Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Suomalaisilla on liian hauskaa - huvivero takaisin

Näin ilonpidon päivänä kannan huolta valtion verotuloista. Ilmiselvästi kansan moraali on päässyt rapautumaan aiempiin aikoihin verrattuna, kun yks' sun toinen hymyilee kadulla kulkiessaan. Heillä on silminnähden hauskaa.

Eihän tällainen meno käy eikä voi jatkua. Suomalainen identiteetti kärsii tästä ennen pitkää. Ennen kaikkea olen huolissani Suomen maineesta ulkomailla, jos kuva synkeästä Jukolan Jussista murentuu.

Ehdotan hyvin vakavasti *virn huviveron palauttamista koskevaksi kaikkeen hauskanpitoon. Näin saadaan myös valtion talous tasapainoon ja turha lystinpito aisoihin. Virkamiehet voisivat ensi töikseen ryhtyä valvomaan vitsien kertomista ja myymään kymmenen euron hintaisia huviveromerkkejä. Paremmille vitseille, jotka hymyn lisäksi naurattavat veron voisi tuplata.

Vakavampia aikoja odotellessa…

Historiasta - Huviveron piiriin kuuluivat mm. konsertit, lavatanssit, teatterit, elokuvat ja tivolit. Huviveron tarkoitus oli velvoittaa huvitilaisuuksien järjestäjät ja välillisesti myös yleisö osallistumaan yhteiskunnan palvelujen kustannuksiin. Suurimmillaan se oli 50% esim. tanssilipuissa. Huvivero poistui 1.1.1981.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Huvivero on jo mukana kaikessa, sen nykyinen nimi on arvonlisävero.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mikäänhän ei estä lätkimästä veroa veron päälle. ALV:n voisi varsin hyvin verottaa jo huviverotetusta hinnasta. Näinhän toimitaan mm. autokaupassa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvä vaan, että huvivero on poistettu, sillä se on varmasti tappanut ison osan luovuuden työn hedelmät.

Voisin tähän kirjoitella suomalaisesta mittaluvuista ja makuukamariverosta, että jos jyystää laiskasti 15 cm prinssillään elämänsä aikana 85 000 kertaa, niin tulee tehtyä 12,75 kilometriä pitkää veroa ja jokainen roiskaus voidaan laskea lisäveroksi yhden maitotonkan, 3 litran verran. Veroa tulee lisääntymään saastemelun määrästä, jotka olivat omiaan vaurioittamaan naapureiden kuulohermoja ja työkyvyttömyyttä sekä aikaisin eläkkeelle jäämistä. Mutta näin me estetään ilmastonmuutosta, kun vähennetään turhat ähkimiset ja kuumottavat aktit.

Voisin kehittää vielä ronskimpaa juttua ja oletan, että yritit sarkastista blogia kirjoitella. Mutta jos olit tosissasi, niin voivoi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Olet puolittain oikeassa. Sarkasmi on vaikea laji :))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset