Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Vaalilupaukseni toimia perusarvojen puolesta

Perussuomalainen arvomaailma perustuu ihmisyyteen. Poliittiset ratkaisut tulee tehdä ihmisen ollessa päätöksenteon keskiössä. Byrokratia on minulle vieras käsite.

Perussuomalainen-nimi tulee suomalaisista juurista ja kulttuurista. Aiempien sukupolvien työ on minulle arvokasta ja kunnioitan sitä. Itsenäisyyttä ja omaa päätäntävaltaa tulee puolustaa.

Populismi on kansanvaltaa. Se perustuu demokraattiseen lähtökohtaan. Kaikilla ihmisillä on oltava mahdollisuus vaikuttaa ja jokainen ääni on yhtä tärkeä.

Jos tulen valituksi niin en lupaa enempää tai vähempää kuin olla ihminen ihmiselle – arvojeni mukaisesti edelleenkin.

(Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalainen - lehdessä 28.1.2017. http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Lupaan-olla-ihminen-ihmiselle/919567

Aiempi kirjoitukseni perusarvoista alla.

Perusarvojen puolesta

Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja henkinen kasvu. Inhimillisyys on keskeinen teema ja sen ympärille rakentuu kaikki muu.

Vaikeina aikoina perusarvot luo turvaa ja auttaa kestämään pahimman yli. Toisen huomioon ottaminen luo vuorovaikutusta ja liittää meidät yhteiskuntaan. Näin jokainen meistä tuntee olevansa arvokas. Tätä arvokkuutta ei mitata rahalla tai oppiarvolla vaan lähimmäisen rakkaudella. Kaikki alkaa pienistä teoista, joita voivat olla tervehtiminen tai hymy.

Rakkaus isänmaahan on kunnioitusta aikaisempien sukupolvien työlle ja taistelulle. Tämän perinnön vaaliminen on osa meidänkin työtä. Se, millainen jalanjälki meistä jää on riippuvainen tämän päiväisistä teoistamme. Elämä on arjen valintoja ja oikealla arvopohjalla ne tuottavat sitä samaa hyvää mistä mekin olemme saaneet nauttia. Suomessa on hyvä elää ja rakentaa tätä maata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Perusarvot? Maahanmuutto?

Me "toisenluokan" kansalaiset! Ihan oikein .Tais osua omaan nilkkaan Trumpista vouhkaajille.

Helsingin Sanomien mukaan
- kielto koskee myös tuhansia Suomessa asuvia ihmisiä. Suomessa asuu yli 11 000 henkilöä, joilla on Suomen kansalaisuuden ohella myös
- maahantulokiellon kohteena olevan maan kansalaisuus. (kaksoiskansallisuus)

"Sivistysvaltio" USA?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Nyt valitaan kuntapäättäjiä. Avaus ei tällä kertaa liittynyt Trumppiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ratsastaako jotkut PS kuntavaaleihin maahanmuuttovastaisuudella,vaaliehdokkaana?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jarmo Nahkamäki,
toteat:"Populismi on kansanvaltaa."

Tätä on populismi Wikipedian mukaan:
"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ”todellista kansaa” ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan. Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen. Populismi esiintyy mielellään uutena voimana kaikkia vanhoja, rappeutuneita puolueita vastaan, mutta arvoiltaan se on yleensä konservatiivista ja johtajakeskeistä."

Onko tuo sitten sitä ihmisyyden korostamista, se on sitten kunkin harkittavissa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tätä on populismi Perussuomalaisten mukaan: Perussuomalaiset kannattavat populistista eli kansan suosioon perustuvaa demokratiakäsitystä elitistisen eli byrokraattisen demokratiakäsityksen sijaan. Populistisen demokratiakäsityksen mukaan kansalaiset haluavat valita edustajikseen henkilöitä, joiden kanssa heillä on asioista samat näkemykset tai mielipiteet ja jotka kykenevät yhdistämään kansaa erilaisten eturyhmäpyrkimysten paineessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eli valehtelee kansalle? Eikä kerro tosiasiota miten eduskunnassa /kuntatasolla päätökset tehdään .

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #6

Asioista ei tarvitse valehdella. Niistä voi kertoa rehellisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Myöskin puolueen sisälläkö ?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #15

En tiedä mihin viittaat. Epäselvyydet ratkotaan lakituvassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sinällään on veikeää nykyisessä vaihtehtoisista faktoista puhuvassa maailmassa, että perussuomalaisset on määritellyt populismin itselleen sopivalla tavalla jättäen siitä pois kaiken negatiivisen. Mikäpäs siinä, käyhän se näinkin. Harvempi vaan lukee teidän määritelmiänne asiasta, jolloin puhumme joskus osittain eri käsitteestä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #8

Populismi on syypää kaikkeen. Kamalaa populismia. Brexit on populismia. Jos et pidä Euroopan Unionista olet populisti. Kotiäitien puolustaja on populisti. Kun et hyväksy homoliittoja, olet populisti.

Populisti pilaa kaiken. Tuo nurja populisti ei ole koko ajan huolissaan meriuposkuoriaisista . Valaanliha kelpaa populistin pöytään päivälliseksi.

Populismia käytetään tämä päivän poppamiehenä. Setä nappaa. Näkki tulee ja vie.

Populismin tutkimus ja tuntemus on Suomessa avuttomalla tasolla. Vanhojen monisteiden marinoimaa. Markku Jokisipilä on ainoa valopilkku. Toivottavasti tätä ei hänelle viaksi lueta.

Suomessa on sekä politiikan toimittajia että poliittisia toimittajia. Populismi on jakolinja. Ilmiö pitää kuvata ja ymmärtää. Mielipide ei vaadi kumpaakaan.

Populismista on luotu olkikoira, jonka kimppuun voi hyökätä ja kerätä nyökkyjien sympatiat. Vallankumous siinä jää tekemättä. Olisin kyllä kiinnostunut kuulemaan muutaman populismin määritelmän, omin sanoin kerrottuna, eikä erkkarailojen parasta ennen opetusmonisteista.

Sähköpostini on timo.soini@eduskunta.fi Kirjoita minulle populismista ennen kuin se vie talot ja tavarat, maailmanrauhan, hukuttaa Kiribatin saaten jäätikköjen sulamisen tuloksena.

Populisti on tämän ajan kansanvihollinen. Siitä vaan mukiloimaan, vaikka ei tiedetä mitä ja miksi. Olenko minä populisti? Oletko sinä populisti. Ollaanko yhdessä populisteja. Heinäsirkkaparvia odotellessa voi ulvoa populismin kamaluutta, tietämättä siitä mitään.

Soini 23.9.2016. Ploki - populismin ulvojat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Valitettavasti Timo Soini ei edusta minulle minkään sortin auktoriteettia, johon viittaamalla tulisi joku totuus esille.

Kirjoitin aikanaan tästä populismi-aiheesta blogin, kun perussuomalaiset ja kokoomus juhlivat Zyskowiczin heittoa Niinistöstä:

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #13

Wikipediaan voi myös kirjoittaa kuka tahansa melkein mitä tahansa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Tällä kertaa Perussuomalaisten määritelmä tuntuisi olevan lähempänä englanninkielisen Wikipedian näkemystä kuin suomenkielisen Wikipedian näkemys.

"Populism is a political style of action that mobilizes a large alienated element of a population against a government which is seen as controlled by an out-of-touch closed elite that acts on behalf of its own interests. The underlying ideology of Populists can be left, right, or middle. Its goal is to unite the uncorrupt and the unsophisticated (the 'little man') against the corrupt dominant elites (usually the orthodox politicians) and their camp followers (usually the rich and the intellectuals). It is guided by the belief that political and social goals are best achieved by the direct actions of the masses. Although it comes into being where mainstream political institutions fail to deliver, there is no identifiable economic or social set of conditions that give rise to it, and it is not confined to any particular social class.

Political parties and politicians often use the terms populist and populism as pejoratives against their opponents. Such a view sees populism as merely empathising with the public, (usually through rhetoric or unrealistic proposals) in order to increase appeal across the political spectrum (cf. demagogy).

Populism is most common in democratic nations. Political scientist Cas Mudde wrote that, "Many observers have noted that populism is inherent to representative democracy; after all, do populists not juxtapose 'the pure people' against 'the corrupt elite'?"

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Siinä tapauksessa perussuomalaiset voisivat vihdoin päättää onko populismi hyvästä vai pahasta. Kun he kilvan intoutuvat Zyscowiczin kanssa julistamaan Ville Niinistöä eduskunnan suurimmaksi populistiksi, niin onko se kritisointia vai kenties suurin kunnianosoitus, mitä perussuomalaisilta voi ihminen saada?

Vai onko populismi hyvä asia vain jos sitä tekevät he itse? Muiden on sitten huonoa..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #30

Perussuomalaiset varmaan tykönään päättävät, onko moinen harkinta tarpeen vai ei. Minun nähdäkseni ei. Populisimi kuulunee niihin asioihin, jotka eivät itsessään ole automaattisesti sen enempää hyviä kuin pahojakaan vaan ilmenemismuoto, käytännön tulokset ja mielipiteen esittäjän arvotkin ratkaisevat, kumpaan lokeroon mielipiteen esittäjä populismin kussakin tapauksessa asettaa. Taipumus jakaa asiat aina hyviin tai pahoihin viittaa dikotomiseksi ajatteluksi kutsuttuun vääristyneeseen ajattelutapaan. Siinä ajattelu käyttää itsen ja muiden luokittamisessa joko-tai -tyyppisiä äärimmäisiä vaihtoehtoja.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #31

Niin, juurihan tuossa blogisti kertoi, kuinka perussuomalaiseet ovat asian määritelleet. Ja ovat katsoneet sen tarpeelliseksi tehdä, joten pitäisivät sitten linjansa. Me olemme populisteja, Ville Niinistö on populisti, oppositio on populistinen... Saman käsitteen käyttö sekä ylpeilyn että kritiikin aiheena on varsin sekavaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näinkö perussuomalaiset toteuttaa näitä arvojaan?
"Perussuomalaisten työntekijälle annettiin ylimääräinen rahapalkkio hänen saatuaan sakkotuomion viestintäsalaisuuden loukkauksesta."

Iltalehti tänään:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701282200060948...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Uskotko kaiken mitä Iltalehti kirjoittaa? Minä en.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerrohan sitten totuus asiasta, jos sisäpiirissä olevana tiedät paremmin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä ne persutkin uskoo.
Heti kun IL haukkuu demareita ja kun PS on "Jytky" tulossa ja
galluppi näyttää + ohi sdp ja vihr.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Eikös siellä lukenut puoluehallituksen perustelut palkkion maksamiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nahkamäki, miksi puoluehallituksenpuheenjohtaja jättää ainakin osan yhdistyslainmääräysten vastaisesti allakirjittamatta ?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

En tunne asiaa. Epäselvyydet ratkotaan lakituvassa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuuluuko Nahkamäen perusarvoihin se, että kielletään hukkuvien ihmisten pelastaminen?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701282200061517...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eikö tuo sitten ole sitä sinun ihmisyyteen pohjautuvaa perussuomalaista arvoa? Suomessa meripelastusseuran huvikuunarit halutaan vain verolle, muualla kokonaan kiellettäväksi.

Ihmishenkien pelastaminen pitäisi kieltää tai ainakin hankaloittaa verottamalla, pthyi helvetti mitä arvoja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Tätä arvokkuutta ei mitata rahalla tai oppiarvolla vaan lähimmäisen rakkaudella. Kaikki alkaa pienistä teoista,

Perintöveron ja lahjaveron poistaminen n.170 milj/v Maatiloilta ja pörssiyritysten perillisiltä?

Sitäkö aukkoako verokirstusta nyt paikataan näillä:

PS on alkanut nauttia veronmaksajien taskuilla käymisestä!

"Työväen-koko kansanpuolue" vauhdissa.
-Ei riittänyt moottoripyörä- ja vene vero persuille

Soini suuntaisi verot kesämökkipaikkakunnalle lomakausina: "Monille ei tuottaisi vaikeuksia maksaa satasta tai kahta vuodessa vapaaehtoisesti"
ILTALEHTI.FI

Jopa 300 000 mökkiläisen kiinteistövero nousee
Vapaa-ajanrakennuksen vero kasvaa jopa 40 prosenttia.
Vakituisten asuntojen kiinteistövero nousee vasta vuonna 2017.
HS

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vuosina 2009-2015 velkaannuttiin 37 mrd. Se on sitten toinen vaihtoehto.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja VM virkamiesten mukaan velka on -19 124 Mrd.

Joten Vanhasen II,Kataisen ,Sipilän velat on suht koht saman verran.
Velka kertautuu ajan myötä kun velka lähti-08-10 otetuista lainoista.
Psst.Eikä se nyt 5mrd velasta-15 vieläkään ole PS propandasta huolimatta 100 Mrd.
Vaikka Vanhasen perintö oli 80mrd Urpilaiselle.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Hieno kirjoitus. Inhimillisyys kaikkia maailman hädänalaisia kohtaan on tärkeä arvo ja tavoite.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onnea presidentinvaaleihin !

Noin hienoilla lupauksilla ei kannata mennä ryvettämään itseään kunnanvaltuustoon.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Pidetään mielessä :-) Kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset