Liikkumisella on perustuslain suoja

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio pohtii päivän Keskisuomalaisessa sivulla 12 esillä ollutta autoilijoiden kilometriseurantajärjestelmää yksilön suojan näkökulmasta. Hän tuo esille sen, että liikkumisvapaus on Suomessa suojattu perustuslailla. Siksi hän pitää ongelmallisena liikkumisen reaaliaikaista seurantaa. Hänen mukaansa autoihin asennettava seurantalaite ei ole suoraan verrattavissa kännykkään. Lisäksi hän ottaa esille EU-lainsäädännön, joka voi tulla myös esteeksi tällaiselle seurannalle.

On hyvä, että asioita selvitetään, mutta huonoa se, että näinkin keskeneräistä asiaa yleensäkin tuoda julkisuuteen LVM:stä. Kansalaisten kannalta tietoturva on keskeisiä kysymyksiä ja siksi sen ympärillä näyttää nousevan kohu toisensa jälkeen. Autoilijana toivon ettei seurantajärjestelmään mennä vaan veronkanto tapahtuisi entiseen malliin. Tosin, sitä voitaisiin vieläkin keventää.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu