Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Aivan aluksi haluan kiittää

No niin. Säästäkää turhat fraasit. Ei näissä vaaleissa äänestäjiä tarvitse kiittää, sillä melkein 60% jätti äänestämättä. Tuloshan on surkea. Sitä se on demokratialle ja kansanvallalle. Jotain tarttis tehdä. Äänestyksen muuttaminen sähköiseksi on ensimmäinen askel. Kännykkä äänestämiseen pitäisi pyrkiä ja saada vaalit lähemmäksi ihmistä. Belgian kaltainen äänestyspakko ei kuitenkaan tule kysymykseen. Edustajat saatiin kuitenkin valittua, kiitos siitä meille vaalitoimitsijoille...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kummastuttaa nuo kommentit televisiossa äänestämättä jättämisestä. Kun on niin kiire tai kun ei ole tietoa - äänestys vie noin 10 minuuttia ja tietoa löytyy niin vaalien alla kuin koko viiden vuoden aikana.

Ovatko ihmiset laiskoja ja saamattomia, kun eivät äänestä. Ja etteikö asioihin muka voi vaikuttaa. Oma meppini vastaa vuorenvarmasti, kun häneen ottaa yhteyttä.

No, jokainen äänestänyt sai omalle äänelleen kertoimen 2,5. Ja jos joku äänestämättä jättänyt alkaa valittaa jotain valituista, voi hyvin sanoa, että "nyt se turpa kiinni, mitäs et äänestänyt!"

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyllä näin on. Onko vaikeneminen sitten myöntyväisyyden merkki? Ollaan tyytyväisiä siihen miten maa makaa...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jotenkin tämä Puheenvuoron kirjoittajien ihana intohimo politiikkaa kohtaan ei kuvastakaan arkitodellisuutta tuolla turuilla ja toreilla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #3

Edelleen samaa mieltä. Tosin kyllä siellä tai täällä vaalikojuilla väkeäkin käy. Joku näppituntuma kenttäväellä kuitenkin on, mutta nyt se meni kyllä metsään monella.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse jätin äänestämättä koska suomalaisilla mepeillä on yhtä vähän mahdollisuuksia vaikuttaa kuin suomen vähemmistöoppositiolla. Suomalainen oppositio ja suomalaiset mepit ovat vain illusio jolla vakuutellaan suomen kansalle mahdollisuutta vaikuttaa.

Suomessa puoluekuri ja euroopassa valtioiden väliset klikit tekevät mukademokraattisista järjestelmistä lähinnä farsseja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset