Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Poppamiehelle hoitoon?

Sote-uudistuksesta on päästy sopuun. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas voi valita hoitonsa kunnallisen-, yksityisen- tai kolmannen sektorin toimijan väliltä. Kaikille ovat kyllä tuttuja kunnanlääkärit ja yksityislääkärit, mutta mitä ovat kolmannen sektorin toimijat? Niiden sanotaan olevan rakenteeltaan osuuskuntia ja yhdistyksiä.

Ovatko ne nyt niitä poppaukkoja, jotka määräävät käärmeöljyä ja kopauttelevat talismaanilla polveen? Olisi mukava tietää enemmän tästä kolmannesta sektorista ja sen lääkäripalveluista. Ehkä nyt myös sähköyliherkät ja tuulivoimaloiden infraäänien uhrit saavat vaivoihinsa apua… Mene ja tiedä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minulla ei ole tietoa yhdestäkään kolmannen sektorin toimijasta. Eiköhän tuo lie sitä samaa tarjontaa, jota laitapuolen kulkija haki viinakaupasta. Hän kysyi myyjältä, että onko täältä pontikkaa satavana, kuten olen kuullut. Ei ole, myyjä vastasi. Kyllä se on huhua. No, sitä sitten pari pulloa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tein töitä Samfundet Folkhälsanille yli kymmenen vuotta. Silloin sillä käytännössä oma sairaala (Meltola), hoiti Karjaan perusterveydenhuollon, ja avohoitovastaanottoja siellä sun täällä, kaikki molemmilla kielillä. Joten kyllä meillä merkittäviä kolmannen sektorin toimijoitakin on.

Kaksikielistä sairaalahuumoria lepopäivän ratoksi: huonosti suomea osaava hoitajaoppilas kysyi potilaalta, jotta kuinka pitkä Teillä on?

Vastaus oli kuulemma se, että en ole mitannut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset