Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Nyt äänestetään avioliittolakialoitteesta

Lakivaliokunta äänestää ns. tasa-arvoisesta avioliittolakialoitteesta keskiviikkoaamuna. Se on jo kerran aiemmin äänestänyt kansanedustajien tekemän esityksen pohjalta helmikuussa 2013. Tuolloin esitys tyrmättiin luvuin 9-8. Nyt äänestetään siis samasta asiasta, mutta kansalaisaloitteen perusteella. Aloite tulee kuitenkin suuren salin käsittelyyn syksyllä huolimatta tästä äänestystuloksesta. Tiukaltahan tilanne näyttää. PS. Juuri tulleen tiedon mukaan aloite on hylätty äänin 10-6.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Jokohan voitaisiin kohta todeta että case closed, Homot menkööt naimisiin ja palataan päiväjärjestykseen käsittelemään asioita jotka kuuluvat parlamenttiin. Jokseenkin outoa että siellä pitää edes ottaa kantaa tuollaisiin asioihin.

Mikähän siinä muuten onkin että joka ihmeen asiaan pitää niidenkin työntää sorkkansa?

Petri Muinonen

Joo, tosiaan mielenkiintoista nähdä miten pride-suojelija Stubb pysyy kiinni Kataisen hallitusohjelman kirjauksessa, että hallitus ei tule edistämään homoliittolakia.

Avioliittolakihan on jo nykyisellään tasa-arvoinen, kun sekä miehillä että naisilla on oikeus mennä avioon.

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

"Avioliittolakihan on jo nyt tasa-arvoinen, kun jokainen voi mennä omaan rotuun kuuluvan puolison kanssa naimisiin." - Alabama 1950-luvulla.
Tulet olemaan yhtä naurettava kun rotupuhtautta vaativa paskasakki muutaman vuoden päästä.

https://crunkfeministcollective.files.wordpress.co...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Seuraavasta nimittelystä poistan kommenttisi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #4

Toisen kutsuminen naurettavaksi on haukkumista, ei keskustelua.

Jukka Mäkinen

Simanen sitten esittää esimerkiksi edes yhden ainoan kohdan nykyisessä avioliittolaissa, missä kansalainen ei ole samanarvoinen toisen kansalaisen kanssa. Ellei sellaista kohtaa löydy, on pakko todeta että naurettavuus löytyy peilistä.

Jukka Mäkinen

Tasa-arvon kanssa lakialoitteella ei ole mitään tekemistä. Aloite sukupuolineutraalista avioliitosta on oikea nimitys. Tässä ollaan muuttamassa lain avulla suomen kieltä ja käsitteiden määrittelyä.
Seuraavaksi vaativat sukupuolten poistamista, propagandanuijinta käsitteiden hämärtämiseksi on jo alkanut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ilman muuta sukupuolet pitää laista poistaa, ja asevelvolisuus myös entisille naisille.Eihän nyt voi olla tasa-arvoista, jos naisia ja miehiä koskevat eri lait.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jarmo, kunnioitan uskonnollista vakaumustasi, mutta sitä en voi hyväksyä, että meidän muiden pitäisi noudattaa jonkin uskonnon sääntöjä, ts. valtion pitää olla sekulaari.Kirkot pitäisi erottaa valtiosta, ja sen jälkeen on kunkin kirkon oma asia, vihkiikö homoseksuaaleja, vaiko ei. Eihän kukaan ole roomalaiskatolista kirkkoa pakottamassa vihkimään eronneitakaan.
Vihkivätkö muuten ortodoksit eronneita?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Parisuhteiden rekisteröinti (osallisten sukupuolesta riippumatta) maistraateille ja avioliitto nimike uskonnollisten yhteisöjen käyttöön. Näin valtio pesee kätensä tästä ongelmasta, joka ei varsinaisesti edes ole ongelma.

Adoptiolaki erikseen ja siitä on päätettävä ilman tätä avioliittoasiaa, mielestäni papin aamen tai maistraatin paperi ei määritä hyvää vanhempaa. Lapsen oikeudet voidaan turvata myös erillisellä sopimuksellakin.

Ja naisparien lasten tulee saada oikeus isään, koska heillä sellainen on. Sen sijaan en näe ongelmaa, etteikö lapsella voi olla vanhempien lisäksi kolmatta virallista huoltajaa (joka olisi siis se naisparin toinen osapuoli)

Näin saatiin asia ratkottua ja kaikki olivat ilmeisesti tyytyväisiä? Paitsi tietysti ne aktivistit joilta loppuu riitelynaiheet ja ne uskovaiset, joiden mielestä homoja ei saa olla (mahdoton tilanne).

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Avioliitto on miehen ja naisen välinen, eikä sitä pidä sotkea muihin liittoihin, vaan ne on pidetävä erillään. Suomalaisista ei tule ruotsalaisia, kuin kikkailulla.

ks. ihmisoikusjulistus

16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei tuossa sanota, että avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Jukka Mäkinen

"Ei tuossa sanota, että avioliitto on miehen ja naisen välinen."

Ei siinä myöskään sanota ettei se ole.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #15

"...yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa..." Huom! 'luonnollinen'. Ihmisoikeuksien julistuksen intentio on selvä. Lapsen oikeuksien julkistuksessa kysymystä lähestytään lapsen oikeuksien näkökulmasta.

Olavi Mansikka

ihan sama mulle. nää on pelkkää lillukanvarsin pohtimista.

Olavi Mansikka

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014062518437556_u...

ja onnea vastustajille. Veikkaan että kannattajat nostavat kohta asian esille. mulle ihan sama.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset