Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Talous kasvaa - suunta on muuttunut

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi uudenvuodentervehdyksessään, että Suomen talouskasvu ylittää tänä vuonna kaikki ennusteet. Suomen suunta on hänen mukaansa näiltä osin muuttunut. - Maamme talous supistui käytännössä koko edellisen vaalikauden ja työttömyys lisääntyi. Nyt olemme vihdoin tilanteessa, jossa talous kasvaa, yhä useampi työtön on saanut työpaikan ja ihmisten luottamus ja usko tulevaisuuteen vahvistuu, Sipilä kertoo. STT.

Sipilän lausuntoon voi yhtyä. Tulosta alkaa syntyä, kun hallitus puhaltaa yhteen hiileen. Toista oli viime kaudella, kun hallitus jopa äänesti omia esityksiään vastaan. Tästä on hyvä lähteä luottavaisena uuteen vuoteen 2017. Meillä on hyvä pääministeri ja hallitus, kiitos Perussuomalaisten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei talous pelkillä positiivisilla puheilla kasva, tarvitaan tekojakin. Veronkorotukset ja ostovoiman leikkaukset heikentää taloutta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Menotalouden leikkaukset ovat välttämättömiä budjetin tasapainottamiseksi. Sen alijäämä on vieläkin noin 6 mrd. euroa.

Kiky-sopimus on merkittävä tekijä talouden kasvussa, saadaan kilpailukyky takaisin. Tekojakin on siis tehty.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Lokakuun vienti jäi 5% edellisvuoden vastaavasta....niin kyllä sitä kasvua on lainanoton puolella.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Suomen BKT:n ennustetaan kasvavan 1,6 % v. 2016, 0,9 % v. 2017 ja 1,0 % v. 2018.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuten ekonomistit ovat todenneet, kunnia tästä hiljalleen alkavasta talouden kasvusta kuuluu Kataisen hallitukselle. Kikyn vaikutukset näkyvät vasta viiveellä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vuosina 2009-2015 valtio- ja kuntatalous velkaantui 35 mrd. euroa. Se kunnia heille kuuluu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kai Sipilä ole kieltänytkään Kataisen hallituksen toimenpiteiden myönteistä vaikutusta. Hän ymmärtää erinomaisen hyvin, että talous ei käänny hetkessä.

Myönteisyys on aina hyvä asia. Toisaalta toivoisin, että hallitus kuitenkin sisäisesti miettisi myös sitä vaihtoehtoa, että myönteinen kehitys ei jostain syystä toteudukaan. Eihän Sipilä paukutellut henkseleitään silloinkaan, kun Keskustan kannatus näytti 26% lukemia. Vaan totesi vain, että työntekoa on jatkettava. Toivottavasti sama asenne jatkuu.

Ja tosiaan, Nahkamäen tapaan, näen, että hallituksen voima on yhtenäisyydessä. Sekä onnistumiset että epäonnistumiset ovat yhteisiä ja ratkaisujen (ei syyllisten) haku yhteistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset