Epätasa-arvo koulutuksessa – miesten koulutustaso laahaa jäljessä

Suomalaisista naisista 50,8% on suorittanut korkean asteen koulutuksen. Luku on kolmanneksi korkein OECD maista. Edellä on vain Kanada ja Israel.

Miesten vastaava luku on 36,5%. Tämä on huolestuttavaa. Pojat ja miehet eivät pärjää suomalaisissa kouluissa. Suosiiko koulut tyttöjä ja naisia?

Tällä on syvä yhteiskunnallinen vaikutus, sillä jo ensi vuosikymmenellä on nähtävissä naisten nousu miesten ohi vaikuttavimpiin tehtäviin työelämässä. Naisten keskimääräinen palkkataso tulee nousemaan myös miehiä paremmaksi. Miehet ovat enemmän suorittavassa portaassa ja naiset johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Ennen tilanteen vääristymistä suuremmaksi olisi miesten jatkamista korkean asteen koulutukseen lisättävä, mutta sitä ei saa tehdä koulutuksen vaatimuksia laskemalla. Koulutuspoliittisten toimien pitää jatkossa olla enemmän miehiä suosiva.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu