Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Perussuomalaisilta epäluottamuslause kriisirahastoista

Perussuomalaiset ei hyväksy tapaa, jolla hallitus esittää Suomen osallistuvan euroalueen yhteisvastuulliseen kriisinratkaisurahastoon. Hallitus on puolueen mukaan jättänyt väliin kriisirahaston kokoluokan vaatiman parlamentaarisen käsittelyn. Perussuomalaiset esittävät hallitukselle epäluottamuslausetta. Suomen osuus suunniteltuun 55 miljardin euron kriisirahastoon on 1,2 miljardia, mutta osuus voi perussuomalaisten mukaan nousta vielä selvästi. Hallituksen luottamuksesta on määrä äänestää perjantaina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä yhteisvastuuta. Jälleen kerran luodaan mekanismi jolla yhden virheet maksatetaan koko porukalla. Suomalaiset voivat kantaa vastuunsa suomalaisesta pankkijärjestelmästä, mutta se ei ole hyväksyttävää, että suomalaiset kantavat vastuuta esim. ranskalaisten, italialaisten tai kreikkalaisten pankkijärjestelmistä. Perussuomalaisten mielestä olisi ollut toivottavaa, että jokaisella EU-maalla on oma pankkikriisien ratkaisumekanismi." Kaj Turunen (ps).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuossa rahaston perustamisessa on mielenkiintoinen yksityiskohta EU:n erilaisten rahareikien löytymisessä jäsenmaille. Nimittäin ensimmäisen kerran taidettiin EU:n parlamentissa tehdä kysymys saksalaisen (?) mepin voimin mahdollisesta kriisirahaston perustamisesta jo vuonna 2002 syyskuussa. Tuolloin oli Saksassa, Itävallassa ja Tsekissä suuret tulvat ja vahingot melkoiset.
On siis kestänyt yli 10 vuotta kun asiaan palataan uudelleen eteläisten jösenmaiden kokemien tulvien takia.

Mielestäni kovin helposti EU:ssa suunnataan katseet noiden eteläisten maiden luonnonvoimien tuhoihin. Kyllä mielestäni jokaisen jäsenmaan tulee ensisijassa itse huolehtia ennakoivasti toimet estää mahdollisuuksien mukaan tulvien aiheuttamat suurenluokan vahingot. Kukahan sitten määritteleekään tulvien ja muiden katastrofien mittaluokat vainkojen määrällä? Ettei vain olisi pukki kaalimaan vartijana tässäkin rahaston määrärahojen käytössä?

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...
Ja tuohon saatiin vastaus jo hetimmiten helmikuussa 2003.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers....

YLE näyttää uutisoineen jo elokuussa 2002 kyseisestä rahaston perustamisesta, jonka suuruudeksi arveltiin jopa 500 - 1000 mrd euroa. Valtavan suuri rahasto, josta Suomen osuus lakien n. 2 %:n tasolla olisi 10 - 20 mrd euroa. Kirjoituksessa mainittu Suomen osuus 55 mrd rahastosta on mainittu 1,2 mrd euroa.

Suoraa lainausta YLEn kirjoituksesta, "Rahastossa olisi esityksen mukaan 500 - 1000 miljardia euroa. Siitä voitaisiin myöntää avustusta luonnon-, teknologia- ja ympäristökatastrofeista kärsineille alueille.

Komission puheenjohtajan Romano Prodin mukaan rahasto voitaisiin perustaa EU:n budjetissa olevilla säästöillä. Hän sanoo, että katastrofiapuun voisi löytyä jo tänä vuonna 500 miljoonaa euroa."

http://yle.fi/uutiset/eulle_oma_katastrofirahasto/...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

EU:n solidarisuusrahaston kautta on maksettu vuosina 2007 - 2013 vaihtelevasti eteläisille maille, Saksalle ja UK:lle korvauksia luonnontuhoista todennäköisesti. Maksetut määrät ovat olleet rahaston kokoon nähden "maltilliset", joten herääkin kysymys miksi nyt tarvittaisiin noin massiivinen rahasto?

Yksi seikka joka kiinnitti omaa huomiotani on se että Italialle on maksettu suuria avustuksia. Lieneekö maan kokemista tulvista vai maanjäristyksistä. On uutisoitu että mafia olisi saanut osansa noista avustuksista. Pitäneekö paikkaansa?

http://ec.europa.eu/budget/figures/interactive/ind...

Edit; Blogikirjoituksessa lieneekin kyseessä pankkien kriisirahoitusta koskevasta uudesta rahastosta. Noita erilaisia rahastoja on jo niin paljon että mahtavatko komissaarit tietää mitä rahastoa milloinkin käytettän vai voidaanko tilapäisesti lainaten käyttää jotain rahastoa.

Pankkien kriisirahastoon kerätään maksut pankeilta, joten eiköhän sinne mene ne suomalaisten keräämät talletussuojarahaston varat.

http://www.finanssivalvonta.fi/fi/finanssiasiakas/...

http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Finanssiasiakas/...

http://www.finanssivalvonta.fi/fi/finanssiasiakas/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset