Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Köyhät teillä on aina keskuudessanne

EU-elintarviketuen jakelua seurakuntiin koordinoivan Kirkkopalvelut ry:n ruoka-avun piirissä oli vuonna 2017 yhteensä 95000 ihmistä Suomessa.

Ruokaa jaettiin seurakuntien yli 300 jakelupisteessä 600000 kilon edestä. Ruokakasseja oli 97000 ja tarjottuja aterioita noin 8000 kappaletta.

Jyväskylän Katulähetyksen Ruokapankki jakoi viime yli 21000 ruokakassia vähävaraisille. Katulähetyksen ruokakasseja saa 2360 ihmistä vuodessa Jyväskylässä. Lisäksi leipää hakevat sadat ihmiset viikossa. Katulähetys saa ylijäämäruuan pääasiassa Lidliltä, Prismalta ja City-Marketilta.

Jos indeksijäädytyksen kompensointi tehtäisiin perusturvaetuuksiin, niin se maksaisi noin 100 miljoonaa euroa tänä vuonna. Yleinen palkankorotuslinja on noin 3 – 3,5 % ja sen verran perusturvan varalla elävän ostovoima heikkenee.

Lisäksi, kun muistetaan 150 miljoonan euron leikkaus viime vuonna lääkekustannuksista omavastuiden noston myötä, niin köyhää on köyhdytetty entisestään.

Hallituksen tarjoama kyyti vähävaraiselle on ruokajonossa värjöttelevälle kylmää. Perussuomalaisia ei otettu hallitukseen arvopohjansa takia. Hyvä, ettei tällaiseen menoon mentykään.

Armorikasta Pääsiäistä säätyyn katsomatta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset