Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Pitäisikö Yleisradion toimintaa netissä rajoittaa?

Medialiitto vie EU-komissioon Ylen uutisoinnin netissä. Liitto on tehnyt valtiontukikantelun Ylestä. Liitto haluaa selvittää kuinka laajaa uutisointia Yle voi harjoittaa netissä. Medialiitto kysyy tiedotteessaan, "saako julkisia varoja käyttää sellaisten tekstimuotoisten journalististen verkkosisältöjen tuottamiseseen, jotka eivät liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin".

Kyse on siitä, että yksityisten toimijoiden pitäisi rahoittaa toimintansa niiden samojen uutisten myymisellä, joita Yle välittää verovaroin. Tätä taustaa vasten kantelun voi ymmärtää, mutta Yleisradiolakia pitäisi muuttaa, jotta siihen sisältyisi myös tiedonvälitys netin kautta. Emme elä enää 50-lukua.

Tiedonvälitystä ei kuitenkaan pitäisi monopolisoida, mutta vastiketta verolle kuitenkin pitää saada.

Ylen uutinen aiheesta ja Lauri Kivisen kommentit: https://yle.fi/uutiset/3-9685114


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ylellä on hyvät palvelut, eikä niitä mielestäni tarvitse rajoittaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Sain palautetta. Liitän sen tähän.

Hei,

totesit kirjoituksessasi, että ”Yleisradiolakia pitäisi muuttaa, jotta siihen sisältyisi myös tiedonvälitys netin kautta”. Ei lakia ainakaan tätä varten tarvitse enää muuttaa, sillä tiedonvälitys netin kautta on jo pitkään sisältynyt kyseiseen lakiin.

Yleisradiolain 7. pykälä yhtiön julkisen palvelun tehtävistä kuuluu näin:

”Yhtiön tehtävänä on tuoda monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Näitä ja muita julkisen palvelun sisältöpalveluja voidaan tarjota yleisissä viestintäverkoissa valtakunnallisesti ja alueellisesti.”

Lain tarkoittamia ”muita julkisen palvelun sisältöpalveluja” ovat esimerkiksi Ylen uutisten ja alueiden tuottamat tekstin muodossa olevat uutiset netissä.

Jotta kirjoituksesi lukijoille ei jäisi vallan väärää käsitystä asiasta, kirjoitusta olisi suotavaa korjata näiltä osin.

Tervehdyksin

ML

Käyttäjän JuhaniTanski kuva
Juhani Tanski

Yle-vero on maksettava. On vähintäänkin kohtuullista, että voimme katsoa haluamamme lähetykset netistä, ellei ole varaa ostaa tv:tä tai voi katsoa ohjelmat paremmalla ajalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset