Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Putin ja Trump nokittelevat

Putin totesi torstaina, että maan ydinaseistusta pitää vahvistaa. Putinin mukaan Venäjän pitää varmistaa, että sen ydinohjukset pystyvät läpäisemään kaikenlaiset ohjuspuolustusjärjestelmät. YLE:  http://yle.fi/uutiset/3-9368630

Trump vastasi twiitissään samana päivänä, että Yhdysvaltojen on panostettava ydinaseisiin (kunnes maailma tulee järkiinsä). YLE: http://yle.fi/uutiset/3-9370203

Putin kiirehti vastaamaan Financial Timen mukaan, että Trumpin twiitti ei ollut suunnattu Venäjälle. Talouselämä: http://www.talouselama.fi/uutiset/putin-trump-ei-suunnannut-ydinasekommenttia-venajalle-6610419

Niin tai näin Trump vastasi ns. samalla mitalla. Suurvaltapolitiikan aika ei ole ohi. Näin se tuntuu täältä kotisohvaltakin. Eikö kuitenkaan menneistä ole opittu, sillä Neuvostoliitto luhistui asevarustelukilpaan Yhdysvaltojen kanssa - Reagan ja tähtiensota.

Onko uusi varustelukierre alkamassa?

Rauhaisaa Joulua vaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos Yhdysvallat laittaisi asevarustelussa kakkosvaihteen päälle, niin Venäjä tipahtaisi kuin eno veneestä, aivan kuten Neuvostoliitolle kävi 80-luvulla.

Saatte vapaasti haukkua sotahulluksi, mutta itse tekisin Yhdysvaltain presidenttinä juuri niin. Nostaisin USA:n puolustusbudjetin nykyisestä 650 miljardista dollarista biljoonaan. Kun Venäjän puolustusbudjetti on nykyisin virallisesti noin 60 miljardia dollaria, eli noin 4-5% BKT:stä (todellisuudessa osuus lienee paljon enemmän, koska vain osa Venäjän sotilasmenoista näkyy budjetissa), niin vastatakseen Putinin täytyisi jopa kolmin-nelinkertaistaa sotilasmenot. Silloin jo suunnilleen neljännes Venäjän BKT:stä menisi varusteluun (Pohjois-Korean sotilasmenojen arvellaan olevan noin 25% BKT:stä). Talous romahtaisi ja sen myötä Putinin hallinnon pyrkimykset palauttaa Venäjän menetetty valta-asema. Yhdysvallat näyttäisi Venäjälle sen paikan ja Itä-Eurooppa ja sen mukana Suomi saisi taas hengähtää muutaman vuosikymmenenen.

Ai niin, rauhallista joulua :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti Trumpin viesti ei ollutkaan nokittelua Putinille, vaan tietynlaista myötäilyä. Sen verran hyviä kamuja tuntuvat olevan.

Tuosta aetelmasta ei siis synny uutta asevarustelukierrettä, ellei Pentagon ja CIA pysty jotenkin heivaamaan Trumppia katsomon puolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset