Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Nappikauppaa

Puhutaanpa pillereistä. Viime vuoden alusta alkaen lääkkeiden jakelussa tapahtui muutos, joka vaikuttaa monen sairaan arkeen. Esimerkkinä tästä epilepsialääke Vimpat. Kun sen pakkauskoko on 56 tablettia / pakkaus ja lääkkeen annostus on yksi pilleri päivässä, niin lääkettä ei saa apteekista Kelan korvaamana kuin vajaan kahden kuukauden käyttöä vastaavan määrän eli yhden pakkauksen.

Ennen vuotta 2017 lääkettä sai kerralla kaksi pakettia eli 112 tablettia. Silloin siitä riitti vajaaksi neljäksi kuukaudeksi. Muuttunut käytäntö johtaa siihen, että sairaat joutuvat asioimaan apteekissa useammin ja myös maksamaan lääkkeistään enemmän, sillä omavastuu 4,50 euroa otetaan joka ostoksesta.

On vanha sanonta, että toimivaa systeemiä ei pidä muuttaa. Nyt näin tehtiin. Muutosta perusteltiin lääkehävikin pienentämisellä ts. ihmisiltä ei jäisi niin paljon käyttämättömiä lääkkeitä kotiinsa.

Tämä on jokseenkin huvittava väite. Epilepsia ei yleensä parane ja tätä lääkettä käyttävät joutuvat syömään sitä jatkuvasti. Niin ollen tällä muutoksella vain tehtiin sairaiden elämästä vieläkin vaikeampaa. Onko kansanedustajat näin vieraantuneet ihmisten arjesta, että tällaiseen kiusantekoon sairaita kohtaan mentiin?

Jk. Ja kyllä, Perussuomalaiset olivat hallituksessa, kun tämä muutos tehtiin. Nyt olisi sen korjausliikkeen aika.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset