Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Uusi sairaala 421 milj. euroa

Jyväskylään on päätetty rakentaa uusi sairaala. Sen kustannusarvio on 333 miljoona euroa. Lisäksi päälle tulevat tietotekniikka ja laiteinvestoinnit 88 miljoonaa euroa. Yhteensä siis 421 miljoonaa euroa. Mistä rahat? Ei hyvänen aika! Lääkärit, kun päättää niin ei tule kuin Sote-soppaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Alexius Manfelt

Jarmo hyvä, vastaus kysymykseesi maksajasta on hyvin yksinkertainen, alueen veronmaksajat sen maksavat. Päätös on tehty yksimielisesti sairaanhoitopiirin valtuustossa, eli fiksut persutkin tarvitsevat sairaalaa kuten muutkin alueen asukkaat..

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sairaudet joko hoidetaan tai sitten priorisoidaan, ja osa jätetään hoitamatta. Romaniassa Ceausescun aikana kiellettiin ambulansseja kuljettamasta yli 65-vuotiaita sairaalaan, esimerkki säästökuurista. Toistaiseksi muu, kuin lääketieteellinen priorisointi on Suomessa kielletty, pitäisikö mielestäsi siihen mennä? Sitten sairaaloita voitaisiin vähentää nopeutetusti.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Viimeksi olit huolissasi Pisararadan rahoituksesta. Sinun mielestäsi se maksetaan yksityisautoilijoiden rahapussista. Ehkä se teidän uuden sairaalan kustannukset veloitetaan myös autoilijoilta.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Minä vaan ihmettelen miten hel#etesti tuokin projekti maksaa!
Suomessa kauhisteltiin Sotsin olympialaisten rakentamisien hintaa (ja mahd. korruptiota) mutta näköjään osataan sitä Suomeksakin...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Opposition asema on siitä herkullinen että voidaan kritisoida sairaalan rakentamista tai rakentamatta jättämistä. Käyttää tai jättää käyttämättä veronmaksajien ja/tai yksityisten sijoittajien rahoja.

Markku Laaksonen

Sairaala maksaa, veronmaksajat maksavat. Huonoa on jos rakennetaan, samoin jos ei, tehdään niin tai näin, aina väärinpäin
Oppositiosta on helppo huudella mistä vaan.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

No ainakin se työllistää, niinku se ytinvoimala ja ööö talvivaara.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset