Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Valtakunnansyyttäjästä "leipäpappi"?

Kyllä korkeiden oikeusviranomaisten tulee olla nuhteettomia. Muuten tilanne muistuttaa sitä "leipäpappia", joka saarnasi, että tehkää niin kuin minä sanon eikä niin kuin minä teen.

Tilanne tulee rapauttamaan uskottavuutta ja moraalia.

Toivottavasti oikeusministeriössä asia puntaroidaan tarkasti ja tehdään myös tarvittavat johtopäätökset.

Asiaan ottaa voimakkaasti kantaa Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola 21.12.2017 lehdessä - Kunpa syyttäjä Nissinen hoksaisi vihdoin erota: https://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Kunpa-syytt%C3%A4j%C3%A4-Nissinen-hoksaisi-vihdoin-erota/1085840

Lainaus: ” Nissinen tuomittiin toiminnasta, joka hänen korkeana syyttäjänä olisi pitänyt ymmärtää rikolliseksi. Hän jatkoi toimintaansa, vaikka häntä oli asiasta huomautettu. Kaiken lisäksi tuomioon johtanut toiminta jatkui hyvin pitkään. Osa teoista ehti jo vanhentua.

Tietenkin voisi ajatella, että korkeiden oikeusviranomaistenkin olisi hyvä tietää tavallisesta elämästä ja kohdata ihmisen oma erehtyvyys. Jokainen voi tehdä elämässään virheitä. Näin ajatellen valtakunnansyyttäjän 60 päiväsakon rangaistus voisi tuoda oikeusjärjestelmään inhimillisyyttä.

Elävässä elämässä näin ei ole. Valtakunnansyyttäjän virasto ja syyttäjälaitos ajavat vastaavista rikoksista juttuja tavallisia ihmisiä vastaan. Niissä esitutkinnoissa ja syyttäjien syytteissä ei sääliä tunneta. Aina joskus tuntuu, että ihmisiä tulee tuomituiksi myös ymmärtämättömyyttään. Tekoa ei mielletä lainvastaiseksi.

Nissisen kohdalla näin ei ole. Hänen on pitänyt tietää teon tuomittavuus. Nissisen toiminta oli yhteiskunnan kannalta korruptiivista esteellisyyttä ja se rapauttaa yhteiskuntamoraalia.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Täsmennetään sen verran, että valtakunnansyyttäjä ei ole laillisuusvalvoja, joita ovat eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri. Sen sijaan hän on syyttäjien päällikkö.

Muutoin tekstissä ei moitittavaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No olihan siinä muutakin. Nissinen ei saanut 60 päiväsakkoa vaan 40 ja syyttäjälaitos kyllä säälii tavallistakin ihmisiä, mitä termillä ikinä tarkoitettiinkaan. Se näkyy tuhansissa syyttämättäjättämispäätöksissä lakiin perustuvissa perusteissa.

Itse veikkaan että oikeusministeriö irtisanoo Nissisen ellei hän itse ymmärrä lähteä. Todennäköisesti Nissinen keskustelee asiasta Häkkäsen kanssa ja sen jälkeen päättää lähteä itse. Näin eroshowlta vältytään eikä Nissisen maine mene enempää. Ennen eläkevuosia noin pätevälle kaverille kyllä löytyy töitä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Hehheh, viimeksi kun tapasin Nissisen, hän oli syyttäjän ominaisuudessa läsnä kuulustelussa, jossa minua epäiltiin virkarikoksesta, pahoinpitelystä ja pakottamisesta. Ei tullut syytteitä mutta Nissisestä tuli valtionsyyttäjä ja sitten valtakunnansyyttäjä. Nissisellä voi olla vähän isommat ympyrät tiedossa kuin tulla töihin tuppukylän lakimiehelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Onko tuossa mitään retostelun aihetta. Hevosenleikkiä?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #7

En hirveästi näe tuossa retostelua. Tosijuttu ja vain yksi mitätön episodi aiemmalta uraltani. Vastaavia ja kovempiakin juttuja löytyy mutta ne eivät liity Nissiseen. Ironiaa kylläkin, noissa muissa jutuissa syyttäjänä toimi toinen, myöhemmin hänkin valtionsyyttäjäksi noussut erittäin pätevä henkilö.

Kentällä toimineet poliisit tietävät sen että kaikki asiakkaat eivät aina ole samaa mieltä kiinnioton perusteista tai voimankäytöstä. Mitä enemmän teet töitä, sen enemmän kohtaat ongelmatapauksia. Konttorissa istuvilla virkamiehillä ainoat pelonaiheet löytyvät linjalta kahvi on loppu - kuulakärkikynästä loppui muste.

Selvyyden vuoksi totean, että virkaura oli nuhteeton mikä kertonee jotain ammattitaidosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Tuo on retostelua eikä liity aiheeseen. Nyt tiedät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tottakai Nissisen olisi pitänyt erota heti kun epäilyksen varjo lankesi! Mutta mentaliteetti on Suomessa yhä enemmän menossa pois kaikesta demokratiaa kannattelevasta.

Toimituksen poiminnat