Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Turha lätinä pois

Perussuomalaisten äänimäärä putosi 81000 äänellä verrattuna kuntavaaleihin 2012. Se on 26 prosenttia laskua äänimäärällä mitattuna. Kannatus on nyt 8,8%, kun se viimeksi 2012 oli 12,3%.

Jos diabeetikon lääkekulut nousee 550 euroa tänä vuonna niin vaikea on sitä pitää hyvänä saavutuksena. Samalla korotettiin ajoneuvo- ja polttoaineveroa. Kepun ja Kokoomuksen myötäilyllä on hintansa.  

Perussuomalaiset suuntaviivat pitää piirtää selkeästi ja tietää kenen etuja ajaa. Nyt se hämärtyi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja vielä kun vastustetaan taksien ja apteekkien vapauttamista kilpailulle ja vastustetaan kaikenlaisilla höpöjutuilla höystettynä tuulivoimaa ja kaiken kukkuraksi vastustettiin todella oikeaa ja konkreettista esitystä autoveron poistamiseksi, niin siinä syitä kannatuksen laskulle. Ja kaiken kukkuraksi tuetaan saastuttavaa kallista turvetuotantoa... niin siinäpä se....

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Perusuomalaiset ovat olleet hallituksessa vain siellä olemisen vuoksi. Omia tavoitteita puolueella ei ole ollut. Sitä lähdettiin herrojen kanssa marjaan. Kävi vanhanaikaisesti. Herrat veivät sekä marjat että tuokkoset.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hallitusohjelmassa on paljon hyvää isänmaan parhaaksi ja hallitusohjelma on kolmen kompromissi. Perussuomalaiset ovat vahvasti vaikuttaneet mm Yle-veron poistamiseen pienituloisilta ja moneen muuhun peinituloisen kannalta myönteiseen asiaan. Kyllä niitä hyviäkin töitä löytyy, kun vaan rehellisesti ne tunnustetaan...

Pekka Iiskonmaki

Persut on ollut aivan liikaa Soinin henkilökohtaisesten mielipiteiden vankina.

Soini teki oikean johtopäätöksen puoleen kannalta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Populistipuolueita nimitetään myös protestipuolueiksi. Sitä nimitystä käytettiin eniten ammoisesta SMP:stä jo 70-luvun alussa, kun se sai oman jytkynsä.

Protestille on luonteenominaista kerta isku. Yhden kerran protestoidaan ja näytetään, sitten siirrytään taas asialinjalle, koska harvat mieltävät protestoinnin jatkuvaksi asiaintilaksi.

Olettaisin, että tuollainen kahdeksan prosentin kannatus on aika luonteenomainen taso "pienen ihmisen porvarilliselle" puolueelle. Jos soinilaisuus saisi jatkaa, niin tuollainen "vassaritasoa" oleva puolue siitä jäisi jäljelle pitkäksi aikaa.

Jos puolestaan halla-aholaiset saavat vallan, tuo kahdeksan prosentin vakiokannatus poistuisi ja tilalle saattaisi tulla melkein yhtä suuri kertaluontoinen protestikannatus niiltä, jotka kiihkeästi pelkäävät ulkomaaneläviä Suomessa. Tuollainen protesti kuitenkin hiipuisi sitten pois ja puolueesta ei jäisi pitemmän päälle juuri mitään.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

http://yle.fi/uutiset/3-9559474

Hallitus voi myhäillä tyytyväisyyttään koska talous kasvaa kohisten. Eduskuntavaalit ovat kahden vuoden päästä ja silloin eletään nousukauden huipulla. On helppo ennustaa, että hallituspuolueet keräävät valtavan kannatuksen.

Oppositio juhli kuntavaaleissa mutta tuskin enää 2019.

Pekka Iiskonmaki

#6
Ei se vielä mitään kohinaa ole.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Milloinkas suomalaiset koskaan olisivat tiedostaneet, että täällä hyvin menee? Ei hallitusta ikinä kiitellä hyvästä työstä kansan syvien rivien keskuudessa.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Tuo diabeetikon tilanne on pientä sen rinnalla mitä ehkä on tulossa jos saatte tahtonne läpi. Mahdollinen tuleva puheenjohtajanne Jussi Halla-Aho esittää tässä käsittääkseni kuntien valtionosuusjärjestelmästä luopumista.
Kukin kunta tulkoon toimeen omillaan ja ainahan voi muuttaa pois. Tämäkö viestinne Kehä kolmosen ulkopuolelle jatkossa.
http://www4.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdok...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllähän se siltä todellakin on vaikuttanut, että verensokerit ovat olleet sekaisin Perussuomalaisten puoluejohdossa ja ministeriautoissa.

Silmissä on hämärtynyt, mutta vauhtia on vaan lisätty ja ajettu yli omien kannattajien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset