Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Leipää automaattisesta kauppa-autosta

Itseohjautuvat kauppa-autot tulevat kutsusta paikalle parin vuoden päästä toteaa Berner.

...

Missä ihmemaassa liikenneministeri elää? Limppu ja voi tulisi niin kalliiksi, että siihen hupenisi kuukauden ansiot. Toisekseen maaseutu olisi jo tuolloin autio eikä näitä kauppa-autoja tarvittaisi. Mihin me tarvitsemme tällaista liikenneministeriä?

Tieliikenteeltä kerätään vuosittain noin 8 miljardia verotuloja. Niistä päätyy takaisin noin 1,5 miljardia väylien ja teiden kunnossapitoon. Nyt olisi elintärkeää pitää liikenneinfra kunnossa ja poistaa korjausvelka.

Liikenneministerin tulisi hoitaa perustehtävänsä eikä haihatella. Lisäksi päästöjen vähentämiseksi on naulattu tavoitteeksi 250000 sähköautoa ja 50000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Kuka maksaa? Yksityinen autoilija tietenkin.

Tämä on järkyttävää miten autoilijan kukkarolla unelmoidaan ja ihan valtakunnan huipulla.

Iltalehden juttu Porin Areenan Liikennevallankumous -keskustelusta: http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201807182201083213_oa.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Mielestäni tuollainen ajatus itseliikkuvasta automaattikaupasta:
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2459362

On mielenkiintoinen ja ajatuksena jatkojalostamisen arvoinen!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Idea on hyvin helppo koeponnistaa: Viedään kovaäänisin henkilö Savukosken Tulppioon telttailemaan ja takaisin pääsee, kun automaattiauto hakee. Ruokaa saa kun automaattiauto tuo.
Ei pitäisi tuottaa mitään ongelmia, jos kerran homma toimii.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ihan käytännön tietona kerron Seppälän Prismassa olevan kauppakassipalvelun. Se käsittää Jyväskylän alueelle kauppakassin kuljetuksen. Hinta on 16,80€/toimitus. Se sisältää keräilyn ja kuljetuksen. Tällaista palvelua on jo siis saatavissa. Kovin kallistahan tuo on jo jos viidenkympin kassin ostaa niin hintaa tulee vielä 30% lisää kotiin tuonista. Entä sitten 69 senttiä maksava rasvaton maito - kannattaako?

Mitä lisäarvoa saavutettaisiin lentäen tuoduilla tavaroilla. Tekninisesti jo yhden maitopurkin tuominen nykyisillä Droneilla olisi kantokyvyn kannalta haastavaa. Kustannuksiltaan polttoaine olisi samaa luokkaa ja sekä keräily. Suuremmat kuljetukset vaatisivat raskaamman lentokaluston ja hinta nousisi.

Oma lukunsa on automaattitekniikka joka liittyy lennätykseen. Jos henkilön pitäisi ohjata konetta se nostaisi taas kuluja.

Suosittelen kyllä pysymään ihan maan pinnalla kuljetustenkin suhteen.

Ps. Prisma on muuten auki klo. 7-23 ja ABC 24/7. Jääkaappi on myös jo keksitty :))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset