Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Sipilä ja Orpo huijaa

  • Jussi Halla-ahon FB-päivitys
    Jussi Halla-ahon FB-päivitys

Eduskunnassa käytiin arvoton näytelmä.  Jussi Halla-aho lainaa Petteri Orpoa Facebook-päivityksessään. "Vaikka Halla-aho olisi tehnyt kaikkensa todistaakseensa meille olevansa sitoutunut hallitusohjelmaan, se ei olisi riittänyt. Se mitä puhuu ei pyyhkiydy pois".

Jussi Halla-aho kysyy oikeutetusti. "Miksi ja mistä minä, Orpo ja Sipila keskustelimme (viikko sitten) maanantaiaamupäivän? Minulle annettiin se kuva, että keskustelimme hallitusyhteisön jatkumisesta".

Tämä jo todistaa sen, että ei ollut edes tarkoituskaan ottaa Perussuomalaisia hallitukseen. Keksittiin joku keppihevonen, jolla Perussuomalaiset sysättiin syrjään ja se oli "arvot".

Nyt hallituksessa istuu Uusi Vaihtoehto -niminen ryhmä Sipilän ja Orpon puudelina. Heille ei yksinkertaisesti löydy tilaa puoluekrtalta.  Heillä on SKYP:in tulevaisuus edessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Öh, siinä mentiin protokollan mukaan. Sitten Siniset hyppäsivät pois ja tilanne muuttui.
Vastaus Halla-aholle. Myös sinun kanssasi he joutuivat puhumaan. Se ei tarkoita että meinasivat ottaa sinua tai Huhtasaarta hallitukseen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyse oli siis kepeästä kesäteatterista - sitähän minä sanoinkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyväksy nyt vaan se fakta että mitä enemmän te palvotte johtajaanne sitä kauemmaksi ihmiset yleensä haluavat sysätä hänet. PJ valintanne nettikampanjoineen ei ehkä ollut fiksu. Aina ei tiedä mitä tilaa. Se että on vallantunnetta kuten teillä oli ennen pj-vaaleja ei tarkoita että tekee oikeita vetoja.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Hyvää pakolaisten päivää sinne Jyväskyläänkin. Puheenjohtajanne kaiketi jo siirtynyt etäjohtamaan rivejä Brysseliin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onkohan persuja tai setelisenkärankaisia menossa mukaan? "Right to Live demonstration invites everyone to join in demonstrating by bringing a tent and spending a night at the Helsinki Railways Square."

https://allevents.in/helsinki/tenting-in-solidarit...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Huomenta vaan. Jyväskylä on järjestäytynyt uudelleen yhdistyksen pj. vaihdoksen jälkeen. Teemme jalkatyötä entiseen malliin kesätapahtumissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Entäs sitten jos Sipilä olisi tiennyt.

Jos vaikkapa ministerikolleegat olisivat jakaneet tietoa aikeistaan pääministerille "luottamuksellisesti".

Pääministerillä on varmaan paljon "luottamuksellista" tietoa. Sellaisen "luottamuksellisen" tiedon saaminen ja hankkiminen on osa pääministerin hoomia, sellainen "luottamuksellinen tieto" kuuluu jopa rutiininomaisesti pääministerin toimenkuvaan.

Persujen katkeruus on ymmärrettävää, mutta pääministerin ei parane hölöttää kaikista tiedoista mitä hänelle on luottamuksellisesti vuodettu, ja mitäpä se tässä tapauksessa auttaisi?

Tehty päätös oli kahdenkymmenen vaaleilla valitun kansanedustajan päätös ja heidän päätöksensä oli pääministerin pyrkimysten kannalta suotuisa. Ilman tätä heidän päätöstään hallituksen olisi pitänyt erota ja edessä olisi ollut työläät hallitusneuvottelut ja hallituksen heikentynyt asema.

Jos taas Halla-ahon puolue olisi hyväksytty hallituspuolueeksi, seurauksena olisi ollut kokoomuslaisten ja keskustalaisten äänestäjien joukkopako vihreisiin ja demareihin. Koska pääministeri on myös puoluejohtaja, samoin kuin valtiovarainministeri, ei Halla-ahon ottaminen hallituskumppaniksi olisi ollut tältä kannalta järkevää.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Oliko tietoa vai ei, sehän ei tässä ole tärkeää. Jos oli, niin hän selvästi valehteli eduskunnalle ja sillä perusteella hänen tulisi erota. Näinhän tapahtui "demokratian mallimaassa" USA:ssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Entäs sitten jos tiedettiin.

Sitähän ei voitu tietää tuleeko Halla-aho valituksi, kuten ei voinut tietää tuleeko Brexit, vakitaanko Trump, voittaako May tai pärjääkö Macron.

Hallituksella pitää olla aina suunnitelmia valmiina kaikkien mahdollisuuksien varalle. Ellei näin olisi, se olisi huonoa hallitsemista.

Toki, Sipilä ei voinut tietää toteuttavatko uuvatit varasuunnitelman, eivätkä uuvatit voineet tietää pysyykö pääministeri suunnitelmassa.

Eivät nämä kaikki asiat ole niin yksinkertaisia kuin populistit antavat ymmärtää, eivätkä salaliitot ole aina salaliittoja, vaan varautumista ennakkoon erilaisiin vaihtoehtoisiin tapahtumakulkuihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliitikoilla on tapana huijata. Heille tärkeintä ei ole ns. yhteinen hyvä vaan olla jäämättä kiinni huijauksesta.

Niinpä valtaosa heidän energiastaan kuluukin peiteoperaatioihin ja sananvalintojen miettimiseen eikä yhteiskunnallisten asioiden hoitoon. Ja tämän kyllä huomaa vähemmänkin politiikkaa seuraava kansalainen ainakin lompakossaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eihän tuossa Orpon kirjoittamassa ole mitään ristiriitaa sille, että on voitu neuvotella hyvässä uskossa. Ei mitkään vakuuttelut hallitusohjelman kunnoittamisesta muuta kuva Halla-ahosta (tai Huhtasaaresta tai Hakkaraisesta). Koska Halla-aho pysyi, sinänsä ryhdikkäästi, kaiken sanomansa takana, oli yhteistyö mahdotonta. Mikään vakuuttelu ohjelman kunnioittamisesta ei auta, jos ei usko toisen kunnioittavan ihmistä.

Ehkä Orpoa hirvitti Kataisen ja Stubbin kokemukset hallituksista, joissa on ihan vastakkaiset arvomaailmat edustettuina. Mutta yhtä hyvin kyse saattoi olla puhtaasti periaatteellisesta rajanvedosta. Tuo Halla-ahon toteamus, että olisi ollut parempaakin tekemistä, lienee merkki hänen kokemattomuudestaan. Eikö hän aio edes osallistua seuraavien vaalien jälkeen hallitusneuvotteluihin, jos hallituksen muodostaja tai joku muu potentiaalinen hallituskumppani suhtautuu häneen varauksellisesti? Mitä virkaa on puoluejohtajalla, joka ei halua tuoda näkemyksiään esille pääministerille?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"jos ei usko toisen kunnioittavan ihmistä."

Sipilä ja Orpo sitten kunnioittavat ihmistä? Halla-Ahon puheet osuvat vain pieneen siivuun Suomessa olevista ihmisistä, Sipilä ja Orpo pistävät avoimesti kaikkia halvalla paitsi kavereita, heillä on käyttöä varsinkin orjatyöministeri Lindströmille.

Tekopyhyyttä parhaimmillaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sipilä ja Orpo pistävät avoimesti kaikkia halvalla paitsi kavereita"

Minusta Sipilä ja Orpo eivät ole pistäneet minua halvalla ja olen hyvin tyytyväinen siitä mitä nyt tekivät.

Kuulunko minä siihen pieneen vähemmistöön kansasta jota Sipilä ka Orpo eivät ole solvanneet?

No, enpä tiedä ketkä kaikki tuntevat itsensä solvatuiksi. Luulen että solvatuiksi tuntee nyt itsensä pieni Halla-ahoa mestarinaan pitävä vähemmistö.

Jos Halla-aho olisi päästetty hallitukseen, niin suuri enemmistö äänestäjistä, minä muiden mukana, olisivat tunteneet itsensä verisesti loukatuiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" He tuntuivat sopivan paremmin kadunlakaisijoiksi ja puotipalvelijoiksi kuin aseita käyttämään. Joukkooni oli haalittu kuona-ainesta , jossa ei ollut järjestystä."

Tuleva Suomen tasavallan presidentti ja Suomen Marsalkka Gustaf Mannerheim vuonna 1905 Mongoliassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Saattaa hyvinkin olla tekopyhyyttä. Avainsana koko tässä hommassa on kuitenkin luottamus. Sillä on aika vähän merkitystä mikä tuon luottamuksen esteenä on. Ilman luottamusta koalitiohallitus ei voi toimia tehokkaasti. Emme kaipaa yhtään uutta sixpackiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Ilman luottamusta koalitiohallitus ei voi toimia tehokkaasti"

Aina ei voi olla kaikkien mieliksi ja joiltakin menee luottamus.

Siinä tapauksessa jos Halla-aho olisi otettu hallitukseen, hallituksen luottamus olisi mennyt kokoomuksen, keskustan, SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton, kristillisten ja ruotsalaisten äänestäjiltä.

Jäikö joku mainitsematta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Ajattelin kyllä hallituksen avainministerien (trion) keskenäistä luottamusta. Tosihan toteamuksesi toki lienee.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt Vastaus kommenttiin #18

Luotan että hallitus jatkaa linjallaan, tätä linjaa ei Halla-Aholaisetkaan olisi pystynyt tai edes halunnetkaan muuttaa. Mutta luotanko siihen että he ovat parhaita ajamaan Suomen asioita, kaikki säädöt joita ovat onnistuneet sähläämään, ei tosiaan.

Koko showsta tuli mieleen lapset hiekkalaatikolla johon se naapurin poikakin haluaa mukaan leikkeihin ja laatikon kovin jätkä lähtee kertomaan isälleen ettei halua leikkiä tämän pojan kanssa koska on joskus sanonut jotain joka ei miellytä ja kovimman jätkän isä huutaa ikkunasta että tuossa menee raja, laatikolle et tule.

Meitä johtaa lauma aikuisten näköisiä lapsia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun Halla-aho vappuna antoi Marco se Wittille kollegiaalisen videohaastattelun missä myös antoi hyväksyntänsä MVlehdelle taisi valita myöhemmän tapahtumakulun. Silkkaa beckmannia ei kai voi hallitukseen ottaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä jo huhtikuun alussa oli selvää, ettei kokoomus jatka hallitusyhteistyötä Halla-ahon kanssa. Näin lähteeni kokoomuksessa. Toimittajia ollaan viety koko kevään kuin litran mittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No vaihdan valita-sanan sinetöinniksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Seteliselkärankaisten Twitter-tili on muuten @SiniTulevaisuus : D Kokoomuksen suunnalta kerrotaan myös että siellä on aika lailla tyytymättömyyttä Sauli Niinistöön. Uutta Kekkosta ei kukaan halua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En paljon Orpon ja Sipilän suulla puhuisi arvoista. Eräs sivistysvaltion mittarina pidetään sitä miten se kohtelee vähäosaisia kansalaisiaan ja Sipilän hallitus on kohdellut juuri vähäosaisia kansalaisiaan erttäin kaltoin, Kun vähäosainen kansalainen, hallituksen toimista johtuen, joutuu valitsemaan lääkkeen ja jokapäiväisen ruan välillä niin en Sipilän ja Orpon suulla paljon arvoista puhuisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset