Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Teleoperaattoreiden kilpailutus kannattaa

Minulla on ollut viimeisen vuoden älypuhelimen liittymäsopimuksen hinta 14,90€ /kk. Se on sisältänyt 600 minuuttia puhetta ja 600 tekstiviestiä sekä 10 Gt tiedonsiirtoa. Nopeus oli 50 Mbps. Hinta on ollut määräaikainen toukokuuhun 2018 asti. Sopimus ollut toistaiseksi voimassa oleva. 

Päätin ottaa yhteyttä kilpailevaan operaattoriin ja sainkin sieltä tarjouksen. Se oli 16,90€ /kk rajattomana ja 50 Mbps nopeudella. Lisäksi saisin 20% keskittämisalennuksen CMore Total -kanavapaketista, josta nyt maksan 29,95€ /kk. Alennus olisi siis noin 6€ /kk.

Lisäksi minulla on varaliittymä, jonka hinta on ollut 4,90€ /kk. Se nousi helmikuussa jolloin se oli 2,90€ /kk. Tämän saisin 3,90€ /kk.

Tein sopimuksen kilpailijan kanssa. Sainnkin heti tekstiviestin, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä nykyiseen operaattoriin. Jätin soittopyynnön ja sieltä soitettiinkin. He tarjosivat nyt liittymää 14,90€ /kk ja 600 minuuttia puheaikaa ja 600 tekstiviestiä sekä nopeutta 100 Mbps. Hinta olisi vuoden määräaikainen, mutta sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

Toisena vaihtoehtona oli 16,90€ /kk ja 1200 minuuttia puheaikaa ja 1200 tekstiviestiä ja 100 Mbps nopeus. Varaliittymän hinta olisi 4,90€ /kk. Lisäksi luvattiin seuraava kuukausimaksu ilmaiseksi. 

Olisin siis uudella operaattorilla saanut nykyiseen verrattuna paremmat sopimusehdot samalla hinnalla (-1€ toisesta liittymästä) ja 6€ kuukaudessa etua muista palveluista.

Tein kuitenkin ratkaisun, että en vaihdakkaan operaattoria sillä puheaikani on ollut noin 400 minuuttia kuukaudessa ja saman verran tekstiviestejä. Pärjään tuolla nykyisen operaattorin minuuteilla ja 2€ /kk edullisemmalla hinnalla kuin aiemmin ilmoitettiin. Lisäksi lähden Norjaan kesällä ja siellä heillä datan käyttö on ilmaista, kun kilpailijalla joutuisin maksamaan siitä 5€ / 10Gt. 

Asiakasuskollisuus vei lopulta voiton ja lisäksi sain yhden kuukauden ilmaisen kuukausimaksun sekä lisää nopeutta (50 -> 100 Mbps) tällä manööverillä. Hinta on vuoden voimassa ja sopimus toistaiseksi voimassa oleva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan totta. Kannattaa katsoa millaisen liittymän ostaa ja mistä.
Itselläni on "rajaton". Rajaton sitaateissa koska tekstiviestien määrä on rajoitettu 5000kpl/kk ja ylimenevistä pitää maksaa.

Tuota liittymää käytän nytkin, ja sen kautta sujuvasti katselen mm. elokuvia.
Hinta on alle 30e/kk.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tuollaista rajatonta liittymää kilpaileva operaattori tarjosi minulle hintaan 16,90€ /kk. Kokeile kilpailuttaa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Riippuu siitä mikä on datasiirron maksiminopeus. Itsellänikin oli joskus tuollainen noin 15e/kk, mutta data max 1Gb:n nopeudella, mikä sinänsä kyllä riitti ihan videoonkin. Nyt on rajaton 4G, paitsi tuo 5000 viestiä/kk, mikä kyllä hyvin riittää minulle.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #3

Sekoitat asiat (puhut 1Gb nopeudesta?)... Rajaton tarkoittaa rajatonta tiedonsiirtoa. Nopeus maksimi on kylläkin 50 Mbps ja 4G. Maksat kallista liittymää nyt.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen Vastaus kommenttiin #7

Onko sulla kokemusta riittääkö tuo 50 Mbit/s nopeus videoiden pyörittämiseen?
Itselläni on tällä hetkellä 100 Mbit/s nopeus ja sillä videot pyörivät kohtuu hyvin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #9

Kyllä riittää. Liikkuvan kuvan näyttäminen ei vaadi itse asiassa kuin minimissään 1 Mbps. Esimerkiksi itselläni on 10 Mbps laajakaista (piuha seinästä 5,60€ /kk) ja sillä katson pöytäkoneelta Areenan suoria lähetyksiä ja tallenteita sekä Youtubea. Lisäksi jaan tuon laajakaistan reitittimellä makkarista olohuoneen Smart-televisioon ja siellä nopeus on noin 7-8 Mbps. Ihan hyvin netti ja liikkuva kuva toimii.

Sen mitä kännykässä on ollut tuo 50 Mbps niin ei liikkuvan kuvan kanssa ole ongelmia ollut. Ongelmat voi tulla silloin, jos kenttä häviää, mutta se voi hävitä myös 100 Mbps yhteydellä. Lähinnä tämä koskee autolla tai junalla liikuttaessa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #10

@10. Mobiilinetin ollessa kyseessä, niin tärkein on se vaste, viive (ping). Jos vaste on suuri, se voi aiheuttaa suuria heilahteluita ja videotkin pätkivät ja myös kentän vahvuudella on merkittävä, kun välissä on monta estettä. Esimerkiksi jopa ikkunakin aiheuttaa esteen.

Parhain optimaalinen mobiilinopeus olisi suunnata esteettömään tilaan, jossa se vastaanottaa taajuutta ja mikään esteet eivät saisi olla kiinteää tai vettä sisältävää materiaalia.

Pari viikkoa sitten tapahtui Turussa laaja kiinteän internetin pimennys ja piti käyttää pitkästä aikaa 4G-mobiiliyhteyttä nopeudella 25 Mt ja minulla oli kiinteä ADSL-yhteys 21 Mt.

4G-yhteydellä nopeus aina vaihteli ja aiheutti useaan kertaan viihdeboksin yhteyden katkaisuja, omat koneeni sekä tabletit eivät aina toimineet ongelmitta ja iltaan asti alkoi 4G-yhteydet olemaan täysin hyödyttömiä ruuhkien takia.

5 päivää ilman kiinteää nettiä piti löytää se vian syy ja lopulta korjattiin ja meille kaikille hyvityskorvausta 20 euroa pois kuukausimaksuista.

Ei enää kolmatta kertaa 4G-yhteyttä talouteen. Kaksi kertaa kokeilleena riitti jo ja kiinteä netti on edelleen paras.

Tänne taloyhtiöön aiotaan vetää valokuidut, kun Sonera antaa tarjouksena 100/100 Mt + Viihdepaketti 21€ kuukausihintaan.

Niin ja siihen nopeuteen vaikuttaa myös samaan verkkoon liitetyt laitteet, joita käytetään ja millä tavalla, netin nopeus jaetaan niiden lukumäärien mukaan.

EDIT: MMO-pelit esimerkiksi vaativat jatkuvaa nettiyhteyttä ja ilman viiveitä.

Diablo 3-pelissä minulla on ollut 4G-yhteys ja se aiheutti minuutin välein aina 3-5 sekunnin pysähdyksen ja sitten päädyn johonkin yllättävään paikkaan ja pahimmillaan joudun vaaratilanteeseen pelaajana kuolla vihollisryppääseen tai sellaisiin minipomoihin. Samaa on näkynyt juuri äsken kokeilemassani 4G-yhteydessä.

Kiinteässä netissä ei tuollaisia pysähdyksiä ikinä näkynyt.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Voitko kertoa mikä operaattori tarjosi rajattoman (puhe, tekstiviesti ja netti) liittymän hintaan 16,90€/kk?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Täällä on meän poppoolla määräaikainen DNA rajaton 17.90€/kk. Ei tarvii vahdata puheaikoja ;D 100 megan nettinopeus vaihtelee 25-80 megan välillä paikasta riippuen. Kun yrität vaihtaa liittymää niin jopa alkaa hinnat tippumaan nykyiselläkin operaattorillasi. Jos puhuu vähän on MOI halvin, ja ainahan voi soitella netin yli esim. whatsapilla > https://www.moi.fi/?gclid=EAIaIQobChMIr7SFrpel2wIV...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vesa Nikkanen DNA tarjosi rajattoman hintaan 16,90 €/kk 50 Mbps nopeudella vuodeksi toistaisella sopimuksella ts. voi vaihtaa kesken kauden. Jk. Tekivät tarjouksen ensin ihan tekstiviestillä. On kuvakaappauskin siitä.

Jari Rajala soitan joskus Mesengerillä. Äänen laatu ei vaan ole kovin hyvä. Skypeäkin käytän. Pöytälaatikkoliittymä taitaa tulla halvimmaksi prepaid liittymänä. On jotain 5 € ja puheaikaa 6-7 eurolla ja voimassa puoli vuotta.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

J & J. Tarvinnee kilpailuttaa nykyinen sopimukseni. ;)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Olen taas aivan päinvastaista mieltä. Kun on ollut tarpeeksi kauan "uskollinen", ei tarvitse kilpailuttaa, kun tarjousten lähestyessä päättymistään operaattorini puhleinmyyjä ottaa automaattisesti yhteyttä ja haemme hänen kanssaan halvimman minulle sopivan ratkaisun JUURI SILLÄ HETKELLÄ. Tein koemielessä tarjouspyyntöjä kilpailijoilta joskus aikoinaan ja aina tämä nykyinen operaattorini osoittautui halvimmaksi vaihtoehdoksi - tai, jos ei halvimmaksi, niin ainakin järkevimmäksi. Ja kaikki palvelut kannattaa keskittää, sillä niin saat parhaimmat edut ja parhaimman palvelun. Pari euroa silloin tällöin ei maksa vaivaa, sillä sen rahan voi säästää monella järkevälläkin tavalla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minulle ei nykyinen operaattori tarjonnut kuin huonompaa sopimusta sopimuskauden päätyttyä. Vasta, kun olin jo tehnyt sopimuksen toisen operaattorin kanssa hinta/ehdot paranivat aluksi ilmoitetusta.

Ja ellei vertaa niin ei voi tietää mikä hinta on "hyvä" tällä hetkellä.

Kyllä yhden kuukausiveloituksen anteeksianto on jo melkein -10% vuositasolla ja noin -15€ sekä suurempi nopeus.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Riippuu siitä, millä periodilla näitä asioitatekee, hakeeko nopeaa voittoa, vai varmaa tuottoa. Se on kuin osakesäästäminen, siinäkin on erilaisia tavoitteita. Minä olen tämän vakaan ja varman kannalla.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Niin ja kaiken lisäksi kukaan muu operaattori ei pysty tarjoamaan kaikkia tarvisemiani palveluita, joten.......sekin vielä. On operaattoreita ja on "operaattoreita".

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #16

Tärkeintä on, että vertailee vähintään vuoden välein.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vaihdoin operaattoria ja jo rupes sitä vanhaa mun asiakkuus kiinnostamaan. Lupasivat tiputtaa kuukausihinnasta melkein kolmanneksen pois mutta uusi on silti halvempi kuin mitä vanha oli rajatulla netillä ja puheajalla. Nyt kotona rajaton netti ja puhelimessa rajaton puhe ja tekstarit kun en luurilla nettiä käytä kun joskus. Olin sentään ton vanhan asiakas vuodesta -90 eivätkä ikinä ennen soittaneet ja tarjonneet alennusta. Just tein nopeustestin ja 45Mbps ja videot pyörii vaikka pari mukulaa kattoo yhtä aikaa eri leffoja.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Olen näköjään ollut onnekas, kun olen aikoinaan valinnut oikean operaattorin ja olen näin säästynyt tuolta rallilta, mitä te nyt rundaatte.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset