Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

SKYP:n tielle

Historia toistaa itseään, sillä 45 vuotta sitten SMP:n 18 henkisestä eduskuntaryhmästä erosi 12 edustajaa. He perustivat uuden puolueen nimeltään Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen (SKYP).

Seuraavissa vaaleissa puolue sai läpi yhden ehdokkaan, mutta hänkin loikkasi seuraavan vaalikauden aikana Keskustapuolueeseen. Miksi tehdä asioita samalla tavalla ja odottaa, että lopputulos olisi toinen?

Ei nytkään Keskustan ja Kokoomuksen sylissä istumalla puoluekentässä tilaa löydy vaan irtautujat tulevat sulautumaan vanhoihin puolueisiin tarun loppuessa menestymättömyyteen vaaleissa. Lopputulos on ennakoitavissa SKYP:n historian perusteella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietysti SMP:n seuraajapuolueen hajoaminen muistuttaa meitä tuosta SMP:n omasta hajoamisesta, mutta asetelma on kuitenkin siinä mielessä päinvastainen, että silloin loikkarit lähtivät puolueen perustajaa ja kokenutta puheenjohtaja Vennamoa karkuun "suuren rahan" houkuttelemina.

Nyt puolestaan puolueen perustaja ja kokenut puheenjohtaja pelasti suurimman osan porukasta karkuun vallankaappauksen tehneiltä pahoilta voimilta, vaikka puoluetuet edelleen jäävät sille pienelle ääriporukalle.

Kun tilanne ei ole sama eikä toimintatapakaan ole sama kuin SKYP:n perustamisen kohdalla, niin lopputuloskin tullee muodustumaan erilaiseksi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kun tilanne ei ole sama eikä toimintatapakaan ole sama kuin SKYP:n perustamisen kohdalla, niin lopputuloskin tullee muodustumaan erilaiseksi.

Kokoomuksen ja Keskustan sylissä istumisen seuraukset on jo nähty kannatuksen laskuna. Ei tuolla porukalla ole tulevaisuutta SKYP:in tapaan. Yksinkertaisesti puoluekentässä ei ole tilaa tuolla sektorilla: Olla populistipuolue ja hallituksessa, myötäillä EUn syvenevää integraatio ja kasvattaa pakolaiskintiötä. Näin Kuikka minä asiat hahmotan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset