Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Vasemmiston lupausta seurataan

Vasemmiston kaupunginvaltuutetut Paul Abbey, Irma Hirsjärvi ja Eila Tiainen lupaavat (KSML 26.5.) ns. paperittomien terveydenhuoltomenojen jäävän tuhanteen euroon Jyväskylässä. Jäämme seuraamaan.

Kuitenkin ex-sisäministeri ja kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) varoitti Helsingin päätettyä ryhtyä paperittomien terveydenhuollon maksajaksi (Uusi Suomi 1.12.2017), että päätös tulee myös ”toimimaan terveysturismin vetovoimana olemattomalla sosiaaliturvalla elävien Bulgarian ja Romanian romaanien mm. hiv-. ja diabetes-hoitojen osalta”.

Erityisesti Rajamäki kritisoi paperittomien palveluiden laajentamista ei-kiireelliseen hoitoon aikana, jona maan sosiaali- ja terveydenhuoltomenoja leikataan rajusti.

Rajamäen kritiikkiin on helppo yhtyä. Nyt olisi ensimmäisenä kiireellisyysjärjestyksessä poistaa maasta ne paperittomat ts. laittomasti maassa olevat, joilla on täytäntöönpanokelpoinen maastapoistamispäätös. Tätä viranomaistoimenpidettä ei ole syytä vastustaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jännä että luettelet sanomassasi ihmisten nimiä, muttet kerro mitä he ovat tehneet?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kerron kyllä mitä he Keskisuomalaisessa 26.5.18 kertovat (paperittomien terveydenhuoltomenot jäävät tuhanteen euroon Jyväskylässä). En katsonut, että olisi järkevää kopioida heidän koko kirjoitustaan tähän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taitaa jäädä alle tuhat euroa kun niitä ei lasketa ja kirjata ylös.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n ulkopuolelta tulevat kulkijat kai sitten kuntakohtaisesti saavat ensiapua ja muuta hoitoakin lienee tarpeen mukaan. Jokainen kunta kai voi tuon itsenäisesti päättää. Asialla on toki myös puolensa. Ehkä tuolla estetään mm ssa tuberkuloosin tai muiden vaarallisten sairauksien leviäminen ?

EU maiden kansalaiset saavat ensiavun ja myös tarpeellisen hoidon toisesta EU maasta. Samalla hinnalla, kuin kotimaassaankin. Jokaisella EU kansalaisella on oikeus myös oleskella toisessa EU maassa kolme kuukautta ns. turistina, sen jäkeen on ilmoittauduttava viranomaiselle, ja ao. Henkilö saa sitten oman henkilötunnuksen.

’’ Oleskelulle pitää olla peruste
EU-kansalaisella pitää olla peruste Suomessa oleskeluun ja/tai riittävät varat Suomessa elämiseen. EU-kansalaisesta ei saa koitua kohtuutonta rasitetta Suomen sosiaaliturvajärjestelmälle. EU-kansalainen voi tulla Suomeen

työntekijänä
ammatinharjoittajana
perheenjäsenenä
opiskelijana ’’

http://migri.fi/eu-kansalainen

Kerjääminen, varastelu ja huijaaminen eivät luonnollisesti anna oleskeluoikeutta toisessa EU maassa, vaikka se aivan ammattimaista olisikin.

Näiden pääosin Romaniasta ja Bulgariasta saapuneiden katujen nurkissa istuskelijoiden henkilöpaperit pitää poliisin tarkistaa ja toimia yhteisesti sovittujen EU sääntöjen mukaisesti. Se on paras apu kaikille ja auttaa myös näiden uusimpien EU maiden hallituksia pitämään parempaa huolta kansalaisistaan. Rahasta ei ole kysymys, vaan välimpitämättömyydestä.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Tuhat euroakin on liikaa terveydenhuollon kuluja, kun kyseessä ovat ns. "elintasoturistit". Suurin osa näistä ihmisistä ei ole todellaakaan pakenemassa sotaa tai vainoa, niin kuin alunperin meitä on aivopesty uskomaan. Tulijoiden taustoja ei pystytä koskaan kunnolla tarkistamaan; moni on syyllistynyt vakaviin rikoksiin lähtömaissaan tai matkalla tänne Perä-Pohjolaan. Täällä heillä on ollut sitten lokoisat oltavat, ollaan ruokittu ylenpalttisesti heitä ja vaatetettu merkkivaatteilla ja merkkikodinkoneet on ostettu. Ja asuvat usein hienoissa palatseissa täällä, vaikka olisivat täysin paperittomia henkilöitä. Ja siis kalliita parfyymejä myös käyttävät, vaikka muuten olisivat kovinkin likaisia, mutta näinhän tehtiin Euroopassa muutenkin Keskiajalla, kun kunnollisesta hygieniasta ei ollut mahdollisuuksia huolehtia aina kuninkaallisillakaan aatelisista puhumattakaan. Mutta hajut puhukoot puolestaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset