Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kokoomuksen kannatus on romahtanut

Kokoomuksen kannatus on enää 17,4%. Tämä ilmenee tuoreesta Helsingin Sanomien kannatusmittauksesta. Puolueiden kannatus HS-gallupissa: Keskusta 24,5% Kokoomus 17,4% Sdp 16,4% Perussuomalaiset 16,2% Vihreät 8,3% Vasemmistoliitto 8,0% Rkp 4,3% Kristillisdemokraatit 3,6% Muut 1,3%. On selvää, että Stubbin pääministeriys vaikuttaa nyt tulokseen. Ei tätä maata twitteristä käsin johdeta. Oletteko valmiit, Sipilä tulee!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Maa tarvitsee ongelmaratkaisukykyä. Vaaleja ei ole käyty, vasta sen jälkeen muodostetaan hallitus. Suunnanmuutos on välttämätön. Keskustalle maan talous on vihollinen numero yksi ja muita vihollisia ei olekkaan. Tarvitaan laajaa yhteiskuntasopimusta, ponnistusta, stratekiaa suunan kääntämiseen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyllä tässä pienimuotoiset onnittelut on kuitenkin jo paikallaan. Toivottavasti Sipilä pystyy vastaamaan huutoonsa, sillä elämme muuten lopun aikoja.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Onnitteluja ei oteta vastaan. Vaalit ratkaisevat ja niihin on vielä monta kuukautta. Taloupolitiikan suunnanmuutos on välttämätön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Suunnanmuutos on välttämätön, mutta keskusta ajaa samansuuntaista muutosta, jota kokoomuskin peräänkuuluttaa säästötalkoineen, leikkauksineen ja velanoton vähentämisineen. Jos kansa haluaa sen suuntaista muutosta (mikä varmaan hyväksi olisikin), niin ei ole oleellista äänestääkö kokoomuksen vai keskustan pääministeripuolueeksi. Pääasia, että ne yhdessä peittoavat kaikki muut eikä demareilla enää ole sanaansa sanottavana.

Jos keskusta joutuu demarien kanssa hallitukseen, niin Sipilä ei voi toteuttaa minkäänlaista muutosta, vaan keskustan ja demareiden välillä jatkuu sama kissanhännänveto kuin nyt on kokoomuksen ja demareiden välillä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #3

Juu, ei kannatakaan ottaa - sillä yksikään poliittinen puolue ei tule tätä maata saamaan nousu-uralle. Siihen tarvittaisiin poliittisesti sitoutumaton "virkamies" eli asiantuntija hallitus jonka ei tarvitsisi pelätä tulevien äänestäjien menetystä.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #12

Erinomainen kommentti Jouni! Varsinkin, kun muistit panna tuon virkamiehen lainausmerkkeihin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #12

terävä kommentti"Virkamieshallinto" on aina saanut parempia tuloksia aikaan kuin kansanvalta. Pitää vain muistaa Salazarin Portugalin , Francon Espanjan, Stalinin Neuvostoliiton jne. virkamieshallinnon kiistattomia saavutuksia, joihin kaiken maailman "äänestäjät" eivät päässeet sotkemaan näppejään. Urpot saivat tuta, mistä kansan parasta ajattelevien virkamiesten vastustamisesta seuraa.

Ja talous kasvoi kohisten...

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Ei Keskusta muutoinkaan mitään sellaista muutosta aja, jolla Suomi nousuun lähtisi ja pääomapiirien etuja vähänkään leikattaisiin, jotta tulonjako saataisiin tasaisemmaksi. Loppujen lopuksi ainoa toivo on SDP:n suuri vaalivoitto. Sitä ei ole näköpiirissä, joten kansalaisilla ei ole odotettavissa kurjuutta kummempaa.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Gallup luultavasti kuvaa aivan oikein puolueiden kannatuksen jakauman. Mutta se ei välttämättä lainkaan kuvaa tulevien eduskuntavaalien tulosta. Niissä suurin puolue on nykyisin nukkuvien puolue, kun noin 40 prosenttia äänioikeutetuista ei äänestä. Kokoomuksen kannattajat äänetävät paljon aktiivisemmin kuin muiden puolueitten, ja tämä ero vain korostuu, mitä nuoremmista äänestysikäisistä on kyse. Ylipäänsä nuorten vaaleihin osallistuminen on laimeampaa kuin vanhojen, mikä antaa kaiken lainsäädäntövallan keski-iän sivuuttaneille suurille ikäluokille.

Nuorempi väki haluaisi uudistuksia, kuten esimerkiksi tuon uuden avioliittolain ja viinin myynnin ruokakauppoihin. He saisivat toiveitaan läpi, jos viitsisivät kaikki äänestää. Mutta valitettavasti ei ole mitään merkkejä sen suuntaisesta kehityksestä.

Veikko Virkkunen

Heinoselta kysyisin, että mitä uutta ja Suomea auttavaa SDP on saanut koskaan aikaiseksi. Ainut mitä SDP oikeasti osaa, on työpaikoilla yrittäjien kuorman lisääminen ja taisteluhuuto lisää liksaa ja persettä penkkiin.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

SDP:stä on vuosikymmenien aikaan tullut ay-liikkeen vanki. Ajaa vain työpaikan omaavien asioita, työttömät ovat jääneet unholaan. Kun työpaikat teollisuudessa ovat vähentyneet on kannatuskin lähes samassa suhteessa vähentynyt.
Sama vankeus on tietysti muillakin puolueilla silloin kun eivät ole niin paljon kannatuksessa voitolla että pystyvät hallitukseen ilman SDP:tä.

Toisaalta huonot ovat kokemukset keskustan ja kokoomuksen yhteishallituksista. Vuodet 1987-1991 ja 2007-2011 ovat surkeita. Tarvitaan uutta, toisiko perussuomalaiset sen tasapainon mikä tarvittaisiin? Toisaalta kannatus niilläkin heikkenee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

1987-1991 oli kyllä Holkerin hallitus, jonka takuumiehenä olivat demarit.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #22

Totta, ja Erkki Liikanen valtiovarainministeri. Näppi-ja ajatushäiriö. Oliko kokoomus liikaa mielessä. Tämän Holkerin-Liikasen töitä Esko Aho ja Iiro Viinanen joutuivat selvittelemään.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

SDP:n saavutusten lista on pitkä. 8 tunnin työaika, työeläkejärjestelmä, työsopimuslaki ja laki työehtosopimuksista, muu työsuojelulainsäädäntö, vuosilomat, lasten päivähoito jne. eli käytännössä koko hyvinvointivaltion luonti.

Asia on vain niin, että enemmistönä ovat jo sukupolvet, jotka eivät Josefista mitään tiedä ja perusolettamus on, että kaikki tuo on itsestään selvää.

Ei ole. Kaikki on pitkän ajan tasa-arvo- ja tulonjako ponnistusten tulosta, eikä homma ole lähellekään valmis. Se työ on jatkuvaa liikkuva maalin takaa ajoa. Juuri nyt maali on karkaamassa liiankin kauas. Sitä ovat puheet kaikkien mahdollisten etuisuuksien laikkauksista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta eikös nuo kaikki ole pitkälti samansisältöisinä toteutuneet kaikissa länsimaissa?

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #38

Ovat niin, mutta kaikissa niissä on vahva työväenliike ollut asialla, eivät kuitenkaan kommunistit johtavassa asemassa. Neuvostoliitossa koettiin sekin. Kauan se kesti, mutta konkurssiin se viimein päätyi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Työväenliike on ollut vääjäämättömän markkinavoimiin perustuvan kehityksen ilmentymä ja "kunnian korjaaja" kyseisenlaisista uudistuksista. Kuin työkalu, jonka puuttuminen olisi korvattu jollain muulla. Kuten Bernstein totesi: liike on kaikki kaikessa, päämäärä ei niinkään.

USA:ssa ei ole ollut vasemmistolaista työväenliikettä merkittävässä määrin koskaan, mutta kahdeksan tunnin työpäivä on sielläkin normina.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #40

Suomessa on monipuoluejärjestelmä ja kaikki puolueet ovat osaltaan olleet kehittämässä suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää ja työlainsäädäntöä. Ei noita mainitsemiasi asioita nyt mitenkään voi laskea yhden puolueen tai työväenliikkeen aikaansaannoksiksi.

Luulenpa, että ilman vastavoimaa suomalaiselle 'työväenliikkeelle', olisimme olleet samassa konkurssissa kuin veli Neuvostoliitto. Eli sekin homma voi mennä enemmän tai vähemmän ns. 'överiksi' (itse asiassa olemme nyt juuri siinä tilanteessa, kun se on mennyt vasta vähän 'överiksi').

Juhani Kahela

Kokoomukselaa on todella helppoa löytää ongelman syyt. Ostavat kaikille ministereilleen peilit. Kun he katsovat niihin, niin , kas vaan, siellä se ongelma luuraa.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

On ainoastaan Sipilän ansioita, että Keskusta jyrää. Sipilän habitus ja kansanomaisuus, sekä sympaattisuus on aivan toista kuin kuminaama Stubbin. Jos Väyrynen olisi Sipilän paikalla, niin kannatus olisi pohjamudissa. Kannattaa muistaa, että vaalien jälkeen Väyryrenen on taas vallan kahvassa ja luultavasti ulkoministeri. Kepu aloittaa ilman muuta taas omien suosimisen virkapaikkojen jaossa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Nykyinen hallitus on suosinut omia ehdokkaitaan virkapaikalle. Keskusta ei halua Itämerestä Natomertä, koska se ei vain ole Suomen etu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juha Sipilän ( kesk.) johdolla Suomen kansasta tulee risunkerääjiä ja turvesoilla tarpojia, uuden ulkoministeri Paavo Väyrysen ( kesk.) komennossa maamme tekee vanhanmallisen YYA-sopimuksen Venäjän kanssa jne.

Vanhassa vara parempi ?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Pahoin pelkään että olet ainakin osin oikeassa ja jos oikein pahoin menee niin listään tuohon vielä se että Paavo saa päähänsä tienata valtiolle rahaa vuokraamalla Ne... Venäjälle Hankoniemen sotilastukikohdaksi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Auts. Meninkin mainitsemaan - joku vielä tarttuu ajatukseen :)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Asaintuntematonta puhetta. Suomi maksaa noin 8,5 miljardia energiasta ulkomaille. Suomen talouden saaminen ja saadaan kasvu-uralle mm. kaikenlaisten risupakettien tms. toimien tehostamisessa, jotka työllistävät suomalaisia ja pienentävät vaihtotasetta. Suunnanmuutos on välttämätön, näin se vain on! Maalaisjärkikin sen sanoo ! Jotain on tehtävä !

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Suunnanmuutos on todella tehtävä mutta luuletko että suomalaiset ovat valmiita menemään risusavottaan vai tuleeko tuohonkin virolaiset tekijät joille työ kelpaa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #20

Biotalous on todella paljon laajempi käsite ja siinä on pitkälle jalostettuja tuotteita.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

Kun katselee noita kovalla työllä kasattuja risukasoja teitten varsilla niin ei voi kuin nauraa. Niistä ei ole muuta kuin menoja, eli niiden raivaaminen ja pois kuljettaminen maksaa paljon enemmän, kuin niistä saa energiaa. Kun Kepu pääsee valtaan, niin silloin vasta risusavotta alkaakin. Jos Pekkarinen pääsee päättämään, niin niistä tulee vastaava katastrofi kuin tuulivoimaloistakin, jotka eivät tuota eurokaan ilman, että valtio niitä tukee.

Veikko Virkkunen

Herra varjele meitä Väykältä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Viimeksi Väykkä hoiteli ihan kelvollisesti ulkomaankauppaministerin postia.

Tapani Lahnakoski

Mikä sitten on Stubbin tulevaisuus Suomen politiikassa? Onko uskottavuus mennyt myös ulokopolitiikan suhteen? Onko fantsutus mennyt överiksi?

Kokoomukselle näyttää koittavan seuraavan vaalikauden oppositio. Varmaan Alexille töitä löytyy, mutta löytyykö Suomen politiikasta. Melkoinen katastrofi hallituskaudelta, joka mokattiin täysin, kun mentiin sateenkaarihallitukseen ja hirttäydyttiin siihen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lång leve samlingspartiet och Alexender Stupp som premiärminister
ja sama suomeksi och samma på finska.

Kappupit ovat, mitä ovat. Äänestys vasta ratkaisee. Stupp voittaa ja sillä hyvä! Samlingspartiet fortsättar som ledande partiet och Stupp som premiärministern.

Just så säger Kimmo Sasi. Han är medlem av svenska folktinget.

Tai något sinne till något.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vad brukar du dricka nattetid yömyssyiksi ?

Veikko Virkkunen

SDP on todellakin ahkeroinut kaikkea, joka estää yrittämisen ja työnteon. Kun kirjoitin, että SDP ei ole keksinyt mitään, joka auttaisi Suomea nousuun, niin tarkoitin esimerkiksi uusia keksintöjä vientiteollisuuteen. SDP osaa elää toisten hankkimista rahasta ja eväistä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

#34 Akvavit med surströmning.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset