Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Piikki kirkosta eroamisissa

Kirkosta erosi eilen perjantaina klo. 13 jälkeen 2612 henkilöä Eroakirkosta-verkkopalvelun kautta. Yleisin syy eroamiselle oli palautteen perusteella Arkkipiispa Kari Mäkisen homomyönteiset lausunnot. Tavallisena päivänä eroja on 150-200 kappaletta. Eilen myös hyväksyttiin eduskunnassa avioliittolain muutos. Nähtäväksi jää milloin ensimmäinen homopari vihitään kirkossa. Toivottavasti tämä tapahtuu mahdollisimman pian. Lähde: Yle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Niin, koskahan laki astuu voimaan. Eroan itsekin kirkosta, kuten sanottu, vietetään Saksan bordelleissakin siveellisempää elämää kuin Suomen evl kirkossa nykyään :) Vaikka varsinaisesti en ole ollut niin uskovainen niin se malli jonka opin nuorempana on säilynyt mielessäni ja kynnys on nyt ylitetty.

Anne Lindell

Oln eronnut jo pari vuotta sitten kirkosta .. ja ihan syystä.Suomen Ev. Lut. Kirkko ole enää kristillinen kirkko, vaan joku muu kirkko, esim. ”Myöhempien Aikojen Ajanvirtausten Populisti Kirkko”.

Mm. myös tästä kirjoitin 25.11.-14 täällä ”Usarissa” (Lukekaa yli 106 komenttia myös, linkki alla). Kirjoituksessani on myös linkki kohuttuun Massachusettin viedeoon, ja David Wilkesonin profetiaan (sivut 46 ja 47 kopioitu scannerilla). Tuo profetia homoista sopii juuri tähän päivään ... eli se on valitettavasti toteutunut Massachusettissa ja monessa mussa valtiossa (Esim. Hollanti, Norja, Ruotsi ...) ja on vaarassa toteutua meillä Suomessa, jos suurivaliokunta hyväksyy lain, jos hallitusta ei kaadeta sitä ennen. http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Ihmisiä eroaa kirkosta nyt kahdesta syystä. Monet eivät viihdy niin ahdasmielisessä seurassa. Toiset taas heittäytyvät arkkipiispaakin puhdasoppisemmaksi ja eroavat siksi, että pitäisi siirtyä vähän lähemmäksi nykyaikaa.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

450 eronnut jo tänään. Eroan heti kirkosta kun laki astuu voimaan

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta: parasta mitä voisi tapahtua, olisi, että kaikki eroaisivat kirkosta ja tulen iloitsemaan jokaisesta eronneesta. Jättäkää koko paska. Jumala ei ole kirkossa. Eikä varsinkaan tämän päivän Suomen ev.-lut. kirkossa. Minä erosin jo silloin, kun kirkko julkaisi EU: tukevan kantansa. Olisi pitänyt erota jo kauan sitten, kun alkoi käydä harvinaisen selväksi, että kirkon johtoa kiinnostaa enemmän valtaapitävien nuoleskelu ja trendikkäänä esiintyminen, kuin vähäosaisten puolustaminen ja Kristuksen seuraaminen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kirkegaard sanoi jotenkin seuraavasti: kristinuskon pahin vihollinen on kirkko.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Raamatun homokäsitys on epäonnistunut. Se pitäisi päivittää.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Erosin useampi vuosi sitten, erotkaa vaan. Mitä pienemmäksi ev lut menee, sitä varmemmin valtion ja kirkon käskynkkä loppuu. Mikä on just oikein.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tarpeeksi moni kun eroaa, niin ne keksii kirkkoveron YLE veron tapaan ?? Siellä eduskunnassa sekin voidaan päättää lailla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jotenkin tuntuu omituiselta, että poliitikkojen tekemisten takia ihmiset eroavat kirkosta. Logiikka asioiden suhteen tuntuu olevan hukassa.

En ole itsekään kirkon jäsen, mutta jotenkin sääliksi käy tuo kirkon sijaiskärsijäksi joutuminen. Toki se kertoo siitä, ettei ihmisillä ole oikeaa tarvetta seurakunnan jäsenyydelle ja jäsenmaksu on turhan kallis.

Siitä huolimatta olisi fiksua, että eron syynä olisi ihan oma motiivi, eikä jonkun politiikon antama lausunto.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tällä kertaa ei syy ollut poliitikoissa vaan arkkipiispassa joka halusi politikoida.

Veijalainen Anneli

Nämä ns. oikeaoppiset kristityt-mihin he kirkkoa tarvitsevat, kos
kapa kokevat olevansa jopa sen yläpuolella pyhyydessään?

Eikö kirkon tehtävä ole tukea meitä tavallisia ihmisiä huolimatta heidän ominaisuksistaan ( myös seksuaalinen suuntautuminen)- nähdä ihminen niiden takaa? Näin tekee Mäkinen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minustakin Mäkinen pyrkii juuri tähän.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Liittykää ortodoksikirkkoon jos ev lut on liian vapaamielinen, ei siellä ole edes naispappeja. Jos liian vapaa karsina ahdistaa...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Voiko siis hompot mennä kirkossakin naimisiin, vai oliko kyse vain maistraattivihkimisestä?
ps en ole ortodoksi, voisin kyllä olla jos olisin uskonnollisenpi immeinen

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Maistraatti. Toivomus oli henkilökohtainen mielipide.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suosittelen kirkosta eroamista lämpimästi kaikille, rahaakin säästyy :-)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kirkko ei olekaan persaukisille :-)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Vielä on kuitenkin matkaa siihen eroamispiikkiin, joka seurasi Päivi Räsäsen esiintymistä Ylen Homoillassa vuonna 2010. Silloin nimittäin netissä erosi alle viikossa 24 000 ihmistä ja päivän aikana 6773.

Juha Kuittinen
Veijalainen Anneli

Päivi Räsäsen kommenteiden vuoksi kirkosta erosi lähes kymmenkertainen määrä ihmisiä. Nyt, kun arkkipiispa Mäkinen puhuu myös meidän tavallisten ihmisten puolesta -kaikkine ominaisuuksinemme-hän noudattaa nimenomaan sitä kristinuskon sanomaa, jota Jeesuskin opetti. Jos kirkko kuuluisi vain "tosiuskovaisille", millainen kirkko se olisikaan ja mikä olisi sen sanoma muille kuin näille,jotka katsovat olevansa riittävän pyhiä kirkon jäseniksi?Tuntuu, kuin homous on suurempi synti kuin juuri mikään muu? Vai mitä ovat ne muut kriteerit, joiden perusteella ei ole mahdollista saada kirkon/Jumalan siunausta liitolleen?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Voisi tehdä hyvää teille suvaitsevaisuuden ja myötätuntoisuuden apostoleille katsoa vähän tarkemmin koko kuvaa arkkipiispa Mäkisen ja kirkon johdon kannoista noin yleensäkin. Teidän suvaitsevaisuutenne ja myötätuntonne vain tuntuu olevan kovin ahtaasti rajoitettu kohteissaan. Kirkon johto on ilmoittanut kirkon (joksi se on itsensä korottanut) tukevan EU:a. Siis organisaatiota, jonka olemassaolon ainoa tarkoitus on hyödyttää rahavallan ja kansain välisten suuryritysten etua, niiden riistäessä Euroopan maiden kansalaisilta rahat, sananvapauden, itsemääräämisoikeuden ja niinkuin nyt näyttää maalina olevan , oikeuden ihmisarvoiseen elämään.

Itse asiassa minusta koko kirkon johdon olisi erottava ja kaduttava säkissä ja tuhkassa sitä, että ovat hylänneet:
-Jumalan sanan (jota heidän pitäisi kunnioittaa ja pitää esillä).
-Kristuksen esimerkin (jakaa omastaan. eivät jaa edes siitä, mitä on kirkolle annettu).
-köyhät ja heikommassa asemassa olevat (kuten esim. työttömät ja omaishoitajat).
-seurakuntalaiset ( jotka kirkon johdon halveksunnan satuttamina tekevät joukkopakoa kirkosta).

http://www.adressit.com/kari_makisen_erottava

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset