Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Putin jätti G20-kokouksen

Venäjän presidentti Vladimir Putin lähti rikkaiden maiden G20-kokouksesta etuajassa. Oman ilmoituksensa mukaan hänellä on pitkä lento ja hän haluaa nukkua. Virallisista lähteistä kuitenkin on annettu ymmärtää syynä olleen kokousväen kylmäkiskoinen suhtautuminen. Kanadan pääministeri Harper meinasi olla kättelemättä Putinia, mutta teki tämän kuitenkin vastentahtoisesti. Tiettävästi hän sanoi kätellessään Putinille, että sinun on lähdettävä Ukrainasta. Luulisi Putinin ymmärtävän nyt uhonsa seuraukset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mietityttää ent rytmivoimistelija Putinan nykyinen kunto tehdä pystysuoraan spagaati käyttäen hyväksi jotakin yksityistilojen oven karmia Tupolevin saavuttaessa 10-kerhoon oikeuttavan lentokorkeuden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putin joutui olemaan tilaisuudessa kuin koulukiusattu pikkupoika. Avajaiskokkareilla rinkien keskustelu loppui sillä hetkellä, kun Putin tuli lähelle, ja porukka siirtyi sitten syrjemmäksi. Virallisissa puheissa haukkuminen oli myös suoraa ja estotonta. Kuvaan hänet asetettiin alavasemmalle nurkkaan häpeämään, j.n.e.

Kivempihan se on menna kotiin palvotuksi sankariksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä G-19 toimi kuten Turun Yliopiston KiVa-koulu -hankkeessa toivotaankin: koulukiusaaja Putinille ei anneta ns. passiivista vahvistusta, vaan osoitetaan, että yhteisössä vallitsee "nollatoleranssi".
Hän jää aluksi yksin, sitten hän pääsee rehtorin puhutteluun ja terkkarin vastaanotolle sekä yhteisön ns. myötätuntoharjoitteisiin. Tarvittaessa terapiaryhmään soittamaan claveseja tai tamburiinia yhdessä muiden kanssa. :D

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

BRICS-maiden johtajien tapaamisen jälkeen Brasilia, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka julkaisivat yhteisen lausuman, jossa ne tuomitsivat Yhdysvaltojen ja EU:n Venäjä-vastaiset pakotteet.

Venäjän Ääni eilen: "BRICSin kehityspankin ja valuuttavarannon perustaminen voi vakauttaa kansallisia pääomamarkkinoita. Näin sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin G20-huippukokouksen liepeillä järjestetyssä BRICS-maiden johtajien tapaamisessa.

Hän muistutti, että BRICS perustaa omia finanssi-instituutioita, joiden yhteinen pääoma on 200 miljardia dollaria.

Putinin mukaan uudet mahdollisuudet yhteiseen luotonantoon edesauttavat kauppa- ja rahoitussuhteiden kehitystä."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjän Ääni alkaa päivä päivältä muistuttaa yhä epätoivoisemmalta "Tiltulta" artikkeleja sepittäessään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

BRICS maiden kuudes kokous pidettiin 14-16 heinäkuuta 2014 Fortalezassa, Brasiliassa.

Kokouksen loppuasiakirjassa esitettiin 72 erillistä yhteistä BRICS maiden kannanottoa.

Sieltä voi tarkistaa joka lausuman sellaisena kuin ne on kokouksessa kirjattu. Siellä ei tuomittu Venäjän vastaisia pakotteita, mutta tuomittiin YK:n peruskirjan rikokset, ihmisoikeuksien loukkaukset ja vapaa tiedonvältys.

http://brics6.itamaraty.gov.br/category-english/21...

Sitten vielä lisäksi teille BRICS maiden hehkuttelijoille. Kaikki BRICS maat kuuluvat myös G-20 maiden joukkoon. Ei se sen kummempi porukka ole.

Myöskin G-8+5 jäsenmaihin kuuluvat tarkkailijajäseninä Brasilia, Intia, Kiina ja Etelä -Afrikka. Venäjä ei tähän ryhmään kuulu. Venäjä erotettiin G-8 maista tämän vuoden maaliskuussa.

BRICS maiden tavoitteena ei ole missään olosuhteissa pyrkiä muuttamaan nykyistä globaalia taloudellista yhteistyötä ja sopimuksia. Siinä teillä BRICS maiden hehkuttajilla on täysin väärä käsitys olettamalla, että BRICS maiden tavoitteena olisi muuttaa maailman talouden tasapainoa.

Muusta poiketen BRICS maat ovat perustaneet jäsenten ylläpitämän ja rahoittaman kehityspankin. G-20 ja G-7 mailla ei ole jäsenvaltioiden yhteistä pankkia.

Mistä tämä typerä ajatus on ilmestynyt tälle palstalle ?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

BRICS-maiden yhteistyökokous on eri asia kuin niiden johtajien tapaaminen G20-maiden Australian kokouksessa, jonka lausumasta kirjoitin.

BRICS-maat muodostavat jo nyt vastavoiman Maailmanpankille, Kansainväliselle valuuttarahastolle ja Kansainväliselle kauppajärjestölle, joissa Yhdysvalloilla on veto-oikeus.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No laitas Lintunen tänne se linkki, jossa Australiassa BRICS maat esittivät vastaluseen Venäjän pakotteista. Vaikka jostain kansainvälisestä uutistoimistosta. Ei xxxx.ru sivustolta.

Saan vasta huomenna käsiini G-20 kokouksen yhteenvedon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nahkamäki kuvaili kuinka kanadan pääministeri Harper aikoi ensin olla kättelemättä Putninia. Mitä tästä kuvastosta on luettavissa?

Kättely on iänikuisen vanha rauhantahtoisuuden ele ja kuvastaa, että kättelijät eivät ole aseistettuja. Mitä siis Harper kertoi ollessaan vastahakoinen kättelemään?

Kuinka paljon Harperin huonotapaisessa käytöksessä oli esiintymistä omalle sisäpoliittiselle yleisölle? tai uskonvahvistusta USAlle liittolaisuudesta? Harperhan on kuuluisa innokkaasta tuestaan USAn sotahankkeille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset