Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Maakuntauudistuksen valmisteluihin menee jo miljardi

Päivän Iltalehti tietää jo kertoa, että maakuntauudistuksen valmisteluihin on jo varattu miljardi euroa. Tänä vuonna kuluu rahaa 300 miljoonaa ja ensi vuonna arviolta 500 miljoonaa. Kun otetaan huomioon vuodet 2016 ja 2015 niin summa nousee jo miljardiin euroon. Näin kertoo muutosjohtaja Kari Hakari. Hurja summa palaa siis 18 maakunnan hallintohimmelin rakentamiseen. Keskusta saa juntata valtaansa maakunnissa ja Kokoomus miellyttää kannattajiaansa yksityisen lääkäripalveluverkoston rakentamisella. Missä ovat ne luvatut säästöt sitten? Tämä Sipilän työnäyte tullee maksamaan yhteiskunnalle yhtä paljon kuin kutsu Kempeleen kotiin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Täysin älytöntä rahan haaskausta. Maakuntahallintoa ei tarvita mihinkään. Soteen sopisi paljon paremmin Terveyshallituksen perustaminen, jolloin saataisiin yksinkertainen, tehokas ja poliitikoista vapaa yksikanavainen terveyshallinto. Jos kunnista mennään maakuntiin, ei niistä tule kaikista niitä kaivattuja leveitä hartioita. Maakuntahallintoon hukkautuvalla miljardilla saataisiin rakennettua valtakunnallinen terveydenhuollon hallinta- ja ohjausjärjestelmä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kaikkihan tietävät, että SOTE nostaa kustannuksia 2-3 miljardilla, jos toteutuu. Ilmeisesti rahaa nyt on?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Joihinkin asioihin sitä Orvon mainostamaa massia löytyy.

"Valtiovarainministeri Petteri Orvolta tylyt terveiset sairaanhoitajille: "Lomarahaleikkaus oli iso uhraus – ei ole mitään massia, mistä niitä rahoja antaisi" (Aamulehti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset