Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

PS:n hajottaminen käynnissä

Sipilälle ja Orpolle ei riitä hallituksen hajottaminen vaan he pyrkivät lyömään myös Perussuomalaisten rivit hajalle. Tämä vaikuttaa suunnitelmallisesta taktiikalta vanhojen valtaa pitävien puolueiden taholta.

On selvää, että jos hallitukseen nousee Kristillisdemokraatit ja RKP niin Sote ja maakuntauudistus joudutaan avaamaan. Tässä Keskusta ja Kokoomus joutuvat maksamaan hinnan, jota he eivät ole loppuun asti ajatelleet.

Terveydenhoidon yhtiöittäminen ja yksityistäminen on ollut Kokoomuksen lellikkilapsi. Keskustalla maakuntauudistus on ollut kaikki kaikessa. On selvää, että Perussuomalaisten tuella nämä olisi saatu maaliin paljon kivuttoman ja vähemmin myötäilyin kuin nyt KD:n ja RKP:n kanssa.

Siksi näyttää siltä, että kyseessä on manooveri Perussuomalaisten poistamiseksi puoluekartalta. Tähän käy nyt keppihevoseksi puhuminen arvoista. Tämä paistaa läpi niin selvästi, että puistattaa.

Politiikassa ei tyylipisteitä jaeta. Nyt Sipilä & Orpo yrittävät niin tehdä. Vanhan mäkimiehen sanoin on vain yritettävä hypätä pirun pitkälle, jos ei tyyli riitä. Se nähdään seuraavissa eduskuntavaaleissa mihin asti PS pääsee. Nostetta riittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Son ny sitte Persut ainua puolue, jota johethan Rysselistä käsin. Loppuu ainaki se märinä, että ko kaikki valta on Rysselisä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei Sipilää voi syyttää siitä, että persut hajoaa. Kyllä he tekivät sen itse.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä, hajottaminen tosiaan on käynnissä, mutta puolueen sisältä käsin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ankkuri on arvot, asenteet ankkuriköysi ja pinnalla oleva kelluke tavat. Tapoja voidaan opetella ja parantaa, asenteita voidaan tarkistaa ja kehittää. Ankkurin siirto vaatii sitten jo enemmän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainahan teitä persuja on ollut kahta sorttia. Tavallisia smp'läisiä ja näitä italiankielitaitoisia. Ainahan italiankielitaitoiset ovat pyrkineet ohjaamaan koko popoota. Mutta suomenkielitaitoinen Soini on pitänyt smp'läisiä selkänsä takana. Nyt ei pidä. Syytä Soinin ikää ja ehtyviä voimia äläkä etsi syyllisiä kokkepuakselilta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Persut saakin hajota koska Soini joka puolueen perusti ei ole enää johdossa. Halla-ahon pitää rakentaa kannatus omin avuin eikä Soinin kustannuksella. Sipilä oli yllättävän hyvin perillä missä mennään kun jätti uudet persut ulos. Samalla nostettiin hattua Soinille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta jos ideologia (H-a'n ideologia) ohjaa valtaamaan valtakeskuksia vaikka silläkin uhalla että ne sortuvat. Oma toiminta on somelähtöistä eikä vaadikaan mitään rakentamista. Siitä vaan seuraavia kohteita valtaamaan.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tosiaan, kuten Juha Kuikka kirjoittaa, Perussuomalaiset hajottavat puolueensa aivan itse. Jakolinjakin on selvä: halla-aholaiset ja muut, joita on ainakin kolmannes jäsenistöstä ja eduskuntaryhmästä enemmänkin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisissa tapahtui ”hallankaappaus”. Se kävi täysin demokraattisesti puolueen sääntöjen mukaan. Puoluekokoukseen osallistujat äänestivät uuden puheenjohtajiston. Perussuomalaisilla on noin 9500 jäsentä. Puolueen puheenjohtajasta äänesti 1578 henkilöä ja 1. varapuheenjohtajasta äänesti 1231 henkilöä. Prosentteina tämä tarkoittaa noin 17 % ja noin 13 % puolueen jäsenmäärästä.

”Hallankaappauksesta” kertoo konkreettisesti juuri varapuheenjohtajien valinta. Vähät välitettiin esimerkiksi siitä, mitä Jussi Niinistö on tehnyt puolustusministerinä Isänmaan hyväksi. Tärkeintä oli päästä vallankahvaan. Mitä nyt siinä sivussa tuhottiin 20 vuoden työ. Edessä on oppositiokausi, joka tulee jatkumaan niin kauan kunnes puolueeseen saadaan järkevä johto. On turha kuvitella, että uudet vaalit muuttaisivat asetelmaa. Se muuttuu vasta siinä vaiheessa, kun puolue saa yli 50 % äänistä. Tämä on puhdasta utopiaa.

Huhtasaari on ollut näkyvästi esillä eilen illalla ja nyt aamulla tv:ssä. Hän käy selvästi ”ylikierroksilla.” Tyttö on istutettu ilmiselvästi liian suuriin saappaisiin. Voin käyttää sanaa ”tyttö”, kun vertaan sitä omaan henkilökohtaiseen ikääni, joka lähestyy 70 ikävuotta.

Perussuomalaisten nykytilaa kuvaa hyvin pääministeri Sipilän lausuma tv:ssä. Joku oli ottanut häneen yhteyttä ja kertonut, että asianomaiselta oli palanut ”poliittinen koti.”

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos Sampo Terho perustaisi nyt oman puolueen, se olisi hallituskelpoinen ja hallitukseen voitaisiin ottaa kuka tahansa nykyministereistä.

Halla-aho saisi eduskunnan puhemiehen. Se olisi arvokas asia uudelle puolueelle. Uudella puolueella olisi heti eduskunnan puhemies riveissään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mistähän tuollaiset ajatukset tulivat? Sampo Terhosta ei ole puolueen perustajaksi, korkeintaan Timo Soinista. Ja kukapa sen Halla-ahon äänestäisi eduskunnan puhemieheksi? Pienen oppositioryhmän Brysselissä istuvan isoveljen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mistähän tuollaiset ajatukset tulivat? Sampo Terhosta ei ole puolueen perustajaksi, korkeintaan Timo Soinista."

Vähättelet Terhoa. Puheenjohtajavaalikamppanja oli kehno ja meni kehnosti, lähinnä sen takia että taktiikka oli valittu väärin. Terholla ei kenties ole taktista tajua kansan villitsemiseksi, mutta asiakysymyksissä hän on ihan eri mies.

"Ja kukapa sen Halla-ahon äänestäisi eduskunnan puhemieheksi? Pienen oppositioryhmän Brysselissä istuvan isoveljen."

Tarkoitinkin nykyistä eduskunnan puhemiestä, tätä Lohelaa. Halla-ahohan ei voi tulla puhemieheksi, kun ei ole edes kansanedustaja ja sitäpaitsi pysyy Brysselissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä taisin sittenkin tietää.

En tosin tiedä sitä mistä ajatukset tulivat? :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Soini oli se liima joka piti perussuomalaisia kasassa. Tapa jolla häntä ja hänen kannattajiaan kohdeltiin hajoittaa puoluetta tehokkaammin kuin Orpo tai Sipilä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Soinin johdolla Perussuomalaiset olisi kadonnut kartalta kannatuksen hiipuessa. Nyt persut saavat uutta nostetta, kun Halla-Aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja muut lahjakkuudet pääsevät esille. Ehkä Suomen suurin, eli "nukkuvien puolue" on hajoamassa ? Protestiäänestäminen taas kannattaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juhani - Nukkuvien puolue ei todellakaan ole hajoamassa sillä sehän on juuri perustettu! Ja tämä puolue pystyy tekemään sellaista mihin perussuomalaisista ei ole kun eivät sellaista halua - kokonaisuudesta ja ajan tarpeista lähtevä taysin vapaa yhteiskunnallinen innovointi. Tarjottu on -

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Varmasti saavat nostetta uuden airueen johtamana, mutta 101 kansanedustajaa pitää saada, että hallitukseen pääsee takaisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kampanjointi Soinia vastaan natsahtavissa piireissä alkoi noin vuosi sitten. Halla-aholaiset ja MVniljakkaat ovat vahvassa liitossa.
Suuri johtaja Marco se Witt on tehnyt keskenäisen selkääntaputtelu- videohaastattelun Halla-ahosta vappuna.
Soini ja soinilaiset ovat olleet juonessa mukana ajattelematta että heillä on vain välinearvo kun toimitaan bannonilaisen internationaalin ohjeilla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Nythän nähdään, ovatko suuryhtiöt lobanneet kokoomusta terveydenhuoltouudistuksen suhteen. Jos ovat, niin kokoomus ei siitä luovu pelkästään sen takia, että perussuomalaisten johtoon nousee henkilö, jota monet mustamaalaavat ja ymmärtävät tahallaan väärin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hitlerilläkin oli varmaan omat syvät syynsä vihata juutalaisia, mustalaisia, slaaveka ja muita ei- arjalaisia, eikä häntä ymmärretty väärin, vaan häntä päinvastoin ymmärrettiin ...... aika pitkälle ymmärrettiin ....... myös Suomessa ....... mutta ei sentään kaikkialla.

Hitler- kortin käytöstä sen verran että Hitleriä on syytä aina muistaa, kortti on pidettävä hihassa, aina saatavilla ja sitä on syytä myös käyttää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten kommenttisi alkuosa liittyy mestarin kritisoimiseen?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Siten, että en voi uskoa esimerkiksi Orpon tai muun kokoomusjohdon oikeasti luulevan, että Halla-aho haluaisi poliittisia vastustajiaan raiskattavan tai, että hän pitäisi Afrikan sarvesta kotoisin olevia ihmissaastoina. Kyllä he varmasti ymmärtävät, mitä Halla-aho oikeasti tarkoittaa, ja jos heidän motiivinsa soteuudistukseen tulee suuryritysten lobbauksesta, niin ei heillä sitten ole varaa riskeerata sitä poliittisten irtopisteiden kalasteluun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Halla-ahon muotoilut ovat tahallista hajoitusta. Ideologistaktista. Hän onnistuu jopa hajoittamaan persupuolueen. Kyllä kunnon porvari haistaa hajoituksen. Sote tai ei. Vaikka Orpoa mehiläislobbarit painostaa niin painostaa myös porvariaate.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Normi persukommentti vika on aina muissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siksipä Turkkilakin on estänyt debatin persujen valtamediassa. Vika on kuitenkin aina ulkopuolella. Miksi siis keskustella puolueen sisällä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jaa, ainakin minä näen vikaa myös Soinissa sekä Halla-ahossa. Itsessäni en sentään näe vikaa puolueen hajoamiseen (-;

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Rkp:lle riittää Vaasan keskussairaalan päivystyssupistusten ja kristillisdemokraateille alkoholilain uudistusten torppaaminen. Tätä Sipilä nyt yrittää, uskokaa pois.

Maahanmuuttovastaisuus taitaa olla vastatuulessa nyt laajemminkin. Marine Le Penin kannattajat ilkkuivat, että eihän Macronilla ole edes puoluetta, nyt Macronilla on 32,32 % äänistä ja LePenillä 13%.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi riittäisi, kun tarjotaan tuhannen taalan paikkaa. Sipilällä on kaikki hävittävänään mutta Henrikssonilla ja Essayahilla pelkkää voitettavaa. Silloin kannattaa tähdätä korkealle.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Samaan aikaan ensimmäinen perussuomalaisten kansanedustaja, Kari Kulmala, ilmeisestikin eroaa heidän ryhmästään:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko...

Saa nähdä kuinka moni seuraa häntä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

"On selvää, että Perussuomalaisten tuella nämä olisi saatu maaliin paljon kivuttoman ja vähemmin myötäilyin kuin nyt KD:n ja RKP:n kanssa."

Perussuomalaiset ovat siis lepsumpi ja heikompi hallituskumppani toiseksi suurimpana puolueena kuin kaksi eduskunnan pienintä puoluetta yhdessä. Ei ihme, että kannatus on romahtanut ja puolue hajalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Poliisikansanedustaja jättää puolueen.

Hän toteaa: "Olen päätttänyt erota Perussuomalaiset-puolueesta, koska se ei ole enää samanlainen kuin mihin olen alun perin liittynyt. "

Luulen, että moni perussuomalaisia äänestänyt kokee samoin, petetty olo.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706132200204538...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Me tullaan näkemään kun RKP ja KD siirtyvät vallankahvaan.

- mahdollinen pääomaverotus torpataan ja haudataan mariaanien hautaan. RKP:n kannattajille nykyinen lainsäädäntö sopii erinomaisesti (säätiöt ja suursijottajat eivät maksa osingoistaan veroja).
- varustamotukia lisätään, jotta rkp:n uskolliset rahoittajat ja kannattajat saavat valtion maksamat lisäosingot jotka kierrätetään säätiöiden kautta takaisin puolueen taskuun. Miksi muuten näitä valtion maksamia varustamotukia maksettaisiin (yllätys yllätys, saman verran varustamot sitten nostavat osinkoja).
- rkp lypsää kaikki mahdolliset kieliedut ja en ihmettelisi ollenkaan, jos tulevaisuudessa vain ruotsia äidinkielenään puhuvat saisivat opiskella yliopistoissa. Tutustukaa kielisotien historiaan ja saatatte yllättyä.
- pienpanimot eivät saa lisäboostia lainsäädännöstä vaan KD torppaa koko alkoholilain uudistamisen. Varmasti nostavat kynnyskysymykseksi kun kerran pääsevät vaikuttamaan.

Tämä on Soinille painajainen. Koko elämäntyö tuhottiin hetkessä ja päästettiin nämä takiaispuolueet sotkemaan asioita.

RKP:lle ei merkitse mikään muu kuin kohtuuttomat kieliedut (korkeakoulukiintiöt, omat koulukiinteistöt ja varuskunnat kustannuksista välittämättä) ja KD:n politiikka vaatisi pikaisen päivityspaketin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joku varuskunnan sijainti ei kuule paljon paina vaikka sillä hurrivihaisille on tunnearvoa. Maassa pitää olla toimiva hallitus. Vakaus ennen kaikkea.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kyllä se kuule painaa. Juttele itä-suomalaisten kansanedustajine kanssa kontionrannan kohtalosta. Meni paljon työpaikkoja kielipoliittiisista syistä.

Tosin turha selittää ihmiselle jolla ei ole minkäänlaista kokonaisuuden hahmotyskykyä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jaa, saattaa olla että Soinin uusi puolue onkin se tuleva hallituskumppani. Kaikki persujen vanhat ministerit ovat lähtijöissä mukana. Arvasin että persujen eduskuntaryhmä hajoaa, mutta yllättävän äkkiä se kävi. Soinin suunnitelma B taisi olla valmiina jos Jyväskylän hallankaappauksessa.

https://yle.fi/uutiset/3-9666763

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Näin se kävi, merkit oli jo näkyvissä. 20/17. Pitäisikö laittaa lotto vetämään :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset