Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Maassa maan tavalla

Vasemmistoliiton ehdokkaat vetävät mutkat suoriksi (KSML 6.2.) Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikasta Suomen kuntapolitiikkaan.

Tämä on harhaanjohtavaa, sillä Suomen perustuslaki määrittelee selvästi mm. rajoituksia ulkomaalaisten maassa olemisessa ja maahan tulemiseen. Perustuslain 9 § ja liikkumisvapaus: Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

On huomioitava, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut jää Suomeen eikä suostu Suomen ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n järjestämään vapaaehtoiseen paluuseen kotimaahansa, hän on laittomasti maassa. Näin toteaa sisäministeri Paula Risikko.

Lisäksi perustuslain toisessa luvussa sanotaan, että lähes kaikki perusoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille. Poikkeuksena on liikkumisvapaus, joka on Suomen kansalaisilla laajempi kuin ulkomaalaisilla. Ulkomaalaisen maahan saapumista voidaan rajoittaa, kun taas Suomen kansalaisilla on aina oikeus saapua maahan.

Näissä edellä olevissa rajoissa voidaan siis toimia ulkomaalaisten kohdalla Suomessa.

Trump-huumassa olisi pidettävä pää kylmänä eikä antaa tunteille valtaa. Kaikki sujuu hyvin, kun edetään lakien mukaan niin meillä kuin muuallakin.

(Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalainen-lehdessä tänään: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Maassa-maan-tavalla/926182 )

(Vasemmiston ehdokkaiden kirjoitus: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Kuntapolitiikalla-globaalia-ihmisten-politiikkaa/925133 )

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Pelkkä maassaoleskelu ei ole laitonta, joten paperittomat eivät pelkästään oleskelemalla Suomessa riko mitään lakia. Tilanne on toinen jos heidät on päätetty käännyttää tai karkottaa.

Laittomista maassaolijoista puhuminen on nykyisen hallituksen keksimää uuskieltä.

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/gl...

http://www.paperittomat.fi/?page_id=358

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Jos sisäministeri sanoo, että he ovat laittomasti maassa niin kyllä häntä uskoisin. Sisäministerin haastattelu: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005045332.html

Asian voi tarkistaa myös Suomen perustuslain tekstistä.

Nyt ei siis puhuta paperittomista vaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Sisäministeri voi sanoa voivansa muuttaa lyijyn kullaksi, mutta ei minun silti tarvitse uskoa häntä. Perustuslaki toteaa maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella olevan oikeus liikkua maassa vapaasti, mutta se ei ota kantaa siihen milloin oleskelu on laitonta.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat myös paperittomia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #3

Voit uskoa minun puolestani mihin haluat. Näin se vaan menee mitä kirjoitin ja Risikko sanoo.

Risikko myös tekee eron paperittomien ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneineiden välillä ja jälkimmäiset ovat laittomasti maassa. Heidän liikkumistaan voidaan myös rajoittaa perustuslain pohjalta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #4

Paperittomat ovat esimerkiksi turisteja? Just joo. Tässä on kysymys siitä, että ministerit ovat päättäneet paperittomien olevan laittomia. Vaikka he eivät mitään lakia rikkoisi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #5

"Jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut jää Suomeen eikä suostu Suomen ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n järjestämään vapaaehtoiseen paluuseen kotimaahansa, hän on laittomasti maassa".

Kyse on lain rikkomisesta, kun kieltäytyy poistumasta maasta lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #6

Kiiruusti nyt lakia tekemään EU ja YK lakeja vastaan.
Onhan lakiministeri persujen oma ministeri.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Miksi paperittomia ei laiteta koraanikouluun jossa voisivat opiskella islamia ja tätä kautta heidän muodostama turvallisuusuhka vähenisi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset