Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

PS on lyöty hajalle

Kirjoitin jo eilisaamuna siitä kuinka PS-puoluetta yritetään hajottaa vanhojen puolueiden toimesta. Kello 13 saatiinkin kuulla, että puolueesta on irtaantunut 20 kansanedustajan ryhmä. Ennustus toteutui ja samoin siis Sipilän & Orpon hajota ja hallitse taktiikka.

Seuranneesta tilanteesta tulee johtumaan, että kovin vaikeaa on nähdä vaikka uusi puolue perustettaisiinkin uuden ryhmän pohjalle niin, että se tai PS nousisi pääministeripuolueeksi. Tulos voi olla kuitenkin enemmän kuin osiensa summa eli kumpikin yltää n. 10% kannatukseen tulevissa vaaleissa. Vaikea on nyt nähdä suurempaa suosiota.

Meille rivijäsenille joilla on mahdollisesti luottamustehtäviä juuri käytyjen kunnallisvaalien kautta on vaikea liittyä tulevaan puolueeseen, sillä joutuisimme luopumaan noista luottamustehtävistä tekemämme ehdokassopimuksen perusteella. Myöskin maakuntavaalit ovat jo ensi tammikuussa 2018 niin uuden puolueen esiintyminen niissä on epätodennäköistä, koska ensin pitäisi kerätä 5000 kannattajakorttia. Uuden puolueen taival tulee siis olemaan takkuinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin toiminta ja politiikka löi sen hajalle. Soinilaisten kannattajista suurin osa lähti puolueesta kävelemään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Meille rivijäsenille, joilla on mahdollisesti luottamustehtäviä juuri käytyjen kunnallisvaalien kautta, on vaikea liittyä tulevaan puolueeseen, sillä joutuisimme luopumaan noista luottamustehtävistä tekemämme ehdokassopimuksen perusteella."

Julistautuiko Nahkamäki juuri Soinilaiseksi? Perussuomalainen puolue jatkaa kylläkin vanhalla nimellään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä sen hajoitti se että Soini aikoinaan otti halla-aholaiset kyytiin.
Miten hiivatissa olette sietäneet natsitrolleja kaikki nämä vuodet? Oma vika.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallitukseen meno muutti vasta puolueen sisäisen tilanteen. Puolueesta lähti sellaiset kävelemään, jotka olivat pettyneet demareihin ja lähti myös muutakin väkeä. Ei eduskuntakaan ajaudu jonkun porukan valtaan niin vain, jos ne sinne pääsevät. Siinä pitää toisten tehdä sellaista politiikkaa joka karkoittaa heiltä äänestäjiä. Eli häviävät lopulta demokraattisessa kilpailussa.

Oli Halla-ahosta mitä mieltä tahansa, on hyväksyttävä äänestystulos.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aholaisten harjoittaman junttaustavan mahdollisti menetelmä, jolla puheenjohtaja ja puheenjohtajisto valitaan. Puoluekokoukseen osallistujien määrä on joka tapauksessa vain murto-osa koko jäsenistön määrästä ja siellä äänestävät ne, jotka kokoukseeen ovat omasta luontaisesta aktiivisuudestaan vaivautuneet paikalle tulemaan tai sitten sinne on voimakkaalla tarkoitushakuisella junttauksella masinoitu.

Jos puolueiden tällaiset valinnat tehtäisiin kattavammalla jäsenkuntaäänestyksellä, niin tulos vastaisi tarkemmin jäsenistön toivetta. Nyt ei ilmiselvästi niin käynyt.

Junttaajat saivat juuri sitä mitä tilasivat ja puolue hajosi. Jos heillä olisi ollut edes sen verran pelisilmää, että eivät olisi ahneuksissaan kaapaneet koko puheenjohatjistoa osaltaan hyvinkin kyseenalaisilla nimityksillä lyöden siten lyötyä aasinpotkulla takapuoleen, niin soinilaisten nyt nähty manööveri olisi ollut paljon korkeamman kynnyksen takana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä heillä johdonmukaisena tyylilajina ollut röyhkeys. Johdonmukaisesti he jatkossakin tulevat toimimaan niin että röyhkeys koskee myös ihan lähipiiriä.
Jos ei tunnusta yhtäläistä ihmisarvoa ei tarvitse tunnustaa muitakaan arvoja. Siksi heille MV on ihan ok jms.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ihan samaa tapaa ovat aikanaan Soinin porukka käyttänyt useissa vaaleissa. Tunnen hyvin asian.

Sille on esitetty vaihtoehtoja. Ne eivät ole käyneet, koska valtaa pitänyt Soinin porukka on tilanteesta hyötynyt. Jäsenien suorittaman äänestyksen voi suorittaa sellaisillakin tavoilla, jossa mahdollisimman moni pääsee äänestämään.

Erikoiset äänestyskuviot ovat ollet Soinin aikana puolueessa perinne. Eräänä esimerkkinä mainittakoon, miten piirien edustuksesta puolue-elimissä äänesti koko puoluekokousväki. Siis äänestivät ketkä kustakin piiristä valitaan.

Äänestyksen syntymistä Soini ja Vistpacka torppasivat puolueen paikallisjärjestöjen kokouksissa SMP:stä tutulla jullikalla.

Se menee niin, että otetaan selvää keille ei kannata antaa puheenvuoroa kokouksessa, niin ei pääse esittämään äänestystä.

Jaetaan ensin muille puheenvuoroja ja lopulta lyödään nuija pöytään. Olen tämän jullikan nähnyt Vistbackan tekemänä itse ja Soini teki samaa myös. Siinä on sitä puoluedemokratiaa. Liian näkyviä temppuja eivät puoluekokouksessa uskaltaneet yrittää, koska oli media paikalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu en pidä Soinia minään pyhimyksenä.
Mutta on ideologisperäistä että halla-aholaiset eivät näppäryydestään huolimatta viitsineet mitään itse. Ei perustaa omaa puoluetta, ei tehdä mediaa vaan haukkuvat tavallisia medioita.
Ideologia pyrkii vaan hajoittamiseen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitäpä itse ajattelet, ajatteliko Soini Jarmoa kapinaansa tehdessään?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Politiikan ensisijaisia arvoja ei ole hyväntahtoisuus. Se, joka uskoo keijuihin ja hyviin haltioihin kannattaa unohtaa koko politiikkaa.

Politiikassa kampitetaan vastustaja aina kuin mahdollista. Nyt Sipilä & Orpo näkivät tilaisuutensa tulleen.

Olen surullinen puolueen repeytymisestä. Olisin halunnut säilyttää yhtenäisyyden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurella yleisöllä ei ole käsitystä politiikan raadollisuudesta, vaan se on taipuvainen uskomaan enemmän siihen vakaaseen julkiviestintään tasapainoisine ja "rakentavine" ulostuloineen eri tahoilta.

Siksi tätä ilmiselvästi ennustettavissa olluta hajaannustakaan ei moni pitänyt todennäköisenä tai mahdollisena.

Ihmisten pitäisi oppia lukemaan viestinnän otsikoita ja sisältöä enemmän rivien välistä ymmärtäen ihmisluonnon ja käyttäytymisen. Tämä koskee myös ulkopolitiikkaa ja esimerkiksi suurvaltasuhteita.

Monien todistajalausuntojenkin pohjalta on tiedossa, että suomettuneisuuden ajan tilanne Suomen ja Neuvostoliiton suhteissa oli jotain tyystin muuta kuin niistä tapaamisten loppukommunikeoista YYA-sitaatteineen saattoi lukea. Kansa ei tiennyt kuinka häikäilemättömän painostuksen ja uhkailun alaiseksi Suomen poliittinen johto silloin joutui.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tsemppiä Jarmo melkein naapurin mies... asiassa kävi täsmälleen niin kuin ennustin (vaikka en siitä halunnu kirjoittaa) eli että Jyväskylässä ei päätetä mitään vaan päätös tulee myöhemmin tämä vuonna.

Se tuli kolmessa päivässä. Uskon että jos Terho olisi sattunut voittamaan olisi tapahtunut sama asia myöhemmin tänä vuonna eli toisinpäin.

"Skitsofrenia Persuensis" ja se varmaankin jatkuu aika pahana kunta ja maakuntatasolla voin hyvin kuvitella?

Olin mukana puheenjohtajakisassa (kunnes minut heitettiin siitä tylysti pois) eli tavallaan hetken hyvin tarkasti seurasin tuntemuksia ja juttelin. Se vain vahvisti sen minkä tiesin jo ennakkoon. Kesällä 2015 jo tajusin että ei noin jakaantunut puolue ole hyvä juttu siitä kirjoitinkin Immos kohun yhteydessä.

***

Mutta nyt on nyt ja nyt on www.nukkuvat.fi se millä mennään ja se konsepti onkin sellainen johon on paha sanoa kenenkään vastaan joka oikeasti haluaa hyvää muutosta nykyiseen. Teen blogin pian, jossa avaan isommin tilannetta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän sinun enää tarvitse olla nukkuva, voit tehdä Uuden Valinnan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset