Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Vihapuheesta vihatekoihin?

  • Keljonkankaan revitty Huhtasaaren vaalimainos
    Keljonkankaan revitty Huhtasaaren vaalimainos

Jyväskylän Perussuomalaiset asetti 29 kappaletta Laura Huhtasaaren vaalimainosta Presidentinvaaleissa kaupungin osoittamiin telineisiin. Vaalipäivän iltaan mennessä 12 kappaletta oli revitty tai turmeltu. Lukuun sisältyvät myös uudelleen liimatut ja korjatut julisteet. Tapauksia voi olla vielä useampiakin, mutta nämä ovat ne, jotka ovat tulleet tietooni.

Revityt tai tuhritut julisteet ovat olleet Kuokkalassa Sulkutien liikenneympyrän kohdalla, revitty kolme kertaa. Vaajakosken keskustassa on revitty kaksi kertaa ja Palokan Ollilassa rikottu ja tuhrittu kaksi kertaa. Lisäksi kerran mainoksia on rikottu Huhtasuolla, Kuokkalassa Survon kartanon liittymän kohdalla, Lehtisaaressa ja Keljonkankaalla Pihkatien liittymässä sekä Halssilassa. (Kuva Keljonkankaalta. Kuvaaja allekirjoittanut.)

Keskusvaalilautakunnan sihteerin tiedossa ei ole, että muiden puolueiden mainoksia olisi rikottu.

Näiden vaalien aikaan oli myös puhetta vihapuheesta mitä se sitten lieneekään. Onko nämä teot sitten ns. vihatekoja? En tiedä.

Yhdistyksemme korjasi mainoksia pääosin omin kustannuksin ja vaivoin. Tällaisten tekojen tuomitseminen olisi nyt paikallaan. Vahingonteosta maksimirangaistus on vuosi vankeutta.

Tapauksista on tehty rikosilmoitus.

Keskisuomalainen teki jutun aiheesta ilmoittamani perusteella: https://www.ksml.fi/kotimaa/Vaalimainosten-turmelemisesta-rikosilmoitus-Jyv%c3%a4skyl%c3%a4ss%c3%a4/1101043#cxrecs_s

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset