Teleoperaattoreiden kilpailutus kannattaa

Minulla on ollut viimeisen vuoden älypuhelimen liittymäsopimuksen hinta 14,90€ /kk. Se on sisältänyt 600 minuuttia puhetta ja 600 tekstiviestiä sekä 10 Gt tiedonsiirtoa. Nopeus oli 50 Mbps. Hinta on ollut määräaikainen toukokuuhun 2018 asti. Sopimus ollut toistaiseksi voimassa oleva. 

Päätin ottaa yhteyttä kilpailevaan operaattoriin ja sainkin sieltä tarjouksen. Se oli 16,90€ /kk rajattomana ja 50 Mbps nopeudella. Lisäksi saisin 20% keskittämisalennuksen CMore Total -kanavapaketista, josta nyt maksan 29,95€ /kk. Alennus olisi siis noin 6€ /kk.

Lisäksi minulla on varaliittymä, jonka hinta on ollut 4,90€ /kk. Se nousi helmikuussa jolloin se oli 2,90€ /kk. Tämän saisin 3,90€ /kk.

Tein sopimuksen kilpailijan kanssa. Sainnkin heti tekstiviestin, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä nykyiseen operaattoriin. Jätin soittopyynnön ja sieltä soitettiinkin. He tarjosivat nyt liittymää 14,90€ /kk ja 600 minuuttia puheaikaa ja 600 tekstiviestiä sekä nopeutta 100 Mbps. Hinta olisi vuoden määräaikainen, mutta sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

Toisena vaihtoehtona oli 16,90€ /kk ja 1200 minuuttia puheaikaa ja 1200 tekstiviestiä ja 100 Mbps nopeus. Varaliittymän hinta olisi 4,90€ /kk. Lisäksi luvattiin seuraava kuukausimaksu ilmaiseksi. 

Olisin siis uudella operaattorilla saanut nykyiseen verrattuna paremmat sopimusehdot samalla hinnalla (-1€ toisesta liittymästä) ja 6€ kuukaudessa etua muista palveluista.

Tein kuitenkin ratkaisun, että en vaihdakkaan operaattoria sillä puheaikani on ollut noin 400 minuuttia kuukaudessa ja saman verran tekstiviestejä. Pärjään tuolla nykyisen operaattorin minuuteilla ja 2€ /kk edullisemmalla hinnalla kuin aiemmin ilmoitettiin. Lisäksi lähden Norjaan kesällä ja siellä heillä datan käyttö on ilmaista, kun kilpailijalla joutuisin maksamaan siitä 5€ / 10Gt. 

Asiakasuskollisuus vei lopulta voiton ja lisäksi sain yhden kuukauden ilmaisen kuukausimaksun sekä lisää nopeutta (50 -> 100 Mbps) tällä manööverillä. Hinta on vuoden voimassa ja sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu