Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Säpinää Brysselin yössä

Käytännössä Italia ei aio hyväksyä kokouksen päätöslauselmia ellei se saa maahanmuuttokysymyksiin liittyviä tavoitteitaan hyväksytyksi. - Sipilän mukaan hänen aikanaan kokouksissa kukaan ei ole aiemmin uhannut veto-oikeudella. Lähde Yle.

...

Giuseppe Conte laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tuore Italian populistihallituksen pääministeri ei hyväksy EU:n toimien hitautta laittoman maahanmuuton estämiseksi. Sipiläkin joutuu ruotuun ja tunnustamaan tosiasiat - Italia ei halua enää pakolaisia. Se on kieltäytynyt ottamasta vastaan siirtolaisia kuljettavia avustuslaivoja ja EU-maat yrittivät sopia nopeista keinoista maan auttamiseksi.

Paineita on myös Saksalla. Merkel on kotimaassaan vaikeuksissa, sillä CSU-puoluetta johtava sisäministeri Horst Seehofer on uhannut laittaa rajan yksipuolisesti kiinni ellei eurooppalaista ratkaisua turvapaikanhakijoiden liikkumiseen EU:ssa löydetä.

Aamun media on ollut vaitonainen kokouksen kulusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Yle avasi mediapimennon klo. 5.59: "Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan EU-maat ovat päässeet sopuun maahanmuuttokysymyksistä huippukokouksessa Brysselissä. Tusk kertoi asiasta Twitterissä(siirryt toiseen palveluun).

Diplomaattilähde kertoi aiemmin, että viime metreillä joukko EU-maita vaati lisää vakuutteluita siitä, että vastuuta turvapaikanhakijoista jaetaan vapaaehtoiselta pohjalta.

Vakuutteluita tarvitsivat lähteen mukaan muutkin kuin tiukinta linjaa ajavat Visegrad-ryhmän maat eli Puola, Tshekki, Unkari ja Slovakia.

EU on suunnittelut turvapaikanhakijoiden keskuksia, jotka saatetaan sijoittaa Euroopan unionin alueelle. Turvapaikkaan oikeutetut ihmiset siirrettäisiin keskuksista EU-maihin. Muut palautettaisiin lähtömaihin suoraan keskuksista."

Yle: https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taitaa se EU toimia sittenkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Halla-ahon linjaa näyttää noudattavan. Jännä, että nyt se on ok, kun EU sen päättää.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jep, milloinkahan alkaa rasistisyytökset sinne suuntaan?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tiedotustilaisuudet alkoivat heti kokouksen päätyttyä klo. 5.30.

Tietojen mukaan potentiaalisia maihinnousupisteitä olisivat Italia, Espanja ja Kreikka.

Rahoitus tulisi EU:lta ja niitä ylläpidettäisiin yhdessä YK:n kanssa.

Visegrad maat vaativat, että pakolaisten jatkosijoitus EU-maihin perustuisi vapaaehtoisuuteen. Tätä tiettävästi Suomikin kannatti.

Toni Rintala

Kun rikkauksia tulee, rikkaudet jaetaan niille jotka niitä haluavat. Kaikki eivät näe sitä rikkautena.

Ranska vähättelee ongelmaa, vaikka samalla itse torjuu Italiasta tulijat rajallaan. On tämä hassua seurattavaa.
Yle vähättelee ongelmaa ja ihmettelee Italian vaatimuksia. Ylen toimittajat elää kuplassa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mitäköhän Arvo Pohja nyt tuumii, sillä nuo päätöksethän ovat, kuin suoraan Halla-ahon kynästä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Arvo Pohja on kuollut.
Hänen muistolleen voi ryhtyä laatimaan riimejä seppeleisiin.

Arvo uhrattiin Euroopan yhtenäisyydelle.

Arvo Pohja on poissa
ja mitä vain voi nyt tapahtua,
kun ei ole enää arvoja,
joiden mukaan toimia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kävikin ilmi, että Arvo Pohjan toinen nimi on Kaksinaismoralismi. Tämä tietysti ei tullut yllätyksenä, kuin pullossa asuville idealisteille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

Moraali on nyt poissa, kouollut, idealismi jäi.
Mutta voiko olla olemassa kaksinais-idealismia?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Ei moraali mihinkään ole kuollut, se on vain muuttunut, niinkuin se yhteiskuntien kehittyessä aina tuppaa tekemään. Nyt ei enää nähdä, että on moraalisesti oikein maksattaa EU-kansalaisilla sosiaaliturvashoppailijoiden loikoilua, vaan mieluummin autetaan oikeita pakolaisia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Joo kevyet mullat Arvolle.
Sipilä ampui kaksi varoituslaukausta niskaan :(

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nykyiseen, tolkuttomaan ja vaaralliseen menoon verrattuna, sopimus on askel parempaan suuntaan ja vihdoinkin tehtyjä munauksia edes yritetään korjata. Vasta nyt, siksikö, kun Merkel on oikeasti kusessa ?

Ei tuo sopimus kuitenkaan ole kuin osatotuus. Mitä tullaan tekenään näille jo EU n alueella oleville kuljeskelijoille, jatkuuko vaeltelu edelleen maasta toiseen, entäpä palautukset. Leiritetäänkö kaikki vastentahtoiset hylsyn saaneet lähtijät ?

Tulevan sopimuksen piirissä on pakolaisiksi aikovat. Kuinka ne mahdolliset siirtolaiset voidaan erotella etukäteen ? Pysäyttääkö tämä sopimus nyt ihmissalakuljetuksen Välimerellä. Ilman tehostettua valvontaa tulijoita Afrikasta kyllä riittää.

Turkin Erdogan saa taas lisärahoitusta ( jo sovittu ) ja Libyallekin maksellaan. Noin periaatteessa, miksi EU on taas maksumiehenä. Eiköhän oikea ulkorajojen valvonta ajaisii aivan saman asian. Kiristys tuskin loppuu tähän. Afrikassa oleville siirtolaisprojektelle EU antaa tukee 500 miljoonaaa. Mitä tuo tarkoittaa käytännössä, ja kuinka tuo raha sitten oikeasti estää invaasion muodostumista. Jää nähtäväksi.

Moni noista kysymyksistä on vielä vastausta vailla, mutta ilmeisesti Merkelin perse pelastuu. Se lienee oli se pääasia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt voi sitten persutkin peruuttaa huutonsa maailmanlopusta?

Eipä taida tapahtua sellaista, Suomikin alkaa tulevaisuudessa ottaa enemmän näitä pakolaisia, siitä sitten alkaa uusi huuto.

Hyvin EU toimi, mites ne nyt noin. :)

Pakolaismäärä tulee Suomessakin tämän myötä kasvamaan, mutta ne ovatkin sitten niitä oikeita pakolaisia, miten niitä sitten pitäisi vihata.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

En tiedä miksi haluat vihata pakolaisia, mutta luulen suurimman osan ihmisistä olevan tyytyväisiä, että nyt tarkoituksena olisi ottaa vastaan vain oikeita pakolaisia sosiaaliturvashoppailijoiden sijaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hieno homma juu, nyt sitten nähdään se persujenkin oikea ihmisrakkaus, sitä minä mielenkiinnolla odotan, ja olen mielelläni väärässä tämän asian suhteen :)

Mielenkiintoista on tosiaan nähdä, miten persut nyt asiaan suhtautuvat, kun oikeasti hädänalaisia alkaa Suomeenkin enemmän tulla.

Ihan pikkiriikkiset epäilyt kuitenkin ovat pinnalla :)

Tässä meni muuten persujen suurin vaaliase, milläs nyt sitten alkaisi kansaa kohahduttamaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Mielenkiintoista on tosiaan nähdä, miten persut nyt asiaan suhtautuvat, kun oikeasti hädänalaisia alkaa Suomeenkin enemmän tulla. "

Ottaminenhan on vapaaehtoista. Seuraava hallitus voi vaikka päättää, ettei nykyistä enempää oteta.

Ja nyt sitten ehdottamaan, että ne pitäisi ohjata Afrikkaan, jossa on oikea työvoimapula! Siellähän näitä osaajia tarvitaan paljon kipeämmin.

Vihreätkin voisi tykätä, kun Suomen luonto säilyy, kun nämä raavaat lihansyöjämiehet ohjataan sinne missä heitä tarvitaan. Maapallo kiittää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Haluatko lyödä vetoa, että mitä seuraava hallitus tekee?

Mä väitän, että pakolaiskiintiö liki viisinkertaistuu, mutta eihän se haittaa, kun sieltä ei tule onnenonkijoita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

"Mä väitän, että pakolaiskiintiö liki viisinkertaistuu"

En harrasta vedonlyöntiä, mutta totean että veikkauksesi on varmaan hyvin lähellä.
Silti kannattaa yrittää vaikuttaa siihen, että veikkauksesi on liian suuri. Ainakin siniset vastustavat määrien nostoa. Riittääkö se vastustus, en tiedä. Ehkä tuo menee vaalien jälkeiselle ajalle seuraavan hallituksen päätettäväksi. Silloin se voi olla yksi isokin vaaliteema.

Itse veikkaan, että menee pitkä aika ennen kuin ensimmäinenkään leiri nousee EU:n alueelle. Rahaa en tosin siihen laita, eli vetoa en lyö.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #18

Toivottavaa olisi, että pakolaisten määrä olisi sellainen, että kotouttaminen onnistuisi ja kumulatiiviset kustannukset eivät nousisi liian suuriksi.

Määrää enemmän tähän vaikuttaa pakolaisten profiili. Jotkut ryhmät vaativat hyvin vähän kotouttamista ja vaikuttavat pitkällä tähtäimellä positiivisesti kansantalouteen. Jotkut toiset ryhmät taas vaativat valtavasti kotouttamista ja siltikään siinä ei olla missään onnistuttu.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #22

Tunnettu asia on että muslimeilla on melkoisia sopeutumisvaikeuksia, siitä on Ruotsi hyvä esimerkki. Ghettolähiöiden määrä kasvaa ja niissä "moraalipoliisit" vahtivat, että naiset pukeutuvat säällisesti.

Sellainen henkilö joka haluaa kotoutua, kotoutuu ilman erityisiä toimia. Se joka ei halua kotoutua, ei sitä tee vaikka kuinka yritettäisiin.

Kuinka on somalien kotouttaminen onnistunut ja paljonko siihen on rahaa uponnut?

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Petteri Ritala: Et taida oikein olla asioista selvillä, sillä Suomen maahanmuuttopolitiikka on aivan eri maata, kuin niiden maiden, jotka sitä hoitavat järkevästi. Moraalillesi ja suhteellisuudentajullesi ei voi antaa kovin korkeita pisteitä.
Esim. Kanada ja Irlanti ovat hoitaneet asiat järkevästi. Pakolaisiksi otetaan vain pienperheitä. EI koskaan yksinäisiä nuoria miehiä, joissa on rikollista ainesta ja ääri-islamismia. Ainakin perheiden isät kotiutetaan TYÖN TEOLLA.
Suomi puolestaan, kun sitoutui ottamaan lisää kiintiöpakolaisia, lähetti valtuuskuntia tarkastamaan kutka ovat surkeimmassa asemassa pakolaisleireillä Jordaniassa. Tulos oli, että otettiin veronmaksajillemme kaikkein kalleimmiksi tulvia pakolaisia.
Mitä arvioisit niiden yli 60 miljoonan pakolaisen tuntevan sisimmässään, kun Suomi ottaa kantaakseen KESKIMÄÄRIN 130 kertaisen kustannuksen muutamasta onnekkaasta kuin yhden nupin kustannus on pakolaisleireillä!?!
Suomen ottamat "pakolaiset" ovat kuin pisara isossa meressä.
Suomen maksamat kustannukset ovat tolkuttomat, varsinkin kun otetaan pysyvä haitta ja kustannus huomioon. On siinä perintöä jälkipolville.

Kerrankin Suomi voisi osoittaa järkeä ja hyvää tahtoa ja moraalia antamalla sopeutusta esim. 20 - 30 kertaiselle määrälle todellisia pakolaisille heidän kotimaassaan ottamatta heitä hyysättäviksi Suomeen.
Periaatteessa kannatan kehitysapua. Se vain olisi suunnattava syntyvyyden säännöstelyyn.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No nythän ne oikeat avuntarvitsijat saadaan jo etukäteen selville, tämähän siirtää vain valinnan toisaalle, sitten tulee vain ihan oikeita pakolaisia, ei niitä kauheita nuoria miehiä.

Sitten ei voi enää valittaa, että on vain onnenonkijoita kadut täynnä, eli ei pitäisi olla mitään valitettavaa kenelläkään enää.

Sieltä tulee sitten varmasti juuri lapsiperheitä ja sairaita, niitä varmasti jokainen persukin haluaa auttaa tottakai. :)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sovittiin, että Euroopan ulkopuolelle, lähinnä Afrikan pohjoisrannikolle tulee, yhteistyössä UNHCR:n eli YK:n pakolaisjärjestön kanssa alueellinen maahannousupiste.

– Lisäksi EU:n maihin perustetaan omia vapaaehtoisuuteen perustuvia pisteitä, joissa käydään täydellinen turvapaikkaprosessi. Näin Sipilä MTV3:n mukaan.

Nyt aletaan noudattamaan sitä, että turvapaikkahakemus käsitellään ja tehdään siinä EU maassa johon ensin tullaan eikä vaelleta läpi monen turvallisen maan kautta.

Lisäksi nyt vapaaehtoisesti sovitaan jatkosijoittelusta, jota Unkari, Tsekki, Slovakia ja Puola olivat edellyttäneet. Tätä esitti myös Itävalta. Nähtäväksi jää perääntyykö EU vaatimuksista sitoa EU:n rahahanat pakolaisten vastaanottoon.

Italian pääministeri yhdessä Saksan sisäisen paineen kanssa toi realismia EU:n päätöksiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

EU päätti yöllä keskitysleirien perustamisesta (= geschlossene Auffanglager, "suljetut keräysleirit"). Oikeaa sanaa "Konzentrationslager" ei sentään uskallettu käyttää. Jussi Halla-aho voi tosiaan olla tästä päätöksestä ylpeä.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/bruesse...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No YK:n pakolaisjörjestön kautta noita kai hoidetaan, eli ei nyt sentään ihan noin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vihreä meppi Ska Keller puhuu "vankiloista," " surun päivä Euroopalle."

https://twitter.com/SkaKeller/status/1012574252078...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

“On EU territory, those who are saved, according to international law, should be taken charge of, on the basis of a shared effort, through the transfer in controlled centres set up in Member States, only on a voluntary basis, where rapid and secure processing would allow, with full EU support, to distinguish between irregular migrants, who will be returned, and those in need of international protection, for whom the principle of solidarity would apply,” the conclusions of the European Council meeting read. “All the measures in the context of these controlled centres, including relocation and resettlement, will be on a voluntary basis, without prejudice to the Dublin reform.”

Lähde RT. https://www.rt.com/news/431215-eu-migration-deal-s...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset