Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Isänmurha ja Soini

Kuluneen viikon tapahtumat voidaan nähdä isänmurhana, joissa Timo Soini ja loikanneet Uusi Vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat tekevät pesäeroa Veikko Vennamon perintöä vaalineisiin Perussuomalaisiin.

Isänmurhia on nähty politiikassa usein ja ne ovat yleensä olleet irtiottoja aiempaan johtajaan tai aatteeseen. Soini on nyt tehnyt saman.

Tämä voidaan nähdä kasvutarinana, jossa poika lähtee omilleen ja eroaa isästään. Nyt vain tässä tapauksessa uutta poliittista kotia ei ole vaan se joudutaan rakentamaan alusta alkaen uudelleen. Vaikea on nähdä, että tästä tulisi mikään menestystarina.

Vuonna 1972 eli 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).

Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen.

Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen? Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.

Vuoden 1968 presidentinvaaleissa Vennamo käytti iskulausetta: Unohdetun kansan puolesta! Se olisi nyt syytä ottaa käyttöön Perussuomalaisessa puolueessa.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kysehän on lapsenmurhasta, jossa isä murhaa luvatun palkkion takia lapsensa ja häipyy saadun palkkion kanssa muualle jatkamaan toimintaansa, jota lapsi asianmukaisesti kritisoi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se niin hauskaa kun vihatut vihervasemmistolaisiksi kutsutut saavat olla viikon rauhassa. Persujen retoriikkakin saa uutta puhtia kun mäiskivät toinen toistaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Persujen retoriikkakin saa uutta puhtia kun mäiskivät toinen toistaan."

Niin, me suvakitkin olemme nyt perussuomalaisten puolelta "unohdutteua kansaa".
Meitäkään ei nyt mäiskitä, mikä ennen oli niin jokapäiväistä.

Vähän orvoltahan(en tarkoita Petteri Orpoa) tämä olo nyt tuntuu, näin unohdettuna.

Mutta koetetaan kestää. Ehkä tilanne korjaantuu ja tasoittuu ja meidätkin vielä joskus taas muistetaan.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tässä toimii nyt suuremman kivun fysiologia eli jos sinua pistää hyönteinen ja samalla potkaiset pikkuvarpaasi sängyn jalkaan niin itikan pistoa ei edes huomaa :-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #4

Hyvää analogiaa ja filosofiaa.

Jäin vain pohtimaan että mikä se olisi se pienempi kipu ja se isompi kipu.

Tuli vielä sellainenkin asia mieleen että mamutkin pääsee nyt vähemmällä, kun kohteena onkin Soini ja uuvatit.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Muuttunut Perussuomalainen puolue ei vaali millään tavoin sitä Veikko Vennamon perintöä, johon minä olen tutustunut vuodesta 1984 lähtien.
Veikko Vennamon perintöön voi tutustua hänen kirjojensa kautta. Muistelmateokset ”Kulissien takaa” (1987) ja ”Kekkosdiktatuurin vankina” (1989) kannattaa ensin lukea, jos haluaa ymmärtää oikeasti Vennamon perintöä. Kolmas kirja on ”Jälleenrakennuksen ihme” (1988), jonka hän kirjoitti yhdessä P.O . Väisäsen kanssa. Veikko Vennamolla oli erittäin keskeinen asema noin 400 000 karjalaisen asuttamisessa sodan jälkeen. Olen evakon poika ja ison maatilan menettäneen pojanpoika. On palanut siis muutakin kuin poliittinen koti. Nämä kirjat luettuaan voi aidosti ymmärtää, mikä on Veikko Vennamon perintö.

Kommentteja seuratessa on todettava, että aika moni on vetänyt ”herneen nenään”. Miksi ihmeessä? Puolue pääsee nyt toteuttamaan täysin halla-aholaista politiikkaa. Asiathan pitäisi olla nyt mukavalla mallilla. Häiritsevät tekijät ovat poistumassa, poistuneet tai poistettu puolueesta. Kahden vuoden päästä on seuraavat eduskuntavaalit ja uudet edustajat.

Puolueen talous saattaa olla seuraava, joka kokee takaiskun. Kansanedustajien lukumäärä määrää pitkälti puoleen talouden puoluetuen muodossa. Mitä enemmän kansanedustajia on eduskunnassa, sitä suurempi on puoluetuki. Tällä on erittäin suuri merkitys puoleen talouteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aholaisille Vennamon perintö oli vaan esteettinen haitta talossa jonka valtasivat.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vennamo perinnöllä ylläpidetään vaikutelmaa siitä, että oltaisiin pienen ihmisen asialla.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Puolue pääsee nyt toteuttamaan täysin halla-aholaista politiikkaa. Asiathan pitäisi olla nyt mukavalla mallilla. Häiritsevät tekijät ovat poistumassa, poistuneet tai poistettu puolueesta.»

Se taitaa kuitenkin kirpaista, että menettivät 22 kansanedustajaa minkä voimalla ajaa sitä halla-aholaista politiikkaa. Se enemmistö kun olisi ollut kiva alistaa puoluevallan alle. Ei kait se huuto muuten niin kova olisi.

Ja haihtuivat myös Halla-Ahon ja kumppaneiden haaveet saada helpolla ministerinpallit, kun ensin potkaisevat ne istuvien alta. Loppuelämä pallittomana taitaa olla aika ankea ja lohduton kohtalo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Loppuelämä pallittomana taitaa olla aika ankea ja lohduton kohtalo."

Tämä on kova kohtalo paitsi mies- myös naispolitikoille. Kuumallekkohan enemmän?

Marko Parkkola

Isänmurha on erittäin tärkeä osa politiikkaa. Asiasta kirjoitti aiemmin Eija-Riitta Korholakin. Hänen kirjoituksessaan osoitettiin kuinka Stubbilta jäi isänmurha suorittamatta Kataista kohtaan, jonka vuoksi jaxuhalimies joutuikin sitten täysin sivuraiteelle.

Isänmurha on tarpeellinen erityisesti silloin, kun kenttäväki on ollut näinkin paljon tyytymätön puoluejohtoon. Tyytymättömyydestä kertoo se murskavoitto, jolla Halla-aho otti puheenjohtajuuden. Itse mietin tuolloin, että tavallaan olisi parempi jättää Soini hillitolpalleen, sillä mistäpä sitä äkkiä parempaa ulkoministeriäkään keksimään, mutta toisaalta olisiko kenttä tyytynyt siihen ratkaisuun. Luultavasti ei.

Eli parempi näin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Höpö höpö. Katainen ja Stubb ovat ikätovereita.

Marko Parkkola

Ja se liittyy asiaan miten? Ei tässä puhuta sukupuolvista, vaikka ehkä niin ymmärrettävästi kuvitteletkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

No sanaa isä on vaikea irroittaa supupolvista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei voi verrataan SKYP:n tapaukseen, koska silloin Vennamo piti puolueensa ja muut loikkasivat. Nyt tapahtui päinvastoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Taloudellista kähmintää oli silloinkin.

Oliko se niin että loikkarit vei silloin puolueen rahat mukanaan.

Nyt käy sitten päinvastoin, vai miten se menee?

Raha kumminkin ratkaisee. Tässäkin tapauksessa ne on veronmaksajien rahoja.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tätä voi verrata Skypin tapaukseen siinä, että ero tuli ja loikkareille käy kuten Skypille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset