemaan, eikä uhreja syyllistävä ilmapiiri auta asiaa. Esimerkiksi naisuhritutkimuksen mukaan seksuaalisen kanssakäymiseen pakotetaan noin 15 000 suomalaista naista vuodessa, joista poliisin tietoon tulee vain 500-700. Myös lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä on siis todennäköisesti kyse useista tuhansista lapsista joka vuosi! Teini-ikäisten ikäluokkien koko on noin 60 000 eli on helppo laskea, että merkittävä osuus jokaisesta suomalaisesta ikäluokasta joutuu lapsena seksuaalirikoksen uhriksi. Kuka vastaa siitä, että he saavat tarvitsemansa avun ja tuen heti ja riittävän pitkään?"

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset