Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Päivi Räsänen pelastui

Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas Sari Essayah on ilmoittanut tukevansa puolueensa puheenjohtajaa Päivi Räsästä. Näin putosi pohja pois niiltä kaavailuilta, että pidettäisiin ennenaikainen puoluekokous ennen eduskuntavaaleja ja jossa Essayah nostettaisiin puheenjohtajaksi. Päivi Räsänen näyttää nyt siis pelastuneen joidenkin puolueen sisällä ajamista kampitusyrityksistä. Hyvinhän Päivi on hommat hoitanutkin. Essayahin haastattelu Uudessa Suomessa: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70505-sari-essayah-astuu-esiin-tyorauha

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kristillisdemokraateissa ilmeisesti tiedostettiin, että puolueen sisäinen riitely olisi voinut johtaa siihen, että hallitustyöskentelystä olisi kadonnut linja ja muut puolueet olisivat voineet käyttää hyväkseen puolueen heikkoutta. Eduskunnassa on vaalikauden loppua kohden edelleen käsittelyssä monia Kristillisdemokraattien kannalta kriittisiä lakihankkeita, joiden läpimeno olisi kertakaikkisen vaarallista. Tunnetuin esimerkki on toki sukupuolineutraali avioliittolaki, mutta nyt näyttää siihen rinnalle tulleen ikään kuin puskista naisparien vanhemmuusolettamien selvittely.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Entäs jos kyse onkin siitä, että Essayah vain on puolueen kannalta hyödyllisempi älykkäänä ja tasapainoisena edustajana kuin puheenjohtajana. Puheenjohtaja joutuu ottamaan kantaa myös sellaisiin asioihin, joista mieluummin olisi hiljaa. Silloin hyvän jätkän maine äkkiä rapautuu.

Edustajan ja puheenjohtajan sekä mahdollisuudet että pelivarat ovat erilaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset