Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Perussuomalainen hallitus

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Siihen on vielä siis aikaa noin 9 kuukautta.

Viimeisimmän Ylen gallupin mukaan Perussuomalaiset ovat vahvassa nousussa. Yle: https://yle.fi/uutiset/3-10287615

On tullut kyselyjä siitä, entä jos Perussuomalaiset nousisivat pääministeripuolueeksi niin miten hallitus muodostettaisiin.

Tosiaan yhdeksässä kuukaudessa voi tapahtua paljon ja sekin voidaan vielä nähdä, että Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset saa hallitustunnustelijan tehtävät.

Yksi vaihtoehto hallituskoalitioksi on esimerkiksi seuraava: PS, SDP, Vihreät, RKP, KD.

Ministereinä tällöin voisi toimia mm.

 

Pääministeri - Jussi Halla-aho / Leena Meri (jos Halla-aho luopuu ministerin paikastaan)

Sosiaali- ja terveysministeri - Toimi Kankaanniemi

Peruspalveluministeri - Arja Juvonen

Työministeri - Jani Mäkelä

Liikenneministeri - Ville Tavio

Kulttuuriministeri - Kike Elomaa

 

Muitakin vaihtoehtoja on.

Miksei ennakolta voisi jo varautua kaikkiin vaihtoehtoihin ja siis myös hallituksen muodostamiseen ja ministerinimityksiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tom Packlen tai joku vastaavalla taustalla sisäministeriksi. Eikös sisäministeri hoida turvallisuutta?
Hallituksen voisi muodostaa keskustan ja KD: kanssa...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Harri Mulari

No jos tosta ministerilistasta lähdetään olettaen, että vaalitulos on vaalitulos ja vaalien suurin puolue muodostaa hallituksen:

Ilmeisin ja helpoin piikki on Toimi "nussittuna nukkuisit sikeämmin" Kankaanniemi. Alkaisiko Toimi ensitöikseen kieltämään salmiakkikossua? Muuta, mitä? Näyttöjä ministerin urasta on.

Halla-ahon olisi tietysti käytännössä pakko ottaa pääministerin tehtävä hallituksen muodostajana. Toki jos tulis sellainen sikaiso oikeistojytky (110 paikkaa), jossa PS johtavana puolueena saisi kavereikseen Orpo-Petterin ja Kakkara-Juhan, niin näiden kahden jälkimmäisen uskottavuuden takia sen pääministerin pitäisi olla joku muu kuin Halla-aho. Siis periaatteessa. Kyllä valta aina kelpaa. Jos Halla-aho saa maahanmuuttajille leirinsä ym. jäynät, niin seuraavalle eduskunnalle käytännössä viivästynyt sote saadaan maaliin Juhan ja Petterin mallilla. Kunnon maakuntahimmelit ilman alueiden autonomiaa saati oikeutta kerätä veroja ja "valinnanvapaus". Kallista, turhaa mutta leirejä pitää olla.

Kike Elomaa, aiemminkin ns. tyrkyllä. Kävi haistelemassa hetken sinisten ruumista. Uhka vai mahdollisuus? Siis ministeriyden kannalta.

Miksi Jani Mäkelä? Tai no entinen työnantajansa tieto on toki surullisenkuuluisa projekteistaan. Ehkä siksi. Ja Jani on sieltä duunarivaalipiiristä. Mutta se varsinainen kompetenssi. Twitterinsä perusteella hän on vakavasti ymmärrysongelmainen.

Ville Tavio on nykypersuksi ihan jees. Ymmärtää juristina edes jotain eduskunnan tehtävistä lainsäädäntöelimenä. Äänesti homoliittojen puolesta, mikä varmasti osittainen miinus.

Sama pätee Arja Juvoseen. Tai ei siis juristi kuten Tavio, mutta PS-näkökulmasta heteroliittojen mädättäjä. Uskalsi uhmata Soinia jo edellisellä eduskuntakaudella ja sai pyhät vihat päällensä.

Plussaa blogistille siitä, että Huhtasaarea ei mainittu ministerispekulaatioissa. Lauralla tuntuu olevan jotenkin vaikeeta nyt ja ei pidä kuormittaa liikaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Värikäs analyysi. Kiitos siitä :))

Tosiaan Laura Huhtasaari keskittyy jo 2024 presidentinvaaleihin ja siihen tehtävään.

Harri Mulari

Nahkamäen hallituskumppaniehdotukset ovat kyllä aika vitsikkäitä. RKP ja Vihreät eivät taatusti lähde mukaan. Mutta nämä nyt olisivat enemmän tai vähemmän täytepuolueita ko. skenaariossa.

Tärkein on SDP. Halla-aho on mennyt lausumaan, että pohjoismaiset sosiaalidemokraatit ovat alhaisimpia matelijoita. Halla-ahon uskottavuus ei demareita kestä. Siis jos Demarit jostai syystä haluaisivat lähteä mukaan turvapaikanhakijoiden leirityksiin. Rinne ainakin on sanonut että ei käy PS.

KD lähtee mihin tahansa, kunhan saavat polkea seksuaalivähemmistöjä maahan. Mutta se maksimissaan 5 prosentin kannatus ei vielä riitä.

Eli siellä on Kokoomus ja Keskusta. Reunaehdot tossa jo aiemmin lausuin. Sote nykymuodossa maaliin, ehkä vielä lisää maakuntia ja "valinnanvapautta", niin leiritys ja muut jekut ei niin omaatuntoa häiritse. Polttoaineveroa voi siinä samalla PS:n toiveiden mukaan laskea, hieman koetella ilmastosopimusten rajoja, laskea YLE-veroa ja sitä rataa. Helvetin kaliiksi tuo kaikki lopulta maallemme koituu.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Nahkamäen keskisuomalaisuuden huomioonottaen olisin olettanut hänen liputtavan vahvasti Hakkaraisen ministeriyden puolesta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hyvä, kun tuli puheeksi. Ympäristöministerin tai maatalousministerin tehtävä sopisi Hakkaraiselle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hakkaraiselle kuuluu sosiaali- ja terveysministerin pesti. Vaihtotehtoisesti oikeusministerin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #21

Eikä kulttuuriministerinkään pesti olisi kaukaa haettu.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Tarkemmin harkittuani Hakkarainen istuisi kulttuuriministeriksi parhaiten. Levittäisi rakkauden sanomaa kouriintuntuvasti.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #23

#23
Edes kauneusvaatimuksia ei tällä pyytettömällä Don Juanilla ole.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Joo, Hakkarainen vastaamaan ilmastonmuutoksesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-aho on luvannut halpuuttaa kaikkia hintoja.
Ymmärrän kyllä että tämä on tehokasta populismia ja se tuo paljon ääniä.

Jos tämä halpuutus- populismi purisi ja Halla-aho joutuisi miettimään miten toteuttaa tämän halpuutuksen, se merkitsisi markkinatalouden mekanismien purkua ja siirtymistä sellaiseen suunnitelmatalouteen jossa hallitus määrää hinnat.

Markkinataloudessahan käy niin että hinnat muodostuvat kysynnän ja tarjonnan mukaan ja kuluttajat itse valitsevat ostavatko halpaa, vaiko laatua.

Toki halpaa on nytkin aina tarjolla, mutta ei ole paras valita ostaa halvinta, mutta sellista jolla ei voi tehdä mitään.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ongelma tuossa sun markkinataloudessasi vaan on, että haaveissa voi olla, että kuluttaja valitsee, mutta käytännössä enemmän kun joka toinen on pakotettu ottamaan sen halvimman, kun ei ole varaa sitä kotimaista makkaraa laittaa leivän päälle.
Ja kun tällä globaalilla markkinataloudella on sotkettu asiat niin, että ulkomailta tuotu on halvempaa rahtikuluista huolimatta (täysin järjen vastaista) niin ei ole sitä kotimaista laatua enää kohta valittavana edes hyvätuloisilla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Protektionismin puolestapuhujien kannattaisi muistella, millainen oli ruokakauppojen valikoima ennen EU-jäsenyyttä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Ja työttömyys sekä velkaantuneisuus. Ei tule mieleen mitä marketeista puuttui 90-luvun alussa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #18

”Ei tule mieleen mitä marketeista puuttui 90-luvun alussa.”

No esimerkiksi pastaa ei saanut. Oli toki makaroonia, mutta siitä syntyi keitettynä lähinnä vastenmielistä liisteriä, sehän oli valmistettu pullavehnäjauhoista - vehnän tuonti ulkoa kun oli kielletty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Ei tule mieleen mitä marketeista puuttui 90-luvun alussa."

Kenties muisti pätkii.

Sitäpaitsi, ethän sinä silloin tiennyt mitä sieltä puuttui, kun et tiennyt mitään tänän päivän tavaroista.

Jos nyt pääsisit sinne 90- luvun kauppaan ostoksille, niin huomaisit heti mitä sieltä puuttuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Ei tule mieleen mitä marketeista puuttui 90-luvun alussa."

90- luvun alussa kaupassa oli jo runsaasti globalisaatiokrääsää, mutta elettiin sitä ennenkin ja kyllä sitä krääsää oli ennen globalisaatiota.

Ennen globalisaatiota ajan krääsään voi tutustua menemällä mihin tahansa kotiseutumuseoon. Siellä sitä ennen globalisaatiota- krääsää on koottuna.

Sekin krääsä oli siihen aikaan hyvin haluttua. Joillakin sitä oli, kaikilla ei, eivätkä ne jolla sitä vanhaa krääsää silloin oli, yhtään miettineet että heiltä puuttuisi jotain, sillä eiväthän ne tienneet mitään tästä globalisaatiokrääsästä.

Sittenhän sitä globalisaatiokrääsää alkoi tulla, kun tulivat nämä bingot, minne ajettiin väkeä linja-autolla, kuten tanssilavoille. Bingopalkintoina oli useimmiten tätä globalisaatiokrääsää, mitä kyllä kovasti haluttiin, mutta mitä ei maltettu ostaa. Mutta bingostahan sitä sai, jos tuuri kävi.

Pekka Iiskonmaki

#16
Suomituotteissa hinnasta valtaosa on veroja ja niitä on vaikea myydä.

On se todella hullua.

Pekka Iiskonmaki

#8
Suomessa on jo ainakin viisi veroa, joiden tuotto on negatiivinen niiden keräämisen.

Siten halpuutus on helppo nakki, jos tuntee edes vähän valtiontaloutta/makrotaloutta.

Demarin on tätä vaikea ymmärtää, kun on aina kädet toisten taskuissa, paitsi kovalla pakkasella.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Vastaus kommenttiin #8

Markkinataloudessa... Ongelma tässä on vain se, että Suomi ei ole markkinatalousmaa. Kuten ei ole mikään kehittyneistä maista. Suomessa hintatason määräävät monopolit ja kartellit.

Hintatasosta:
Saksassa vähittäiskaupan hinnat ovat laskeneet (kaupan suhteen) kipurajalle jo kauan sitten ja tuotteiden laatu pysynyt korkeana, kiitos siitä kuuluu saksalaisille kuluttajille itselleen. He ovat äänestäneet lompakollaan ja luoneet tämän tilanteen, missä kuluttaja on kuningas.

Suomessa kuluttaja on se torppari joka ostaa isännältä mitä isäntä suostuu myymään, isännän määräämään hintaan. Tässä olisi todellakin parantamisen varaa. Nyt Lidlin noustua maihin meillä on ehkä tilaisuus vaikuttaa, ellei se menee mukaan S- ja K-ketjujen kartelliin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt Lidlin noustua maihin meillä on ehkä tilaisuus vaikuttaa, ellei se menee mukaan S- ja K-ketjujen kartelliin."

Ennen prisman halpuutuskamppanjaa minun rahani menivät maailmalle LIDL:n kautta. Haöpuutuskamppanjan jälkeen olen alkanut käyttämään myös prismaa. Mutta on se aivan liian iso kauppa minulle. Minä en tarvitse niin montaa lajia tuotteita kuin mitä siellä on tarjolla, eikä millään se pysy päässä että mistä hyllyvälistä sen tarvitun tuotteen voi hakea. LIDL:n etu on sen pienempi koko. LIDL:n puute on ettei sieltä saa talkkunajauhoja, kuten prismasta.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kiitoksia luottamuksesta. Uskoisin pärjääväni taustani puolesta paremmin liikenneministerin tehtävässä. Tosin siellä olisi virkamiehissä kova kurissa pitäminen ettei ala tapahtumaan pöydällä pomppimista. Mutta niin se on Suomessa kaikkialla muuallakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksi liikenneministeri? Tunnetaanko sinut kotiseudullasi taidokkaana mopoilijajana?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Et ehkä ole vain seurannut, mutta olen toiminut eduskunta-urani liikenne-ja viestintävaliokunnassa ja omaan vahvan ammattitaustan viestintäpuolen asioissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En olekaan seurannut. Kaikki mahdollinen aika Suomen suhteen tahtoo mennä kun täällä Puheenvuorossa korjaa persujen ja persumielisten vääriä käsityksiä esimerkiksi lainsäädännöstä. Siinä on nimittäin sellainen väärinymmärrysten tunkio, ettei talikointi aivan hetkessä lopu. Puolue on luonnollisesti kannattajiensa kaltainen, sille ei mitään voi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Entäs jos persut ajattelevat asiat niin että lakeja voi muuttaa, kun sinä vain ajattelet niitä nykyisyyden mukaan? Ja Eu lakeja muutenkin rikotaan, joten niistä nyt ei ole väliä...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Jos lakien muuttamisesta olisikin kysymys, mutta kun persut kirjoittavat ikään kuin lakeja jo olisi muutettu.

Häiritsevintä on se, että persut eivät jaksa, viitsi tai osaa ottaa asioista selvää vaan ainoastaan mölisevät kuin mullit kevätlaitumella, mölisemisen ilosta..

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kaikki ei ole täydellisiä :))

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.X:"..korjaa persujen ja persumielisten vääriä käsityksiä esimerkiksi lainsäädännöstä."

Kannattaa Maxinkin vaan pohtia tilannetta, jossa me kaikki muut olisimme yhtä tietäväisiä ja asiantuntevia lakipykälien kiemuroiden suhteen. Saattaisi se nykyinen, 700€sta jo 400€:n pudonnut tuntiveloitus pienentyä kymppeihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Se on nyt ollut pari vuotta 450 euroa/tunti, en tiedä mistä olet tuon 700 saanut pieneen päähäsi. Toki olen sen arvoinen, mutta kun teen töitä enää harrastukseksi, niin 450 on ihan kohtuullinen.

Lähden safarille Afrikkaan (Etelä-Afrikka, Botswana ja Zimbabwe) piakkoin, niin että Niementaus saa odotella asiantuntevia kommenttejani jonkin aikaa. Siis jos nyt jokin persuilu ei pistä liian pahasti silmään, aikaeroahan ei ole Suomeen verrattuna.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #58

Älä hitossa polje hintoja. 450 on ihan pirkkatasoa. Itse veloitan 828 euroa tunnilta plus viinerikahvit ja konjakki. Mihinkään safareille en lähde, se on nousukkaiden ja vanhojen luuserien hommia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #58

M.J:"Se on nyt ollut pari vuotta 450 euroa/tunti, en tiedä mistä olet tuon 700 saanut.."

Voisin vaikka lyödä vetoa että olet sen itse täällä jossain kommentissasi tuonut esiin. Koitin hetken aikaa haeskella siinä onnistumatta. Hakutoiminto ei ainakaan itselläni toimi kuten pitäisi, lisäksi vapaa-aikani sen verta arvokasta etten viitsi enempää aikaa siihen hakemiseen tuhrata.
Sovitaan nyt sitten kuitenkin vaikka se 450€/t, joka sekin ihan liikaa kelle hyvänsä.
Toki joviaalina ja mukavana ihmisenä toivon Maxille monia työntäyteisiä tunteja. Tosin kuten totesin, jos me "taviksetkin" opitaan lakikiemurat, niin te ette enää pääse laskuttamaan meiltä noita ökyhintoja.
PS muista sitten ettei niitä pantaleijonia saa ammuskella siellä safarilla.

Pekka Iiskonmaki

Uudesta jytkystä eroaa oranssit, jotka menevät hallitukseen persujen äänillä.

Soinin petos on vielä niin tuoreessa muistissa.

Soini tekee politiikkaa itselleen ei kansalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä puheenvuoro jääkin kyllä ainoaksi paikaksi, jossa persuille ministeripaikkoja jaellaan.

Mukavaahan se on, että edes jossain :)

Taitaa olla loton päävoiton saaminen todennäköisempää, kuin että persut olisivat hallituksessa.

Pekka Iiskonmaki

#14
Suomessa on valtava tarve persuille, koska he osaavat asiat parhaiten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sanoo mies, joka haukkuu suomalaisia tyhmäksi.

Pysy vaan ulkomailla, se on kaikille parempi.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #32

Mitäs sitten jos hän toteaa asian niinkuin se on: me suomalaiset olemme tyhmiä.

Katso nyt vaikka millaisia hallitsijoita me olemme äänestäneet valtaan koko tämän vuosisadan ajan (ja kauemminkin).

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kannatusnousu kaksi prosenttiyksikköä kuukaudessa. Vaaleihin yhdeksän kuukautta, joten kahdeksantoista suhteellista lisäprosenttia tulossa. Lisättynä kymmenen prosentin pohjiin, se tekee vaalitulokseksi kaksikymmentäkahdeksan prosenttia. Sillä saa vaalijärjestelmässämme yli kuusikymmentä kansanedustajaa. Kyllä Halla-ahosta pääministeri näillä tiedoilla tulee. Eikä varmaan tarvitse kuin kokoomuksen ja kristilliset kaveriksi enemmistöhallitukseen.

Ja kohta kansan itku kuuluu kautta Suomen maan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä vanha viisaus; pessimisti ei pety. Seuraavassa mittauksessa kannatus on kuitenkin taas alle kymmenen prosentin.

Sinänsä hauskanen ministerilista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saas nähdä mitä ruottin vaalitulos vaikuttaa tämän maan kalluppeihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tai muuten vaan, ruotsidemokraattejakaan kun muut puolueet eivät kelpuuta hallitukseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä on yksi syy miksi varsinkin vihreät suorastaan vihaa Hakkaraista. Muutenkin ihmiset jotka ei ite osaa muuta kuin kynää pyörittää vihaa näitä kenellä on käsientaitoa pikkasen enemmän.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nain-...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vihreät vihaavat Hakkaraista koska tämä osaa tehdä linnunpöntön?
Teoria tuokin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hakkarainen ei osaa tehdä kotkanpesää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vihreät vihaavat Hakkaraista, koska hän on luomumies, siis luonnollinen suomalainen persuäijä, persuäijä, joka tykkää naisista ja viinasta ja käyttäytyy niiden kummankin asian suhteen luonnollisella tavalla.

Hakkarainen on täydellinen luomutuote, joka kerää sen takia kannatusta yli puoluerajojen ja vie ääniä myös vihreiltä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hauskoja nämä ennakkoluuloiset persu-ukkelit.
- Vihaamisesta: Pekka Haavisto on Teuvo Hakkaraisen kaveri
- Kädentaidoista: samainen Pekka remppaa kuplavolkkareita ja asuntoja harrastuksekseen.

Ihan noin niinkuin pari pientä esimerkkiä mainitakseni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä niin halauaisin nähdä Hakkaraisen vaikka puhemiehenä, voisi nuo täysistunnotkin saada hieman erilaisen säväyksen.

''Arvoisat edustajat, baari on auki!'

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tuolla skenaarioita meillä saattaisi olla ensi hallituskaudella ongelmana hallitsematon maastamuutto. ;-)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

on jo nyt.. ja tulee pahenemaan.. Itsekin lähden kun saan koulusta paperit käteenkä. Ellei muutosta tule!

Harri Mulari

@42 No jos haluaa Unkariin tai Puolaan maahanmuuttoa pakoon, niin ei se väärin ole. Vähän hassua, mutta kiitos EU:n helppoa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #46

ei nuo pahoja maita ole.. ei veroteta hengiltä.. jne.. Työnteko kannattaa. Isoimmissa kaupungeissa paremmat oltavat kuin täällä jne.. Tosin itse en isoista kaupungeista välitä joten onneksi noissa on myös pieniä kyliä..

En tiedö viellä minne muutan sen näkee sit.. Ei tämä maahantulo ole ainur syy täältä lähteä! Kyllä tämä ihmisten pakottaminen eriasioihin ja verot on isoin syy!! Ja viellä jos vihreät pääsevät valtaan..

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #46

46# En pelkästään sen takia.. Suomihan on yksi kauheiten säännöstelty maa logistiikka-alan osalta joten myös sitä pakoon..

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jos PS:n ministerilista täyttyisi vain nykyisistä eduskunnassa istuvista, uudet valitut jäisivät suotta huomiotta!

Onko muuten kolmesta, tämän hetken isoimmasta, yksikään huolimassa perussuomalaisia hallitukseen?

Ainoa, PS:n keino, olisikin nyt nousta suurimmaksi, eli pääministeripuolueeksi.

Voisi siinä hylkijät joutua arvioimaan arvonsa uusiksi!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voisiko persut muodostaa yksin vähemmistöhallituksen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei, se kaatuisi ensimmäisenä päivänä sisäisiin riitoihin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaisten hallitusyhteistyökyky on nähty ja punnittu. Eiköhän tuo näyttö riitä muutamaksi vuosikymmeneksi.

Oikeusministeriöön toki voitaisiin laittaa varaministereiksi muutamia persuja opettelemaan lainsäädäntötyötä, voimassaolevan lainsäädännön kunnioittamista ja vallankolmijakoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Me ymmärtämättömät emme vaan käsitä, että persut ovat jo lähes voittaneet vaalit, heidän normaalinsa mukaan 10% kannatus on liki pääministeripaikkaa.

Ei tavallinen ihminen ymmärrä peruspersun mielen logiikkaa, sen sellaista logiikkaa, jota olisi jopa Stephen Hawking mielellään tutkinut, jos olisi saanut vielä elää.

Mustia aukkoja tuo persujen logiikka pitää sisällään paljon.

Ajatelkaapa Suomen asemaa kansainvälisesti, jos pääministerinä olisi Halla-aho, ulkoministerinä Huhtasaari ja valtionvarainministerinä Hakkarainen.

Putin ja Trump näyttäisivät aivan normaaleilta valtionpäämiehiltä noihin verrattuna. :)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#53

"Putin ja Trump näyttäisivät aivan normaaleilta valtionpäämiehiltä noihin verrattuna. :)"

Onhan meidän täällä hyvä heitellä mielipiteitämme puoleen jos toiseen.

Todellisuus on kuitenkin raadollisempi, kuin ymmärryksemme.

Persut ovat Timo Soinin alkuunpanema luomus, joka pääsi jo hallitukseen.

Hallituksessaolo jatkuu Sinisenä, vaikkakin väärin perustein.

Suomen itsenäisyyden ajan kummallisin vallansiirto kesken vaalikauden, on todellisuutta.

Kysymys kuuluukin, ovatko Siniset perussuomalaisia, jotka kannattajiensa avulla pääsivät hallitukseen?

Vai, ovatko rähmällään keskustaan, jonka pääministeri tarjosi heille paikan jatkaa hallituksessa, ilman vaikutusvaltaa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Listalta puuttuu taistelukutsuja yön hiljaisina tunteina kynäillyt Olli Immonen. Kulttuuri- vai puolustusministeri? Vaikea valinta!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

En ole "kuullut" mutta vasuristo kuulemma kailottaa isoon ääneen mellakoimaan tsadiin trumpuuttinia vastaan. Jos Paavon märkä unelma toteutuu ja mellakkasakkia on riittävästi niin tuhon määrä rahassa taitaa olla miljoonia. Ja mikä oli riehumisen vaikutus muuta kuin 0 ja kantaako Paavo vastuun kustannuksista :) .

Harri Mulari

Näin hetken tuumailtuani lista oli vähän tylsä. Miksi pitäytyä vanhan ajan ministereissä? Siis jos perinteiset pää-, valtionvarain-,ulko- ja sisäministerit unohdetaan, niin vain mielikuvitus on rajana.

Pari esimerkkiä:

Olli Immonen voisi hyvin olla rotupuhtauden ja suomalaisen kulttuurin vaalimisen ministeri miellyttääksen perusnuorten etnonationalisteja. (Aiemmin kulttuuriministeri)

Laura Huhtasaari voisi olla Yhdysvaltain- ja Venäjäsuhteiden ministeri (Aiemmin ulkomaankauppaministeri). Huhtasaaren toimenkuvaan pitää myös yhdistää Fixit-ministerin toimet. Huhtasaari osaa omien sanojensa mukaan venäjää. Toivottavasti paremmin kuin myöskin omien sanojensa mukaan osaamaansa ruotsia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ruotsissa tullaan opettelemaan tekemään yhteistyötä ruotsindemokraattien kanssa. Suomessa sitä harjoitellaan pian Perussuomalaisten kanssa. Tokihan sitä tehtiin jo vuoden 2015 vaalien jälkeen, mutta uuvatit riisti Persujen imagon vaikka mikään ei muuttunut v. 17 puoluekokouksen jälkeen ainakaan säännöissä, ohjelmissa ja tavoitteissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset