Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Teleoperaattoreiden kilpailutus kannattaa

Minulla on ollut viimeisen vuoden älypuhelimen liittymäsopimuksen hinta 14,90€ /kk. Se on sisältänyt 600 minuuttia puhetta ja 600 tekstiviestiä sekä 10 Gt tiedonsiirtoa. Nopeus oli 50 Mbps. Hinta on ollut määräaikainen toukokuuhun 2018 asti. Sopimus ollut toistaiseksi voimassa oleva. 

Päätin ottaa yhteyttä kilpailevaan operaattoriin ja sainkin sieltä tarjouksen. Se oli 16,90€ /kk rajattomana ja 50 Mbps nopeudella. Lisäksi saisin 20% keskittämisalennuksen CMore Total -kanavapaketista, josta nyt maksan 29,95€ /kk. Alennus olisi siis noin 6€ /kk.

Lisäksi minulla on varaliittymä, jonka hinta on ollut 4,90€ /kk. Se nousi helmikuussa jolloin se oli 2,90€ /kk. Tämän saisin 3,90€ /kk.

Tein sopimuksen kilpailijan kanssa. Sainnkin heti tekstiviestin, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä nykyiseen operaattoriin. Jätin soittopyynnön ja sieltä soitettiinkin. He tarjosivat nyt liittymää 14,90€ /kk ja 600 minuuttia puheaikaa ja 600 tekstiviestiä sekä nopeutta 100 Mbps. Hinta olisi vuoden määräaikainen, mutta sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

Toisena vaihtoehtona oli 16,90€ /kk ja 1200 minuuttia puheaikaa ja 1200 tekstiviestiä ja 100 Mbps nopeus. Varaliittymän hinta olisi 4,90€ /kk. Lisäksi luvattiin seuraava kuukausimaksu ilmaiseksi. 

Olisin siis uudella operaattorilla saanut nykyiseen verrattuna paremmat sopimusehdot samalla hinnalla (-1€ toisesta liittymästä) ja 6€ kuukaudessa etua muista palveluista.

Tein kuitenkin ratkaisun, että en vaihdakkaan operaattoria sillä puheaikani on ollut noin 400 minuuttia kuukaudessa ja saman verran tekstiviestejä. Pärjään tuolla nykyisen operaattorin minuuteilla ja 2€ /kk edullisemmalla hinnalla kuin aiemmin ilmoitettiin. Lisäksi lähden Norjaan kesällä ja siellä heillä datan käyttö on ilmaista, kun kilpailijalla joutuisin maksamaan siitä 5€ / 10Gt. 

Asiakasuskollisuus vei lopulta voiton ja lisäksi sain yhden kuukauden ilmaisen kuukausimaksun sekä lisää nopeutta (50 -> 100 Mbps) tällä manööverillä. Hinta on vuoden voimassa ja sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan totta. Kannattaa katsoa millaisen liittymän ostaa ja mistä.
Itselläni on "rajaton". Rajaton sitaateissa koska tekstiviestien määrä on rajoitettu 5000kpl/kk ja ylimenevistä pitää maksaa.

Tuota liittymää käytän nytkin, ja sen kautta sujuvasti katselen mm. elokuvia.
Hinta on alle 30e/kk.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tuollaista rajatonta liittymää kilpaileva operaattori tarjosi minulle hintaan 16,90€ /kk. Kokeile kilpailuttaa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Riippuu siitä mikä on datasiirron maksiminopeus. Itsellänikin oli joskus tuollainen noin 15e/kk, mutta data max 1Gb:n nopeudella, mikä sinänsä kyllä riitti ihan videoonkin. Nyt on rajaton 4G, paitsi tuo 5000 viestiä/kk, mikä kyllä hyvin riittää minulle.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #3

Sekoitat asiat (puhut 1Gb nopeudesta?)... Rajaton tarkoittaa rajatonta tiedonsiirtoa. Nopeus maksimi on kylläkin 50 Mbps ja 4G. Maksat kallista liittymää nyt.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Olen taas aivan päinvastaista mieltä. Kun on ollut tarpeeksi kauan "uskollinen", ei tarvitse kilpailuttaa, kun tarjousten lähestyessä päättymistään operaattorini puhleinmyyjä ottaa automaattisesti yhteyttä ja haemme hänen kanssaan halvimman minulle sopivan ratkaisun JUURI SILLÄ HETKELLÄ. Tein koemielessä tarjouspyyntöjä kilpailijoilta joskus aikoinaan ja aina tämä nykyinen operaattorini osoittautui halvimmaksi vaihtoehdoksi - tai, jos ei halvimmaksi, niin ainakin järkevimmäksi. Ja kaikki palvelut kannattaa keskittää, sillä niin saat parhaimmat edut ja parhaimman palvelun. Pari euroa silloin tällöin ei maksa vaivaa, sillä sen rahan voi säästää monella järkevälläkin tavalla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minulle ei nykyinen operaattori tarjonnut kuin huonompaa sopimusta sopimuskauden päätyttyä. Vasta, kun olin jo tehnyt sopimuksen toisen operaattorin kanssa hinta/ehdot paranivat aluksi ilmoitetusta.

Ja ellei vertaa niin ei voi tietää mikä hinta on "hyvä" tällä hetkellä.

Kyllä yhden kuukausiveloituksen anteeksianto on jo melkein -10% vuositasolla ja noin -15€ sekä suurempi nopeus.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Riippuu siitä, millä periodilla näitä asioitatekee, hakeeko nopeaa voittoa, vai varmaa tuottoa. Se on kuin osakesäästäminen, siinäkin on erilaisia tavoitteita. Minä olen tämän vakaan ja varman kannalla.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Niin ja kaiken lisäksi kukaan muu operaattori ei pysty tarjoamaan kaikkia tarvisemiani palveluita, joten.......sekin vielä. On operaattoreita ja on "operaattoreita".

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #16

Tärkeintä on, että vertailee vähintään vuoden välein.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vaihdoin operaattoria ja jo rupes sitä vanhaa mun asiakkuus kiinnostamaan. Lupasivat tiputtaa kuukausihinnasta melkein kolmanneksen pois mutta uusi on silti halvempi kuin mitä vanha oli rajatulla netillä ja puheajalla. Nyt kotona rajaton netti ja puhelimessa rajaton puhe ja tekstarit kun en luurilla nettiä käytä kun joskus. Olin sentään ton vanhan asiakas vuodesta -90 eivätkä ikinä ennen soittaneet ja tarjonneet alennusta. Just tein nopeustestin ja 45Mbps ja videot pyörii vaikka pari mukulaa kattoo yhtä aikaa eri leffoja.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Olen näköjään ollut onnekas, kun olen aikoinaan valinnut oikean operaattorin ja olen näin säästynyt tuolta rallilta, mitä te nyt rundaatte.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset