Säpinää Brysselin yössä

Käytännössä Italia ei aio hyväksyä kokouksen päätöslauselmia ellei se saa maahanmuuttokysymyksiin liittyviä tavoitteitaan hyväksytyksi. – Sipilän mukaan hänen aikanaan kokouksissa kukaan ei ole aiemmin uhannut veto-oikeudella. Lähde Yle.

Giuseppe Conte laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tuore Italian populistihallituksen pääministeri ei hyväksy EU:n toimien hitautta laittoman maahanmuuton estämiseksi. Sipiläkin joutuu ruotuun ja tunnustamaan tosiasiat – Italia ei halua enää pakolaisia. Se on kieltäytynyt ottamasta vastaan siirtolaisia kuljettavia avustuslaivoja ja EU-maat yrittivät sopia nopeista keinoista maan auttamiseksi.

Paineita on myös Saksalla. Merkel on kotimaassaan vaikeuksissa, sillä CSU-puoluetta johtava sisäministeri Horst Seehofer on uhannut laittaa rajan yksipuolisesti kiinni ellei eurooppalaista ratkaisua turvapaikanhakijoiden liikkumiseen EU:ssa löydetä.

Aamun media on ollut vaitonainen kokouksen kulusta.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu