Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Lääkäreillä ja hoitajilla rokotevastaisuutta?

TYKS:ssä lääkäreiden rokotekattavuus on vain 74% ja hoitajien 80%. KYS:ssä on annettu jo työntekijöille varoituksia, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksesta ilman terveydellistä perustetta.

Kyse on siis tartuntalain pykälästä, joka tuli voimaan maaliskuun alussa. Siinä sanotaan mm. että henkilökunta, joka työskentelee asiakaspalvelussa ja potilastiloissa tulisi suojata. Työnantajalla siten suuri vastuu lain noudattamisesta. Laki on tehty nimenomaan potilasturvallisuuden parantamiseksi.

Onkin outoa, että henkilöt, jotka voivat päättää influenssarokotteen antamisesta potilaalle ja antavat sen niin eivät itse olisi ottaneet rokotetta. Rokotteenhan saavat riskiryhmiin kuuluvat potilaat niin halutessaan.

Tässä käy niin kuin sille entiselle papille, joka saarnasi, että tehkää niin kuin minä sanon, eikä niin kuin minä teen. Uskottavuushan tässä kärsii.

Itse en ole kahtena viime vuotena influenssarokotetta ottanut. Ensimmäisellä kertaa olin 4 päivää kuumeessa ja tänä vuonna välttynyt siltä. Onkohan kapinahenki tarttunut minuunkin...

 

Lähteenä YLE:

https://yle.fi/uutiset/3-10144233

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ainakaan lääkäreiden kohdalla tilastot eivät ole kattavia. Minulla on yksityisvastaanotto Terveystalossa, ja siellä lääkärin kuuluu rokote talon laskuun ottaa, joten en ole ottanut kummankaan keskussairaalan rokotetta, joissa työskentelen, eikä kukaan ole kysynyt mitään, joten kahdessa keskussairaalassa lienen "rokottamaton lääkäri".

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

On täysin tervettä suhtautua kriittisesti rokotteisiin ja usein varsin kaukaahaetuin perustein tehtäviin pakkorokotuksiin.

Periaatteessa sellaisten yksilöiden, joiden perusterveys on hyvä, rokottaminen sellaisia tauteja vastaan , joiden sairastaminen ei ole vaarallista heidän yleisterveytensä huomioiden, ei tulisi rokottaa. Rokottaminen ei ylipäätään estä ketään olemasta patogeenin kantaja mutta aiheuttaa patogeeniin kohdistuvaa voimakasta mutaatiopainetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset